Hypotheekadviseurs vergelijken

Ben jij op zoek naar een hypotheek adviseur? Vergelijk en ontdek welke specialist het beste bij jou past!

Guus over hypotheekadviseurs vergelijken: vind de specialist die bij jou past

Ben jij van plan om een nieuw huis te kopen? Of wil je hypotheek oversluiten? Dan is de kans groot dat jij op zoek bent naar een hypotheekadviseur. Maar hoe vind je de hypotheekadviseur die bij jou past en waarvoor je niet te veel betaalt? Ik kan je hierbij helpen. Ontvang gratis offertes waardoor je verschillende hypotheekadviseurs met elkaar kunt vergelijken.

Spring snel naar:

Wat doet een hypotheekadviseur voor jou?

Wanneer je bijvoorbeeld een nieuw huis gaat kopen is het verstandig om een hypotheekadviseur in te schakelen. Hij geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van jouw hypotheek en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Met zijn kennis en ervaring kijkt de hypotheekadviseur welke hypotheek het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Heel het proces wordt van a tot z in goede banen geleid.

Nu beginnen met geld besparen

1. Soorten hypotheekadviseurs vergelijken

4 verschillende soorten adviseurs

We kennen over het algemeen vier verschillende soorten adviseurs. Voordat je het gesprek aan gaat met een hypotheekadviseur is het belangrijk om uit te zoeken met wat voor adviseur je te maken hebt. Dit kun je terugvinden in het dienstverleningsdocument op de website van de adviseur. Hierin worden drie dingen beschreven: wat hij voor je doet, hoe hoog de advieskosten zijn en of er veel of weinig hypotheekaanbieders met elkaar worden vergeleken. Hieronder heb ik een overzicht voor je gemaakt van de vier soorten hypotheekadviseurs zodat je deze met elkaar kunt vergelijken:

 

  • Een adviseur die in dienst is van één aanbieder. Dit kan bijvoorbeeld een bank zijn. De adviseur kan dan in de meeste gevallen alleen hypotheken afsluiten bij die ene aanbieder.

 

  • Een adviseur die samenwerkt met een klein aantal aanbieders. Hij kan dan een hypotheek selecteren uit het beperkte aantal hypotheekaanbieders waarvoor hij kan afsluiten.

 

  • Een adviseur die samenwerkt met veel tot vrijwel alle aanbieders.

 

  • Een adviseur die alleen advies geeft, maar geen producten afsluit. Dit is bijvoorbeeld een onafhankelijke financieel planner.

2. Het advieswerk van een hypotheekadviseur

Verschillende varianten worden vergeleken

Wanneer jij een hypotheekadviseur hebt gekozen en hij op de hoogte is van al jouw wensen en toekomstplannen, gaat hij je helpen met het kiezen van verschillende hypotheekvormen, rentevaste perioden, hypotheekvoorwaarden en verzekeringen. Er worden verschillende varianten naast elkaar gezet zodat je deze kunt vergelijken.

 

Wanneer je hebt gekozen voor een onafhankelijke adviseur, helpt deze je ook om de hypotheekverstrekker te selecteren die goed past bij jouw persoonlijke situatie. Als alle keuzes gemaakt zijn, gaat de hypotheekadviseur berekenen wat je exacte woonlasten worden. Zo wordt er duidelijk gemaakt wat je betaalt voor je hypotheek, verzekeringen en alle andere kosten.

3. Kosten voor hypotheekadviseurs vergelijken

Afhankelijk van verschillende factoren

De kosten voor een hypotheekadviseur kunnen verschillen. Starters zijn gemiddeld €100 goedkoper uit dan doorstromers. Een doorstromer betaalt gemiddeld €2300 voor een persoonlijk hypotheekadvies inclusief de afsluiting. De laagste tarieven liggen rond de €1000. Ik kan je wel als tip mee geven om tijdens het vergelijken van hypotheekadviseurs niet alleen naar de prijzen te kijken. Wat je exact voor de prijs terug krijg is net zo belangrijk.

4. Hypotheekadviseurs vergelijken? Vraag het Guus!

Bespaar en vind de specialist die bij jou past

Ben jij opzoek naar een notaris? En wil jij notarissen vergelijken zodat je nooit te veel betaalt? Vraag het Guus. Stuur jouw wensen naar me toe. Vervolgens ontvang je van mij gratis offertes van verschillende notarissen. Uiteraard bepaal jij zelf welke notaris het beste bij jou past. Op deze manier kun je verschillende notarissen met elkaar vergelijken. Dit kan je tot wel 40% op de kosten voor jouw notaris besparen. En dat in slechts enkele minuten. Twijfel niet en start vandaag nog met vergelijken!

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!