Traprenovatie vergelijken

Is jouw trap toe aan een traprenovatie? Bespaar zo’n 40% op jouw traprenovatie door specialisten te vergelijken.

Guus over traprenovatie vergelijken: vind de specialist die bij jou past

Is jouw trap ook intensief belopen de afgelopen periode? Misschien is je trap wel toe aan een renovatie? Er zijn ontzettend veel bedrijven op de markt die jouw traprenovatie kunnen uitvoeren. Daarom is het belangrijk om deze aanbieders van traprenovatie goed te vergelijken. Ik kan je hier bij helpen. Stuur al jouw wensen naar me op en ik stuur jou gratis offertes van verschillende vakspecialisten. Ben je er nog niet helemaal uit wat jouw wensen zijn? Hieronder ligt ik even toe welke soorten traprenovatie er zijn en hoe de prijsopbouw van traprenovatie eruit ziet. Dit zijn namelijk de eerste stappen om traprenovatie te vergelijken.

Spring snel naar:

Houd geld over om leuke dingen te doen

Een traprenovatie biedt veel voordelen. Het draagt bij aan de uitstraling van je woning waardoor je huis ook meer waard wordt. Natuurlijk is een traprenovatie een flinke investering. Toch kun je er wat geld op besparen! Dit doe je door specialisten voor jouw traprenovatie te vergelijken. Bespaar tot zo’n 40% door het vergelijken van specialisten! 

Nu beginnen met geld besparen

1. Prijzen van traprenovatie vergelijken

Afhankelijk van verschillende factoren

De prijs voor een traprenovatie is afhankelijk van verschillende factoren. Zo heeft de soort trap een grote invloed op de prijs. Vervolgens gaat de specialist kijken naar het materiaal dat je kiest voor de bekleding van je trap. Ga je de traprenovatie vervolgens zelf doen of uitbesteden? En ten slotte kun je uit extra opties kiezen. Deze opties zijn niet noodzakelijk maar kunnen wel een meerwaarde bieden aan je trap. Ik zal deze factoren die van invloed zijn op de prijs even voor je op een rijtje zetten. Zo kun je makkelijker de prijs voor jouw traprenovatie vergelijken.

Soort trap

De eerste factor om de prijs van jouw traprenovatie te kunnen bepalen is de soort trap die je wilt renoveren. Wanneer je traprenovatie gaat vergelijken is het dus belangrijk dat je weet om wat voor soort trap het gaat. Je hebt namelijk een open trap, een gesloten trap met één kwart, een rechte trap en nog veel meer soorten trappen. Voor een trap zonder draai met open traptreden betaal je zo’n €590. De meeste eengezinswoningen hebben een trap met een kwart draai naar links of rechts. Hiervoor betaal je ongeveer €1030. Heb je nou een trap met zo’n kwartdraai maar dan met open trapreden? Dan betaal je rond de €4100.

Welk materiaal wil je gebruiken?

Voor wat voor soort trapbekleding kies je? Een aantal opties zijn laminaat, vinyl, tapijt en eiken. Het materiaal dat je kiest is zeker van invloed op de prijs. Daarom is het van belang dat je hier goed over na denkt voordat je traprenovatie gaat vergelijken. Voor laminaat betaal je ongeveer €33. Voor tapijt €43, voor vinyl €53 en voor eiken €63. Deze prijzen zijn exclusief de montage. Wanneer je ervoor kiest om de traprenovatie uit te besteden, betaal je natuurlijk wat meer. Het laten schilderen van je trap gaat je ongeveer €300 tot €700 kosten.

Zelf doen of uitbesteden?

Door een traprenovatie zelf te doen bespaar je natuurlijk een hoop kosten. Wanneer je erg handig bent kan ik je dus aanraden dit gewoon zelf te doen. In de meeste gevallen kost dit wel een hoop tijd en het kan erg frustrerend zijn. Daarom kan het zo zijn dat je het werk liever uit handen geeft. De prijzen worden dan wat hoger maar je bent er wel van verzekerd dat de traprenovatie goed gebeurd.

Extra opties

Er zijn ook nog een aantal extra opties waar je uit kunt kiezen. Deze opties zijn niet noodzakelijk maar kunnen wel een meerwaarde zijn voor jouw trap. Het is dus belangrijk dat je tijdens het vergelijken van traprenovatie goed  nadenkt welke extra opties voor jou belangrijk zijn. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om antislip strips te plaatsen zodat je niet uitglijdt. Dit kost zo’n €2 tot €14 per meter. Maantjes voorkomen het uitglijden op de trap en zorgen voor het behoud van het schilderwerk op de trap. Deze kosten zo’n €15 tot €60 per maantje. Wil jij voor een moderne look gaan? Dan kun je ervoor kiezen om verlichting te plaatsen op je trap. Je betaalt tussen de €10 en €40 per LED strip of spotlight.

Zeker geen overbodige extra optie is het plaatsen van een trapleuning om veilig de trap op en af te komen. Een trapleuning kost tussen de €30 en €110. Alle prijzen die ik hierboven heb genoemd zijn exclusief de montage. Ga je het uitbesteden? Dan komen er dus nog wat kosten bovenop.

2. Tips om traprenovatie te vergelijken

5 tips voor jou

Voor het vergelijken van traprenovatie kan ik je nog een aantal tips mee geven. Met deze tips kun jij geld besparen op jouw traprenovatie. Ik heb deze tips even voor je op een rijtje gezet:

 

  • Bepaal eerst wat je budget is. Aan de hand daarvan kun je gaan kijken welke opties binnen jouw budget passen. Kijk hierbij ook goed welke extra opties echt van belang zijn voor jou.

 

  • De veiligheid van jou en je gezin gaan boven alles. Wanneer je een gladde trap hebt, zorg dan zeker voor antislip strips. Wordt er vaak in het donker op de trap gelopen? Kies dan zeker voor verlichting met LED.

 

  • Koop een goede deurmat. Een deurmat? Wat heeft dat nou te maken met de trap? Door te investeren in een goede deurmat verklein je de kans op schade aan je trap. Dit komt omdat je vaak met een hoop zand en vuiligheid onder je schoenen loopt. Dit beschadigd onbewust je net gerenoveerde trap.

 

  • Wanneer je handig bent, probeer dan zeker een gedeelte van je traprenovatie zelf te doen. Soms worden de kosten voor jouw traprenovatie door het uitbesteden dubbel zo hoog. Wanneer je een gedeelte hiervan zelf kan doen, bespaar je dus al een hoop kosten.

 

  • Vergelijk traprenovatie. Zorg ervoor dat je meerdere offertes met elkaar vergelijkt. Zo kun je precies onderzoeken bij welke specialist je het goedkoopste uit bent. Ik kan je hier bij helpen. Geef je wensen aan mij door. Ik stuur deze naar verschillende vakspecialisten. Zij leveren offertes aan die ik gratis naar je opstuur. Op deze manier kun je makkelijk de vakspecialist vinden die het beste aansluit bij jouw wensen en waar je het voordeligst uit bent.

3. Traprenovatie vergelijken? Vraag het Guus!

Vergelijk verschillende specialisten

Door de vele keuzes die je moet maken en de hoeveelheid aanbieders op de markt vinden consumenten het vaak lastig om de juiste specialist te vinden voor hun traprenovatie. Ik kan je helpen bij het vergelijken van traprenovatie. Stuur al jouw wensen naar me op en je ontvangt gratis offertes van verschillende vakspecialisten. Vervolgens kies jij zelf welke specialist het beste past bij jouw wensen en de soort trap. Op die manier bespaar je tot wel 40% op jouw traprenovatie. Zo houd je geld over om leuke dingen te doen.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!