Advocaten vergelijken

Door advocaten voor bedrijven te vergelijken vind je de advocaat die het beste bij jou past en bespaar je tot 40%!

Guus over advocaten voor bedrijven vergelijken

Er zijn ontzettend veel advocaten voor bedrijven. Hierdoor wordt het steeds lastiger om de ideale advocaat te vinden die bij jou past. Ben jij op zoek naar een advocaat voor jouw bedrijf? Dan is het raadzaam om advocaten voor bedrijven te vergelijken. Hierdoor vind je de advocaat die het beste bij jou past. Daarnaast bespaar je al snel tot zo’n 40% op de kosten voor jouw advocaat. Hoe je het vergelijken van advocaten voor bedrijven het beste kunt aanpakken? Guus vertelt je er alles over.

Spring snel naar:

Waarom advocaten voor bedrijven vergelijken?

Het kan ontzettend lang duren om de ideale advocaat te vinden die bij jou past. Dit komt omdat er meer dan 10 000 advocaten zijn die je kunt inschakelen voor jouw zaak. Om de geschikte advocaat te vinden is het raadzaam om advocaten voor bedrijven te vergelijken. Op deze manier vind je niet alleen de specialist die het beste bij jou past, je bespaart ook nog eens tot wel 40% op jouw advocaat!

1. Hoe vind je een goede advocaat voor jouw bedrijf?

Vergelijk verschillende specialisten

Goede advocaten voor bedrijven voldoen aan verschillende criteria. Een goede advocaat heeft voldoende kennis en praktijkervaring in huis. Bij voorkeur is dit praktijkervaring in vergelijkbare zaken als de jouwe. Verder is het ontzettend belangrijk om een goede klik te hebben met je advocaat. Dit zal ervoor zorgen dat de advocaat meer betrokken wordt bij de zaak en dat hij zich extra wil inzetten.

 

Omdat er ontzettend veel advocaten voor bedrijven zijn, vinden veel ondernemers het lastig om de geschikte advocaat te vinden. Maar hoe vind je een goede advocaat? Vraag het Guus! Laat me weten waarnaar jij precies op zoek bent. Vervolgens ontvang jij gratis en vrijblijvende offertes van verschillende goede advocaten. Door deze met elkaar te vergelijken ontdek je welke advocaat het beste bij jou past. Daarnaast bespaar je al snel tot zo’n 40% op jouw advocaat!

2. De werkzaamheden van een advocaat voor bedrijven

Alle werkzaamheden op een rij

Voordat jij aan de slag gaat met de zoektocht naar de ideale advocaat is het belangrijk om te weten wat een advocaat precies doet. Ik heb een overzicht voor je gemaakt met de verschillende werkzaamheden die een advocaat uitvoert:

 

 • Strafrecht: Dit is het recht dat zich bezig houdt met alles dat met strafbare feiten te maken heeft.
 • Ondernemingsrecht: Dit houdt zich bezig met rechtspersonen en dan toegespitst op ondernemingen.
 • Personen-,familie- en erfrecht: Dit recht houdt zich bezig met afstamming, geboorte, huwelijk, echtscheiding en andere zaken in verband met de hoedanigheid, familiebetrekkingen en bevoegdheden van personen.
 • Milieurecht: Een combinatie van wetten en regels die te maken hebben met milieu, landschappen en natuur.
 • Jeugdrecht: Een vorm van recht die de rechtsregels en de rechtsspraak behandelt ten aanzien van minderjarigen.
 • Gezondheidsrecht: Dit gaat om het recht van de zorgverlener, de zorgaanbieder en de patiënt.
 • Goederenrecht: Dit is het recht met betrekking tot iemands vermogen.
 • Intellectuele eigendom: Het recht van bezit dat is vastgesteld in nationale en internationale wetten.
 • Huurrecht: Het gaat hierbij om een samenstelsel van regels op het gebied van huur.
 • Bestuursrecht: Dit is het recht waar de overheid zich aan moet houden tijdens het nemen van verschillende beslissingen.
 • Financieel recht: Het recht van de financiële middelen.
 • Aansprakelijkheidsrecht: Het bepleiten van aansprakelijkheidsrecht.
 • Arbeid- en sociaal zekerheidsrecht: Het pleiten voor het recht van een werknemer of werkgever.

3. Keurmerken voor advocaten voor bedrijven

Brancheorganisaties en keurmerken

Er zijn verschillende brancheorganisaties en keurmerken voor advocaten. Wanneer je advocaten voor bedrijven gaat vergelijken is het dan ook aan te raden om te kijken of een advocaat bij een keurmerk of brancheorganisatie is aangesloten. Een keurmerk is eigenlijk een soort garantie voor het werk dat de advocaat uitvoert. Voor opmerkingen of klachten kun je ook altijd terecht bij het keurmerk waarbij de advocaat is aangesloten.

4. Waar moet je op letten tijdens het vergelijken van advocaten voor bedrijven?

Waar moet ik rekening mee houden?

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je advocaten voor bedrijven gaat vergelijken. Wil jij advocaten voor bedrijven vergelijken op prijs? Dan moet je er wel rekening mee houden dat het vergelijken van tarieven alleen relevant is wanneer het dezelfde werkzaamheden betreft. Het is ook handig om rekening te houden met eventuele extra kosten, zoals de  vaak opgevoerde ‘kantoorkosten’.

 

Verder raad ik je aan om voor een specialist in de omgeving te kiezen. Dan houd je tijdens het vergelijken van advocaten voor bedrijven al rekening met de reistijd en de daarbij horende reiskosten.  

5. Advocaten voor bedrijven vergelijken? Vraag het Guus!

Vergelijk en vind de specialist die bij jou past

Ben jij op zoek naar een goede en professionele advocaat voor jouw bedrijf? Dan is het raadzaam om advocaten voor bedrijven te vergelijken. Hierdoor vind je niet alleen de specialist die het beste bij jou past, je bespaart ook al snel tot zo’n 40% op kosten voor jouw advocaat! Laat mij weten waarnaar je op zoek bent en je ontvangt gratis en vrijblijvende offertes van verschillende vakspecialisten. Deze kun je vervolgens met elkaar vergelijken. Hierdoor houd je geld over om te investeren in je bedrijf!

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!