veranda vergelijken

Een veranda biedt veel voordelen. Wil jij een veranda aanschaffen? Vergelijk specialisten van veranda’s!

Guus over veranda vergelijken: vind de specialist die bij jou past

Een veranda is een overkapping zonder ramen. Een veranda kan een sfeervolle toevoeging zijn van je interieur. Wil jij een veranda aanschaffen? Dan is het verstandig om veranda’s te vergelijken. Ik heb het daarbij niet alleen over de prijs, maar ook over een aantal andere factoren zoals het materiaal en de functie. Deze en meer factoren zijn van invloed op de prijs van jouw veranda. Ben jij nou benieuwd waar je allemaal op moet letten wanneer je veranda’s vergelijkt? Ik leg het je graag uit.

Spring snel naar:

Houd geld over voor leuke dingen

De aanschaf van een veranda biedt ontzettend veel voordelen. het is een sfeervolle toevoeging aan je woning en je kunt heerlijk buiten zitten bij verschillende weersomstandigheden. Een veranda is een leuke, maar ook een flinke investering. Daarom is het fijn als je er wat geld op kan besparen. En dat kan! Door specialisten van veranda’s te vergelijken bespaar je al snel tot zo’n 40% op jouw veranda! 

Nu beginnen met geld besparen

1. De kosten van veranda's vergelijken

Prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren

De kosten van veranda’s zijn afhankelijk van meerdere factoren. Denk hierbij aan het materiaal van de veranda, de functie, het formaat en de extra’s die je er eventueel bij kiest. De gemiddelde kosten liggen tussen de €4000 en €10000 per veranda. Dat is een ruime schatting. Ik zal even toelichten waarom je veranda’s kunt aanschaffen in zoveel prijsklassen.

 

Wat is de functie van de overkapping?

Het is van belang dat je zelf een duidelijk beeld hebt wat je met jouw veranda wilt bereiken. Wil je alleen een overkapping om uit de wind te zitten en gezellig buiten te kunnen eten of wil je misschien meer? Wil je een opslag om je tuingereedschap te bewaren? Of lijkt een schuurtje voor de kinderfietsen je wel wat? De ideeën kunnen niet gek genoeg zijn. Hoe meer je wilt, hoe hoger de kosten natuurlijk.

 

Standaard of op maat laten maken?

Een standaard veranda maken is niet altijd de goedkoopste optie. Dit is nog altijd afhankelijk van het formaat en de extra opties. Toch is het in de meeste gevallen wel voordeliger. De veranda wordt dan vaak in kortere tijd gebouwd. Je betaalt dus minder geld voor werkzaamheden. Ook kun je ervoor kiezen dat de veranda dan al van te voren wordt gemaakt en alleen maar geplaatst hoeft te worden op locatie. Soms zijn de werknemers dan maar een halve dag aan het klussen. Wanneer je er voor kiest om een veranda op maat te laten maken, ben je vaak meer geld kwijt. Het voordeel is wel dat je alles inricht hoe je het zelf wilt. Je kunt de veranda dan zo uniek maken als je zelf zou willen.

 

Materiaal

Het materiaal heeft natuurlijk ook een grote invloed op de prijs. Meestal kun je tussen drie verschillende materialen kiezen: hout, aluminium en staal. Tijdens het vergelijken van veranda’s moet je dus goed opletten wat je bij welke leverancier betaalt. Vaak is hout de goedkoopste optie. Het geeft naar mijn mening een mooie sfeer aan de veranda, maar het heeft wel onderhoud nodig. Een wat duurdere optie is aluminium. Dit materiaal gaat wat langer mee en roest niet. Onderhoud is dus nauwelijks nodig. Staal is eigenlijk de duurste optie. Dit is zwaar en sterk materiaal. Hiermee kun je een wat subtieler frame ontwerpen. Als je wilt dat staal niet roest, kies dan voor verzinkt staal.

 

Optionele extra opties

Bij veranda’s vergelijken moet je ook rekening houden met optionele extra’s. Je kunt een veranda zo uitgebreid en zo simpel bouwen als je zelf wilt. Hoe meer extraatjes, hoe hoger de kosten. Dat is logisch. Maar veel extra opties hebben wel echt een toegevoegde waarde aan je veranda. Voor een regenpijp betaal je zo’n €250 extra inclusief BTW en plaatsing. Voor elektra kun je denken aan bedragen tussen de €350 en €450 extra. Voor een glazen dak betaal je tussen de €950 en €1050. Er zijn nog veel meer extra opties. Het kan niet gek genoeg!

2. Handige tips waar je op moet letten tijdens het vergelijken van veranda's

5 tips

Veranda’s vergelijken: voor veel mensen een lastige klus. Je wilt natuurlijk een veranda die voldoet aan al jouw wensen en waarvoor je niet te veel betaalt. Hieronder geef ik je een aantal tips die je kunt gebruiken tijdens het vergelijken van veranda’s.

 

  • Kies een leverancier bij jou uit de regio. Hierdoor bespaar je voorrij kosten. Wanneer je een heel groot project hebt waarvoor werknemers meerdere malen naar jouw huis moeten rijden kunnen de kosten hoog oplopen. Kies dan dus niet voor een leverancier aan de andere kant van Nederland.

 

  • Ga zelf aan de slag met je veranda. Je hebt ook de mogelijkheid om een veranda als bouwpakket te kopen. Hier zitten vaak uitgebreide handleidingen en filmpjes bij. Deze optie is vrij goedkoop. Het is wel fijn als je een beetje handig bent, anders kan zo’n klus best frustrerend zijn.

 

  • Zorg ervoor dat je van te voren bepaalt hoe jouw veranda er precies uit moet komen te zien. Zo voorkom je dat je halverwege de bouw nog dingen mist. Je komt zo dus niet voor onverwachte kosten te staan.

 

  • Stel, je krijgt verschillende offertes met hele grote verschillen in bedragen. Dit wil niet per definitie zeggen dat de ene veranda ook duurder is dan de andere. Je moet goed kijken welke kosten wel of niet zijn meegenomen in de offerte. Misschien wordt er bij de ene aanbieder plaatsingskosten wel meegerekend en bij de andere aanbieder niet.

 

  • Vraag offertes aan van meerdere aanbieders. Je krijgt misschien niet meteen een overzicht van de definitieve kosten maar je kunt wel een goede prijsindicatie maken van jouw project. Door veranda’s te vergelijken kun je soms wel 40% besparen.

3. Veranda vergelijken? Vraag het Guus!

Vergelijk verschillende specialisten

Wil jij een veranda aanschaffen? Maar vind je het moeilijk om veranda’s te vergelijken en de juiste aanbieder te vinden? Vraag het Guus. Ik help je graag bij het vergelijken van veranda’s. Geef al je wensen door. Ik stuur jouw wensen naar verschillende specialisten. Ontvang gratis offertes en kies vervolgens zelf welke specialist het beste bij jouw wensen en budget past. Op deze manier kun je wel 40% op jouw veranda besparen!

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!