Reiniging vergelijken

Wil jij jouw sanitair goed laten reinigen? Ontdek welke specialist het beste bij jou past en bespaar tot zo’n 40%!

Hoe kan ik mijn sanitair het beste reinigen?

In een sanitaire ruimte bevinden zich 20% meer bacteriën dan in andere ruimtes. Daarom is het extra belangrijk om je sanitair goed en regelmatig te reinigen. Het lijkt vaak schoon, maar niets is minder waar. Maar hoe kan je het reinigen van je sanitair het beste aanpakken? Guus vertelt je er alles over!

Spring snel naar:

Waar moet je op letten tijdens het sanitair reinigen?

Ieder sanitair vraagt om een andere aanpak

Als we het hebben over sanitair, dan hebben we het over alle meubels waar water bij komt kijken. Hierbij kun je denken aan wasbakken, douches en toiletten. Ieder meubel is gemaakt van andere materialen, waardoor alles om een andere aanpak vraagt. Ieder sanitair moet dus op een andere manier gereinigd worden. Ook heb je verschillende reinigingsmiddelen nodig.

Informeer jezelf dus goed voordat je aan de slag gaat met sanitair reinigen. Probeer je een nieuw reinigingsmiddel uit? Test dit dan eerst op een klein oppervlakte van het sanitair dat niet goed zichtbaar is. Op die manier kun je testen of het product geen negatieve effecten geeft op je sanitair. Wil je écht zeker weten dat het sanitair reinigen goed gebeurt? Dan is het verstandig om een specialist in te schakelen.

Op mijn website vergelijkreiniging.nl kun je verschillende reinigingsspecialisten vergelijken en op die manier de specialist vinden die het beste bij jou past. Daarnaast bespaar je door te vergelijken al snel 40% op jouw sanitair reiniging!

Zo voorkom je beschadiging tijdens het sanitair reinigen

Gebruik de juiste materialen

Je wil natuurlijk voorkomen dat je jouw sanitair beschadigt tijdens het reinigen. Dit doe je ten eerste door alleen gebruik te maken van een zachte doek, zeem of spons tijdens het sanitair reinigen. Gebruik dus geen schuurspons of harde borstel! Verder is het noodzakelijk om nooit gebruik te maken van agressieve schoonmaakmiddelen op materialen zoals glas, kunststof en keramiek.

Kalkaanslag voorkomen of verwijderen

Wat is de beste manier?

Wanneer je jouw sanitair gaat reinigen is het verstandig om hier water bij te gebruiken. Water kan er natuurlijk wel voor zorgen dat er kalkaanslag komt. Om kalkaanslag te voorkomen is het dan ook ontzettend belangrijk om na het sanitair reinigen, alles goed droog te maken. Verder kan het handig zijn om een waterontharder aan te schaffen. Deze haalt het calcium en magnesium uit het water waardoor je kalkaanslag voorkomt.

Heb jij al kalkaanslag in jouw sanitaire ruimte? Dan moet dit natuurlijk verwijderd worden. Dat kan op verschillende manieren. De juiste werkwijze is afhankelijk van waarop de kalkaanslag zich bevindt. Wil je kalkaanslag van de badkamertegels verwijderen? Dan kan je hiervoor wasverzachter gebruiken. Je vult een emmer voor de helft met warm water. Hier voeg je één dopje wasverzachter aan toe. Maak de tegels schoon en laat het een momentje inwerken. Vervolgens kun je het naspoelen met heet water. Maak dit uiteraard achteraf goed droog!

Wil jij kalkaanslag verwijderen van een douchekop of waterkraan? Dan is schoonmaakazijn een goed hulpmiddel! Schroef de douchekop of filter van de kraan los en leg het een dag of nacht in een bak met schoonmaakazijn. Wanneer je de filter of de douchekop niet los krijgt, kan je een zakje met schoonmaakazijn om de kraan of douchekop heen doen. Ook wanneer je deze werkwijze gebruikt moet je het zakje ongeveer twaalf uur laten zitten om de kalkaanslag te verwijderen.

Onderhoudstips voor jouw sanitair

Alles voor de beste reiniging

Omdat er in jouw sanitaire ruimtes 20% meer bacteriën zitten dan in de overige ruimtes, is het belangrijk om je sanitair regelmatig te reinigen. Hieronder geef ik je een aantal tips die handig zijn wanneer jij zelf aan de slag wil gaan met het reinigen van je sanitair.

  • Jouw toiletborstel kan langer meegaan dan je denkt. Wanneer je toiletgel of azijn in jouw toiletpot laat inwerken, kun je jouw toiletborstel hierin leggen. Als je dit wekelijks doet, gaat jouw toiletborstel veel langer mee en hoef je niet meer iedere maand een nieuwe toiletborstel aan te schaffen!
  • Ik ontvang regelmatig de vraag hoe vaak je jouw sanitair nou eigenlijk moet reinigen. Natuurlijk is dit afhankelijk van hoe vaak de sanitaire ruimtes gebruikt worden en door hoeveel verschillende personen. Maar over het algemeen is het voldoende wanneer je jouw sanitair één maal per week reinigt.
  • Wil jij zeker weten dat het sanitair reinigen goed gebeurt? Of wil jij een uitgebreid en deskundig advies over het reinigen van je sanitair? Dan kan het handig zijn om een specialist in te schakelen. Op mijn website vergelijkreiniging.nl ontdek je welke specialist het beste bij jou past en bespaar je al snel tot zo’n 40% op jouw reiniging!
  • Bleekmiddel, haarkleurmiddel en water boven de 65 graden kunnen zorgen voor een blijvende beschadiging aan je wastafel. Let hier dus goed op!
  • Is jouw douchewand van glas? Dan kun je dit reinigen met een zachte doek en een goede glasreiniger. Je gebruikt hierbij lauw water. Wanneer je jouw spiegels gaat schoonmaken is het gebruik van een zachte doek en lauw water voldoende. Bij het reinigen van de spiegel is het belangrijk om voornamelijk de randen achteraf goed droog te maken. Gebruik niet zomaar alle reinigingsmiddelen. Hierdoor kunnen de randen van je spiegel worden aangetast. Voordat je de badkamer verlaat verwijder je alle condens van je spiegel.

Op zoek naar een reiniging specialist? Vraag het Guus

Ontdek welke specialist het beste bij jou past

Ben jij klaar om jouw sanitair goed te reinigen? Wil jij zeker weten dat de reiniging goed gebeurt? Dan is het verstandig om een specialist in te schakelen. Op mijn website vergelijkreiniging.nl vind je dé specialist die het beste bij jou past! Sanitair reinigen is vakwerk en onze specialisten weten met al hun kennis en ervaring precies hoe ze dit moeten aanpakken. Ontdek welke specialist het beste bij jou past en bespaar tot wel 40% op jouw sanitair reiniging!

 

Ben jij op zoek naar een specialist voor de reiniging van jouw bedrijfspand? Guus vertelt je meer over reiniging specialisten vergelijken voor bedrijven!

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!