Reiniging specialisten vergelijken

Ben jij op zoek naar het schoonmaakbedrijf dat het beste bij jou past?

6 tips voor het verwijderen van een vieze geur in huis

Heb jij last van een vieze geur in huis? Of heb je gisteravond met de hele familie gegourmet en hangt de vieze lucht hierdoor nog steeds in de kamer? Dat is natuurlijk ontzettend vervelend, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om hiervan af te komen. In dit artikel deelt Guus een aantal manieren waarmee jij gedag zegt tegen de vieze geur in je huis.  

Spring snel naar:

Waar komt de vieze geur in mijn huis eigenlijk vandaan?

Het is normaal dat je last hebt van een vieze geur in huis. Maar fijn is anders. De vieze geur in huis komt door alledaagse activiteiten. Denk maar eens aan koken. Eten bereiden doen we allemaal. En voor veel mensen is dit zelfs een hobby. Echter kan achteraf de kooklucht blijven hangen. Zeker in het geval van bepaalde groenten zoals bloemkool of spruitjes. Ook na het bakken van vis kan het behoorlijk gaan stinken. En we hoeven je niet te vertellen dat de frituurpan en een gourmet pas echte boosdoeners zijn.  

 

Ook sigarettenrook kan voor vervelende geuren zorgen. Veel mensen die zelf roken vinden deze lucht ook minder prettig. Sigarettenlucht blijft lang hangen in een afgesloten en niet goed geventileerde ruimte. Dit resulteert niet alleen in een vieze lucht, maar het is ook zeer ongezond.  

 

Uiteraard kan het ook voorkomen dat er nare luchtjes van buitenaf je huis binnenkomen. Bijvoorbeeld door planten, werkzaamheden voor de deur of een barbecue bij de buren. Hier hebben veel huishoudens voornamelijk in de lente- en zomermaanden last van. Dit komt omdat de ramen en deuren dan vaker openstaan.  

 

Gelukkig kan de vieze geur in huis eenvoudig verdreven worden. Wij geven jou hieronder 6 handige tips! 

koken vieze lucht in huis

Tip 1: Met voldoende ventilatie voorkom je vieze geur in huis

Het is zo simpel. Door een raam open te zetten gaat een groot gedeelte van de vieze geur in huis vanzelf weg. In de winter is dit natuurlijk minder prettig, maar dan kun je ook een klein raampje openzetten. Doe dit bijvoorbeeld al tijdens het koken. Want ondanks dat de afzuigkap veel kooklucht wegzuigt, blijft er altijd nog een vieze geur in huis hangen na het koken. 

Tip 2: Kattenbakvulling om vieze geur in huis te neutraliseren

Heb je er ooit aan gedacht om kattenbakvulling te gebruiken om vieze lucht in huis te verwijderen? Waarschijnlijk niet, maar het helpt wel! De korrels absorberen namelijk vocht én de vieze lucht in huis. Bovendien kun je kattenbakvulling voor vrijwel alles gebruiken. Zet een bakje kattenbakvulling in een muf kastje, bij je stinkende schoenen of in de koelkast. Na een paar uur merk je al een wereld van verschil! 

Tip 3: Citroen en azijn strijden tegen vieze geur in huis

Zowel azijn als citroen zijn uitstekende middelen om de vieze geur in huis te verwijderen. Azijn neutraliseert de vieze lucht en citroen laat vervolgens een frisse lucht achter. Hoe je dit doet? Breng een pan met azijn en citroenpartjes aan de kook en laat dit een uur op een zo laag mogelijk vuur staan, zonder deksel. Heb je ook op andere plekken in het huis last van vieze geuren? Zet dan bakjes met azijn op de verwarmingen door heel het huis.  

 

Citroen is bovendien ook ideaal om nare geurtjes uit de ijskast te verwijderen. Snijd een citroen doormidden en haal het vruchtvlees eruit. Op die manier houd je alleen de schil over. Leeg deze van de pulp en vul het met zout. Zet dit vervolgens weg op de bodem van de koelkast. Het zout zal de vieze geur absorberen en de citroenschil laat een aangename geur achter in de ijskast.  

citroen door helft snijden

Tip 4: Baking soda om geuren uit gestoffeerde meubels te halen

Nare geuren trekken enorm snel in tapijten en gestoffeerde meubels. De vieze geur blijft dan extra lang in huis hangen. Baking soda absorbeert deze geuren. Strooi daarom een handje soda over je tapijt en gestoffeerde meubels heen. Laat de soda ongeveer een uur intrekken en zuig het vervolgens op met de stofzuiger. Je zult zien dat het direct een stuk beter ruikt.  

Tip 5: Koffiebonen en kaarsen

Ben jij dol op de geur van koffie? Dan is deze tip écht iets voor jou! Vul een pot of schaal met koffiebonen en zet een kaarsje in het midden. De warmte van het aangestoken kaarsje zorgt ervoor dat de bonen hun aroma door het huis verspreiden. Koffiebonen worden ook vaak gebruikt als neutralisator bij bijvoorbeeld het ruiken van parfum. Ideaal om de vieze geur in huis te verwijderen. 

Tip 6: Schakel een schoonmaakbedrijf in

Kom je niet makkelijk van de vieze lucht in huis af? Dan kan je er ook voor kiezen om een schoonmaakbedrijf in te schakelen. Zo kun jij de beentjes omhoog leggen terwijl een specialist op professionele wijze de vieze lucht in je huis verwijdert. Maar hoe vind je het schoonmaakbedrijf dat het beste bij jou past? Daar kan Vraag het Guus jou bij helpen. 

 

Vraag offertes aan van verschillende vakspecialisten en ontdek welke partij het beste bij jou past. Op die manier houd je geld én tijd over voor de leuke dingen in het leven! 

 

Tip: Wil jij weten met welke kosten je rekening moet houden bij het inschakelen van een schoonmaakbedrijf? Lees dan onze blog: ‘Wat kost een schoonmaakbedrijf?’. 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!