Schoonmaakbedrijven vergelijken

Ben jij op zoek naar een professioneel schoonmaakbedrijf voor jouw woning?

10 schoonmaaktips voor huishoudens met huisdieren

Het hebben van een huisdier is natuurlijk fantastisch. Je krijgt er niet alleen een trouwe vriend bij, maar ook veel liefde. Echter brengen huisdieren ook een aantal extra uitdagingen met zich mee als het gaat om schoonmaken. In deze blog geven we je verschillende tips om je huis schoon te houden als je een huisdier hebt. 

Spring snel naar:

Tip 1: Houd de stofzuiger altijd binnen handbereik

Heb jij een hond of kat? Dan vliegen de haren je waarschijnlijk om de oren. Ook zul je overal zand en kruimels eten vinden. Zorg er dan voor dat je stofzuiger op een centraal punt staat zodat je deze er altijd bij kunt pakken. Goed stofzuigen helpt overigens ook tegen onverhoopte vlooieneitjes. Uiteraard moet je hiervoor wel regelmatig je stofzuigerzak legen of vervangen. 

 

Heb jij geen tijd om uitgebreid te gaan stofzuigen? Dan kan het ook een optie zijn om de ramen of deuren even tegen elkaar open te zetten. Let er uiteraard wel op dat je huisdier niet de benen kan nemen! Je zult zien dat alle haren op de grond door de tocht in een makkelijk oppakbare bos bij elkaar komen te liggen. Ideaal! 

Tip 2: Leg je schoonloopmat niet in de breedte

Het kan enorm helpen wanneer je jouw voordeur- of schoonloopmat in de lengte voor je deur legt. Op die manier loopt je huisdier bij binnenkomst langer over de mat heen. Het is overigens ook handig om een schoonloopmat voor je cavia of konijn te gebruiken. Leg het matje voor de kooi om te voorkomen dat je huisdier het zaagsel door de kamer heen legt. 

 

Daarnaast is het handig om je hond te leren zichzelf uit te schudden voordat je hem mee naar binnen neemt. Dit kan je een hoop zand en druppels in huis schelen. Je kunt hem dit leren door in de eerste weken wanneer hij voor de deur staat even tegen zijn nekharen in te strijken of voorzichtig met je vinger onder of net in het oortje te kriebelen. Wanneer je dit een paar keer hebt gedaan zal je merken dat hij zichzelf automatisch gaat uitschudden voor hij via de voordeur binnenkomt. 

schoonmaaktips voor katten

Tip 3: Zorg voor een schone eigen plek voor je huisdier

Wanneer je huisdier een eigen, favoriete plekje in huis heeft, zal hij er alles aan doen om dit schoon te houden. Wanneer hij hier steeds gaat liggen zullen de beter zichtbare plekken haarvrij blijven. Bij een hond kun je denken aan een benche of hondenmand in de hoek van de kamer. Heb je een kat? Dan kun je er ook voor kiezen om een doos met lekkere dekens ergens op een hoge plek te zetten. Grote kans dat dit zijn favoriete plek in het huis wordt. 

Tip 4: Kam je huisdier niet te veel

Veel mensen denken dat het een goede schoonmaaktip is om je huisdier veel te kammen. Hier zit zeker een kern van waarheid in omdat kammen de losse haren van je huisdier opvangt. Dit zijn de haren die vervolgens niet in jouw woning belanden. Maar kam je huisdier ook zeker niet te veel! Hierdoor kun je de vacht namelijk beschadigen. Op die manier gaat de vacht van je dier steeds opnieuw vernieuwen waardoor je huisdier blijft verharen. 

Tip 5: Zo verwijder je vieze geurtjes van je huisdier uit huis

Je hebt het zelf misschien niet door, maar door huisdieren kan je huis anders gaan ruiken. En jouw gasten merken dit zeker! Heb je een hond? Dan kun je eerst proberen om nare geurtjes te voorkomen. Dit doe je door je hond goed af te drogen na de wandeling in de regen en ervoor te zorgen dat zijn mand altijd schoon is. Heb je dan toch last van ongewenste geurtjes? Dan kan het helpen om voorzichtig met een washandje met appelazijn over de vacht van je hond te wrijven. Dit zal de geur neutraliseren. 

 

Heb jij last van een stinkende kattenbak? Leg dan een laagje baking soda onder de kattenbakvulling. De baking soda zorgt er namelijk voor dat nare geurtjes geneutraliseerd worden. Je zult dan al snel merken dat de kattenbak niet langer stinkt. 

Tip 6: Leg een mat of kleedje onder de kooi van je knaagdier

Knaagdieren rennen regelmatig door hun kooi. Om lekker te kunnen liggen verplaatsen ze ook constant het zaagsel. Bij dit soort activiteiten belandt het zaagsel regelmatig buiten de kooi. Wil je voorkomen dat heel jouw woning onder het zaagsel ligt? Dan is het verstandig om een kleedje of matje onder de kooi te leggen. Dit matje of kleedje kun je namelijk dagelijks stofzuigen of afnemen zodat het zaagsel niet door het hele huis wordt verspreid. 

Tip 7: Gebruik uitsluitend diervriendelijke schoonmaakmiddelen

De meeste schoonmaakmiddelen zijn niet schadelijk voor dieren. Echter is het altijd een goed idee om gebruik te maken van biologische schoonmaakmiddelen. Op die manier weet je altijd zeker dat het niet erg is als het met dieren in aanraking komt. Bovendien is het ook een stuk beter voor het milieu en je eigen gezondheid. Naast biologische schoonmaakmiddelen is schoonmaakazijn ook een zeer goede optie om de leefomgeving van je huisdier te wassen. 

 

Wil jij je meubels reinigen, maar weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken? Om te voorkomen dat je meubels beschadigen is het goed om een schoonmaakbedrijf in te schakelen. En daarvoor ben je bij Vraag het Guus aan het juiste adres. Vraag offertes aan van verschillende vakspecialisten en ontdek welke specialist het beste bij jou past. Op deze pagina leggen we je er meer over uit. 

Tip 8: Het verwijderen van neus- en pootafdrukken op glas

Ons wordt regelmatig gevraagd om schoonmaaktips voor het verwijderen van neus- en pootafdrukken op glas en andere gladde oppervlakken. Om de vlekken van het glas af te krijgen kun je een oplossing maken van warm water, een scheutje afwasmiddel en azijn. Gebruik een zachte doek of spons om het mengsel op de vlek te wrijven. Vervolgens spoel je het af met warm water. 

 

Eerlijk gezegd kun je het zemen van je ramen oneindig blijven doen wanneer je een hond of kat in huis hebt. Onze tip is om jezelf niet te veel te storen aan de vlekken op het raam. Een natte neus op het raam betekent alleen maar dat je huisdier iedere dag weer heeft uitgekeken naar je thuiskomst. 

Tip 9: Schoonmaaktips om de haren van je huisdier te verwijderen

Ieder baasje kent het wel. Er liggen haren op de bank, op je kleding, in het bed en op de grond. Hoe vaak je het ook opruimt, het komt net zo snel weer terug. Helaas kunnen we het verharen van je huisdier niet tegenhouden, maar we kunnen je wel wat schoonmaaktips geven om de haren op te ruimen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een handige kleefroller. Deze zijn speciaal ontworpen om haren van je kleding of meubels af te halen. 

 

Heb je geen kleefroller in huis? Dan kun je plakband met de kleefzijde naar buiten om je hand wikkelen en daarmee even langs je kleding of de sierkussens op je bank gaan. Een wat vochtige rubberen huishoudhandschoen of een rubberen trekker kunnen ook helpen.  

Tip 10: Zorg voor een ruime én schone kattenbak

Het is belangrijk om voor een ruime en schone kattenbak te zorgen. Wanneer jij het schoon houdt, doet je kat dit ook! Is de kattenbak niet schoon? Dan kan je dier het ook op andere, minder gewenste plekken in huis gaan zoeken. Logisch, want jij gaat ook liever niet op een vies toilet zitten. Het is ook essentieel om ervoor te zorgen dat je voldoende kattenbakken aanschaft. Wanneer jij 6 katten in huis hebt is slechts één kattenbak niet genoeg. Voor konijnen en knaagdieren zijn er overigens ook handige toiletten om in het hok te zetten. Hierbij is het ook weer van groot belang dat je het hok goed schoonmaakt. 

Schoonmaakbedrijf inschakelen? Vraag het Guus!

Voor huishoudens met huisdieren is het over het algemeen meer werk om hun huis schoon te houden. Daarom kan het handig zijn om een schoonmaakbedrijf in te schakelen. Zeker om je meubels of de vloer eens goed aan te pakken. Of om bijvoorbeeld regelmatig je ramen te laten wassen. En daarvoor ben je bij Vraag het Guus aan het juiste adres. Wij vergelijken verschillende vakspecialisten met elkaar, zodat jij in contact komt met de specialist die het beste bij je past. Zo houd jij tijd en geld over voor de leuke dingen in het leven. Vraag direct vrijblijvend een offerte aan! 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!