Waterontharder vergelijken

De aanschaf van een waterontharder biedt veel voordelen. Door waterontharders te vergelijken bespaar je snel 40%!

De voordelen van waterontharders vergelijken

Maximale besparing

Bespaar tot wel 40% op jouw waterontharders

Beste waterontharder

Ontdek welke specialist het beste bij jou past

Prijs-kwaliteit

Ga alleen voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding

Schoon water

Geniet van water zonder calcium en magnesium

Guus over waterontharders vergelijken

Het drinkwater in Nederland bevat allerlei stoffen zoals magnesium en calcium. Dit kan schadelijk zijn voor o.a. je huid en het witgoed. Ook zorgt het  voor kalkaanslag. De oplossing voor al deze problemen is simpel: het aanschaffen van een waterontharder. Deze filtert het water waardoor je altijd schoon drinkwater hebt. Hoe het werkt en wat het kost? Ik leg het je graag uit. Ook zal ik je vertellen hoe je waterontharder het best kunt vergelijken zodat je de juiste waterontharder vind die aansluit op jouw wensen en waarvoor je niet te veel betaalt.

De kosten voor een waterontharder

De kosten voor waterontharders zijn afhankelijk van verschillende factoren. Ik zal je even uitleggen welke factoren dit zijn en hoe de prijs van jouw waterontharder beïnvloed wordt. Je moet er wel rekening mee houden dat je niet alleen voor de waterontharder zelf betaalt.

Er worden ook kosten gefactureerd voor de installatie en het onderhoud. Verder moet het zout aangevuld worden als jouw waterontharder hier mee werkt. Verder zijn het waterverbruik, de soort en het onderhoudscontract van invloed op de prijs. Het is van belang dat je de verschillende kosten voor waterontharders goed met elkaar vergelijkt.

 

Soorten waterontharders

Er bestaan verschillende uitvoeringen van waterontharders. Dit komt omdat er ook verschillende manieren zijn om water te ontharden. Er zijn eigenlijk 3 soorten op de markt: Water ontharden met magnetisme, water ontharden met zout en water ontharden met een filter. De soort waterontharder die je kiest is van invloed op de prijs. Daarom is het belangrijk dat je deze drie soorten waterontharders goed vergelijkt.

 

Waterontharder A- en B-merken

Deze is eigenlijk vrij logisch. Als je kiest voor een A-merk wateronthouder, betaal je meer dan dat je kiest voor een waterontharder met een B-merk. Er zijn geen specifieke prijzen te noemen per merk. De prijs is namelijk nog steeds afhankelijk van de soort waterontharder. Wel kan ik je een ruime schatting geven waardoor je toch het prijsverschil een beetje terug ziet komen.

De prijzen voor B-merk waterontharders beginnen vanaf €750. Bij een A-merk waterontharder kun je denken aan prijzen vanaf €1400. In allebei de gevallen kunnen de prijzen flink oplopen naarmate je meer of luxere functies toevoegt. Kosten die zowel bij een A-merk als een B-merk waterontharder hetzelfde zijn, zijn de installatie (€250 – €300), het onderhoud (€100 – €150 per keer), reinigingszout (€12,50 per 25 kilo) en watertesten (€10 per stuk).

 

Enkele of dubbele cilinder?

Bij het verschil in prijs tussen een enkel- of dubbel cilinder waterontharder kun je denken aan zo’n €400. Een machine met een dubbele cilinder heeft als voordeel dat je het water ook kunt gebruiken als de machine aan het regenereren is. Deze waterontharders met twee cilinders kunnen ook meer water filteren waardoor deze weer meer geschikt is voor grotere huishoudens. Twee cilinders zijn dus zeker niet noodzakelijk, maar het zorgt gewoonweg voor meer comfort. Het is dus belangrijk om deze voor-en nadelen goed met elkaar te vergelijken. Zo weet je welke waterontharder het beste bij jou past.

 

Extra keuzes

Aan de aanschafprijs van de waterontharder kun je niet veel doen. Je hebt wel zelf in handen hoe hoog je de prijs laat oplopen. Er zijn namelijk een aantal extra mogelijkheden. Daarbij is het belangrijk dat je goed vergelijkt welke extra opties van waterontharders voor jou een toegevoegde waarde hebben.

 

Zo kun je onder andere kiezen voor een goede harsfilter. Hoe beter het harsfilter is, hoe minder snel je het apparaat hoeft te reinigen. Dit scheelt dan weer kosten voor het schoonspoelen en het gebruik van onthardingszout. Verder kun je nog kiezen voor een compact model of duo model. Bij een compacte waterontharder is zowel de zoutopslag als de onthardingscylinder in éen behuizing ondergebracht. Bij duo modellen heb je twee aparte tanks. De twee helften zijn nog wel verbonden met een slangetje.

 

Het onderhoudscontract

De meeste mensen die een waterontharder aanschaffen sluiten ook meteen een onderhoudscontract af. Er komt dan met regelmaat iemand langs om het zout bij te vullen en het water te testen op zachtheid en de aanwezigheid van bacteriën. Bepaalde onderdelen van de waterontharder moeten worden gereinigd en ingevet. Verder zullen versleten onderdelen worden vervangen. Ik kan je aanraden dit jaarlijks te doen om optimaal gebruik te maken van je waterontharder.

Specialisten van waterontharders vergelijken? Vraag het Guus

Heb jij nou een waterontharder nodig? Dan is het van belang dat je verschillende waterontharders en de aanbieders hiervan goed met elkaar vergelijkt. Wil jij hulp bij het vergelijken van waterontharders? Vraag het Guus. Ik help je hier graag bij. Stuur jouw wensen naar me op. Vervolgens ontvang jij gratis offertes van verschillende vakspecialisten in jouw omgeving. Uiteraard bepaal jij zelf welke waterontharder het beste bij jouw wensen past. Op deze manier bespaar je tot wel 40% op jouw waterontharder.

Partners in de autobranche:

Collectief voordeel

Wil je ook besparen op je vaste lasten? Meedoen is eenvoudig. Kies een dienst, meld je aan en wij regelen alles voor jou.

Hoe klanten ons beoordelen:

5/5
5/5

Erg handig

“Ik was op zoek naar iemand die mij kon helpen met het beveiligen van mijn ramen. Erg handig, door Vergelijk Beveiliging kon ik goed afwegen wat voor mij de beste specialist was!”

– Kevin Jabobs

5/5
4.5/5

Snelle benadering

“Ik werd al snel benaderd door een aantal specialisten die mij hebben geholpen om mijn zonnepanelen schoon te maken.  Alle afspraken zijn nagekomen. Een absolute aanrader.”

– Nathalie Rademakers

5/5
5/5

Schoonmaken van dak

“Ik was op zoek naar iemand die mij kon helpen met schoonmaken van het dak van mijn oma. Erg handig, door Vraag het Guus kon ik goed afwegen wat voor hoor de beste keus was”

– Stan Houben

De kennisbank van Guus

Waarom een WhatsApp buurtpreventie groep starten?

Met een WhatsApp buurtpreventie groep kunnen buurtbewoners elkaar op de hoogte houden van verdachte situaties.

Wat kost een traprenovatie?

In dit artikel nemen we je mee in de prijsopbouw voor traprenovatie. Want wat kost een traprenovatie precies? Wij vertellen je er alles over.

6 effectieve manieren van gevelreiniging

Gevelreiniging is essentieel om schade zoals scheuren in de toekomst te voorkomen. Guus vertelt je alles over de 6 manieren van gevelreiniging.

Veranda leads nodig in jouw regio?

Ontvang het eerste jaar gratis kwalitatieve veranda leads en verbeter je online zichtbaarheid. Meld je direct aan als vakspecialist bij Vraag het Guus!

Hoe goed is de beveiliging van jouw bedrijfspand? Hier moet je op letten

Hoe goed is de beveiliging van jouw bedrijfspand eigenlijk? Guus geeft jou diverse tips om de beveiliging van jouw bedrijfspand te verbeteren.

Traprenovatie leads nodig? Guus vertelt je hoe

Ontvang het eerste jaar gratis kwalitatieve traprenovatie leads en word online beter zichtbaar. Meld je aan als vakspecialist!

Wat zijn SKG sloten?

SKG sloten houden inbrekers buiten. Wat zijn SKG sloten precies en welke kun je het beste aanschaffen voor jouw woning?

Wat is het verschil tussen een betalingsherinnering, aanmaning en sommatie?

Een betalingsherinnering, aanmaning en sommatie. Drie begrippen die regelmatig door elkaar gebruikt worden. Wat is het verschil?

Hoe kan ik geld besparen in het nieuwe jaar?

Zou jij meer geld willen overhouden in 2022? Guus geeft je verschillende tips om geld te besparen in het nieuwe jaar.

3 manieren om nieuwe klanten te werven voor inbraakbeveiliging

Wil jij nieuwe klanten werven voor jouw inbraakbeveiliging? Ontvang het eerste jaar gratis kwalitatieve leads!
Vorige
Volgende

Ben jij een vakspecialist? En wil jij jouw gebied vastleggen?

Weinig tijd en kennis om klanten online te bereiken? Guus brengt jou op eenvoudige wijze in contact met klanten die op zoek zijn naar jouw diensten. Sluit je nu aan bij Vraaghetguus.nl en ontvang snel aantrekkelijke leads. Kom direct in contact met nieuwe klanten! Waar wacht je nog op?