Airco's vergelijken

Een airco zorgt voor een koele ruimte. Maar hoe vind je de beste airco tegen de laagste prijs? Vraag het Guus!

Guus over airco's vergelijken: vind de airco die bij jou past

Je woning ontvluchten omdat het te warm is thuis? Dat is helemaal niet nodig. Een airco zorgt voor een lekker koele ruimte van jouw woning. Wil je nou een airco aanschaffen? Dan is het wel belangrijk om airco’s te vergelijken met elkaar. Niet alleen op kwaliteit, maar ook op prijs. Waar moet je op letten wanneer je een airco wilt aanschaffen? Ik zal je uitleggen hoe je airco’s moet vergelijken!

Spring snel naar:

Geniet van een heerlijk koele ruimte

Bespaar tot wel 40% op jouw airco door verschillende airco specialisten met elkaar te vergelijken. Zo houd je geld over om leuke dingen te doen! Start vandaag nog met airco specialisten vergelijken! 

Nu beginnen met geld besparen

1. Soorten airco's vergelijken

Welke airco past het best bij jou?

Welke airco jij nodig hebt is compleet afhankelijk van jouw wensen en de woning. Wel kunnen we de verschillende airco’s vergelijken. In grove lijnen onderscheiden we eigenlijk twee soorten airco’s: Een mobiele airco en een split-unit airco. Ik zal je even uitleggen wat het verschil is tussen deze twee airco’s en wat de voor- en nadelen zijn.

 

Een mobiele airco is een airco die je kunt verplaatsen. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je verschillende ruimtes op verschillende momenten wilt koelen. Denk aan overdag de woonkamer en ’s avonds de slaapkamer. Er is dan ook geen installatie nodig en het is relatief goedkoper om aan te schaffen dan een split-unit airco. Het nadeel is wel dat er een afvoerslang aan zit. Dit betekent dus dat er in de ruimte die je wilt koelen een deur of raam moet zitten om de hete lucht af te voeren via de afvoerslang. Ook is deze airco niet geschikt om grote ruimtes te kolen en het kost meer energie dan een split-unit airco. Ook is deze airco vrij luidruchtig.

 

Een split-unit airco is een airco dat bestaat uit twee delen: een binnen deel en een buiten-unit. Het binnen deel blaast koele lucht de ruimte in. De buiten-unit herken je aan de ventilator in een compacte rechthoekige of vierkante kast. De airco wordt dus geïnstalleerd op een vaste plek. De airco is geschikt om grote ruimtes te koelen, produceert weinig geluid en is energiezuinig. Een leuk pluspuntje is dat deze airco de ruimte ook kan verwarmen. Zo heb je er in de winter ook iets aan. De nadelen van deze airco zijn dan weer de hogere kosten, de beschikking over een ruimte voor de buitenunit en het moet geïnstalleerd worden door een gespecificeerd bedrijf.

2. Tips om airco's te vergelijken

De beste prijs-kwaliteitsverhouding

Twee verschillende soorten airco’s, tientallen merken en honderden aanbieders. Voor welke airco moet je nou kiezen? Hieronder geef ik je een aantal tips hoe jij airco’s vergelijkt en zo de voordeligste airco vind die ook nog eens voldoet aan al jouw wensen.

 

  • Maak eerst voor jezelf duidelijk wat jouw wensen zijn. Welke ruimte(s) wil je koelen? En hoe groot is het oppervlakte van deze ruimtes? Wil je de airco kunnen verplaatsen? Wat is je budget? Schrijf dit allemaal voor jezelf op. Je kunt geen airco aanschaffen zonder dat je weet wat je er mee wilt bereiken.

 

  • Ik zou aanraden, mits je het budget ervoor hebt, om te kiezen voor een vaste airconditioning (split-unit airco) met een zo zuinig mogelijk energielabel (A+++) en een laag kWh-verbruik per jaar. De aanschaf van deze airco is misschien wat duurder maar je bespaart kosten op lange termijn. Ook is deze airco beter voor het milieu!

 

  • Je wilt natuurlijk zo min mogelijk geluid horen van de airco. Bij een split-unit airco is het verstandig om goed te kijken naar het energielabel. Het geluid van de binnen-en buitenunit staan hier op vermeld in dB. Door te kiezen voor een erg stille buitenunit en de installatie laat doen door een professional verklein je de kans op geluidsoverlast.

 

  • Een airco moet onderhouden worden om lekkages te voorkomen. Hiervoor kun je een onderhoudscontract afsluiten. Wanneer je jouw airco goed onderhoudt gaat deze langer mee en werkt het zuiniger. Ook zorgt het ervoor dat de airco minder geluid maakt.

3. Wil jij airco's vergelijken? Vraag het Guus!

Een optimale merkbeleving

Er zijn zoveel soorten airco’s met verschillende prijskaartjes, voordelen en nadelen. Voor welke airco moet je gaan? Airco’s vergelijken is noodzakelijk om een goede aankoop te doen die voldoet aan al jouw wensen en de woning. Airco vergelijken? Vraag het Guus! Ik help je hier natuurlijk graag bij. Laat al jouw wensen achter. Ik stuur deze wensen door naar verschillende vakspecialisten. Vervolgens ontvang jij gratis offertes. Kies zelf voor de vakspecialist die het beste bij jouw wensen en de woning past en bespaar tot wel 40%. Zo houd je geld over om tijdens die hete dagen leuke dingen te doen!

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!