Inbraakbeveiliging nodig?

Vind de juiste inbraakbeveiliging specialist om inbrekers écht buiten te houden.

Wat kost een alarmsysteem?

Met een alarmsysteem weet je zeker dat jouw waardevolle spullen altijd veilig zijn. Een alarmsysteem waarschuwt je namelijk zodra er ongenodigde gasten proberen binnen te komen. Een belangrijke vraag hierbij is: wat kost een alarmsysteem eigenlijk? In dit artikel nemen we je mee in de prijsopbouw voor een alarmsysteem. Daarnaast geven we jou verschillende tips om op je alarmsysteem te besparen. 

Spring snel naar:

Wat kost een alarmsysteem gemiddeld?

De uiteindelijke kosten voor een alarmsysteem zijn afhankelijk van verschillende factoren. Om jou een beeld te geven van de kosten waar je rekening mee moet houden, bespreken we eerst de gemiddelde kosten van een alarmsysteem. Hierbij maken we onderscheid tussen bekabelde, draadloze en hybride alarmsystemen. We geven je hieronder een overzicht van de gemiddelde prijzen. 

 

  • Voor een standaard draadloos alarmsysteem betaal je tussen de 300 en 500 euro. 
  • Bij een uitgebreid draadloos alarmsysteem kun je rekening houden met kosten tussen de 650 en 950 euro. 
  • Een basis bekabeld alarmsysteem kost tussen de 300 en 400 euro.  
  • Voor een uitgebreid bekabeld alarmsysteem ben je gemiddeld tussen de 500 en 750 euro kwijt. 
  • Een hybride alarmsysteem is verkrijgbaar vanaf 450 euro. 

 

Je weet nu wat de gemiddelde kosten voor een alarmsysteem zijn. Toch wil je nog graag weten wat de exacte kosten in jouw situatie zijn. Daarom nemen we je mee in de prijsopbouw van jouw alarmsysteem. Want de uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. 

Ga jij voor een bekabeld, draadloos of hybride alarmsysteem?

Wanneer je een alarmsysteem gaat aanschaffen heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld en hybride alarmsysteem. Alle drie de alarmsystemen nemen andere kosten én eigenschappen met zich mee. Laten we de belangrijkste eigenschappen van deze drie varianten met je doornemen. 

 

Een draadloos alarmsysteem 

Een draadloos alarmsysteem is gemakkelijk te installeren omdat deze geen kabels heeft. Dit heeft weer als voordeel dat er geen hak- en breekwerk nodig is in je woning voor de bekabeling. Bij een draadloos alarmsysteem is de kans op storingen wel iets groter dan bij een bekabeld alarmsysteem. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat de batterijen af en toe vervangen moeten worden. Een draadloos alarmsysteem kost tussen de 300 en 950 euro. 

 

Een bekabeld alarmsysteem 

De volgende optie is een bekabeld alarmsysteem. Een bekabeld alarmsysteem staat bekend om de betrouwbaarheid en het is zeer eenvoudig te installeren. Daarom kiezen veel bedrijven ervoor om een bekabeld alarmsysteem aan te schaffen. In woningen waar nog geen bedrading aanwezig is, wordt de installatie een stukje lastiger. Voor een bekabeld alarmsysteem kun je rekening houden met kosten tussen de 300 en 750 euro. 

 

Een hybride alarmsysteem 

Tot slot is het mogelijk om te kiezen voor een hybride alarmsysteem. Een hybride systeem wordt bekabeld opgeleverd en kan worden uitgebreid met draadloze componenten. Door de bekabeling is het alarmsysteem erg betrouwbaar en is de kans op storingen klein. Bij veel nieuwe woningen wordt er gekozen voor een hybride alarmsysteem omdat er bij de bouw al rekening is gehouden met de aanleg van bedrading. Je kan een hybride alarmsysteem aanschaffen vanaf 450 euro. 

 

Wil jij meer weten over de voor- en nadelen van de verschillende soorten alarmsystemen? En welke van de drie varianten het beste bij jou en de woning past? Lees dan onze blog ‘Een draadloos, bekabeld of hybride alarmsysteem: wat is de beste keuze?’. 

En van welke communicatiekiezer wil je gebruik maken?

Jouw alarmsysteem is gekoppeld aan een communicatiekiezer. Een communicatiekiezer verstuurt een melding naar de meldkamer en/ of naar andere nummers die jij zelf instelt. Bij uitgebreide pakketten zit dit vaak al bij de prijs inbegrepen. Informeer hier dus altijd naar bij jouw vakspecialist. 

 

PSTN 

Kies je voor een PSTN-communicatiekiezer? Dan worden er alarm spraak-rapportages verstuurd. Dit gaat altijd via de vaste telefoon. Jij kiest zelf naar wie deze spraak-rapportages gestuurd worden. Veel mensen kiezen ervoor om deze naar zichzelf en naar de meldkamer te laten sturen. Op die manier kan er snel actie ondernomen worden. Bij een PSTN-communicatiekiezer ben je het minste geld kwijt. De kosten liggen namelijk tussen de 45 en 65 euro. 

 

LAN 

Bij een LAN-communicatiekiezer wordt er gebruik gemaakt van het internet om te communiceren met de meldkamer. Soms kan dit ook nog via de vaste telefoon. De kosten hiervoor liggen tussen de 100 en 135 euro. 

 

GSM 

Tot slot hebben we de GSM-communicatiekiezer. Deze stuurt sms’jes naar de alarmcentrale en andere telefoonnummers die jij zelf hebt ingesteld. Hierbij kan ook gebruik gemaakt worden van het internet en spraak-rapportages. De kosten voor een GSM-communicatiekiezer liggen tussen de 200 en 300 euro.  

Ga je het alarmsysteem zelf plaatsen of laat je dit doen?

De volgende factor die bepalend is voor de uiteindelijke kosten van jouw alarmsysteem gaat over de installatie. Je bespaart natuurlijk een hoop kosten als je het alarmsysteem zelf installeert. Sommige alarmsystemen zijn eenvoudig zelf te installeren. Zeker wanneer je voor een voorgeprogrammeerd draadloos alarmsysteem kiest kun je deze prima zelf ophangen.  

 

Wil jij graag de zekerheid hebben dat het alarmsysteem goed wordt geïnstalleerd? Dan raden we je aan om een specialist in te schakelen. De montagekosten voor een bekabeld alarmsysteem liggen over het algemeen hoger dan voor een draadloos alarmsysteem. Dat komt omdat dit gewoonweg meer moeite kost. De montagekosten voor een alarmsysteem liggen tussen de 150 en 300 euro. 

Welke optionele extra's zijn er?

Bij een alarmsysteem kun je ook voor een aantal extra’s kiezen. Deze extra’s zijn niet noodzakelijk, maar maken de veiligheid wel zo optimaal mogelijk. Informeer altijd naar de optionele extra’s bij jouw vakspecialist. Hieronder nemen we een aantal interessante optionele extra’s met je door. 

 

  • Wil jij dat de melding ook wordt gesignaleerd en opgevolgd door de meldkamer? Dan kost dit tussen de 15 en 30 euro per maand. 

 

  • Een monitor service kan continu controleren of er storingen zijn bij jouw alarmsysteem. Hiervoor betaal je gemiddeld 125 euro per jaar. 

 

  • Veel mensen sluiten een onderhoudscontact af. Hierdoor weet je zeker dat jouw systeem altijd optimaal werkt. 

 

  • Er is niet altijd een afstandsbediening inbegrepen bij het pakket. Wanneer je deze los wilt aanschaffen om je systeem vanaf iedere afstand te kunnen bedienen betaal je tussen de 35 en 200 euro per stuk.  

 

  • Om inbrekers af te schrikken kun je een sticker op je woning of bedrijfspand plakken waarop staat dat je over inbraakbeveiliging beschikt. Zo’n sticker kost tussen de 4 en 6,50 euro per stuk. 

Tips om te besparen op jouw alarmsysteem

Al met al kan de aanschaf van een alarmsysteem een flinke investering zijn. Daarom geven wij jou diverse tips om kosten te besparen.  

 

Kies een vakspecialist uit de omgeving 

Laat jij jouw alarmsysteem installeren door een specialist? Kies dan altijd voor een bedrijf bij jou uit de omgeving! Veel bedrijven brengen namelijk voorrijkosten in rekening voor het op- en neer reizen naar jouw woning of bedrijfspand. Wanneer je voor een specialist bij jou in de omgeving kiest kom je nooit voor onverwachte kosten te staan.  

 

Vergelijk verschillende vakspecialisten 

Door verschillende vakspecialist met elkaar te vergelijken bespaar je een hoop geld én tijd. Vraag het Guus kan jou daarbij helpen. Vraag offertes aan van verschillende vakspecialisten en ontdek welke vakspecialist het beste bij jou past. Op die manier houd je geld en tijd over voor de leuke dingen in het leven. 

Liever direct een alarmsysteem aanschaffen?

Schaf jij liever zelf een alarmsysteem aan? Ook daar kan Guus je bij helpen. Guus heeft namelijk een lijst samengesteld met de 7 beste alarmsystemen voor thuis. Hierin kun je alles lezen over de verschillende soorten alarmsystemen en je kunt er direct eenvoudig zelf een bestellen. Hoe handig is dat? Bekijk de top 7 beste alarmsystemen voor thuis!

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!