Inbraakbeveiliging vergelijken

Met camerabewaking houd je jouw eigendommen extra in de gaten. Bespaar tot wel 40% op jouw bewakingscamera!

7 tips voor camerabewaking in jouw huis

Met camerabewaking heb je 24 uur per dag,7 dagen in de week zicht op wat er in en rondom jouw huis gebeurt. Het is dus ideaal om jouw eigendommen extra in de gaten te houden. Maar hoe kun je jouw camerabewaking in huis zo effectief mogelijk inzetten? En hoe zorg je ervoor dat je niet te veel betaalt voor de camerabewaking in je huis? Ik kan jou hierbij helpen! In deze blog geef ik 7 tips weg over camerabewaking voor in jouw huis.

Spring snel naar:

Soorten camerabewaking voor in je huis

Om te beginnen is het belangrijk om te weten welke soorten camerabewaking er zijn voor in je huis. We onderscheiden de Dome beveiligingscamera en de Bullet beveiligingscamera. Ik zal je uitleggen wat het verschil is.

Nu beginnen met geld besparen

1. Wat is het verschil tussen een Dome en een Bullet bewakingscamera?

Dome bewakingscamera

Deze bewakingscamera wordt ook wel de koepelcamera genoemd. Dat komt omdat de behuizing er uit ziet als een glazen koepel. Daaronder bevindt zich de lens van de camera. In de meeste gevallen is deze naar beneden gericht. Dit type camerabewaking wordt vaak aan de buitenmuur of op het plafond van je huis geplaatst. Er bestaan ook speciale beugels waarmee de Dome camera ook op andere objecten bevestigd zou kunnen worden, bijvoorbeeld aan een paal.

Bullet bewakingscamera

Een Bullet bewakingscamera is een langwerpige camera. Deze is voorzien van een montagevoet en een afdakje om de lens te beschermen tegen de weersomstandigheden zoals regen en zon. Deze variant camera is vrij groot. Deze grootte heeft een voordeel. Fabrikanten kunnen namelijk eenvoudig componenten zoals een gemotoriseerde- of varifocale lens inbouwen in de behuizing. Je kunt de camera richten op een specifiek punt; bijvoorbeeld op een auto, de voordeur of de garage. Deze camerabewaking voor in huis is te verkrijgen in verschillende varianten, groottes en kleuren.

2. De voordelen van camerabewaking in huis

Afschrikken en snel actie ondernemen

Camerabewaking in huis biedt ontzettend veel voordelen. Wanneer jij camerabewaking rond je huis hebt hangen, zal het de inbreker afschrikken. Hij wil natuurlijk niet herkent worden, waardoor hij jouw huis hopelijk over zal slaan.

 

Mocht het nou zo zijn dat de inbreker toch naar binnen gaat, dan kun je dit meteen zien. Hierdoor kun je snel actie ondernemen. Ook wanneer de inbreker uit jouw handen ontsnapt kun je de beelden terug kijken. Hiermee help je de politie een handje en is de kans groter dat de inbreker gevonden wordt. Daarnaast geeft camerabewaking je gewoonweg een veilig gevoel wanneer je gaat slapen of de deur uitgaat. Zeker wanneer je kinderen hebt zul je begrijpen dat het toezicht houden erg belangrijk is.

3. 7 tips voor camerabewaking in jouw huis

Jouw camerabewaking zo effectief mogelijk inzetten

Ik geef je hieronder nog een aantal tips weg voor camerabewaking in jouw huis. Hierdoor kun jij jouw camerabewaking zo effectief mogelijk inzetten. Ook kun je met deze tips geld besparen op de camerabewaking voor in jouw huis.

  • Maak gebruik van informatiestikkers. Een bewakingscamera werkt over het algemeen preventief. Laat daarom goed merken dat jij camerabewaking in huis hebt. Zo’n sticker kost ongeveer €4,50 per stuk. Hang er een op het raam of op de deur. Zorg ervoor dat de sticker goed zichtbaar is, ook voor de inbreker.
  • Probeer de camerabewaking in huis niet te opvallend te plaatsen. Zeker, de inbreker moet het kunnen zien, maar hij moet hem niet slopen. Plaats de bewakingscamera bijvoorbeeld nooit boven een raam of deur waar de inbreker mogelijk binnen kan komen, maar meer op een afstandje waarmee hij wel gericht staat op de deur. Plaats het bij voorkeur in een hoek. Op deze manier verklein je de kans op een dode hoek.
  • Film jouw waardevolle spullen. Wil je een bewakingscamera in de garage plaatsen? Richt hem dan op de auto en niet alleen op de garagedeur. Ook in je huis kun je de camera het best richten op televisies, kluizen, laptops en andere waardevolle eigendommen.
  • Plaats ook camerabewaking aan de buitenkant van je huis. Dit zal inbrekers afschrikken. Richt bijvoorbeeld camera’s op de voortuin, de achtertuin en de eventuele oprit. Let er wel goed op dat er regels aan verbonden zijn wanneer je beelden opneemt van bijvoorbeeld de openbare weg. Wanneer je hiervoor geen toestemming hebt van de gemeente, mogen de beelden niet als bewijs worden gebruikt.
  • Om geld te besparen is het verstandig om verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Op mijn website vergelijkbeveiliging.nl kan ik je hierbij helpen. Je ontvangt gratis offertes van verschillende vakspecialisten. Op deze manier bespaar je tot wel 40% op de camerabewaking voor in jouw huis.
  • Check bij het vergelijken van camerabewaking goed hoe de kwaliteit van het beeld is. Wanneer deze namelijk heel slecht is, zal je ook weinig kunnen zien van de opnames. Hierdoor zou je een inbreker dus ook niet kunnen identificeren. Wanneer dit het geval is heeft het dus weinig zin om camerabewaking in je huis te hangen.
  • Ondanks dat inbrekers vaak via een klein raam binnenkomen, gaan ze gewoon door de deur weer naar buiten. Daarom is het verstandig om camerabewaking richting je deur te hangen. Het liefst vanuit twee kanten. Zo kun je de inbreker zien terwijl hij naar binnen komt en terwijl hij de woning verlaat. Het is dus niet per se bedoeld om te zien wat iemand doet, maar meer ter identificatie.

4. Camerabewaking vergelijken? Vraag het Guus

Vergelijk jouw inbraakbeveiliging

Wil jij camerabewaking aanschaffen voor in jouw huis? Dan is het verstandig om camerabewaking te vergelijken. Ik kan jou hierbij helpen! Stuur jouw wensen naar me toe en ontvang offertes van verschillende vakspecialisten. Ontdek welke camerabewaking het beste bij jou past. Door op deze manier te vergelijken kan je tot wel 40% op jouw camerabewaking in huis besparen. En dat in slechts enkele minuten! Start vandaag noet met vergelijken op vergelijkbeveiliging.nl! 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!