Dakkapellen vergelijken

Een dakkapel aanschaffen? Door dakkapellen te vergelijken bespaar je al snel tot zo’n 40%!

Guus over dakkapellen vergelijken: vind de dakkapel die bij jou past

Zit jij er aan te denken om een dakkapel aan te schaffen? Dan is het verstandig om de verschillende dakkapellen te vergelijken op prijs, kwaliteit en garanties. Het vergelijken van dakkapellen is helemaal niet moeilijk, maar het vraagt wel om wat voorkennis. Ik zal jou uitleggen wat je moet weten voordat je een dakkapel gaat aanschaffen. Ook geef ik jou de gouden tip waardoor je nooit te veel betaalt voor jouw dakkapel.

Spring snel naar:

Voordelen van dakkapellen

Een dakkapel is een uitbouw in een schuin dak. Het biedt veel voordelen. Om te beginnen brengt een dakkapel een positieve sfeer met zich mee. Het dak krijgt een volledig nieuwe uitstraling. Door de verschillende types van dakkapellen kun je ook verschillende sferen creëren in je huis.

 

Ook zorgt een dakkapel voor een extra lichtinval in het huis. Vaak is de zolder de donkerste plek van je huis. Door een dakkapel te plaatsen kun je hier meteen verandering in brengen. Ten slotte zorgt een dakkapel natuurlijk voor extra ruimte. Dit is vooral fijn wanneer het plafond van de zolder aan de lage kant is. Wanneer de dakkapel op de juiste manier geplaatst wordt, kan er zelfs een volledige zijde toegankelijk worden gemaakt. 

Nu beginnen met geld besparen

1. Prijzen voor dakkapellen vergelijken

Afhankelijk van verschillende factoren

Om ervoor te zorgen dat je niet te veel betaalt, is het belangrijk om de prijzen voor verschillende dakkapellen te vergelijken. Er zijn ontzettend veel soorten dakkapellen en er bestaan verschillende manieren om dakkapellen te plaatsen. Iedere soort dakkapel heeft een eigen prijskaartje. Voor een traditionele dakkapel betaal je meer dan voor een prefab dakkapel en een dakkapel gemaakt van polyester is duurder dan een dakkapel van kunststof.

 

Specifieke prijzen zijn moeilijk te noemen omdat deze afhankelijk zijn van verschillende factoren. Toch kan ik je wel wat gemiddelde prijzen geven. Zo kun je toch de gemiddelde prijzen van dakkapellen alvast met elkaar vergelijken. Een houten dakkapel is in vergelijking met de andere dakkapellen het goedkoopst. Voor een prefab houten dakkapel betaal je zo’n €3000. Voor een traditionele houten dakkapel betaal je gemiddeld zo’n €4000.

 

Als tweede hebben we een kunststof dakkapel. Voor een prefab kunststof dakkapel betaal je zo’n €3750. Wanneer je kiest voor een traditionele kunststof dakkapel dan betaal je ongeveer €4700. Ten slotte bestaan er dakkapellen van polyester. Die zijn alleen verkrijgbaar als prefab en kosten gemiddeld €4250.

2. Materiaal van dakkapellen vergelijken

Verschillende materialen

Je hebt net al gezien dat er verschillende materialen zijn waarvan dakkapellen worden gemaakt. We onderscheiden eigenlijk drie materialen: hout, kunststof en polyester.

 

Houten dakkapellen

Een houten dakkapel geeft een authentieke uitstraling aan je huis. Hout is een fijn materiaal om te gebruiken voor maatwerk. Dit komt omdat hout makkelijk te bewerken is. Hout kan ook geverfd worden, waardoor je jouw dakkapel gemakkelijk een ander kleurtje kan geven. In vergelijking met de andere dakkapellen is hout minder goed bestand tegen slechte weersomstandigheden. Toch is het materiaal wel makkelijk te repareren. Een houten dakkapel heeft relatief veel onderhoud nodig, maar is wel het goedkoopst in aanschaf.

 

Kunststof dakkapellen

In Nederland is een kunststof dakkapel erg populair. Dit komt door de vele voordelen die dit materiaal te bieden heeft. Het grootste voordeel is dat de kunststof dakkapel weinig onderhoud nodig heeft. In principe is één schoonmaakbeurt per jaar voldoende om de dakkapel in goede staat te houden. Een kunststof dakkapel heeft, mits hij goed onderhouden wordt, een levensduur van 50 jaar. Ook is de isolatie van deze dakkapel is erg goed. Daarmee bespaar je weer op je energiekosten.

 

Polyester dakkapellen

Ook de polyester dakkapel is gemaakt van kunststof. Het verschil met de gewone kunststof dakkapel is dat deze volledig uit kunststof bestaat en letterlijk één stuk is. Hierdoor is de dakkapel naadloos, waardoor hij buitengewoon goed is geïsoleerd. Samen met de lange levensduur van dit model, is deze dakkapel een hele duurzame optie in vergelijking met de andere dakkapellen. Verder heeft hij weinig onderhoud nodig, waardoor je er nauwelijks omkijken naar hebt.

3. Bouwwijzen van dakkapellen vergelijken

Prefab en traditioneel

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen zijn er twee bouwwijzen voor dakkapellen. Het is belangrijk om deze twee bouwwijzen van dakkapellen goed met elkaar te vergelijken, omdat er een groot prijsverschil tussen zit. We vergelijken twee bouwwijzen van dakkapellen: Prefab en traditioneel.

 

Een prefab dakkapel wordt van te voren in een fabriek gemaakt. Dit is mogelijk bij standaard maten. De prijzen zijn hierdoor vrij voordelig. Ook wordt de dakkapel binnen één dag op je dak geplaatst. Omdat een prefab dakkapel alleen in standaard uitvoeringen wordt gemaakt, is het niet voor elk dak geschikt.

 

In tegenstelling tot de prefab dakkapel biedt een traditionele dakkapel veel mogelijkheden. Bij een traditionele dakkapel worden losse onderdelen op je dak geplaatst. Hierdoor heb je veel keuzemogelijkheden en het is geschikt voor ieder dak. Omdat de dakkapel op maat wordt gemaakt, zijn de kosten in vergelijking met prefab dakkapellen wel hoger. De kosten liggen ongeveer 25% hoger.

4. Dakkapellen vergelijken op garanties

Check de eventuele garanties

Wanneer je dakkapellen vergelijkt is het verstandig om te vragen naar de eventuele garanties die er aangeboden worden op de dakkapel. Een belangrijk aspect hierbij is om te kijken naar een eventueel keurmerk. Dakkapellen met een keurmerk zijn relatief een stuk duurder, maar zijn vaak kwalitatief veel beter en de garanties zijn in de meeste gevallen interessanter. De garanties die je kunt krijgen zijn vaak opgedeeld in categorieën. Zo kun je garanties krijgen voor het materiaal waarvan de dakkapel is gemaakt. Maar je kunt ook garanties krijgen voor de plaatsing van de dakkapel. Beide categorieën zijn bij dakkapellen vergelijken interessant om naar te kijken.

5. Heb je een vergunning nodig voor dakkapellen?

Wel of geen vergunning?

Een belangrijk onderdeel tijdens het vergelijken van dakkapellen is of er wel of geen vergunning nodig is. Het grootste gedeelte van de dakkapellen kunnen zonder vergunning geplaatst worden. Een vergunning is niet nodig mits de dakkapel niet wordt geplaatst op een monument of stads- of dorpsgezicht en wanneer het voldoet aan de volgende zaken:

 

  • De dakkapel heeft een plat dan en ondoorzichtige zijwanden.
  • De hoogte van de dakkapel is maximaal 1,75 meter.
  • De dakkapel houdt minimaal een halve meter afstand ten opzichte van de buren en 1 meter afstand ten opzichte van het einde van het dakvlak.
  • De verticale afstand tussen de dakvoet en de onderkant van de dakkapel bedraagt tussen de 0,5 en 1 meter.
  • De verticale afstand tussen de daknok en de bovenkant van de dakkapel moet minimaal een halve meter bedragen.

6. Dakkapellen vergelijken? Vraag het Guus!

Bespaar tot wel 40%

Wanneer je een dakkapel wilt gaan aanschaffen is de gouden tip om verschillende specialisten met elkaar te vergelijken. Zo kun je tot wel 40% op jouw dakkapel besparen. En dat in slechts enkele minuten. Hoe je dat doet? Geef jouw wensen aan mij door. Vervolgens ontvang jij gratis offertes van verschillende vakspecialisten. Door deze offertes voor dakkapellen met elkaar te vergelijken kun je de keuze maken voor welke specialist je wilt gaan. Start vandaag nog met vergelijken!

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!