Inbraakbeveiliging vergelijken

Wil jij hang en sluitwerk aanschaffen voor jouw deur? Vergelijk specialisten en bespaar tot wel 40%!

Wat is het beste hang en sluitwerk voor mijn deur?

Goed hang en sluitwerk op je deuren is de eerste stap om inbrekers buiten te houden. Ga jij hang en sluitwerk aanschaffen voor je deur? Dan wil je natuurlijk de beste kwaliteit tegen de laagste prijs. Maar wat is het beste hang en sluitwerk voor jouw deur? Guus vertelt je er meer over!

Spring snel naar:

Veilig hang en sluitwerk voor jouw deur

Ga jij hang en sluitwerk kopen voor jouw deuren? Dan wil je natuurlijk het beste hang en sluitwerk aanschaffen. Het beste hang en sluitwerk voor jouw deuren voldoet aan een aantal eisen. Zo moet hang en sluitwerk voor deuren veilig en voldoende inbraakwerend zijn, anders heeft het ook geen zin om het aan te schaffen. Er zijn twee zaken waaraan je de inbraakwerendheid van hang en sluitwerk voor jouw deuren en de complete inbraakpreventie van jouw woning of bedrijfspand kunt meten.

1. SKG keurmerk

Stichting Kwaliteit Gevelbouw

SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Dit is een onafhankelijk partij die hang en sluitwerk voor onder andere deuren test op duurzaamheid en sterkte. Is het hang en sluitwerk voor jouw deur voldoende inbraakwerend? Dan mag het sterren gaan dragen. Hoe meer sterren het hang en sluitwerk voor jouw deur draagt, hoe beter het dus eigenlijk is.  

2. Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)

Sociale veiligheid en inbraakpreventie

Dit is eigenlijk een keurmerk voor woningen die voldoen aan de eisen op het gebied van sociale veiligheid en inbraakpreventie. Een inbreker heeft gewoonweg langer de tijd nodig om binnen te komen in een woning die beveiligd is volgens de eisen van het Politiekeurmerk. De kans op een geslaagde inbraak neemt op deze manier af tot wel 80%.

3. Welke soorten hang en sluitwerk zijn er voor je deur?

Er zijn verschillende soorten hang en sluitwerk voor een deur. Welke het beste is, is voor iedereen anders. Zolang het een SKG keurmerk met zich mee draagt, is het kwalitatief goed hang en sluitwerk voor je deur. Wil jij nou advies over hang en sluitwerk voor jouw deur? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan op vergelijkbeveiliging.nl en kom in contact met een inbraakspecialist die jou hierover kan adviseren. Ik zal de verschillende soorten hang en sluitwerk voor deuren even met je doornemen.

Cilindersloten

Dit is een standaard beveiliging waardoor je jouw deur op slot kunt draaien. Het slot kan alleen geopend worden met de juiste sleutel. Hierdoor voorkom je dat inbrekers zomaar naar binnen kunnen lopen.

Scharnieren

Deze zorgen voor een veilige en goede verbinding tussen het kozijn en de deur. Door de deurscharnieren kun je de deur openen en sluiten.

Sluitwerk

Sluitwerk draagt niet alleen bij aan een betere beveiliging, maar ook aan de uitstraling van je woning of bedrijfspand. Producten die je in deze categorie kunt vinden zijn onder andere kierstandhouders, antipaniekbeslag, grendels en deurkettingen.

Sloten

Sloten in je deuren zijn natuurlijk onmisbaar voor jouw woning of bedrijfspand. Het zorgt ervoor dat jij veilig kunt leven. Het is eigenlijk de basis van de inbraakpreventie van je woning of bedrijfspand. Je kunt kiezen uit verschillende soorten sloten. Voorbeelden hiervan zijn binnendeursloten en meubelsloten.

Discussloten en hangsloten

Een portabel slot is eenvoudig mee te nemen als je bijvoorbeeld naar je werk of de sportschool gaat. Je kunt ze ook plaatsen op de deuren van je woning of bedrijfspand. Je kunt er bijvoorbeeld je tuinhuisje of schuur mee sluiten. Hiervoor kun je denken aan discussloten en gelijksluitende hangsloten. Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde kasten te voorzien van dit slot waar bijvoorbeeld waardevolle eigendommen liggen. Stel de inbreker komt toch binnen, dan kan hij niet bij deze eigendommen komen.

Vloerveren

Vloerveren worden in de vloer geplaatst, waardoor je ze niet kunt zien. Het zorgt ervoor dat wanneer je een deur handmatig opent, deze automatisch sluit. Zo kun je jouw deur nooit per ongeluk op een kier laten staan.

Deurdrangers

Deurdrangers zorgen ervoor dat de deur langzaam dicht valt nadat je deze hebt geopend. Ze worden vaak geplaatst op scholen, ziekenhuizen en winkels. Het voordeel van een deurdranger is niet alleen de veiligheid, maar ook dat je geen onnodige warmte verliest. Dit scheelt weer energiekosten!

Meerpuntssluiting

Dit is een slot die op meerdere plekken tegelijk op slot kan. Draai je de deur op slot? Dan valt de deur op meerdere plaatsen op slot. Kies jij voor een meerpuntssluiting met een SKG keurmerk? Dan maak je het inbrekers écht lastig. Een meerpuntssluiting bevat vaak drie punten die op slot gaan, daarom wordt het ook wel de driepuntssluiting genoemd.

Kerntrekbeveiliging

Volgends Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een kerntrekbeveiliging cilinder verplicht bij nieuwbouwwoningen. Door aan deze eis te voldoen bescherm je jouw woning niet alleen tegen inbrekers, maar bij de meeste verzekeringsmaatschappijen leidt dat ook tot een lagere verzekeringspremie voor je huis.

Deurbeslag

Ik krijgen regelmatig de vraag wat deurbeslag precies is. Kortweg is het een verzamelnaam voor vrijwel alles wat in, rond en bij de deur hangt. Van deurklinken tot sloten. Deurbeslag kun je weer onderverdelen in verschillende categorieën. Denk maar aan hangwerk en sluitwerk voor je deur zoals sloten, krukken en grendels.

4. Hang en sluitwerk voor openslaande deuren

Dievenklauwen en glasbeslag

Heb jij deuren die naar buiten toe opendraaien? Dit is bijvoorbeeld bij achterdeuren vaak het geval. Dan raad ik je aan om dievenklauwen te laten plaatsen. Een dievenklauw kun je zien als een soort metalen hendel die het openbreken van scharnieren eigenlijk onmogelijk maakt. Vanaf de buitenkant kun je de dievenklauw eigenlijk niet zien. Deze bevindt zich namelijk in het kozijn. Een dievenklauw moet net als al het hang en sluitwerk voorzien zijn van het SKG keurmerk.

 

Bevat jouw woning of bedrijfspand ook glazen deuren? Dan kun je deze deuren voorzien van hang en sluitwerk. Glasbeslag is hang en sluitwerk voor volledig glazen deuren.

5. Wat kost het beste hang en sluitwerk voor jouw deur?

De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren

De exacte kosten voor het hang en sluitwerk van jouw deuren is lastig te bepalen. Dit komt omdat het afhankelijk is van verschillende factoren. Iedere soort hang en sluitwerk voor deuren neemt weer andere prijzen met zich mee. Zo kun je een meerpuntssluiting aanschaffen vanaf zo’n €300. Voor veiligheidsbeslag betaal je tussen de €75 en €115. Wil jij insteeksloten aanschaffen? Dan kost dit je €100 tot €180 per stuk. Een oplegslot zit aan de binnenkant van jouw deur. Op die manier is hij van buiten moeilijk te openen. Hiervoor ben je tussen de €185 en €215 kwijt.

Wil jij weten wat je precies kwijt bent voor jouw project? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend offertes aan van verschillende vakspecialisten op mijn website vergelijkbeveiliging.nl. Op die manier vergelijk je verschillende vakspecialisten en ontdek je welke deal het beste bij jou past. Zo bespaar je al snel tot wel 40% op het hang en sluitwerk van jouw deuren.

6. Besparen op hang en sluitwerk voor jouw deur

Hang en sluitwerk voor je deur draagt bij aan de inbraakwerendheid van jouw woning of bedrijfspand. Goede inbraakbeveiliging kan een flinke investering zijn, daarom is het fijn als je er wat geld op kunt besparen. En dat is mogelijk! Hieronder geef ik je een aantal tips om geld te besparen op hang en sluitwerk voor jouw deuren:

Tip 1: Kies altijd voor een inbraakspecialist bij jou in de omgeving

Op deze manier voorkom je dat je een hoop voorrijkosten moet betalen. Dit zijn de kosten die de specialist maakt om op en neer te reizen naar jouw locatie. Kies jij voor een bedrijf aan de andere kant van Nederland? Dan betaal je natuurlijk veel meer voorrijkosten dan wanneer de inbraakspecialist bij jou in de omgeving is gevestigd.

Tip 2: Schaf hang en sluitwerk meteen aan voor meerdere deuren

Wil jij hang en sluitwerk aanschaffen voor jouw voordeur? Dan is het wellicht verstandig om te kijken of je ook hang en sluitwerk wil kopen voor andere buitendeuren of binnendeuren. Wellicht willen jouw buren ook wel hang en sluitwerk voor hun deuren aanschaffen? Hoeft een specialist maar eenmalig naar locatie te komen voor meerdere projecten? Dan werkt dit natuurlijk enorm efficiënt. Daarom ontvang je dan ook in de meeste gevallen een korting.

Tip 3: Vergelijk offertes van verschillende inbraakspecialisten

Je kunt natuurlijk hang en sluitwerk voor je deur bij de Gamma kopen, maar je kunt ook een klein onderzoekje doen bij welke inbraakspecialist je nu eigenlijk het goedkoopste uit bent. Vraag gratis en geheel vrijblijvend offertes aan van verschillende inbraakspecialisten op mijn website vergelijkbeveiliging.nl. Dit is super eenvoudig en het duurt maar enkele minuten. Door op deze manier te vergelijken bespaar je al gauw 40% op hang en sluitwerk voor jouw deuren.

7. vergelijk specialisten voor het beste hang en sluitwerk voor jouw deur

Vergelijk en bespaar

Ben jij op zoek naar een inbraakspecialist voor hang en sluitwerk voor jouw deuren? Vraag het Guus! Op mijn website vergelijkbeveiliging.nl kun je eenvoudig offertes vergelijken van verschillende vakspecialisten. Op die manier vindt jij de deal die het beste bij jou past. Vraag gratis en geheel vrijblijvend offertes aan van verschillende vakspecialisten en ontdek waar jij de beste kwaliteit hang en sluitwerk voor deuren vindt tegen de beste prijs. Vergelijk jij vakspecialisten via vergelijkbeveiliging.nl? Dan bespaar je al gauw tot wel 40% op hang en sluitwerk voor de deuren van jouw woning of bedrijfspand! En dat in slechts enkele minuten! Start vandaag nog met inbraakspecialisten vergelijken op vergelijkbeveiliging.nl.

Nu beginnen met geld besparen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!