Wat is de beste rookmelder voor jouw woning?

Jouw woning optimaal beschermen tegen brand? Wij hebben een lijst gemaakt met de 7 beste rookmelders.

Top 7 beste rookmelders voor thuis

We hebben de 7 beste rookmelders geselecteerd voor jouw woning. Bekijk snel en gemakkelijk alle specificaties en bestel direct!  

1

ELRO FS1801 4x

Uitstekend
4.8/5

9,9

Uitstekend
4.7/5

2

ELRO FS1801 2x

Uitstekend
4.7/5

9,7

Uitstekend
4.7/5

3

ELRO FS4610

Uitstekend
4.4/5

9,6

Uitstekend
4.7/5

4

ELRO FF1840

Uitstekend
4.4/5

9,6

Uitstekend
4.7/5

5

Google Nest

Uitstekend
4.3/5

9,4

Uitstekend
4.7/5

6

ELRO FS1510

Uitstekend
4.2/5

9,3

Uitstekend
4.7/5

7

Alecto SA20

Uitstekend
4.1/5

9,0

Uitstekend
4.7/5

Vergelijken is een stuk makkelijker dan je denkt, start direct

– Guus

Vanaf juli 2022 zijn rookmelders in alle woningen en bedrijfspanden verplicht. Wanneer je over een kwalitatieve rookmelder beschikt, word je gewaarschuwd wanneer er brand ontstaat. De veiligheid van jou en je dierbaren is prioriteit nummer één. Daarom is het essentieel om de beste rookmelder in huis te halen. 

 

Om jou op weg te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben we een overzicht gemaakt van de 7 beste rookmelders. We nemen alle belangrijke eigenschappen van deze rookmelders met je door. Op basis van deze top 10 met beste rookmelders kun jij ongetwijfeld een overwogen keuze maken voor het beveiligen van jouw woning. We laten meteen aan je zien waar je de rookmelder kunt kopen. Op die manier haal je binnen no-time de rookmelder in huis die het beste bij jouw wensen past. 

Dit zijn de 7 beste rookmelders voor thuis

We hebben de 7 beste rookmelders geselecteerd voor jouw woning. Bekijk snel en gemakkelijk alle specificaties en bestel direct!  

1: ELRO FS1801 Rookmelder - 10 jaar Sensor - 4 stuks

ELRO FS1801 Rookmelder

Met de ELRO FS1801 rookmelder zorg je ervoor dat je op tijd gewaarschuwd wordt wanneer er brand ontstaat. Er worden altijd batterijen meegeleverd waardoor de rookmelder zeker een jaar meegaat zonder dat je de batterij hoeft te vervangen.  

 

Ben je bang dat er met regelmaat een vals alarm afgaat? De ELRO FS1801 rookmelder beschikt over hoge kwaliteit optische sensoren. Deze sensoren reageren enorm snel op brand, maar geven minder vaak een vals alarm dan vele andere rookmelders. In het geval van brand geeft de rookmelder een alarm van maar liefst 85dB. Bovendien is de ELRO FS1801 rookmelder milieuvriendelijk en voldoet het aan de Europese norm EN14604.  

 

 • 2 jaar garantie op jouw rookmelder. 
 • Je bent 1 jaar beveiligd zonder de batterijen te vervangen. 
 • De rookmelder beschikt over optische sensoren voor een razendsnelle reactie. 
 • Er is een testknop aanwezig waarmee je alle functies kunt testen. 
 • Op de rookmelder zit een lege batterij detector. 
 • In de verpakking zit het volgende: 4x ELRO FS1801 rookmelders, bevestigingsmateriaal, batterijen met een levensduur van 1 jaar, handleiding. 
 • Gemakkelijk te installeren. 
 • Voldoet aan Europese Norm EN14604. 

 

Bestel de ELRO FS1801 rookmelder op onderstaande betrouwbare website: 

ELRO FS1801 rookmelder

2: 2-Pack ELRO FS1805 Rookmelder met 5 Jaar Batterij en Magneet Montage

2-Pack ELRO FS1805

In het geval van brand word je zeer op tijd gewaarschuwd door de 2-Pack ELRO FS1805 Rookmelder. Bij deze rookmelder wordt standaard een handige magneet montage set geleverd. Hierdoor hoef je bij de montage niet te boren en te schroeven. Hoe handig is dat? Daarnaast beschikt deze 2-Pack ELRO FS1805 rookmelder over een batterij die na activatie maar liefst 5 jaar meegaat. 

 

Deze rookmelder beschikt over een optische sensor van zeer hoge kwaliteit. De sensor reageert snel op brand, geeft minder vaak vals alarm én is erg milieuvriendelijk. Wanneer er brand gesignaleerd wordt, geeft de rookmelder een alarm van maar liefst 85 dB.  

 

 • 5 jaar garantie. 
 • De rookmelder voldoet aan de Europese norm EN14604. 
 • Je bent 5 jaar beveiligd zonder de batterij te vervangen. 
 • Er is een testknop aanwezig waarmee je verschillende functies kunt testen. 
 • Er is een lege indicator batterij aanwezig. 
 • In de verpakking zit het volgende: 2x ELRO FS1805M Rookmelder, 2x Magneet montage set, 2x Batterij met een levensduur van 5 jaar en een handleiding. 

 

Bestel de 2-Pack ELRO FS1805 Rookmelder op onderstaande betrouwbare website: 

2Pack ELRO FS1805 rookmelder

3: ELRO FS4610 Ultra Dunne Rookmelder met 10 jaar batterij - 3 stuks

 

De ELRO FS4610 is de dunste rookmelder ter wereld! De rookmelder is slechts 2,3 cm dik. Hierdoor valt hij niet op aan het plafond en past hij perfect in een strak en modern interieur. Het is dan ook niet voor niets dat het design van deze rookmelder is bekroond met o.a. een Red Dot Award en IF Award. De ELRO FS4610 staat in onze lijst met beste rookmelders omdat hij o.a. beschikt over een ingebouwde lithiumbatterij. Deze gaat maar liefst 10 jaar mee. Dit wil zeggen dat jij 10 jaar beveiligd bent zonder dat je de batterij van de rookmelder hoeft te vervangen. 

 

Ook beschikt de ELRO FS4610 Ultra Dunne Rookmelder over een slimme sensor die de ledverlichting automatisch dimt in donkere ruimtes. Dit maakt de rookmelder ook uitermate geschikt voor gebruik in de slaapkamer. Je hebt ’s nachts namelijk geen last van een knipperend lampje in tegenstelling tot vele andere rookmelders. 

 

Dit prachtige design beschikt ook nog eens over een zeer hoge kwaliteit optische sensor. Deze sensor reageert snel op brand en geeft niet vaak een vals alarm. In het geval van brand geeft de rookmelder een alarm van 85 dB (A). De ELRO FS4610 voldoet aan de Europese norm EN 14604/AC:2008. 

 

Het is belangrijk om de functionaliteit van je rookmelder regelmatig te controleren. Daarom raden we je aan om regelmatig een test uit te voeren met behulp van de testknop. En bij deze rookmelder hoef je dit niet handmatig te doen. De ELRO FS4610 rookmelder beschikt namelijk over een automatische zelftestfunctie. Dit wil zeggen dat de rookmelder minimaal 1x per maand automatisch de functies test. Je hoeft dus niet iedere keer op een stoel of trapje te klimmen om de rookmelder te testen. Wel zo makkelijk, toch? 

 

 • 10 jaar garantie. 
 • Dit is de dunste rookmelder ter wereld en past daarom bij ieder interieur. 
 • Er zit een nachtmodus op waardoor de ledverlichting automatisch wordt gedimd in donkere ruimtes. 
 • Je bent 10 jaar beveiligd zonder de batterijen te vervangen. 
 • Er is een kwalitatieve optische sensor aanwezig voor een snelle reactie op brand. 
 • Beschikt over een automatische zelftest functie. 
 • Er is ook een testknop om alle functies handmatig te testen. 
 • Je wordt gewaarschuwd wanneer de batterij bijna leeg is. 
 • In de verpakking zit het volgende: 3x ELRO FS4610 rookmelder, 3x ingebouwde batterij met een levensduur van 10 jaar, 3x bevestigingsmateriaal en een handleiding.  

 

Bestel de ELRO FS4610 Ultra Dunne Rookmelder op onderstaande betrouwbare website: 

ELRO FS4610 rookmelder

4: ELRO FF1840 Brandpreventieset

De ELRO FF1840 Brandpreventieset bestaat uit een aantal onmisbare producten om jouw woning in één keer te beschermen tegen brandschade en koolmonoxide. Op die manier word je direct gealarmeerd wanneer er brand uitbreekt of wanneer het giftige koolmonoxidegas wordt gedetecteerd. De rookmelder wordt standaard geleverd met een handige magneet montage set, waardoor je bij de installatie niet hoeft te boren en te schroeven. Daarnaast beschikt de ELRO FF1840 over een batterij met een levensduur van maar liefst 5 jaar. Bij brand geeft de rookmelder een alarm van maar liefst 85 dB. 

 

De ELRO FC2702 koolmonoxidemelder waarschuwt je op tijd bij het ontstaan van het giftige koolmonoxidegas. Dit gas is onzichtbaar en reukloos waardoor het zonder melder niet op te sporen is. Koolmonoxide ontstaat door een onvolledige verbranding en kan voorkomen bij een schoorsteen, geiser CV-ketel. De melder beschikt over een zeer kwalitatieve elektrochemische sensor welke constant de concentratie koolmonoxide in de lucht meet. Bij een te hoge concentratie geeft de melder een hard alarm  

 

 • De rookmelder zorgt ervoor dat je 5 jaar beveiligd bent zonder de batterij te vervangen. 
 • Er is een lege batterij indicator aanwezig.  
 • De rookmelder beschikt over een optische sensor voor een zeer snelle reactie. 
 • Inclusief testknop om de verschillende functionaliteiten te testen. 
 • De koolmonoxidemelder beschikt over een betrouwbare elektrochemische sensor. 
 • In de verpakking zit het volgende: 2x ELRO FS1805M Rookmelder, 2x Magneet montage set voor rookmelder, 2x Batterij met een levensduur van 5 jaar, ELRO FC2702 koolmonoxidemelder, batterijen met een levensduur van 2 jaar, bevestigingsmateriaal voor koolmonoxidemelder en een handleiding. 

 

Bestel de ELRO FF1840 Brandpreventieset op onderstaande betrouwbare website: 

ELRO FF1840 Brandpreventieset

5: Google Nest Protect - Slimme rookmelder en koolmonoxidemelder

Deze slimme rook- en CO-melder speurt naar snel brandend en langzaam smeulend vuur, en naar koolmonoxide. Deze rookmelder vermeldt wat er aan de hand is en waar. De Nest Protect rookmelder kan worden uitgezet vanaf je mobiel en stuurt zelfs berichten naar je smartphone wanneer je niet thuis bent. Hierdoor ben je altijd op de hoogte van brand en koolmonoxide in je woning. De Nest Protect Rookmelders kunnen onderling draadloos met elkaar koppelen. Ze werken ook samen met de Nest Thermostaat en de Nest Cam.  

 

Ben je bang voor een vals alarm? Je zet het alarm eenvoudig zelf af met de Nest-app. Geen probleem als je een keer je tosti hebt laten aanbranden dus. Daarnaast is er een luchtvochtigheidssensor en een geavanceerd algoritme met stoom aanwezig, zodat jij ontspannen kunt douchen zonder dat het alarm afgaat. Bovendien controleert de Nest Protect zichzelf meer dan 400 keer per dag en laat je direct weten wanneer er iets aan de hand is.  

 

 • De duurzame sensoren van de Nest Protect waken tot wel 10 jaar over je veiligheid. 
 • Zet het alarm eenvoudig uit met de Nest-app. 
 • Het alarmsysteem controleert zichzelf, zodat jij dit niet hoeft te doen. 
 • Nest Protect zorgt ervoor dat je met een gerust hart kunt gaan slapen. 
 • In de verpakking zit het volgende: 1x Nest Protect (Batterij-versie), 6 batterijen met een lange levensduur, montagesteun, 4 schroeven, introductiegids en een gebruikershandleiding. 

 

Bestel de Google Nest Protect slimme rook- en koolmonoxidemelder op onderstaande betrouwbare website: 

Google Nest Protect rookmelder

6: 2-Pack ELRO FS1510 Rookmelder met 10 jaar batterij

2-Pack ELRO FS1510 Rookmelder

De ELRO FS1510 zorgt ervoor dat jij op tijd gewaarschuwd wordt wanneer er brand ontstaat in jouw woning. De rookmelder beschikt over een lithium batterij met een levensduur van 10 jaar. Hierdoor is jouw woning 10 jaar beveiligd, zonder dat je de batterijen hoeft te vervangen. De 2-Pack ELRO FS1510 Rookmelder beschikt over een zeer kwalitatieve optische sensor. Deze sensor reageer zeer snel op brand, geeft minder vaak vals alarm en is ook nog eens erg milieuvriendelijk. Bij brand geeft de rookmelder een alarm van 85dB.  

 

Bij de rookmelder wordt standaard een montagekit meegeleverd die bestaat uit twee magneetplaten per rookmelder. De magneten kun je eenvoudig bevestigen zonder hierbij te hoeven boren. Je activeert de rookmelder eenvoudig door de testknop een aantal seconden in te houden totdat de rookmelder een signaal geeft. Na activatie gaat de batterij maar liefst 10 jaar mee. 

 

 • 10 jaar garantie. 
 • De rookmelder voldoet aan de Europese norm EN14604. 
 • Er is een testknop aanwezig waarmee je alle functies kunt testen. 
 • De rookmelder beschikt over een lege batterij indicator. 
 • Gemakkelijk te installeren. 
 • In de verpakking zit het volgende: 2x ELRO FS1510 Rookmelder, 2x bevestigingsmateriaal, 2x Ingebouwde batterij met een levensduur van 10 jaar en een handleiding. 

 

Bestel de 2-Pack ELRO FS1510 Rookmelder met 10 jaar batterij en Magneet Montage op onderstaande betrouwbare website: 

2-Pack ELRO FS1510 rookmelder

7: Alecto SA20 3x Rookmelder - 10 jaar sensor

Alecto SA20 3x Rookmelder

Goede brandbeveiliging hoeft niet duur te zijn. Dat bewijst de SA20 3x van Alecto. Met deze rookmelder haal je een stukje veiligheid in huis dat absoluut niet mag ontbreken. Wanneer er brand gesignaleerd wordt waarschuwt de rookmelder je met een luid geluidssignaal dat in het hele huis te horen is. 

 

Er zijn natuurlijk ook momenten waarop je de rookmelder liever even uitschakelt. Bijvoorbeeld als je met een groep vrienden gaat steengrillen. Daarom beschikt de Alecto SA20 3x Rookmelder ook over een handige time-out-knop. Ondanks dat deze rookmelder niet duur is, beschikt het wel over alle kwaliteiten die je zoekt: 

 

 • De Alecto SA20 3x Rookmelder voldoet aan de EN 14604, die speciaal voor rookmelders is ontwikkeld. 
 • Met het optische meetprincipe reageert de rookmelder direct op brand. Dit geeft jou en je geliefden zoveel mogelijk de tijd om de woning te verlaten en de hulpdiensten te waarschuwen.  
 • De rookmelder is eenvoudig te plaatsen. Alle bevestigingsmaterialen en de batterij worden meegeleverd.  
 • Geeft een waarschuwing wanneer de batterij aan vervanging toe is. 
 • Er is een testknop aanwezig waarmee je alle functionaliteiten kunt testen. 
 • De rookmelder voldoet aan EN14604:2005/ AC:2008. 
 • Er is een extra luid alarm aanwezig: 85dB. 

 

Bestel de Alecto SA20 3x Rookmelder op onderstaande betrouwbare website: 

Alecto SA20 3x rookmelder

Rookmelders zijn sinds juli 2022 verplicht

Vanaf juli 2022 zijn rookmelder verplicht geworden in iedere woning en bedrijfspand. Bij nieuwbouwprojecten moet hier dus altijd rekening mee gehouden worden, maar ook in de bestaande bouw is het verplicht. Voorzie jouw woning of bedrijfspand dus zeker van een goede rookmelder. Op die manier ben je optimaal beveiligd tegen brand. 

Waarom is een rookmelder in huis zo belangrijk?

Waar rook is, is vuur. Rookmelders waarschuwen je wanneer er brand uitbreekt. Het is goed om te weten dat een rookmelder nooit een brand zal voorkomen, maar het zal je wel behoeden voor de ernstige gevolgen ervan. Bovendien is het goed om te weten dat niet alleen het vuur gevaarlijk is, maar ook de rookontwikkeling. De rookmelder benut deze rook om jou te waarschuwen voor de brand.  

 

Wist je dat je in je slaap niets ruikt? Hierdoor ruik je dus ook geen rook. En dat is gevaarlijk. Maar gelukkig kan een rookmelder jou hierbij helpen. Een rookmelder attendeert jou niet alleen wanneer je overdag de brand niet door hebt, maar ook gedurende de nacht. En rook is ’s nachts extra gevaarlijk. Omdat je dan niets kunt ruiken merk je de rook niet op. Doordat rook giftige gassen bevat raak je snel in een diepe bewusteloosheid. Je oren in combinatie met de beste rookmelder kunnen in dit geval jouw redding zijn. Je gehoor werkt immers nog wel als je slaapt! 

Dit is de beste plaats voor je rookmelder

We raden je aan om voldoende rookmelders in je woning te hangen zodat je op tijd gewaarschuwd wordt in het geval van brand. Maar waar kan je deze rookmelders het beste ophangen? De ideale plek is deels afhankelijk van de indeling van je woning. Toch is het goed om te weten dat je in ieder geval een rookmelder op de vluchtroute moet plaatsen. Bij de meeste woningen zijn dit de hal en de overloop. Daarnaast raden we je aan om een rookmelder in je woonkamer, de slaapkamer en eventueel kantoor aan huis te plaatsen.  

 

Dit zijn namelijk de plekken in je woning waar je de meeste tijd doorbrengt. De kantoorruimte is overigens ook de plek waar veel gebruik wordt gemaakt van elektrische apparaten. Dit is dan ook de reden dat het verstandig is om een rookmelder op te hangen in de ruimte waar jouw wasmachine en droger staan. Mits deze niet in en vochtige ruimte staan.  

 

Plaats jouw rookmelder altijd op het plafond. Rookmelders werken namelijk op basis van een sensor dat de rookontwikkeling detecteert. Deze rook bestaat uit een enorme hoeveelheid kleine deeltjes (vaste aerosollen) die door de lucht zweven en stijgen. Vuur verwarmt de lucht en warme lucht stijgt op. De deeltjes worden in dit geval meegetrokken. Dit is dan ook de reden dat een rookwolk altijd omhoog gaat. De beste plek om jouw rookmelder op te hangen is dus aan het plafond. 

Moet een rookmelder onderhouden worden?

Een rookmelder biedt de optimale veiligheid wanneer deze goed onderhouden wordt. Daarvoor is het eerst van belang dat je de rookmelder goed schoon houdt. Een rookmelder waar veel stof op zit, zal minder goed functioneren en sneller onterecht afgaan. Je maakt de rookmelder eenvoudig stofvrij met een droge doek.  

 

Daarnaast is het van belang om de rookmelder eens per maand te testen. Dit is over het algemeen niet veel werk omdat de meeste rookmelders beschikken over een testknop. Wanneer je deze indrukt kun je nagaan of het geluid op de rookmelder nog op het gewenste niveau staat. Zit er geen functie op jouw rookmelder die aangeeft wanneer de batterij bijna leeg is? Controleer dan met regelmaat of de batterijen al aan vervanging toe zijn. 

Maandelijks de beste tips om geld te besparen in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Op die manier houd je geld én tijd over voor de leuke dingen in het leven.