Zonnepanelen vergelijken

Wil jij zonnepanelen aanschaffen? Dit is natuurlijk een flinke investering. Bespaar tot wel 40% met Guus!

Guus over zonnepanelen vergelijken: vind de zonnepanelen die bij jou passen

 

Zit jij er over na te denken om zonnepanelen aan te schaffen? Voordat je ze gaat kopen is het verstandig om zonnepanelen te vergelijken. Er zijn meerdere manieren om zonnepanelen te vergelijken in plaats van alleen naar de prijs te kijken. Ook de kwaliteit, opbrengst en service spelen een belangrijke rol. Ik zal je meenemen in het gehele proces om zonnepanelen te vergelijken.

Spring snel naar:

Houd geld over om leuke dingen te doen

Met de aanschaf van zonnepanelen kun je een hoop geld besparen op de lange termijn. De aanschaf van de zonnepanelen is een grote investering. Gelukkig kun je hier ook geld op besparen. Dit doe je door verschillende specialisten van zonnepanelen met elkaar te vergelijken. Op die manier bespaar je al snel tot zo’n 40% op jouw zonnepanelen. Zo houd je geld over om leuke dingen te doen. 

Nu beginnen met geld besparen

1. De voordelen van zonnepanelen

De belangrijkste voordelen op een rij

De aanschaf van zonnepanelen is een flinke investering. Maar die investering is niet voor niets. Zonnepanelen bieden namelijk heel veel voordelen. Ik heb de belangrijkste voordelen even voor je op een rijtje gezet:

 

  • Je krijgt een lagere energierekening want je wekt je eigen duurzame energie op.

 

  • Door de aanschaf van zonnepanelen investeer je in je eigen huis. Jouw woning wordt namelijk meer geld waard.

 

  • Je kunt je huidige zonnepanelen ook meeverhuizen, mocht je van plan zijn te gaan verhuizen in de toekomst.

 

  • In 2021 kun je de btw die je betaalt over de installatie van je zonnepanelen terug vragen. Dit kan bij de belastingdienst.

 

  • Wanneer je meer zonne-energie levert dan dat je afneemt bij je leverancier, ontvang je van je leverancier een vergoeding voor de elektriciteit die je extra terug levert.

 

  • Zonnepanelen wekken schone energie op. Dit wil zeggen dat er geen CO2 vrij komt. Dit zou per jaar 60 kilo CO2 per vierkante meter zonnepaneel besparen. Op deze manier kunnen we samen het broeikaseffect tegengaan.

 

  • De bron raakt nooit op. Zonnestralen zijn er namelijk altijd, ook in de winter. Dit is niet het geval bij fossiele brandstoffen. Door gebruik te maken van zonne-energie kunnen we de uitputting van fossiele brandstoffen nog wat langer rekken.

 

  • Zonnepanelen hebben een vrij lange levensduur. Je hebt zeker 25 jaar profijt van jouw zonnepanelen. Stel je terugverdientijd van de zonnepanelen is 7 jaar, dan kun je nog 14 jaar genieten van jouw winst!

2. Wat kosten zonnepanelen?

De prijs is afhankelijk van verschillende factoren

De prijzen van zonnepanelen zijn in de afgelopen jaren enorm gedaald. De gemiddelde prijs van zonnepanelen verschilt enorm door verschillende factoren. Zo verschilt de kosten pet type zonnepaneel en per aanbieder. Houd er ook rekening mee dat je niet alleen voor de zonnepanelen betaalt, maar ook voor alle benodigde materialen, technische inspectie en de volledige installatie. Vaak zijn deze dingen al inbegrepen in de prijs van de zonnepanelen. Let er tijdens het vergelijken van zonnepanelen dus op of alle kosten bij de prijs inbegrepen zijn. De aanschaf van zonnepanelen is een grote investering maar vergeet niet dat je er op langere termijn veel geld mee bespaart.

3. Waar moet je op letten tijdens het vergelijken van zonnepanelen?

Prijs, kwaliteit, opbrengst en service

Tijdens het vergelijken van zonnepanelen moet je op een aantal zaken letten. Niet alleen de prijs is zo’n vergelijkingsfactor. Ook de kwaliteit, de opbrengst en de service spelen een grote rol. Ik zal je even meenemen in het proces van zonnepanelen vergelijken.

 

Prijs

Als eerst kun je de prijzen van zonnepanelen vergelijken. Je wilt natuurlijk nooit te veel betalen. Ik merk dat veel aanbieders werken met pakketten van bijvoorbeeld 10 zonnepanelen. Ik kan je dan ook adviseren om niet naar de prijs per paneel te kijken, maar om de prijzen van vergelijkbare zonnepanelensets naast elkaar te leggen. Zo kun je ook goed zien wat er allemaal bij de totale prijs is inbegrepen.

 

Een handig tipje: wanneer je zonnepanelen gaat vergelijken op prijs  hoef je geen rekening te houden met de btw. Deze kun je namelijk terugvragen!

 

Kwaliteit

Ook kun je zonnepanelen vergelijken op kwaliteit. De kwaliteit van zonnepanelen wordt door de jaren heen steeds beter. Dit komt door nieuwe technologieën. Het klinkt vast verleidelijk om voor de goedkoopste zonnepanelen te kiezen. Toch zorgen A-kwaliteit zonnepanelen voor een grotere besparing op je energierekening op langere termijn. Let tijdens het vergelijken van zonnepanelen op kwaliteit altijd op het vermogen in Wp, rendement, de levensduur en certificering.

 

Opbrengst

Hoe meer je op jaarbasis terugkrijgt, hoe eerder je jouw investering hebt terugverdiend. Ik adviseer je dan ook om goed te gaan kijken naar de stroomprijs die je ontvangt voor netto terug geleverde energie. Sommige leveranciers bieden een veel hoger bedrag per kWh dan andere leveranciers.

 

Service

Check goed welke services de leverancier aanbiedt. Let hierbij ook goed op of deze services bij de prijs zitten inbegrepen. Hoe zit het bijvoorbeeld met de eventuele garanties? En wat zijn de garantieperiodes? Je moet ook altijd vragen naar de mogelijkheden voor het inzicht in jouw opgewekte stroom.

4. Is jouw dak wel geschikt voor zonnepanelen?

Niet iedere plek is geschikt

Niet alle daken zijn geschikt voor zonnepanelen. Je hebt namelijk wel ruimte op je dak nodig. Mocht je een systeem willen van tussen de 8 en 16 zonnepanelen, dan heb 15 tot 30 vierkante meter aan ruimte nodig op je dak. Dakramen en dakkapellen beperken deze ruimte. Normale dakpannen en platte daken zijn prima geschikt voor de installatie van zonnepanelen.

Bij oude huizen (van voor 1930) of bij aanbouwen moet er ook goed naar de constructie worden gekeken onder het dak. De zon staat op het zuiden, dus een dak richting het zuiden biedt natuurlijk het optimale rendement. Daken op het oosten en westen geven ook een prima resultaat. Staat je dak richting het noorden, dan krijg je te weinig zon en is het resultaat dus minimaal. Ook is het niet verstandig om zonnepanelen te plaatsen op plekken waar bomen staan. Dit kan de opbrengst van de zonnepanelen verminderen. Mocht je nou twijfelen of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Dan kun je gewoon contact opnemen met een specialist die jou een persoonlijk advies kan geven.

5. Specialisten van zonnepanelen vergelijken? Vraag het Guus!

Bespaar tot wel 40% op jouw zonnepanelen

Zit jij er aan te denken om zonnepanelen aan te schaffen maar weet je niet hoe je de juiste specialist voor jouw project kan vinden? Vraag het Guus. Ik help jou om zonnepanelen te vergelijken. Stuur al jouw wensen naar me op. Vervolgens ontvang jij gratis offertes van verschillende vakspecialisten. Uiteraard  bepaal jij zelf welke zonnepanelen het beste bij jouw wensen passen. Door op deze manier zonnepanelen te vergelijken kun je tot wel 40% op jouw zonnepanelen besparen. Zo houd je dus geld over!

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!