Energieleveranciers vergelijken

De energiekosten kunnen maandelijks hoog oplopen. toch kun  je hierop besparen: vergelijk energieleveranciers.

Guus over energieleveranciers vergelijken: vind de energieleverancier die bij jou past

Een gemiddeld Nederlands gezin betaalt zo’n €185 per maand aan energiekosten. Dit is een flink bedrag. Toch kun je geld besparen op je energiekosten. Hoe doe je dat? Naast korter douchen, de lampen uit te doen en een warme trui aan te trekken in plaats van de verwarming heel hoog te zetten kun je ook geld besparen door energieleveranciers te vergelijken. Ben jij nou benieuwd hoe je energieleveranciers vergelijkt en waar je allemaal op moet letten? Ik leg het je graag uit.   

Spring snel naar:

Verlaag jouw energiekosten en houd geld over om leuke dingen te doen

De energiekosten kunnen maandelijks behoorlijk oplopen. Dit is zonde, want van dat geld zou je ook andere dingen kunnen doen. Gelukkig kun je geld besparen op jouw energiekosten. Dit doe je door energieleveranciers met elkaar te vergelijken. De energiekosten kunnen hierdoor tot wel 40% lager worden! Start vandaag nog met energieleveranciers vergelijken. 

Nu beginnen met geld besparen

1. Waarom en wanneer energieleveranciers vergelijken?

bespaar €280 per jaar

De kosten voor energie kunnen enorm hoog oplopen. Door energieleveranciers te vergelijken kun je gemiddeld €280 per jaar besparen. Zeker de moeite waard dus. Er zijn enorm veel verschillende energieleveranciers. Al deze energieleveranciers concurreren flink met elkaar om zoveel mogelijk nieuwe klanten te verwelkomen. Dit doen zij met verschillende welkomskortingen. Het is daarom belangrijk dat je ieder jaar vergelijkt welke energieleverancier het voordeligste voor jou is. Dat kan dus een andere energieleverancier zijn dan het jaar ervoor. Er zijn trouwens meer momenten waarop het verstandig is om energieleveranciers te vergelijken. Natuurlijk kan dit op ieder gewenst moment, maar er zijn een aantal momenten waarop het extra verstandig is. Ik zal deze momenten even  opnoemen:

 

  • Wanneer je gaat verhuizen. Dit is het perfecte moment om energieleveranciers te vergelijken zodat je de voordeligste deal hebt voor je nieuwe woning. Een verhuizing kost al geld genoeg, dus wat kosten besparen is wel fijn!

 

  • Wanneer de jaarrekening van je huidige leverancier binnenkomt en je bent geschrokken van de prijzen. Kijk dan goed naar de andere energieprijzen. Waarschijnlijk is een andere energieleverancier die voor jou voordeliger is.

 

  • Heb je een contract met variabele prijzen? En heeft je huidige energieleverancier de prijzen verhoogd (dat mag namelijk op 1 januari en op 1 juli)? Een uitstekend moment om anderen energieleveranciers te vergelijken.

 

  • Is je vaste contract overgegaan op een contract met variabelen en wil je dit liever niet? Vergelijk bij welke energieleveranciers je wel een vast contract kunt afsluiten en bespaar kosten.
  • Loopt je vaste contract binnen twee weken af? Het ideale moment om op onderzoek uit te gaan waar je wellicht geld kunt besparen.

 

Het overstappen op een andere energieleverancier is bij mij, Guus, zo geregeld. Je laat jouw wensen achter. Vervolgens ontvang je gratis offertes van verschillende energieleveranciers. Jij kiest zelf de energieleverancier die het beste bij jouw wensen past en waar jij het voordeligst uit bent. Zo kun je gemiddeld €280 per jaar besparen! 

2. Tips om op te letten wanneer je energieleveranciers gaat vergelijken

5 tips

Energieleveranciers vergelijken. Als ik uit mijn ervaring spreek is dit geen makkelijke klus. Daarom heb ik een aantal tips voor je, die jou gaan helpen om energieleveranciers te vergelijken.

 

  • Maak voor jezelf duidelijk wat jouw wensen zijn. Wil je een variabel of een vast contract? Hoeveel geld wil je besparen per maand? Hoeveel verbruik je? Zet alles op papier en houdt dit erbij wanneer je energieleveranciers gaat vergelijken.

 

  • Energieleveranciers maken gebruik van welkomskortingen. Je krijgt de welkomskorting vaak aan het eind van het contract uitgekeerd. Die kortingen liggen tussen de €100 en €300. Als je dus elk jaar gebruik maakt van die welkomskortingen, ontvang je deze bedragen dus ook ieder jaar. Dat kan flink oplopen!

 

  • Ik zou je aanraden om te kijken naar 1-jarige contracten. Je moet je energiecontract nooit voor veel langere tijd aanschaffen. Je kunt namelijk ieder jaar opnieuw profiteren van flinke kortingen en zo bespaar je een hoop geld.

 

  • Tijdens het vergelijken van energieleveranciers adviseer ik je te letten op de kosten voor vastrecht. Vastrecht kun je zien als soort administratiekosten. De energieleverancier bepaalt deze kosten zelf. Als een energieleverancier de goedkoopste energieprijzen heeft wil dit nog niet zeggen dat het ook de goedkoopste optie is. Als de kosten voor vastrecht heel hoog liggen kan je bij deze energieleverancier nog duurder uit zijn. Let hier dus goed op!

 

  • Wil je nou eerder overstappen naar een andere leverancier en/of een ander contract? Let dan goed op de opzegtermijn en de einddatum van je huidige contract. Zo voorkom je dat je onnodig een opzegboete betaalt. Dat zou zonde zijn van je geld.

3. Groene energie

Afkomstig van duurzame bronnen

Je kunt ook kiezen voor een energie contract met groene stroom. Op deze manier weet je zeker dat jouw energie afkomstig is uit duurzame bronnen. Hierbij kun je denken aan windenergie en zonne-energie. Hierbij kun je er ook weer voor kiezen om alleen energie te gebruiken die in Nederland is opgewekt en niet in andere landen. Ook kun je kiezen voor de hoeveelheid groene energie, bijvoorbeeld 100% of 50%. Energieleveranciers met groene stroom hanteren ook flinke welkomskortingen. Kijk hier dus goed naar als je groene energieleveranciers wilt vergelijken.

4. Netbeheerders

De transport van jouw energie

De netbeheerder regelt de transport van jouw energie. Ook onderhoudt hij het gas- en electriciteitsnetwerk. Je hebt geen invloed op wie jouw netbeheerder is. Dit is compleet afhankelijk van de regio waarin jij woont. Dit is gewoon wettelijk vastgesteld. Wel betaal je voor de netbeheerder. De kosten voor de netbeheerder betaal je via je leverancier.

5. Wil jij energieleveranciers vergelijken? Vraag het Guus!

Honderden euro's per jaar besparen?

Enorm veel energieleveranciers op de markt. Ieder met zijn eigen welkomskortingen. Hoe kies je nou de energieleverancier waar je het goedkoopst uit bent? Vraag het Guus! Ik help je hier graag bij. Geef jouw wensen door en ik stuur deze door naar verschillende energieleveranciers. Vervolgens kies jij zelf welke energieleverancier het beste bij jouw wensen past. Zo kun je gemiddeld €280 per jaar besparen. Jij en ik kunnen wel honderd dingen opnoemen waaraan we dat geld liever uitgeven!

 

Heb je nog vragen over energie, energieleveranciers, energieleveranciers vergelijken, overstappen of verhuizen? Neem dan snel contact op met mijn partners in Energie. Zij hebben alle kennis in huis om jou verder te helpen met jouw keuze. Zo bespaar je honderden euro’s per jaar.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!