Top 10 beste energieleveranciers van Nederland

Checken of overstappen interessant is voor jou? Lees dan onze top 10 beste energieleveranciers van Nederland!

De beste energieleveranciers van Nederland

Door de schommelende energieprijzen mogen energieleveranciers twee keer per jaar hun prijzen aanpassen. Daarom is het voor jou als klant verstandig om halfjaarlijks de energieleveranciers van Nederland te vergelijken.

1

pure_energie_logo

Pure Energie

Uitstekend
4.8/5

9,9

Uitstekend
4.7/5

2

NLE_logo

NLE

Uitstekend
4.7/5

9,7

Uitstekend
4.7/5

3

Oxxio_logo

Oxxio Energie

Uitstekend
4.4/5

9,6

Uitstekend
4.7/5

4

energiedirect.nl_logo

Energiedirect.nl

Uitstekend
4.4/5

9,6

Uitstekend
4.7/5

5

Budget_energie_logo

Budget Energie

Uitstekend
4.3/5

9,4

Uitstekend
4.7/5

6

vattenfall_logo

Vattenfall

Uitstekend
4.2/5

9,3

Uitstekend
4.7/5

7

Essent_logo

Essent

Uitstekend
4.1/5

9,0

Uitstekend
4.7/5

8

Vandebron_logo

Vandebron

Uitstekend
4/5

8,9

Uitstekend
4.7/5

9

delta_energie_logo

DELTA Energie

Uitstekend
3.8/5

8,6

Uitstekend
3.8/5

10

frank_energie_logo

Frank energie

Uitstekend
3.7/5

8,4

Uitstekend
4.7/5

Vergelijken is een stuk makkelijker dan je denkt, start direct

– Guus

Door de schommelende energieprijzen mogen energieleveranciers twee keer per jaar hun prijzen aanpassen. Daarom is het voor jou als klant verstandig om halfjaarlijks de energieleveranciers van Nederland te vergelijken. Op die manier betaal je nooit te veel. Maar hoe vind je de beste én goedkoopste energieleverancier? Vraag het Guus helpt jou bij deze zoektocht. Hoe? Hieronder vind je de top 10 beste energieleveranciers van Nederland. 

1: Pure Energie

Pure Energie is in 2013 door het energiebedrijf Raedthuys opgericht. Deze in Enschede gevestigde energieleverancier richt zich al vanaf het begin op de ontwikkeling van windenergieprojecten. Binnen vijf jaar maakte het bedrijf zo’n enorme groei mee dat zij in 2019 hebben besloten om de merknaam Readthuys te vervangen door Pure Energie. Tot op de dag van vandaag zetten zij zich in om groene stroom toegankelijk en betaalbaar te maken voor iedereen. Met ongeveer 125 werknemers zorgen zij ervoor dat er 80.000 huishoudens van stroom en/ of gas worden voorzien. Hierbij verkopen zij uitsluitend stroom van Nederlandse bodem. 

 

Er wordt mondeling met jou afgesproken welk maandbedrag je gaat betalen. Dit maandbedrag wordt iedere 25e van de maand middels automatische incasso van jouw rekening afgeschreven. Vind jij het fijner om dit maandbedrag handmatig over te maken? Dan hebben we goed nieuws. Pure Energie brengt hiervoor, in tegenstelling tot veel andere energieleveranciers, geen administratiekosten in rekening. Je kunt jouw maandbedrag bovendien ook nog eens zelf online aanpassen. 

pure_energie_logo

Pure Energie

2: NLE

NLE is een van de grotere energieleveranciers van Nederland. NLE staat voor Nederlandse Energie Maatschappij. Dit bedrijf werd opgericht in 2005 door Pieter Schoen. In 2018 is de energieleverancier overgenomen door Nuts Groep. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam waar ruim 160 mensen werken. NLE streeft ernaar om duurzame energie te leveren tegen een vriendelijke prijs. Dit zodat duurzame energie voor iedereen toegankelijk en betaalbaar is.  

 

Bij NLE betaal je maandelijks een vast bedrag. Dit maandbedrag wordt bepaald op basis van het gemiddelde standaard jaarverbruik van de afgelopen drie jaar. NLE schrijft dit bedrag iedere eerste of 15e van de maand af van je rekening via automatische incasso. Het is niet mogelijk om deze afschrijfdatum te wijzigen. Je kan het bedrag overigens ook handmatig overschrijven. Hiervoor vraagt NLE 3,03 euro aan administratiekosten per overboeking. Je kan het maandbedrag altijd zelf aanpassen. Online kun je het bedrag met maximaal 15% verhogen of verlagen. Wanneer je de klantenservice belt zijn er meer mogelijkheden. 

3: Oxxio Energie

De energieleverancier Oxxio heeft het hoofdkantoor in Rotterdam. Het is een relatief kleine energieleverancier met ongeveer 40 werknemers. Oxxio stond vroeger bekend onder de naar Energiebedrijf.com. In 2011 is het bedrijf overgenomen door Eneco, maar de merknaam Oxxio is altijd blijven bestaan. Het grote voordeel van Oxxio is dat zij een slimme app hebben ontwikkeld. Met deze app laten ze klanten kritisch kijken en nadenken over hun energieverbruik. 

 

De hoogte van je maandbedrag wordt bepaald op basis van je verbruik in de afgelopen periode. Oxxio schrijft dit bedrag iedere 29e, 30e of 31e van de maand af. Dit gebeurt middels automatische incasso. Kies jij er liever voor om het bedrag handmatig over te maken? Dat kan! Hiervoor brengen zij wel tussen de 2 en 3 euro aan administratiekosten in rekening. Het is overigens mogelijk om het maandbedrag zelf aan te passen tot een minimum van 50 euro per maand.  

4: Energiedirect.nl

Energiedirect.nl is een dochteronderneming van Essent. De energieleverancier is sinds 2002 actief op de Nederlandse markt. Energiedirect.nl staat bekend om de scherpe prijzen. Daardoor leveren zij al aan ruim 700.000 huishoudens stroom en/ of gas. Het bedrijf werkt vanuit ’s Hertogenbosch en als Brabantse energieleverancier zijn zij de hoofdsponsor van PSV. Alle zaken worden online geregeld. Zo kun jij onder andere zelf bepalen of je tussendoor wilt overstappen van grijze naar groene stroom. Dat is natuurlijk enorm handig. 

 

Wanneer je Energiedirect.nl kiest als energieleverancier bepaal jij zelf op welke dag van de maand het van tevoren afgesproken bedrag wordt afgeschreven per automatische incasso. Het is ook mogelijk om het bedrag handmatig over te maken. Hiervoor vragen zij 3 euro administratiekosten per overboeking. Je kunt het maandbedrag bovendien altijd zelf aanpassen. 

energiedirect.nl_logo

Energiedirect.nl

5: Budget Energie

Budget Energie is een van de goedkoopste energieleveranciers van Nederland. Doordat zij hun zaken zoveel mogelijk online regelen, kunnen zij de kosten laag houden en goedkopere energiecontracten aanbieden. Het bedrijf levert sinds 2008 stroom en gas in Nederland. Je kunt het hoofdkantoor vinden in Amsterdam aan de Vijzelstraat. De energieleverancier Budget Energie is onderdeel van de Nuts Groep. Hier werken ongeveer 750 mensen. Budget Energie levert naast gas en stroom ook andere producten. Denk aan internet, bellen en televisie.  

 

De hoogte van jouw maandbedrag wordt, net als bij veel andere energieleveranciers, historisch bepaald. Dit bedrag wordt op de eerste of 15e van de maand via automatische incasso van je rekening afgeschreven. Het is ook mogelijk om het bedrag handmatig over te schrijven. Hiervoor betaal je 3,03 euro aan administratiekosten per overboeking. Je kan het maandbedrag ook altijd zelf aanpassen. Dit kan in de online omgeving tot 15% lager. Wil je nog lager? Dan raden we je aan om contact op te nemen met de klantenservice. Zij denken namelijk goed met je mee waardoor vrijwel alles mogelijk is. 

Budget_energie_logo

Budget Energie

6: Vattenfall

Deze Zweedse energieleverancier is in 2009 overgenomen door Nuon. In 2018 veranderde de handelsnaam Nuon in Vattenfall. In de tussentijd is Vattenfall uitgegroeid tot één van de grootste elektriciteitsproducten en de grootste warmteproducent van Europa en Nederland. Omdat de energieleverancier door heel Europa stroom en/ of gas levert is de organisatie opgesplitst in twee delen: een Scandinavische eenheid en een Europese eenheid.  

 

De Nederlandse afdeling van Vattenfall is gevestigd in Amsterdam. Hier werken ruim 4200 mensen. Bovendien telt Vattenfall ongeveer 2 miljoen Nederlandse klanten. Het doel van de energieleverancier is om binnen één generatie alle klanten van energie te voorzien, zonder dat hier fossiele brandstoffen bij komen kijken. 

 

De hoogte van je maandbedrag wordt mondeling bepaald. Een groot voordeel van Vattenfall is dat jij zelf bepaalt op welke dag van de maand het termijnbedrag middels automatische incasso wordt afgeschreven. Je mag het maandbedrag ook handmatig overschrijven. Hiervoor wordt 1,82 euro administratiekosten in rekening gebracht per overboeking. Dit is goedkoper dan bij veel andere energieleveranciers. Het is ook mogelijk om het maandbedrag aan te passen. Dit kun je zelf online regelen. Je bepaalt zelf met hoeveel je het termijnbedrag verhoogt of verlaagt tot een minimum van 25 euro.  

vattenfall_logo

Vattenfall

7: Essent

Essent is een van de grootste energieleveranciers van Nederland. Zij leveren aan ongeveer 2,5 miljoen huishoudens energie en aan 2,2 miljoen huishoudens gas. Vanaf 2009 behoort Essent bij het Duitse energieconcern RWE en zijn zij nu ook actief in België. In 2020 is Essent officieel onderdeel geworden van een ander Duits bedrijf, namelijk E.ON. Zij doen er alles aan om een betaalbaar, betrouwbaar en duurzaam energiebedrijf te zijn. Daarom staat Essent in onze top 10 beste energieleveranciers van Nederland. 

 

De hoogte van jouw maandbedrag bij Essent wordt mondeling afgesproken. Dit bedrag wordt maandelijks via automatische incasso van je rekening afgeschreven. Jij bepaalt zelf op welke dag dit gebeurt. Je mag het bedrag uiteraard ook handmatig overmaken. Echter vragen ze hier wel 2,42 euro administratiekosten per overboeking voor. Je kunt het maandbedrag zelf onbeperkt aanpassen tot een minimum van tien euro.  

8: Vandebron

Vandebron is in 2013 opgericht en is sinds 2020 onderdeel geworden van Essent. Het energiebedrijf is gevestigd in Amsterdam en levert aan ongeveer 200.000 huishoudens stroom en/ of gas. De energieleverancier wil samen met Essent toewerken naar een wereld met 100% duurzame energie. Vandebron heeft verschillende investeerders: het Wereld Natuur Fonds, het Dutch Greentech Fund, Tu-Delft, de GSI-groep, Universiteit Wageningen en het Triodos Groenfonds. De energieleverancier heeft de ambitie om een zeer grote rol te spelen in de transitie naar een autonome energievoorziening. 

 

Vandebron heeft een app en online omgeving waar je al jouw verbruiksgegevens en correspondentie kan zien. De hoogte van het maandbedrag wordt historisch of mondeling bepaald. Vandebron schrijft iedere 20e van de maand het maandbedrag middels automatische incasso af. Je kunt de afschrijfdatum eenvoudig wijzigen via Mijn Vandebron. Je kunt het bedrag uiteraard ook handmatig overmaken. Hiervoor vragen zij wel een kleine vergoeding per overboeking. Wil je het maandbedrag aanpassen? Dit kan je zelf in de online omgeving regelen. Het is mogelijk om het maandbedrag tot 100% te verhogen of tot 50% te verlagen. 

9: DELTA Energie

In 1991 is DELTA Energie ontstaan door een fusie tussen de Provinciale Zeeuwse Energie Maatschappij (PZEM) en de Watermaatschappij Zuidwest-Nederland. In 2017 heeft investeringsmaatschappij EQT DELTA het bedrijf gekocht om dit vervolgens in 2019 te verkopen aan Vattenfall. Momenteel valt DELTA Energie nog steeds onder Vattenfall. De energieleverancier is actief in verschillende gebieden, zowel nationaal als internationaal. Het hoofdkantoor bevindt zich in Zeeland, in het plaatsje Middelburg. Hier zijn ongeveer 125 mensen werkzaam.  

 

Delta Energie biedt niet alleen energiecontracten, maar ook energieduurzame oplossingen voor in huis. Denk aan isolatie, zonneboilers en zonnepanelenprojecten. Op die manier willen zij aan iedereen de kans bieden om hun woning te kunnen verduurzamen.  

 

De hoogte van jouw maandbedrag wordt historisch bepaald. Dit wordt dus bepaald op basis van het verbruik van de afgelopen periode. DELTA Energie schrijft dit rond de 28e van de maand van jouw rekening af middels automatische incasso. Je kunt er ook voor kiezen om dit maandbedrag handmatig over te maken, echter wordt hier wel 2,50 euro aan administratiekosten voor in rekening gebracht. Deze kosten betaal je dan per overboeking. Het is mogelijk om het maandbedrag aan te passen. Dit kun je zelf doen via MijnDELTA. Je kunt het termijnbedrag met maximaal 15% verlagen of met 100% verhogen. 

delta_energie_logo

Delta Energie

10: Frank energie

Frank energie verfrist de energiemarkt. Ongezonde marges en inefficiënte processen worden aangepakt, waardoor de prijs flink daalt. Deze energieleverancier doet er alles aan om energie en energieverbruik duurzamer en toegankelijker te maken voor iedereen. Bij Frank energie weet je precies waarvoor je betaalt omdat zij zeer transparant zijn richting hun klanten. De energieleverancier hanteert openbaar gepubliceerde groothandelsprijzen voor gas en elektriciteit. Andere posten worden altijd duidelijk toegelicht.  

 

Je krijgt bij Frank Energie constant inzicht in je verbruik, de energieprijzen en de ontwikkeling van jouw kosten. Dit is allemaal zichtbaar in een handige app waardoor jij slim kunt bijsturen. Frank energie rekent maandelijks je daadwerkelijke verbruikskosten met je af. Hierdoor is het dus niet nodig om het termijnbedrag aan te passen. 

frank_energie_logo

Frank Energie

Maandelijks de beste tips om geld te besparen in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Op die manier houd je geld én tijd over voor de leuke dingen in het leven.