Wat is de beste waterontharder?

Heb jij last van hardnekkige kalkaanslag in de badkamer?Check onze top 10 beste waterontharders.

Top 10 beste waterontharders

We hebben de 10 beste waterontharders geselecteerd voor jouw woning. Bekijk snel en gemakkelijk alle specificaties en bestel direct!  

1

Safio MSF-7000

Uitstekend
4.8/5

9,9

Uitstekend
4.7/5

2

NoCalc CombiCompact

Uitstekend
4.7/5

9,7

Uitstekend
4.7/5

3

Ease Electronicz

Uitstekend
4.4/5

9,6

Uitstekend
4.7/5

4

Uniprodo

Uitstekend
4.4/5

9,6

Uitstekend
4.7/5

5

Enisto Medium

Uitstekend
4.3/5

9,4

Uitstekend
4.7/5

6

Huima

Uitstekend
4.2/5

9,3

Uitstekend
4.7/5

7

NeatPure NPM-7500

Uitstekend
4.1/5

9,0

Uitstekend
4.7/5

8

Aqmos R2D2-32

Uitstekend
3.8/5

8,8

Uitstekend
4.7/5

9

Safio MSF-5000

Uitstekend
3.7/5

8,8

Uitstekend
4.7/5

10

Alpenwater PRO

Uitstekend
3.6/5

8,7

Uitstekend
4.7/5

Vergelijken is een stuk makkelijker dan je denkt, start direct

– Guus

Heb jij last van hardnekkige kalkaanslag in de douche? Dan komt dit omdat je gebruik maakt van hard water. Hard water kan naast kalkaanslag, ook huidirritaties en dof haar veroorzaken. Bovendien smaakt het water anders en kan het de levensduur van onze huishoudelijke apparaten flink verkorten. Voor al deze problemen is er één simpele oplossing: een waterontharder. Deze haalt calcium en magnesium uit het water, waardoor je optimaal kan profiteren van het water. 

 

Echter is het hiervoor wel essentieel dat je een kwalitatief sterke waterontharder aanschaft. Om ervoor te zorgen dat jij de juiste keuze maakt hebben wij de 10 beste waterontharders van dit moment voor jou op een rijtje gezet.  

Dit zijn de 10 beste waterontharders

We hebben de 10 beste waterontharders geselecteerd voor jouw woning. Bekijk snel en gemakkelijk alle specificaties en bestel direct!  

1: Safio MSF-7000 Magnetische Waterontharder

waterontharder

Je monteert de Safio MSF-7000 magnetische waterontharder om de toevoer waterleiding. Voor het beste resultaat monteer je de waterontharder direct voor of na de watermeter. Bij eventueel ruimtegebrek is het ook mogelijk om deze in de kruipruimte om de waterleiding te monteren. Op die manier is het gehele pand beschermt tegen kalkaanslag.  

 

Deze magnetische waterontharder is ideaal geschikt voor grote huishoudens, restaurants, bedrijfspanden, zorginstellingen en hotels. De antikalk werking wordt na ongeveer 6 weken goed merkbaar. Bovendien kan deze magnetische waterontharder op elk type waterleiding worden gemonteerd. Denk aan koper, gegalvaniseerd staal, roestvast staal, kunststof-aluminium en tyleen, met een diameter van 15 mm tot 60 mm. 

 

 • 115 euro. 
 • De MSF-7000 magnetische waterontharder heeft geen onderhoud, stroomvoorzieningen of batterijen nodig. 
 • Kalkaanslag vermindert met maar liefst 90%. 
 • De waterontharder breekt ook geleidelijk de bestaande kalk af. 
 • De levensduur van jouw huishoudelijke apparaten wordt verlengd. 
 • Het zachte water vermindert huidklachten zoals eczeem, psoriasis en een droge huid. 

 

Bestel de Safio MSF-7000 Magnetische waterontharder eenvoudig op onderstaande betrouwbare website: 

Safio MSF-7000 waterontharder

2: NoCalc CombiCompact PRO Starter Set Waterontharder

nocalc waterontharder

De NoCalc CombiCompact PRO Starter Set bestaat uit een waterbehandelingssysteem dat kalkaanslag en erosie op onder andere sanitair en leidingen tegengaat. Deze waterontharder is speciaal ontwikkeld om een beschermende laag achter te laten op diverse oppervlakken, waardoor kalkdeeltjes geen schijn van kans maken.  

 

Je geniet met deze waterontharder niet alleen van een onderhoudsvriendelijk systeem, maar draagt ook een steetje bij aan het milieu. De NoCalcCompact PRO waterontharder verbruikt namelijk geen elektriciteit. Bovendien is de waterontharder zeer eenvoudig in gebruik. Zo is het mogelijk om de waterontharder zelf te plaatsen en indien nodig de patronen te vervangen. Hierbij gaat iedere 6 uur een geluidssignaal af zodra de patronen leeg zijn.  

 

 • 147,21 euro. 
 • De NoCalc CombiCompact PRO waterontharder houdt water en leidingen schoon. 
 • Met deze waterontharder verleng je de levensduur van jouw huishoudelijke apparaten. 
 • Zeer eenvoudig in gebruik. 
 • De waterontharder wordt geleverd inclusief doseringsunit, één patroon, twee afsluiters en een electronic sensor.  
 • De levensduur van een navulpatroon is 40.000 liter of max 1 jaar. 

 

Bestel de NoCalc CombiCompact PRO Waterontharder op onderstaande betrouwbare website: 

NoCalc CombiCompact PRO Starter

3: Ease Electronicz Magnetische Waterontharder 15.000 Gauss

ease waterontharder

Met maar liefst 15.000 Gauss is deze waterontharder een van de sterkste waterontharders op de markt. Dit maakt hem zeer effectief tegen kalkvorming. En weet je wat er zo fijn is aan deze waterontharder? Het is volledig onderhoudsvrij. Je installeert hem namelijk in enkele minuten en vervolgens werkt het 10 jaar uitstekend zonder dat je ernaar om hoeft te kijken. Je hoeft het niet schoon te maken en er hoeven ook geen onderdelen vervangen te worden. 

 

Veel waterontharder beloven al effectief te zijn vanaf 1800 Gauss. Echter blijkt in de praktijk dat dit te weinig is om kalkvorming écht tegen te gaan. Daarom is deze waterontharder ontworpen met maar liefst 15.000 Gauss. Dit is een van de hoogste Gauss die je op de markt zal tegenkomen. Ideaal om kalkaanslag écht tegen te gaan! 

 

Wist je dat hard water voor onnodige extra kosten zorgt? Dit komt omdat de leidingen niet optimaal kunnen functioneren. Op die manier is er meer elektriciteit nodig om onder andere water rond te pompen. Daarnaast verkocht hard water de levensduur van jouw elektronische apparaten. Genoeg redenen dus om de Ease Electronicz Magnetische waterontharder aan te schaffen! 

 

 • 44,90 euro. 
 • 10 jaar fabrieksgarantie. 
 • Gaat wel 15 jaar mee. 
 • Volledig onderhoudsvrij. 
 • Zeek eenvoudig in gebruik. 
 • Met deze waterontharder verleng je de levensduur van jouw huishoudelijke apparaten. 

 

Bestel de Ease Electronicz magnetische waterontharder eenvoudig op onderstaande betrouwbare website: 

Ease Electronicz Waterontharder

4: Uniprodo Waterontharder

Uniprodo waterontharder

De Uniprodo waterontharder verbetert de kwaliteit van het drinkwater en daarmee de smaak van het voedsel, koffie en thee. Daarnaast verlengt het de levensduur van leidingen, verwarmingssystemen, ketels en huishoudelijke apparaten. Dankzij de automatische regeneratiemodus is deze waterontharder de ideale oplossing voor particuliere huishoudens, maar ook voor bedrijven zoals bars, hotels en restaurants. Het enige wat je hoeft te doen is af en toe de zouttabletten bijvullen voor de generatiemodus. 

 

De Uniprodo waterontharder is zeel makkelijk in te stellen en te gebruiken. Hoe je de waterontharder moet installeren staat stap voor stap beschreven in de meegeleverde handleiding. Het eenvoudig af te lezen LCD-scherm geeft je informatie over de huidige status van het apparaat en stelt je in staat om de instellingen op ieder gewenst moment aan te passen. 

 

 • 419 euro. 
 • Met deze waterontharder verleng je de levensduur van jouw huishoudelijke apparaten. 
 • Zeer eenvoudig in gebruik.  
 • Gemakkelijk te installeren met de bijgeleverde handleiding. 
 • Calcium en magnesium worden uit het water verwijderd. 
 • Met een capaciteit van 6.5 L hars levert dit model zacht water voor huishoudens en gebouwen in bereik van 1 tot 5 personen.  

 

Bestel de Uniprode Waterontharder eenvoudig op onderstaande betrouwbare website: 

Uniprodo waterontharder

5: ENISTO Magnetische Waterontharder Medium

Enisto waterontharder

Met de magnetische waterontharder van ENISTO krijgen kalkdeeltjes niet langer de kans om zich te vormen in het water. Minder kalk in het water zorgt voor ontzettend veel voordelen. Van minder elektriciteitskosten (door een beter werkende boiler) tot zachtere was en een verlengde levensduur van huishoudelijke apparaten. Bovendien is de magnetische waterontharder van ENISTO volledig onderhoudsvrij.  

 

Met een eenmalige kleine investering profiteer je een leven lang van alle voordelen die deze waterontharder met zich meebrengt. Je hebt in dit geval niet te maken met vaste kosten voor zout of elektriciteit, wat bij veel andere waterontharders wel het geval is. Deze waterontharder is ook nog eens gemakkelijk te installeren met behulp van de bijgeleverde producten en de handleiding. Je hoeft dus geen gereedschap aan te schaffen! 

 

 • 39,95 euro. 
 • Beschikt over 15.000 Gauss. 
 • Gemaakt van hoogwaardig RVS-materiaal, aluminium en neodymium. 
 • Volledig onderhoudsvrij. 
 • Inclusief 1 jaar fabrieksgarantie. 
 • In de doos: ENISTO Waterontharder Medium, inbussleutel, inbusbouten (2x), Nederlandse verpakking met handleiding. 

 

Bestel de ENISTO Magnetische Waterontharder Medium eenvoudig op onderstaande betrouwbare website: 

Enisto Waterontharder Medium

6: Huima Magnetische Waterontharder

Huima waterontharder

Met behulp van de Huima magnetische waterontharder bescherm je jouw waterleidingen, sanitair en keukenapparatuur tegen kalk. Deze waterontharder zorgt ervoor dat bestaande kalkaanslag geleidelijk wordt afgebroken en nieuwe kalkaanslag tot wel 90% vermindert. De waterontharder is zeer gemakkelijk te monteren en het is toepasbaar op kunststof, aluminium en koperen waterleidingen met een diameter van 12 mm t/m 38 mm. 

 

Deze waterontharder zorgt voor een jaarlijkse energiebesparing van ongeveer 10% en het vermindert kalkaanslag aanzienlijk. Bovendien heeft deze waterontharder een zeer compact design en bestaat het uit magnetische componenten die eenvoudig om de waterleiding te monteren zijn. Daarnaast is er geen onderhoud, stroomvoorziening of batterij nodig. 

 

 • 39,95 euro. 
 • Compact en praktisch design. 
 • Gemaakt van zeer hoge kwaliteit metaal. 
 • Met deze waterontharder verleng je de levensduur van jouw huishoudelijke apparaten. 
 • Geschikt voor 6 personen. 
 • Tip: installeer de magneet direct voor- of na de watermeter voor het beste resultaat. 

 
Bestel de Huima Magnetische Waterontharder op onderstaande betrouwbare website: 

Huima Waterontharder

7: NeatPure NPM-7500 Waterontharder Magneet

NeatPure waterontharder

Heb jij last van kalkaanslag en hard water? Dan biedt de NatPure NPM-7500 Waterontharder Magneet dé ideale oplossing. Met magnetische straling scheidt deze waterontharder de mineralen die kalk veroorzaken. Dit slimme systeem voorkomt de kristallisatie van calcium en magnesium waardoor je geen last meer hebt van kalkaanslag.  

 

De waterontharder voorkomt niet alleen kalkaanslag, maar filtert tegelijkertijd ook het kraanwater. Op die manier verhoogt het zuurstofconcentratie en geniet je van schoon en fris drinkwater. Met een hoogwaardige neodymium magneet (7500 Gauss) is deze waterontharder een van de sterkste varianten die je op de markt kunt vinden. Zo is deze waterontkalker 1500% krachtiger dan de standaard ontharders waardoor je het beste uit jouw aankoop haalt. 

 

 • Een hoogwaardige neodymium magneet (7500 Gauss) 
 • Makkelijk te monteren met het bijgeleverde montagemateriaal. 
 • De waterontharder heeft geen onderhoud of energie nodig. 
 • Gemaakt van aluminium en RVS. 
 • 100% tevredenheidsgarantie (24 maanden) 

 

Bestel de NeatPure NPM-7500 waterontharder magneet eenvoudig op onderstaande betrouwbare website: 

NeatPure NPM-7500

8: Aqmos R2D2-32 Waterontharder

Aqmos waterontharder

De Aqmos waterontharder is ontworpen voor huishoudens met een laag waterverbruik. De kalkaanslag wordt verwijderd en het resultaat is zacht water. De waterontharder kan een voorraad dragen van 25kg zouttabletten. Dit is voldoende voor een gebruik van 3 tot 4 maanden, afhankelijk van de waterhardheid en het waterverbruik.  

 

De regeneratiecyclus van de waterontharder is door middel van een ingebouwde watermeter op een gebruiksvriendelijke manier. Het is mogelijk om zelf in te stellen wanneer de waterontharder moet gaan regenereren. Als blijkt dat dit minder vaak dan 1 keer per 10 dagen is, dan zal hij automatisch gaan regenereren op de 10e dag om 02:00 in de nacht. Op die manier hoef je jezelf nooit zorgen te maken dat de waterontharder het niet doet! 

 

 • 429 euro. 
 • Standaard 3 jaar fabrieksgarantie. 
 • Langere levensduur van alle huishoudelijke apparaten die gebruik maken van water.  
 • Geen kalkaanslag meer in de badkamer. 
 • Het water smaakt beter waardoor ook koffie, thee en eten beter gaan smaken. 
 • Compleet met aansluitset van 22 mm. 

 

Bestel de Aqmos R2D2-32 waterontharder eenvoudig via onderstaande betrouwbare website: 

Aqmos R2D2-32

9: Safio MSF-5000 Magnetische Waterontharder

Safio 5000 waterontharder

Je monteert de MSF-5000 magnetische waterontharder om de toevoer waterleiding. Je profiteert van het optimale resultaat door de waterontharder te monteren direct voor of na de watermeter. Bij gebrek aan ruimte is het ook mogelijk om hem in de kruipruimte om de waterleiding te monteren. Hiermee bescherm je direct de hele woning tegen kalkaanslag. Deze magnetische waterontharder is geschikt voor huishoudens tot 6 personen.  

 

De montage van de MSF-5000 magnetische waterontharder is zeer eenvoudig. Het is binnen enkele minuten gedaan. De NdFeB antikalk magnetische componenten creëren een krachtig magnetisch veld in de toevoer waterleiding. Op die manier kunnen calcium en magnesium niet meer kristalliseren tot kalkaanslag. Bestaande kalkaanslag wordt geleidelijk in de waterleidingen afgebroken en kalk wordt verminderd met wel 90%. 

 

 • 39,95 euro. 
 • Volledig onderhoudsvrij. 
 • Breekt geleidelijk ook de bestaande kalk af (na circa 6 weken wordt het bestaande resultaat behaald) 
 • Een jaarlijkse energiebesparing van wel 10%. 
 • Kalkaanslag vermindert met maar liefst 90%. 
 • De levensduur van jouw huishoudelijke apparaten wordt verlengd. 
 • Vermindert huidklachten zoals eczeem, psoriasis en een droge huid. 
 • Je hebt geen stroomvoorzieningen of batterijen nodig. 

 

Bestel de Safio MSF-5000 Magnetische Waterontharder eenvoudig op onderstaande betrouwbare website. 

Safio MSF-5000

10: Waterontharder Magneet Alpenwater PRO

Alpenwater waterontharder

De waterontharder magneet Alpenwater PRO maakt gebruik van een krachtig magnetisch veld in een optimale opstelling. Dit is de meest duurzame techniek om kalkaanslag tegen te gaan. Het magnetische veld zorgt ervoor dat de mineralen calcium en magnesium geen reactie meer aangaan met carbonaat. Op die manier voorkom je kalkaanslag in plaats van dat je het achteraf moet bestrijden. 

 

Deze compacte waterontharder is binnen 5 minuten eenvoudig zelf te installeren. Het magnetisch veld maakt het voor de mineralen calcium en magnesium onmogelijk om te binden en hechten aan je leidingen. Dit resulteert in een badkamer zonder kalkaanslag, water met een betere smaak en huishoudelijke apparatuur die langer meegaat.  

 

 • 119 euro. 
 • 10 jaar volledige garantie. 
 • Volledig onderhoudsvrij.  
 • Zeer eenvoudig te installeren. 
 • Jouw huishoudelijke apparaten gaan een stuk langer mee. 
 • Met deze waterontharder heb je tot 50% minder wasmiddelen nodig. 
 • Milieuvriendelijk. 

 

Bestel de Waterontharder Magneet Alpenwater PRO eenvoudig op onderstaande betrouwbare website: 

Waterontharder Apenwater PRO

Dit zijn de belangrijkste voordelen van een waterontharder

Een waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water. In de meeste gevallen gebeurt dit door middel van harskorrels. De harskorrels worden uiteindelijk met zout schoongespoeld. De aanschaf van een waterontharder neemt veel voordelen met zich mee. Zo verlengt het onder andere de levensduur van jouw huishoudelijke apparaten. Wanneer het kalkgehalte in de apparatuur afneemt, wordt de levensduur verhoogt. Bovendien zorgt een goede circulatie van warm water voor minder energieverbruik. De aanschaf van een waterontharder bespaart je dus op de lange termijn een hoop geld.  

 

Daarnaast vermindert zacht water huidklachten zoals eczeem, psoriasis of een droge huid. Verder smaakt het zachte water beter. Hierdoor smaakt jouw water, koffie, thee én eten een stuk beter. Ook zacht en glanzend haar is een mooi bijkomend voordeel.  

Hier moet je aan denken voordat je een waterontharder aanschaft

Voordat je een waterontharder gaat aanschaffen moet je een aantal keuzes maken. Denk aan het type waterontharder en welke capaciteit deze moet hebben. Wij leggen aan je uit waar je allemaal rekening mee moet houden. 

 

Welk type waterontharder wil je? 

Je begint met bepalen welk type waterontharder het beste bij je past. Is je budget wat lager of wil je gewoonweg niet veel geld uitgeven? Begin dan met een magnetische waterontharder en kijk of dit voldoende is voor jouw huishouden. Wanneer je wat meer geld te besteden hebt is het verstandig om naar een waterontharder met filter of zout te kijken. Deze zullen namelijk beter presteren. 

 

Kies voor een waterontharder met de juiste capaciteit 

Kies je voor een zout of filter oplossing? Dan staat er bij het bepalen van de beste waterontharder de keuze voor de juiste capaciteit voorop. Hierbij gaat het erom hoeveel dagen een systeem in staat is om kalk uit het water te verwijderen voordat hij ‘vol’ is. Hierbij kan je een intervaltijd van ongeveer 6 dagen als gemiddeld nemen. Grote huishoudens hebben een waterontharder nodig met meer capaciteit. 

 

Elektronisch of mechanische waterontharder? 

Vervolgens ga je een keuze maken tussen de elektronische en de mechanische waterontharder. Een elektronische waterontharder werkt met een processor. Een mechanische (volume gestuurde) waterontharder doet hetzelfde maar haalt de benodigde energie uit de druk van het water in de waterleiding.  

 

Enkel of dubbele harscilinder? 

Tot slot moet je een keuze maken tussen een compact model en een duo model. Het voordeel van een waterontharder met een dubbele cilinder is dat je gewoon water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is. Schaf je een waterontharder met een enkele cilinder aan? Dan heb je tijdens het schoonmaken van de filter geen beschikking over zacht water. Twee cilinders zijn dus niet noodzakelijk, maar het zorgt gewoonweg voor meer comfort. Daarom is dit een betere optie voor gezinnen met veel gebruik.  

Maandelijks de beste tips om geld te besparen in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Op die manier houd je geld én tijd over voor de leuke dingen in het leven.