Traprenovatie specialisten vergelijken

Ben jij op zoek naar de beste vakspecialist voor jouw traprenovatie?

Wat kost een traprenovatie?

Je bent waarschijnlijk op deze pagina terecht gekomen omdat je wil weten wat een traprenovatie kost. We kunnen je vast vertellen dat de gemiddelde traprenovatie tussen de 1250 en 3500 euro kost. Dit zijn nogal uiteenlopende prijzen. Dat komt omdat de kosten voor een traprenovatie afhankelijk zijn van verschillende factoren. 

 

In dit artikel nemen we je mee in de prijsopbouw voor traprenovatie. Op die manier krijg jij antwoord op de vraag: wat kost een traprenovatie nou precies? Daarnaast vertellen we je op welke manieren jij geld kunt besparen op jouw traprenovatie.  

Spring snel naar:

Wat kost een traprenovatie gemiddeld?

De meeste huishoudens beschikken over een gedraaide trap met 12 of 13 treden. Voor een professionele traprenovatie voor dit soort trappen betaal je gemiddeld tussen de 1750 en 2250 euro. Heb jij een zeer eenvoudige rechte trap? Dan kun je rekening houden met kosten rond de 1500 euro.  

 

De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan de afwerking en de optionele extra’s. Over het algemeen ben je voor een eenvoudige traprenovatie tussen de 1250 en 1450 euro kwijt. Voor een standaard traprenovatie betaal je meestal tussen de 1450 en 2250 euro en voor een luxe traprenovatie kun je rekening houden met kosten tussen de 2250 en 3500 euro.  

 

De prijzen die we hierboven benoemd hebben zijn natuurlijk gemiddeld genomen. Wat een traprenovatie daadwerkelijk gaat kosten is afhankelijk van verschillende factoren zoals de soort trap, de afmetingen van de trap, de afwerking en de optionele extra’s. Daar vertellen we je graag meer over.  

Om welke trapsoort gaat het?

Om te bepalen wat een traprenovatie precies kost is het belangrijk om te kijken naar de trapsoort. Er bestaan namelijk veel verschillende trapsoorten. Bij iedere trapsoort krijg je te maken met andere kosten. Voorbeelden van trapsoorten zijn onder andere een open trap, een gesloten trap, een rechte trap of een trap met een draai. 

 

Voor een open trap betaal je minder dan voor een gesloten trap en voor een trap met een draai erin betaal je meer dan voor een rechte trap. Dat is vrij logisch. Ook spreekt het voor zich dat een traprenovatie voor zes treden goedkoper is dan voor twintig. Tot slot bepalen de breedte en diepte van de trap hoeveel materiaal er nodig is voor de traprenovatie.  

Trapbekleding: voor welke materiaalsoort ga jij?

De volgende factor waar je rekening mee moet houden wanneer je wil weten wat een traprenovatie kost, is het materiaal van de trapbekleding. De materiaalsoort waarvoor je kiest is van invloed op de uiteindelijke kosten voor de traprenovatie. Materiaalsoorten waar je uit kunt kiezen zijn onder andere vinyl, tapijt, laminaat of hout. Hieronder vind je de gemiddelde kosten per materiaalsoort. De kosten gelden per overzettrede, zijn inclusief BTW en exclusief montage. 

 

  • Laminaat kost ongeveer 33 euro per overzettrede. 
  • Tapijt kost gemiddeld 43 euro per overzettrede. 
  • Vinyl kost ongeveer 53 euro per overzettrede. 
  • Eiken kost ongeveer 63 euro per overzettrede. 

 

Houd er rekening mee dat er dan nog ongeveer 300 tot 700 euro bijkomt aan kosten voor de traprenovatie zelf.  

 

Wil jij alles weten over de voor- en nadelen van de verschillende soorten trapbekleding? Lees dan onze blog: ‘trapbekleding materialen: wat zijn de voor- en nadelen?

Ga je zelf aan de slag of ga je de traprenovatie uitbesteden?

Wil je nou écht veel geld besparen op jouw traprenovatie? Dan kun je natuurlijk zelf aan de slag gaan met de traprenovatie. Je betaalt dan uitsluitend voor het materiaal (en je moet misschien een aantal dagen vrij vragen). Echter raden wij dit in de meeste gevallen af. Dit komt omdat het vrijwel onmogelijk is om dezelfde kwaliteit te leveren als bij een professionele traprenovatie. Hierdoor valt het resultaat bijna altijd tegen. 

 

Ben jij een handig persoon en heb je al enige ervaring met het uitvoeren van traprenovaties? Dan kun je de uitdaging natuurlijk altijd aangaan. Ben jij dit niet? Schakel dan een specialist in! Wanneer je alsnog kosten wil besparen op de werkzaamheden kun je er altijd voor kiezen om de trap achteraf zelf te schilderen of te beitsen. 

traprenovatie met LED verlichting

De optionele extra's om jouw trap te verfraaien

Je hebt nu voor een groot gedeelte antwoord gekregen op de vraag: wat kost een traprenovatie? Echter zijn we er nog niet helemaal. Je kunt ook nog uit verschillende optionele extra’s kiezen. Deze optionele extra’s zijn niet noodzakelijk, maar ze kunnen wel van toegevoegde waarde zijn op jouw trap. Uiteraard geldt: hoe meer optionele extra’s, hoe hoger de kosten voor de traprenovatie oplopen. Daarom is het belangrijk om van tevoren goed op de hoogte te zijn van welke optionele extra’s er zijn, hoeveel deze kosten en of ze écht een meerwaarde bieden voor jouw trap.  

 

Hieronder nemen we een aantal optionele extra’s met je door. De prijzen die we noemen zijn exclusief montagekosten.  

 

  • Antislip strips. Hiermee is het niet langer mogelijk om uit te glijden op de trap. De kosten voor deze antislip strips liggen tussen de 2 en 14 euro per meter.  

 

  • Maantjes. Met maantjes zorg je ervoor dat je niet kan uitglijden en dat jouw schilderwerk hierbij behouden wordt. Per maantje betaal je tussen de 15 en 60 euro.  

 

  • Verlichting. Hoe gaaf is dat? Creëer een moderne look met verlichting op jouw trap. Per LED strip of spotlight betaal je tussen de 10 en 40 euro.

Waar moet je nog meer rekening mee houden?

Tot nu toe hebben we het voornamelijk gehad over te traprenovatie zelf en hoe de trap er na dit proces uit komt te zien. Maar heb jij al gedacht aan de oude trapbekleding? Wat gaat hiermee gebeuren?  

 

Het is mogelijk om de oude trapbekleding zelf weg te halen. Het verwijderen van deze trapbekleding is in de meeste gevallen geen lastige klus. Dus dit is een goede manier om op kosten te besparen. Echter is het soms ook beter om hiervoor wel een specialist in te schakelen. Deze persoon weet namelijk precies hoe de trap achtergelaten moet worden om een goede basis achter te laten voor de traprenovatie.  

 

Wanneer je hier een specialist voor inhuurt worden de uiteindelijke kosten voor de traprenovatie natuurlijk wel weer wat hoger. Echter ben je er zeker van dat het werk vakkundig gedaan wordt en het zal jou ontzettend veel tijd schelen. 

traprenovatie

Hoe kun je besparen op de kosten voor jouw traprenovatie?

Al met al kunnen de kosten voor een traprenovatie flink oplopen. Toch heb je een groot gedeelte van wat een traprenovatie kost zelf in de hand. Wij geven jou twee tips om op jouw traprenovatie te besparen.  

 

1: Vergelijk offertes van verschillende vakspecialisten 

Een traprenovatie is maatwerk. Daarom kan je er veel geld op besparen. Door verschillende vakspecialisten te vergelijken bespaar je een hoop geld én tijd op jouw traprenovatie. Ontvang gratis offertes van verschillende traprenovatie specialisten op mijn website vergelijktraprenovatie.nl.  

 

2: Kies voor een specialist bij jou in de buurt 

Door voor een traprenovatie specialist in jouw omgeving te kiezen voorkom je dat je veel voorrijkosten moet betalen. Voorrijkosten zijn de kosten die de specialist maakt om bij jou op locatie te komen. Wanneer het bedrijf vanuit de andere kant van Nederland moet komen, kunnen de voorrijkosten flink oplopen.  

 

Vraag jij offertes aan via Vraag het Guus? Dan hoef je jezelf over de voorrijkosten geen zorgen te maken. Wij sturen namelijk alleen offertes van vakspecialisten bij jou uit de buurt. Ideaal! 

Wat kost een traprenovatie in jouw situatie?

Je weet nu met welke kosten je rekening moet houden voor een gemiddelde traprenovatie. Dit geeft jou een indicatie voor de kosten van jouw project. Echter rest er nog één belangrijke vraag: wat kost een traprenovatie in jouw situatie precies? Wil jij antwoord op die vraag? Vraag dan snel verschillende offertes aan. Op die manier weet je precies wat jij kwijt bent voor jouw traprenovatie.  

 

Door de verschillende offertes met elkaar te vergelijken vind je de specialist die het beste bij jou past. Daarnaast houd je geld én tijd over voor de leukere dingen in het leven.  

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!