Financial lease vergelijken

97% van de Nederlanders leaset te duur. Wil jij besparen op financial lease? Vraag het Guus!

Guus over financial lease: vind de specialist die bij jou past en bespaar

Uit onderzoek blijkt dat 97% van de Nederlanders te duur leaset. Dat zijn verbazingwekkend veel mensen. Om te voorkomen dat jij te veel betaalt is er één oplossing: financial lease vergelijken. Ik kan je daarbij helpen! Ik vertel jou alles wat je moet weten over financial lease vergelijken.

Spring snel naar:

Wat is financial lease?

Financial lease is een zakelijke leasevorm waarmee je bijvoorbeeld een auto aan kunt schaffen voor jouw onderneming. Het aankoopbedrag wordt door de bank gefinancierd, maar als koper ben je wél direct de economische eigenaar van de auto. Dit wil zeggen dat je de auto niet in één keer hoeft te betalen, maar je betaalt een bepaald bedrag per maand. Hierdoor houdt jij ruimte over voor andere belangrijke investeringen. Investeringen die onder andere de groei van jouw onderneming realiseren.

 

Als (startend) ondernemer biedt financial lease jou de mogelijkheid om over een auto te beschikken die jij nodig hebt om jouw bedrijfsvoering efficiënt, flexibel en succesvol uit te voeren. Hierbij kost het jouw onderneming geen liquide middelen.

Nu beginnen met geld besparen

1. Voordelen van financial lease voor ondernemers

Uiteindelijk wordt je de volledige eigenaar van de auto. Je betaalt het maandelijkse huurbedrag natuurlijk niet voor niets. Bovendien kun je als ondernemer een hoop kosten aftrekken van het totaal bedrag. Het is verstandig om deze voordelen in je achterhoofd te houden wanneer je financial lease gaat vergelijken.

Rekenaftrek

Het volledige bedrag dat je betaalt aan rente, mag je van de winst van je onderneming aftrekken.

Investeringaftrek

Voor auto’s die een grijs kenteken hebben bestaat er het KIA. Dit staat voor Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. In het eerste jaar mag je 28% van de waarde exclusief bpm en btw aftrekken van jouw winst. Hierbij gaat het om auto’s tussen de €2300 en €56192. Wanneer je voor een duurder model gaat mag je maximaal €15734 aftrekken van je winst.

Milieu-investeringaftrek

Wanneer je een volledig elektrisch aangedreven auto gaat leasen, kun je gebruik maken van de MIA. MIA staat voor Milieu-investeringsaftrek. Deze komt dan bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek. Dit kan oplopen tot 36% van het aankoopbedrag van de auto.

Afschrijven

Voor het afschrijven van de leaseauto is het belangrijk om een inschatting te maken van de vermoedelijke gebruiksduur en de restwaarde. Daarbij geldt een bovengrens van 20% afschrijving van de aankoopwaarde per jaar.

2. Waar moet je op letten als je financial lease gaat vergelijken?

De vier belangrijkste zaken

Bij financial lease vergelijken is het van belang om op een aantal zaken te letten. De belangrijkste vier zaken heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet.

 

  • Kies je voor een slottermijn of een aanbetaling?

Het slottermijn betaal je aan het eind van de looptijd. Hierdoor worden jouw maandlasten lager. In de meeste gevallen wordt het slottermijn gelijkgesteld aan de verwachte restwaarde van de auto. Een aanbetaling betaal je daarentegen met de eerste termijn mee. Ook wanneer je kiest voor een aanbetaling worden je maandlasten lager. Tijdens het vergelijken van financial lease is het dus belangrijk om hier een keuze tussen te maken.

 

  • De looptijd

Hoelang ga jij doen over het aflossen van de financiering? Vaak wordt er uitgegaan van een looptijd van 60 maanden. Dit komt omdat de afschrijving van de auto over dezelfde periode plaats vindt.

 

  • Het rentepercentage

Het rentepercentage is natuurlijk waar het voornamelijk om draait. Tegen welk percentage kun je het bedrag lenen? Factoren die met dit percentage samenhangen zijn de looptijd, het leasebedrag, de jaarcijfers van de onderneming en wat de kredietverstrekker kan aanbieden.

 

  • De kosten voor de afhandeling

Tijdens het vergelijken van financial lease is het ook verstandig om te kijken naar de afhandelingskosten. In de meeste gevallen wordt er namelijk nog éénmalige kosten berekend.

4. Financial lease vergelijken? Vraag het Guus!

Vergelijk en bespaar

Wil jij financial lease vergelijken maar weet je niet zo goed hoe je dit moet aanpakken? Vraag het Guus. Ik kan je helpen met financial lease vergelijken. Stuur jouw wensen naar me toe. Vervolgens ontvang je gratis en vrijblijvende offertes van verschillende vakspecialisten. Zo kun je zelf vergelijken welke financial lease het beste bij jouw wensen past. Twijfel niet en begin vandaag nog met financial lease vergelijken op vraaghetguus.nl!

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!