Top 10 beste leasemaatschappijen van Nederland

Ben jij op zoek naar de beste leasemaatschappij van Nederland? Check dan snel onze lijst met de 10 beste leasemaatschappijen van Nederland.

De beste leasemaatschappijen van Nederland

Hieronder vind je onze top 10 beste leasemaatschappijen van Nederland. 

1

ikrij.nl

Ikrij.nl

Uitstekend
4.8/5

9,9

Uitstekend
4.7/5

2

dutchlease

Dutchlease

Uitstekend
4.7/5

9,8

Uitstekend
4.7/5

3

Wittebrug lease

Wittebrug lease

Uitstekend
4.4/5

9,6

Uitstekend
4.7/5

4

XLlease

XLlease.nl

Uitstekend
4.4/5

9,6

Uitstekend
4.7/5

5

justlease

Justlease.nl

Uitstekend
4.3/5

9,3

Uitstekend
4.7/5

6

lease'm

Lease'm

Uitstekend
4.2/5

9,3

Uitstekend
4.7/5

7

Athlon

Athlon

Uitstekend
4.1/5

9,0

Uitstekend
4.7/5

8

toyota private lease

Toyota Private Lease

Uitstekend
4/5

8,9

Uitstekend
4.7/5

9

Forward lease

Forwardlease

Uitstekend
3.8/5

8,7

Uitstekend
3.8/5

10

volkswagen private lease

Volkswagen Private Lease

Uitstekend
3.7/5

8,4

Uitstekend
4.7/5

Vergelijken is een stuk makkelijker dan je denkt, start direct

– Guus

Het vergelijken van leasemaatschappijen kan een uitdagende taak zijn. Er zijn veel verschillende opties, waaruit je moet kiezen. Om erachter te komen welke leasemaatschappij het beste bij je past, is het belangrijk om de voor- en nadelen van elke leasemaatschappij te vergelijken. In deze tekst zullen we de beste leasemaatschappijen vergelijken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. 

1: Ikrij.nl

Ikrij.nl is een Nederlandse leasemaatschappij die zich richt op het verhuren van auto’s, bestelwagens en vrachtwagens. Ze bieden een breed scala aan voertuigcategorieën, waaronder personenauto’s, SUV’s, bedrijfsauto’s, bestelbusjes en vrachtwagens. Ook bieden zij verschillende leasemodellen, waaronder short lease, long lease en flex lease.  

 

Daarnaast biedt de leasemaatschappij verschillende aanvullende diensten, zoals vervangend vervoer, onderhouds- en reparatiediensten, verzekeringen, verlengingen en meer. Ikrij.nl is een gevestigde naam in de Nederlandse leasemarkt en is gespecialiseerd in het aanbieden van betaalbare, flexibele leaseoplossingen voor particuliere en zakelijke klanten. 

 

Dit zijn de belangrijkste voordelen van ikrij.nl: 

 • Ikrij.nl biedt een breed scala aan lease-opties aan, waaronder lease-to-own, kortetermijnlease en kostenbesparende lease-oplossingen. 
 • Ze bieden een flexibel en kostenefficiënt leaseprogramma, waarmee leaserijders hun lopende leasecontract kunnen aanpassen. 
 • Ikrij.nl beschikt over een gebruiksvriendelijke website waarop leaserijders hun leasecontracten kunnen beheren. 
 • Deze leasemaatschappij biedt hun klanten een uitgebreide selectie aan leasevoertuigen, waaronder personenauto’s, bedrijfswagens, bestelwagens en vrachtwagens. 
 • Ze bieden een 24-uurs klantenservice, waarmee leaserijders altijd vragen kunnen stellen. 

 

Dit zijn de nadelen van ikrij.nl: 

 • De leasemaatschappij biedt geen kortingen of aanbiedingen aan voor klanten, waardoor de prijzen hoger liggen dan bij veel andere leasemaatschappijen. 
 • Ze bieden geen online ondersteuning aan, waardoor het moeilijker kan zijn om vragen te stellen of vragen te beantwoorden. 

 

Neem snel een kijkje op de website van ikrij.nl! 

2: Dutchlease

Dutchlease is een leasemaatschappij die al meer dan 25 jaar bestaat. Het is opgericht in 1992, waardoor het een van de eerste leasemaatschappijen in Nederland is. Dutchlease biedt zakelijke leasing aan voor bedrijven en particulieren, met een focus op service, flexibiliteit en klanttevredenheid. Het bedrijf heeft een uitgebreid aanbod van lease-oplossingen, waaronder het leasen van auto’s, bedrijfswagens, landbouwmachines, IT-apparatuur, bouwmachines en meer. 

 

Dutchlease heeft een uitgebreid netwerk van verdelers en dealers in Nederland en is ook actief in verschillende internationale markten. Het bedrijf is gespecialiseerd in de financiële dienstverlening en biedt ook zakelijke kredieten, factoring, verzekeringen, huurkoop en meer. Dutchlease biedt hoogwaardige service, klantgerichte oplossingen en de beste lease- en financiële services aan hun klanten. 

 

Dit zijn de belangrijkste voordelen van Dutchlease: 

 • Dutchlease biedt flexibele leasingoplossingen, waaronder korte-termijnverhuur en lange-termijnverhuur. 
 • Ze bieden lage tarieven en een eenvoudig aanvraagproces. 
 • De leasemaatschappij brengt geen administratiekosten in rekening voor het verstrekken van informatie aan klanten. 
 • Dutchlease biedt ook gespecialiseerde verzekeren en financiering, waaronder lease-aanbetalingen, afbetalingen en verzekeringen. 
 • Ze bieden een aantal unieke voordelen, waaronder de mogelijkheid om het contract eerder te beëindigen dan verwacht, zonder aanvullende kosten. 
 • Deze leasemaatschappij biedt ook een gratis pechhulpdienst voor al hun leaserijders. 
 • Dutchlease biedt een zeer goede klantenservice en snelle respons op vragen. 
 • Ze bieden een aantal aantrekkelijke aanbiedingen en promoties, die de leasemaatschappij zeer aantrekkelijk maken voor potentiële klanten. 

 

En dit zijn de nadelen van Dutchlease: 

 • Dutchlease heeft geen eigen netwerk van dealers en concessiehouders, waardoor het moeilijker kan zijn om auto’s te vinden die aan uw specificaties voldoen. 
 • Deze leasemaatschappij heeft geen lease-ervaring in het buitenland, wat betekent dat als u naar het buitenland wilt reizen met uw geleasede auto, u extra kosten moet betalen voor het verzekeren van uw auto in het buitenland. 

 

Neem snel een kijkje op de website van Dutchlease! 

dutchlease

Dutchlease

3: Wittebrug lease

Wittebrug Lease is een Nederlandse leasemaatschappij die gespecialiseerd is in leasingoplossingen voor bedrijven. Het bedrijf is gevestigd in Utrecht en biedt klanten een breed scala aan leasingproducten, waaronder financiële leasing, operationele leasing en kredietverlening. Wittebrug Lease streeft ernaar om bedrijven te helpen bij het optimaliseren van hun financieringsstrategieën door klanten te voorzien van passende financiële producten en advies.  

 

De service van Wittebrug Lease omvat ook het beheer van het leaseproces en het opstellen van maatwerkoplossingen. Het bedrijf biedt daarnaast faillissementsbemiddeling en factoringdiensten aan. Wittebrug Lease staat bekend om zijn hoge klanttevredenheid en betrouwbaarheid. 

 

Dit zijn de belangrijkste voordelen van Wittebrug lease: 

 • Wittebrug Lease heeft een uitgebreid aanbod aan lease-oplossingen voor auto’s, bedrijfswagens en vrachtwagens. 
 • Deze leasemaatschappij biedt concurrerende tarieven en heeft gunstige afbetalingsvoorwaarden. 
 • Het bedrijf voorziet u van een uitgebreid persoonlijk advies en begeleiding bij het afsluiten van een leasecontract. 
 • Wittebrug Lease biedt flexibele leasecontracten waarbij de looptijd en de maandelijkse kosten kunnen worden aangepast aan de behoeften van de klant. 
 • De leasemaatschappij biedt een uitgebreid aanbod aan extra services, zoals een 24-uur pechhulp, vervangend vervoer en schadevergoeding bij een ongeval. 

 

Zijn er aan deze leasemaatschappij ook nadelen verbonden? 

 • Wittebrug Lease heeft een beperkte selectie aan voertuigen die beschikbaar zijn voor leasing, in vergelijking met andere leasemaatschappijen. 
 • Deze leasemaatschappij biedt weinig flexibiliteit met betrekking tot de voorwaarden en leaseovereenkomsten. 
 • Wittebrug Lease heeft langzame levertijden in vergelijking met andere leasemaatschappijen in Nederland. 

 

Neem snel een kijkje op de website van Wittebrug lease! 

Wittebrug lease

Wittebrug Lease

4: XLlease.nl

XLlease.nl is een Nederlandse leasemaatschappij gevestigd in Eindhoven. Ze bieden een breed scala aan leaseoplossingen, waaronder zakelijke leasemaatschappij, particuliere leasemaatschappij, shortlease, full operational lease, private lease, light lease en meer. Ze hebben een uitgebreid aanbod van merken, modellen en leasetarieven, waaronder personenauto’s, bedrijfswagens, aanhangwagens, caravans, motors, bestelwagens, campers en meer.  

 

XLlease.nl biedt ook een verscheidenheid aan financiële diensten, waaronder leasepakketten met inbegrip van verzekeringen, onderhoud, reparaties en meer. Ze bieden ook een verscheidenheid aan aanvullende services, waaronder begeleiding bij het kopen van auto’s, advies over financieringen en meer. XLlease.nl biedt ook de mogelijkheid om auto’s te kopen met rentevoeten en flexibele contracten. 

 

Dit zijn de belangrijkste voordelen van XLlease.nl: 

 • XLlease.nl biedt een transparante prijsstelling. U betaalt geen verborgen kosten en de prijzen zijn inclusief onderhoud, reparatie en verzekering. 
 • De leasemaatschappij biedt een ruime selectie aan leasecontracten, waaronder kortlopende leasecontracten, full operational lease en flexibel lease. 
 • Ook garandeert XLlease.nl korte levertijden en betrouwbare service. 
 • XLlease.nl biedt een groot scala aan voertuigen aan, waaronder personenauto’s, bedrijfswagens, bestelauto’s, bussen, vrachtwagens en nog veel meer. 
 • U beschikt over een flexibel lease-uitgavenbeheersysteem waarmee u uw kosten makkelijk kunt controleren. 
 • XLlease.nl biedt een unieke rente-opslagoptie waarmee u uw maandelijkse kosten verlaagt. 

 

Met deze nadelen moet je rekening houden: 

 • Er worden geen flexibele leasetermijnen aangeboden, waardoor het moeilijker is om een leasearrangement te vinden dat bij uw behoeften past. 
 • Ze hebben een beperkte selectie auto’s en andere voertuigen beschikbaar, waardoor het moeilijker is om het voertuig te vinden dat het beste bij u past. 

 

Bekijk de website van XLlease.nl! 

XLlease

XLlease.nl

5: Justlease.nl

Justlease.nl is een leasemaatschappij die zich richt op het leveren van flexibele, betaalbare leasemogelijkheden voor particuliere klanten. Het bedrijf biedt veel voordelen, waaronder een breed scala aan auto’s, lage maandelijkse kosten, geen aanbetaling vereist en geen verborgen kosten. Justlease.nl biedt ook een gevarieerd aanbod aan voertuigen, waaronder personenauto’s, bedrijfswagens, bestelwagens en campers. Daarnaast bieden ze een uitgebreide aftersales-service, waaronder onderhoud, reparatie, verzekering en vervangend vervoer. 

 

Dit zijn de belangrijkste voordelen van justlease.nl: 

 • Justlease.nl biedt een eenvoudig te gebruiken online aanvraagsysteem waarmee u binnen enkele minuten een offerte kunt aanvragen. 
 • Het bedrijf biedt een uitgebreide service, waaronder persoonlijk advies en een klantenservice die 24/7 beschikbaar is. 
 • Bij Justlease.nl kun je terecht voor flexibele leasevoorwaarden, waaronder lage maandtermijnen, lage rentetarieven, korte looptijden en kleine aanbetalingen. 
 • Justlease.nl biedt een breed scala aan leaseproducten, waaronder leasen van auto’s, bedrijfsvoertuigen, bestelwagens, motoren en andere voertuigen. 
 • Alle aanvragen worden binnen 24 uur verwerkt. 
 • Er worden geen extra kosten in rekening gebracht. Denk aan aanbetalingskosten, administratiekosten, verzekeringskosten of andere extra kosten. 

 

En dit zijn de nadelen van deze leasemaatschappij: 

 • Justlease.nl biedt geen flexibele leasetermijnen, waardoor het moeilijker is om aan de persoonlijke financiële behoeften te voldoen. 
 • De leasemaatschappij geeft geen kortingen aan klanten die meerdere leases tegelijkertijd afsluiten.  

 

Bekijk de website van justlease.nl! 

justlease

Justlease.nl

6: Lease'm

Lease’m is een leasemaatschappij die gespecialiseerd is in het verhuren van voertuigen en machines voor bedrijven. Ze bieden een breed scala aan lease-oplossingen, waaronder kortlopende en langlopende lease-contracten. Ze zijn gevestigd in Nederland en bieden hun diensten aan in heel Europa. Ze zijn gespecialiseerd in het verhuren van auto’s, vrachtwagens en bestelwagens, maar ook in het verhuren van machines en industriële apparatuur. Bovendien bieden ze verschillende financiële oplossingen, zoals financiering, verzekeringen en leaseproducten. Lease’m biedt ook aanvullende diensten aan zoals onderhouds- en reparatiediensten, servicecontracten en 24/7 technische ondersteuning. 

 

Dit zijn de belangrijkste voordelen van Lease’m: 

 • Lease’m biedt een gebruiksvriendelijke en flexibele oplossing voor leasen. 
 • Met Lease’m krijgt u toegang tot een scala aan voordelige financieringsopties. 
 • Door de korte contractduur biedt Lease’m een hoge mate van flexibiliteit. 
 • Lease’m staat voor een eenvoudig en transparant proces van leasen. 
 • Door de lage tarieven en kosten is Lease’m een zeer betaalbare leasemaatschappij. 
 • Met Lease’m profiteert u van een persoonlijke aanpak en service. 

 

En met deze nadelen moet je rekening houden: 

 • Lease’m heeft geen eigen klantenservice. Als er iets misgaat met een leaseauto, moet er contact worden opgenomen met de fabrikant van het voertuig. 
 • Er is geen vervangend vervoer bij schade aan je auto.  
 • Je hebt bij Lease’m beperkte keuze aan modellen en merken van leaseauto’s.\ 

 

Bekijk de website van Lease’m! 

7: Athlon

Athlon is een internationale leasemaatschappij gespecialiseerd in het verhuren van auto’s. Het bedrijf werd in 1957 opgericht en heeft momenteel meer dan 800 vestigingen in 48 landen wereldwijd. Athlon biedt een brede selectie aan leaseoplossingen, waaronder korte-termijnverhuur, langlopende leasing en financial lease.  

 

Het bedrijf beheert ook een aantal klantgerichte programma’s, waaronder een all-in-tarief, een prepaid-programma, een klantenkaart, een online boekingssysteem en een flexibele terugbetalingsregeling. Bovendien worden er ook speciale diensten aangeboden, zoals vervangend vervoer, volledige service, 24-uurs service en onderhoud en reparaties. Athlon werkt samen met een aantal van de grootste autoleveranciers, zoals Volkswagen, Ford en Mercedes-Benz, om hun klanten de best mogelijke lease-ervaring te bieden. 

 

Dit zijn de belangrijkste voordelen van Athlon: 

 • Bij deze leasemaatschappij is het mogelijk om voor een lage prijs een auto te leasen. 
 • Athlon biedt een breed scala aan verschillende voertuigen, waardoor het een goede keuze is voor zowel privé- als zakelijke klanten. 
 • U kunt bij Athlon terecht voor een flexibele lease-oplossing, waardoor het mogelijk is om een passende lease-oplossing te vinden voor elk specifiek budget. 
 • De kosten voor onderhoud en reparaties zijn zeer laag. 
 • Er is een uitgebreide klantenservice aanwezig, waardoor u snel en gemakkelijk terecht kunt bij de leasemaatschappij voor vragen. 

 

Dit zijn de nadelen van deze leasemaatschappij: 

 • Athlon heeft relatief lage kortingen voor klanten die meerdere voertuigen leasen. 
 • Als alternatief voor Athlon zijn er meer leasemaatschappijen die een grotere selectie aan voertuigen, lagere tarieven en betere service aanbieden. 

 

Bekijk de website van Athlon! 

8: Toyota Private Lease

Toyota Private Lease is een leasemaatschappij die al jarenlang wordt aangeboden door Toyota. Het doel van deze leasemaatschappij is om klanten te helpen bij het afsluiten van een leasecontract voor een Toyota-auto. Bij Toyota Private Lease krijgt de klant de kans om de auto te leasen tegen een vast maandbedrag. Het bedrijf biedt ook de mogelijkheid om de auto op een later tijdstip te kopen tegen een gereduceerde prijs. Toyota Private Lease biedt verschillende voordelen, zoals een gratis onderhoudsbeurt en gegarandeerde kilometerstand. Het bedrijf biedt ook een verzekering en financiering aan. 

 

Dit zijn de belangrijkste voordelen van Toyota Private Lease: 

 • Bij Toyota Private Lease ontvangt u een nieuwe auto, waardoor u kunt genieten van de nieuwste technologie en het comfort van een nieuwe auto. 
 • U krijgt bij Toyota Private Lease twee jaar garantie op de auto, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over onverwachte kosten. 
 • Wanneer uw auto voor langere tijd uit de weg moet wordt er gratis vervangend vervoer geregeld.  
 • U profiteert bij Toyota Private Lease van speciale kortingen bij onderhoud en reparaties. 
 • U kunt bij Toyota Private Lease op elk moment de auto inruilen voor een ander model, zonder extra kosten. 

 

En dit zijn de nadelen van Toyota Private Lease: 

 • Toyota Private Lease heeft geen flexibele looptijd. U bent verplicht om de contractduur van 36 maanden of 60 maanden aan te houden. 
 • Er zijn geen aanbetalingen of voorschotten mogelijk bij Toyota Private Lease. 
 • Toyota Private Lease heeft een beperkt aanbod van auto’s en modellen, waardoor u misschien niet het meest geschikte voertuig voor uw behoeften kunt krijgen. 

 

Neem een kijkje op de website van Toyota Private Lease! 

toyota private lease

Toyota Private Lease

9: Fordwardlease

Forwardlease is een leasemaatschappij die zich richt op het aanbieden van flexibele oplossingen aan bedrijven en particulieren. Het bedrijf biedt auto- en bedrijfsmaterieel leasing, financiering en verzekeringen aan. Het biedt ook aanpassingsmogelijkheden en een scala aan extra’s, zoals onderhoud, verzekeringen en reparatieservices. Forwardlease streeft ernaar om de beste service aan haar klanten te bieden en te blijven voldoen aan de laatste trends en behoeften. Ze bieden hun klanten ook een betrouwbare en snelle service die zorgt voor een stressvrije ervaring. Door hun breed scala aan oplossingen en de uitstekende service, is Forwardlease een betrouwbare partner voor bedrijven en particulieren. 

 

Dit zijn de belangrijkste voordelen van Forwardlease: 

 • Forwardlease biedt zeer flexibele leasecontracten, waardoor u kunt kiezen uit vele verschillende leaseperiodes, waaronder korte- en lange-termijn leasecontracten. 
 • U krijgt direct toegang tot het online leaseportaal, waar u uw leasecontract kunt verwerken. 
 • Forwardlease biedt uitstekende klantenservice, waardoor u altijd op een professionele en snelle manier geholpen wordt. 
 • Als u een voertuig leaset bij Forwardlease, krijgt u gratis onderhoud voor het gehele leasecontract. 
 • Forwardlease hanteert geen kredietcontrole, waardoor uw kredietwaardigheid geen rol speelt bij het afsluiten van een leasecontract. 

 

Dit zijn de nadelen van deze leasemaatschappij: 

 • Forwardlease biedt geen flexibiliteit in de looptijd van de leaseovereenkomst. De looptijd is meestal vastgesteld op 3 jaar, waardoor je minder flexibiliteit hebt om de leaseperiode te verlengen of te verkorten. 
 • Forwardlease biedt geen aanbetalingoptie, waardoor je geen aanbetaling kunt doen op het voertuig. 
 • Forwardlease heeft beperkte klantenservice. Je kunt alleen terecht bij een online klantenserviceteam en er is geen telefonische ondersteuning beschikbaar. 

 

Neem een kijkje op de website van Forwardlease! 

Forward lease

Forwardlease

10: Volkswagen Private Lease

Volkswagen Private Lease is een leasemaatschappij die een ruim aanbod aan auto’s levert. Met Volkswagen Private Lease kunnen klanten kiezen uit een ruim aanbod aan nieuwe Volkswagen-auto’s, waaronder personen- en bedrijfsauto’s. Ze bieden ook uitgebreide pakketten met verschillende services, waaronder onderhoud en verzekeringen. Er is ook een online platform dat klanten helpt bij het vergelijken en selecteren van een auto en het aanmaken van een leasecontract. Bovendien bieden ze speciale promoties en aanbiedingen. Daarnaast beschikken ze over een goede klantenservice zodat klanten de beste en meest geschikte auto kunnen kiezen. Volkswagen Private Lease biedt een flexibele manier om een auto te leasen, waardoor klanten een betaalbaar en zorgeloos alternatief hebben voor het kopen van een auto. 

 

Dit zijn de voordelen van Volkswagen Private Lease: 

 • Volkswagen Private Lease biedt aantrekkelijke tarieven, waardoor leasen voor iedereen betaalbaar wordt. 
 • Met Volkswagen Private Lease kunt u kiezen uit verschillende leasetermijnen, waardoor u de leaseperiode kunt aanpassen aan uw behoeften. 
 • Bij Volkswagen private lease komt u nooit voor verrassingen te staan. De maandelijkse kosten zijn inclusief wegenbelasting, verzekering en onderhoud. 
 • Volkswagen Private Lease biedt een uitstekende aftersales service, waardoor uw leaseauto altijd optimaal presteert. 
 • Volkswagen Private Lease biedt een uitgebreid aanbod aan modellen van Volkswagen, waardoor u altijd de auto kunt krijgen die aan uw specifieke behoeften voldoet. 

 

En dit zijn de nadelen van de leasemaatschappij: 

 • Volkswagen Private Lease heeft minder flexibiliteit als het gaat om het aanpassen van de leasevoorwaarden ten opzichte van andere leasemaatschappijen. 
 • Volkswagen Private Lease heeft een beperkte selectie van modellen en opties, wat het moeilijker maakt om een auto te vinden die aan de specifieke behoeften van de klant voldoet. 

 

Neem een kijkje op de website van Volkswagen Private Lease! 

volkswagen private lease

Volkswagen Private Lease

Een auto leasen of toch kopen?

Een auto leasen is een slimme en voordelige manier om een auto te bezitten. Leasen heeft veel voordelen ten opzichte van kopen, zoals lagere maandelijkse betalingen, lagere eenmalige kosten, geen zorgen over reparaties of waardevermindering, en de mogelijkheid om ieder jaar een nieuwe auto te krijgen met de laatste technologie. Je kunt ook een leaseovereenkomst aangaan voor een vast bedrag per maand, waardoor je beter je budget kunt beheren. Als je een auto leaset kun je ook vaak gebruik maken van flexibele leasetermijnen en een aantal aanvullende opties zoals verzekeringen, onderhoudscontracten en meer. 

Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste leasemaatschappij?

Kosten 

Neem de tijd om verschillende leasemaatschappijen te vergelijken op basis van huurprijs, extra kosten en verzekeringen. 

 

Kwaliteit 

Kijk of de leasemaatschappij een goede reputatie heeft op het gebied van klantenservice en het onderhoud van het voertuig. 

 

Flexibiliteit 

Sommige leasemaatschappijen bieden extra flexibiliteit, zoals het mogelijk maken om het voertuig tussentijds aan te passen of de leasetermijn te verlengen. 

 

Levering en aflevering 

Bepaal hoe de leasemaatschappij de levering en aflevering van het voertuig regelt, waaronder kosten, tijd en locatie. 

 

Garanties en verzekeringen 

Informeer naar de garanties en verzekeringen die de leasemaatschappij biedt en de voorwaarden waaronder deze gelden. 

Maandelijks de beste tips om geld te besparen in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Op die manier houd je geld én tijd over voor de leuke dingen in het leven.