Traprenovatie specialisten vergelijken

Ben jij op zoek naar een professioneel traprenovatiebedrijf voor jouw trapbekleding?

Zo bespaar je kosten op jouw traprenovatie

Is jouw trap versleten of past deze gewoonweg niet meer bij de stijl van de rest van het interieur? Dan is het tijd om je trap te renoveren. Echter kunnen de kosten voor een traprenovatie behoorlijk oplopen. Daarom geeft Guus jou in deze blog verschillende tips om kosten te besparen op jouw traprenovatie. Zo houd jij geld én tijd over voor de leuke dingen in het leven. 

Spring snel naar:

Wat zijn de gemiddelde kosten voor een traprenovatie?

De gemiddelde kosten voor een traprenovatie liggen tussen de 1250 en 3500 euro. De uiteindelijke prijs voor jouw traprenovatie is afhankelijk van verschillende factoren zoals de trapsoort, de trapbekleding en de optionele extra’s. Wil jij meer weten over de prijsopbouw van een traprenovatie? Lees dan onze blog: ‘wat kost een traprenovatie?’. 

Probeer bepaalde onderdelen van de traprenovatie zelf te doen

Om op kosten te besparen kun je bepaalde onderdelen van jouw traprenovatie zelf aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan het verven van je trap. Een nieuwe lik verf laat jouw trap er weer als nieuw uitzien. Wanneer je jouw trap gaat verven is het wel belangrijk dat je eventuele beschadigingen repareert. Ook is het van belang om de vorige verflaag te verwijderen en de trap te ontvetten en stofvrij te maken. 

 

Ook kun je kosten besparen door de oude trapbekleding zelf te verwijderen voordat de vakspecialist er nieuwe overheen legt. In de meeste gevallen is dit werk niet erg ingewikkeld en je bespaart op kosten. 

 

Wil je graag een vernieuwende sfeer creëren zonder je trap echt te renoveren? Dan kun je ook ledverlichting toevoegen aan je trap. Doordat er niet veel verbouwd hoeft te worden bespaar je enorm op kosten. Je kunt de ledverlichting in strips kopen waardoor je ze zelf gemakkelijk onder de treden kunt plaatsen. Je maakt je trap hierdoor niet alleen mooier, maar ook een stuk veiliger. Je zal namelijk niet snel meer een treden over het hoofd zien.  

traprenovatie met LED verlichting

Bespaar kosten op jouw traprenovatie met de juiste trapbekleding

Er zijn verschillende materialen waarmee je jouw trap kunt laten bekleden. Door de juiste trapbekleding te kiezen kun jij jouw trap afwerken naar jouw persoonlijke smaak. Ieder materiaal neemt niet alleen andere voor- en nadelen, maar ook een ander prijskaartje met zich mee. Zo is tapijt een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld PVC of linoleum. 

 

Wil jij meer weten over de verschillende soorten materialen die je als trapbekleding kunt gebruiken? Lees dan onze blog: ‘Trapbekleding materialen: wat zijn de voor- en nadelen?’.  

Kies altijd voor een vakspecialist bij jou in de buurt

Veel bedrijven brengen kosten in rekening voor het reizen naar jouw locatie. Deze kosten noemen we voorrijkosten. Die kosten kunnen behoorlijk oplopen wanneer de specialist vanuit de andere kant van Nederland moet komen. Door voor een vakspecialist in de omgeving te kiezen voorkom je dat je voor hoge voorrijkosten komt te staan. 

 

Wanneer je offertes aanvraagt bij Vraag het Guus, kun je jouw eigen woonplaats selecteren. Wij zorgen ervoor dat jij ook alleen offertes ontvangt van vakspecialisten bij jou in de buurt. Hierdoor kom je nooit voor hoge voorrijkosten te staan. 

Vergelijk offertes van verschillende vakspecialisten voor jouw traprenovatie

Tot slot kun je een hoop kosten besparen door verschillende vakspecialisten met elkaar te vergelijken. Hierdoor vind je niet alleen de specialist die het beste bij jou past, maar houd je ook nog eens geld én tijd over voor de leuke dingen in het leven. Vraag direct een offerte aan! 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!