Advocaten vergelijken

Maatwerk offertes voor particulieren en de zakelijke markt. Van advocaat tot incassobureau en van zonnepanelen.

Guus over advocaten vergelijken: vind de advocaat die bij jou past

Veel mensen vinden het lastig om een goede advocaat te vinden tegen een lage prijs. Door het vergelijken van advocaten kun je een hoop geld besparen. Ik kan je daar bij helpen. Want waar moet je op letten tijdens het vergelijken van advocaten? Ik leg het je graag uit.

Spring snel naar:

Wat is een goede advocaat?

Om de juiste advocaat te vinden die goed bij jou past is het belangrijk om te weten wat een goede advocaat nu eigenlijk is. Een goede advocaat voldoet namelijk aan verschillende criteria. De advocaat moet voldoende kennis en praktijkervaring in huis hebben. Bij voorkeur moet die ervaring zich uiten in vergelijkbare zaken zoals de jouwe. Verder is het belangrijk om een goede klik te hebben met de advocaat. Dit zorgt er voor dat de advocaat nog meer betrokken wordt bij jouw zaak en zich echt wil inzetten voor jou.

Nu beginnen met geld besparen

1. Hoe vind je een goede advocaat tegen een lage prijs?

Advocaten vergelijken

Een goede advocaat zoeken is niet zo lastig. Een goede advocaat vinden tegen een goede prijs is een grotere opgave. Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden wanneer je advocaten gaat vergelijken. De locatie is er hier één van. Het kan namelijk zo zijn dat je één of meerdere keren op het advocatenkantoor afspreekt. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een advocaat in de omgeving. Bij het vergelijken van advocaten kun je natuurlijk zelf bepalen of je dat noodzakelijk vindt. Ook is het van belang om te kijken naar de persoonlijke klik die je hebt met de advocaat. Een advocaat zal altijd het beste met jou voor hebben maar het zou helemaal fijn zijn als jullie een goede klik hebben. Dan zal de advocaat zich ook extra inzetten voor jouw zaak.

 

Het is belangrijk om goed duidelijk te maken om wat voor zaak het gaat. Over het algemeen heeft iedere advocaat een eigen specialisme. Gaat jouw zaak bijvoorbeeld over schadevergoeding wegens lichamelijk letsel? Dan ga je letselschade advocaten vergelijken. Wat je ook zoekt, kies voor een partij die betrouwbaar is.

2. Advocaten vergelijken op prijs

De beste prijs-kwaliteitsverhouding

Om ervoor te zorgen dat jij niet te veel betaalt voor jouw advocaat, is het belangrijk om de tarieven voor verschillende advocaten goed met elkaar te vergelijken. In de meeste gevallen vermelden advocaten een uurtarief zonder btw. Je moet er tijdens het vergelijken van advocaten op prijs rekening mee houden dat je vaak ook kantoorkosten moet betalen.

3. Is een duurdere advocaat ook beter?

De kosten zeggen niet altijd iets over de kwaliteit

Vaak zijn mensen er van overtuigd dat een duurdere advocaat ook beter is. Dit is niet per definitie waar. Een relatief goedkopere advocaat kan soms gemotiveerder zijn dan een advocaat die €250 per uur vraagt. De kosten zeggen dus nog niet altijd zoveel over de kwaliteit. Daarom is het goed om tijdens het vergelijken van advocaten goed te kijken naar de prijs-kwaliteitsverhouding.

4. Wil jij advocaten vergelijken? Vraag het Guus!

Op zoek naar een goede advocaat?

Ben jij nou opzoek naar een goede advocaat tegen een relatief lage prijs? Vraag het Guus. Ik help jou met het vergelijken van verschillende advocaten. Laat mij weten naar wat voor advocaat je opzoek bent en wat jouw wensen zijn. Vervolgens ontvang je gratis offertes van verschillende advocaten. Uiteraard bepaal jij zelf welke advocaat het beste bij jou past en waarmee je de beste klik hebt. Door op deze manier advocaten te vergelijken kun je tot wel 40% aan kosten besparen. En dat in slechts enkele minuten. Start vandaag nog met vergelijken en vind een goede advocaat tegen een relatief lage prijs.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!