Inbraakbeveiliging vergelijken

Jouw woning beveiligen tegen inbrekers terwijl je op vakantie bent? Bespaar tot 40% op jouw beveiliging!

Een draadloos, bekabeld of hybride alarmsysteem: wat is de beste keuze?

We kennen drie verschillende soorten alarmsystemen: een draadloos, bekabeld en een hybride alarmsysteem. Door de verschillende opties wordt het steeds lastiger om de juiste keuze te maken. Want welk alarmsysteem past het beste bij jouw wensen en bij de woning? In deze blog geef ik je een duidelijk overzicht van de verschillen tussen de drie alarmsystemen waardoor jij beter kunt bepalen welke variant het beste bij jou past.  

Spring snel naar:

Een draadloos alarmsysteem

We beginnen met het draadloze alarmsysteem. Dit is, zoals de naam het al zegt, een alarmsysteem zonder bedrading. Een draadloos alarmsysteem is zeer gemakkelijk en snel aan te leggen waardoor dit vaak in woningen wordt toegepast waar geen bedrading ligt. Het draadloze alarmsysteem is het meest gebruikte alarmsysteem. Dit komt door de verschillende voordelen die het te bieden heeft.   

De voordelen

Het draadloze alarmsysteem is erg flexibel. Het is namelijk mogelijk om achteraf eenvoudig componenten toe te voegen. Doordat je geen bedrading aan hoeft te leggen voorkom je hak- en sloopwerk. Bovendien is het handig wanneer je gaat verhuizen. Je kan het draadloze alarmsysteem namelijk gemakkelijk meeverhuizen. Je maakt simpelweg de componenten los en je hangt ze in je nieuwe woning weer op.  

De nadelen

Helaas zijn er ook enkele nadelen verbonden aan het draadloze alarmsysteem. Om te beginnen werkt het draadloze alarmsysteem op batterijen. En batterijen moeten natuurlijk om de zoveel tijd vervangen worden. Het systeem is ook niet altijd 100% betrouwbaar. Dit komt omdat de signalen niet altijd perfect werken. Ten slotte kan het draadloze alarmsysteem niet worden ingezet in panden met een hoge risicoklasse. Daarom is het helaas niet geschikt voor grote, dure en monumentale panden.  

Draadloos alarmsysteem aanschaffen?

Het draadloze alarmsysteem is dus niet voor ieder gebouw geschikt. Wel is het geschikt voor alle woningen, kleinere en middelgrote zakelijke panden en voor mensen die snel het alarmsysteem in huis willen hebben. De specialist installeert het draadloze alarmsysteem namelijk zeer snel zonder rommel in je huis te creërenVoor een standaard draadloos alarmsysteem betaal je tussen de €150 en €350. Wil je een wat uitgebreider pakket? Dan kun je rekening houden met kosten tussen de €400 en €800.  

Een bekabeld alarmsysteem

Het tweede soort alarmsysteem is het bekabelde alarmsysteem. Bij dit systeem verloopt de communicatie tussen de sensoren en de alarmcentrale via vaste bedrading. Ga jij voor een basis pakket? Dan heeft deze bijvoorbeeld alleen een bewegingsmelder en een bedieningspaneel. Een uitgebreider pakket heeft meer componenten zoals een bewegingsmelder, rookmelder, bedieningspaneel en magneetcontact. Het totale pakket kan zo uitgebreid worden als dat jij zelf nodig vindt.  

De voordelen

Het bekabelde alarmsysteem is het goedkoopste alarmsysteem. Het is een stuk goedkoper dan de draadloze en de hybride variant. Verder heeft het bekabelde alarmsysteem geen batterijen nodig, waardoor je er dus geen rekening mee hoeft te houden dat je deze eens in de zoveel tijd moet vervangen. Het kan worden geïnstalleerd voor bedrijven met zowel een hoge als een lage risicoklasse. Het is dan ook een zeer betrouwbaar systeem en het is in de meeste gevallen vrij eenvoudig te installeren.  

De nadelen

Wil jij in een later stadium componenten toevoegen aan je alarmsysteem? Dan is dit geen makkelijke klus. Het is dus niet een heel flexibel alarmsysteem. Mocht er nog geen bedrading in het pand zijn, dan kost dit een hoop hak- en sloopwerk om de bedrading aan te leggen. Daarnaast is het verstandig om dit door een specialist te laten doen, waardoor de kosten weer enorm kunnen oplopen.  

Bekabeld alarmsysteem aanschaffen?

Het bekabelde alarmsysteem is geschikt voor middelgrote panden met een hoog risicofactor. Hierbij kun je denken aan bedrijfspanden, fabriekshallen en kantoorgebouwen. Verder is het geschikt voor woningen die nog in aanbouw zijn of wanneer deze nog gerenoveerd moeten worden, zodat de bedrading nog gemakkelijk aangelegd kan worden.  

 

Voor een basis pakket betaal je tussen de €150 en €250. Kies jij liever een uitgebreider pakket? Dan kun je denken aan kosten tussen de €350 en €600. Dit is dus goedkoper dan de andere alarmsystemen. Ligt er in jouw woning nog geen bedrading? Dan kun je de installatie het beste laten doen door een specialist. Hierdoor kunnen de kosten flink oplopen waardoor deze te vergelijken zijn met de kosten voor een draadloos alarmsysteem.  

Een hybride alarmsysteem

Ten slotte kennen we het hybride alarmsysteem. Dit systeem is eigenlijk een combinatie van de draadloze en de bekabelde variant. Het hybride alarmsysteem heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Dus je kan op de plekken waar al bedrading ligt gebruik maken van de bekabelde detectoren en op de plekken waar nog geen bedrading ligt kan je gebruik maken van draadloze componenten.  

De voordelen

Het hybride alarmsysteem kan eenvoudig worden uitgebreid met draadloze componenten. Het is namelijk een prettige combinatie van draadloos en bekabeld. Het is een erg betrouwbaar alarmsysteem en het is makkelijk te installeren en te bedienen.  

De nadelen

Er is eigenlijk maar een enkel nadeel verbonden aan het hybride alarmsysteem. Het is namelijk duurder in aanschaf dan de andere twee alarmsystemen. De prijzen beginnen namelijk vanaf €300, maar de kosten hiervoor kunnen flink oplopen.  

Hybride alarmsysteem aanschaffen?

Omdat het hybride alarmsysteem bestaat uit de combinatie van draadloos en bekabeldis het geschikt voor alle woningen en panden. Ik zou het hybride alarmsysteem aan iedereen aanbevelen, omdat dit voordelen biedt van beide andere varianten.  

Welk alarmsysteem past het beste bij jouw woning?

Hopelijk heb ik je beter kunnen informeren over de soorten alarmsystemen en wat de verschillen hiertussen zijn. Maar welk alarmsysteem past nou het beste bij jouw wensen en de woning? Dit is natuurlijk per persoon verschillend. Het is namelijk afhankelijk van welke waarde jij hecht aan bepaalde factoren. Daarnaast is het zaak om te checken of het alarmsysteem wel geschikt is voor jouw woning.  

 

Of het alarmsysteem geschikt is voor jouw woning, dat vind je terug in bovenstaande koppen. Mocht je hier alsnog over twijfelen? Dan kan je altijd een inbraakbeveiliging specialist in schakelen om met jou mee te kijken. 

 

Voordat je een definitieve keuze gaat maken is het belangrijk om te weten wat je wil. Eigenlijk kan ik je ten aller tijden adviseren om naar een hybride alarmsysteem te kijken. Deze biedt namelijk de voordelen van zowel de bekabelde als de draadloze variant. Helaas is dit alarmsysteem wel het duurste in aanschaf. Is jouw budget wat lager? Dan zal je verder moeten kijken naar een bekabeld of een draadloos alarmsysteem. Is jouw woning of pand geschikt voor beide alarmsystemen? Dan moet je gaat overwegen wat je belangrijker vindt: handigheid of betrouwbaarheid. Kies jij voor betrouwbaarheid? Dan kun je voor de bekabelde variant kiezen. 

Vind jij het handiger wanneer niet heel de woning overhoopgehaald hoeft te worden om kabels aan te sluiten? Of heb jij het misschien op de planning staan om in de komende jaren te gaan verhuizen? En wil je jouw alarmsysteem dan graag meeverhuizen? Dan kan je wellicht beter kiezen voor een draadloos alarmsysteem. Deze zou je in de toekomst ook nog uit kunnen breiden.  

Inbraakbeveiliging specialisten vergelijken? Vraag het Guus

Vind de specialist die het beste bij jou past en houd geld over voor leuke dingen

Ben jij op zoek naar een inbraakbeveiliging specialist die bij jou past? Dan kan je terecht op mijn website vergelijkbeveiliging.nlHier kun je verschillende specialisten vergelijken waardoor je ontdekt welke specialist het beste bij jou past. Door verschillende specialisten met elkaar te vergelijken kun je tot wel 40% op kosten besparen. Op die manier houd je geld over om leuke dingen te doen! Twijfel niet en start vandaag nog met inbraakbeveiliging specialisten vergelijken op vergelijkbeveiliging.nl  

Liever direct zelf een alarmsysteem aanschaffen?

Wil je liever zelf een alarmsysteem aanschaffen? Dat kan! Guus heeft een lijst samengesteld met de 7 beste alarmsystemen voor thuis. Guus vergelijkt verschillende alarmsystemen en jij kan het direct online bestellen. Hoe handig is dat? Bekijk hier de top 7 beste alarmsystemen voor thuis!

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!