Waterontharder vergelijken

De aanschaf van een waterontharder biedt veel voordelen. Door waterontharders te vergelijken bespaar je snel 40%!

De voordelen van waterontharders vergelijken

Maximale besparing

Bespaar tot wel 40% op jouw waterontharders

Beste waterontharder

Ontdek welke specialist het beste bij jou past

Prijs-kwaliteit

Ga alleen voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding

Schoon water

Geniet van water zonder calcium en magnesium

Guus over waterontharders vergelijken

Het drinkwater in Nederland bevat allerlei stoffen zoals magnesium en calcium. Dit kan schadelijk zijn voor o.a. je huid en het witgoed. Ook zorgt het  voor kalkaanslag. De oplossing voor al deze problemen is simpel: het aanschaffen van een waterontharder. Deze filtert het water waardoor je altijd schoon drinkwater hebt. Hoe het werkt en wat het kost? Ik leg het je graag uit. Ook zal ik je vertellen hoe je waterontharder het best kunt vergelijken zodat je de juiste waterontharder vind die aansluit op jouw wensen en waarvoor je niet te veel betaalt.

De kosten voor een waterontharder

De kosten voor waterontharders zijn afhankelijk van verschillende factoren. Ik zal je even uitleggen welke factoren dit zijn en hoe de prijs van jouw waterontharder beïnvloed wordt. Je moet er wel rekening mee houden dat je niet alleen voor de waterontharder zelf betaalt.

Er worden ook kosten gefactureerd voor de installatie en het onderhoud. Verder moet het zout aangevuld worden als jouw waterontharder hier mee werkt. Verder zijn het waterverbruik, de soort en het onderhoudscontract van invloed op de prijs. Het is van belang dat je de verschillende kosten voor waterontharders goed met elkaar vergelijkt.

 

Soorten waterontharders

Er bestaan verschillende uitvoeringen van waterontharders. Dit komt omdat er ook verschillende manieren zijn om water te ontharden. Er zijn eigenlijk 3 soorten op de markt: Water ontharden met magnetisme, water ontharden met zout en water ontharden met een filter. De soort waterontharder die je kiest is van invloed op de prijs. Daarom is het belangrijk dat je deze drie soorten waterontharders goed vergelijkt.

 

Waterontharder A- en B-merken

Deze is eigenlijk vrij logisch. Als je kiest voor een A-merk wateronthouder, betaal je meer dan dat je kiest voor een waterontharder met een B-merk. Er zijn geen specifieke prijzen te noemen per merk. De prijs is namelijk nog steeds afhankelijk van de soort waterontharder. Wel kan ik je een ruime schatting geven waardoor je toch het prijsverschil een beetje terug ziet komen.

De prijzen voor B-merk waterontharders beginnen vanaf €750. Bij een A-merk waterontharder kun je denken aan prijzen vanaf €1400. In allebei de gevallen kunnen de prijzen flink oplopen naarmate je meer of luxere functies toevoegt. Kosten die zowel bij een A-merk als een B-merk waterontharder hetzelfde zijn, zijn de installatie (€250 – €300), het onderhoud (€100 – €150 per keer), reinigingszout (€12,50 per 25 kilo) en watertesten (€10 per stuk).

 

Enkele of dubbele cilinder?

Bij het verschil in prijs tussen een enkel- of dubbel cilinder waterontharder kun je denken aan zo’n €400. Een machine met een dubbele cilinder heeft als voordeel dat je het water ook kunt gebruiken als de machine aan het regenereren is. Deze waterontharders met twee cilinders kunnen ook meer water filteren waardoor deze weer meer geschikt is voor grotere huishoudens. Twee cilinders zijn dus zeker niet noodzakelijk, maar het zorgt gewoonweg voor meer comfort. Het is dus belangrijk om deze voor-en nadelen goed met elkaar te vergelijken. Zo weet je welke waterontharder het beste bij jou past.

 

Extra keuzes

Aan de aanschafprijs van de waterontharder kun je niet veel doen. Je hebt wel zelf in handen hoe hoog je de prijs laat oplopen. Er zijn namelijk een aantal extra mogelijkheden. Daarbij is het belangrijk dat je goed vergelijkt welke extra opties van waterontharders voor jou een toegevoegde waarde hebben.

 

Zo kun je onder andere kiezen voor een goede harsfilter. Hoe beter het harsfilter is, hoe minder snel je het apparaat hoeft te reinigen. Dit scheelt dan weer kosten voor het schoonspoelen en het gebruik van onthardingszout. Verder kun je nog kiezen voor een compact model of duo model. Bij een compacte waterontharder is zowel de zoutopslag als de onthardingscylinder in éen behuizing ondergebracht. Bij duo modellen heb je twee aparte tanks. De twee helften zijn nog wel verbonden met een slangetje.

 

Het onderhoudscontract

De meeste mensen die een waterontharder aanschaffen sluiten ook meteen een onderhoudscontract af. Er komt dan met regelmaat iemand langs om het zout bij te vullen en het water te testen op zachtheid en de aanwezigheid van bacteriën. Bepaalde onderdelen van de waterontharder moeten worden gereinigd en ingevet. Verder zullen versleten onderdelen worden vervangen. Ik kan je aanraden dit jaarlijks te doen om optimaal gebruik te maken van je waterontharder.

Specialisten van waterontharders vergelijken? Vraag het Guus

Heb jij nou een waterontharder nodig? Dan is het van belang dat je verschillende waterontharders en de aanbieders hiervan goed met elkaar vergelijkt. Wil jij hulp bij het vergelijken van waterontharders? Vraag het Guus. Ik help je hier graag bij. Stuur jouw wensen naar me op. Vervolgens ontvang jij gratis offertes van verschillende vakspecialisten in jouw omgeving. Uiteraard bepaal jij zelf welke waterontharder het beste bij jouw wensen past. Op deze manier bespaar je tot wel 40% op jouw waterontharder.

Partners in de autobranche:

Collectief voordeel

Wil je ook besparen op je vaste lasten? Meedoen is eenvoudig. Kies een dienst, meld je aan en wij regelen alles voor jou.

Hoe klanten ons beoordelen:

5/5
5/5

Erg handig

“Ik was op zoek naar iemand die mij kon helpen met het beveiligen van mijn ramen. Erg handig, door Vergelijk Beveiliging kon ik goed afwegen wat voor mij de beste specialist was!”

– Kevin Jabobs

5/5
4.5/5

Snelle benadering

“Ik werd al snel benaderd door een aantal specialisten die mij hebben geholpen om mijn zonnepanelen schoon te maken.  Alle afspraken zijn nagekomen. Een absolute aanrader.”

– Nathalie Rademakers

5/5
5/5

Schoonmaken van dak

“Ik was op zoek naar iemand die mij kon helpen met schoonmaken van het dak van mijn oma. Erg handig, door Vraag het Guus kon ik goed afwegen wat voor hoor de beste keus was”

– Stan Houben

De kennisbank van Guus

3 manieren om nieuwe klanten te werven voor inbraakbeveiliging

Wil jij nieuwe klanten werven voor jouw inbraakbeveiliging? Ontvang het eerste jaar gratis kwalitatieve leads!

Hoe werf je nieuwe klanten voor jouw schoonmaakbedrijf?

Sluit je aan als vakspecialist bij Vraag het Guus om nieuwe klanten te werven. Daarnaast ontvang je een jaar lang gratis kwalitatieve leads!

De 3 methodes van graffiti reiniging

Is jouw gevel voorzien van ongewenste graffitiwerken? Dan kan je 3 methodes van graffiti reiniging gebruiken.

Hoe en wanneer kan ik een incassobureau inschakelen?

Heb jij een klant die niet betaalt? Dan kan je een incassobureau inschakelen. Er zijn alleen wel wettelijke eisen waar je rekening mee moet houden.

Terrasreiniging: hoe kan ik de groene aanslag verwijderen?

Is jouw terras bedekt door groene aanslag? Zeker na de wintermaanden ervaren heel veel mensen dit probleem. Gelukkig is er een oplossing: terrasreiniging.

Een draadloos, bekabeld of hybride alarmsysteem: wat is de beste keuze?

Welk alarmsysteem past het beste bij jou? Guus legt alle verschillen aan je uit zodat de keuze voor jouw alarmsysteem een stuk makkelijker wordt!

De 4 fases van een incassoprocedure

Weigert jouw debiteur de openstaande factuur te betalen? Dan kan de incassoprocedure worden gestart. Guus vertelt jou de 4 fases van de incassoprocedure!

Hoe kan ik het beste mijn sanitair reinigen?

In een sanitaire ruimte bevinden zich 20% meer bacteriën dan in andere ruimtes. Maar hoe kan je jouw sanitair het beste reinigen?

8 anti-inbraak tips voor als je op vakantie bent

Even weg tijdens je welverdiende vakantie? Het ideale moment voor inbrekers om toe te slaan. Guus geeft jou 8 anti-inbraak tips!

Wanneer moet ik mijn zonnepanelen reinigen?

Het reinigen van je zonnepanelen is noodzakelijk om het maximale rendement uit je zonnepanelen te halen. Maar wanneer kun je dit het beste doen?
Vorige
Volgende

Ben jij een vakspecialist?

Weinig tijd en kennis om klanten online te bereiken? Guus brengt jou op eenvoudige wijze in contact met klanten die op zoek zijn naar jouw diensten. Sluit je nu aan bij Vraaghetguus.nl en ontvang snel aantrekkelijke leads. Kom direct in contact met nieuwe klanten! Waar wacht je nog op?