Reiniging vergelijken

Er zijn verschillende soorten reiniging. Van gevelreiniging tot glasbewassing. Bespaar tot wel 40% met Guus!

Guus over reiniging vergelijken: vind de reiniging specialist die bij jou past

Er zijn verschillende typen van reiniging. Van ramen poetsen tot gevelreiniging. Het internet staat vol met reinigingsspecialisten. Al deze reinigingsspecialisten hebben een andere kwaliteit, maar ook een ander prijskaartje. Daarom is het belangrijk om de reinigingsspecialisten goed te vergelijken. Ik kan je hierbij helpen! Hieronder vertel ik je vast welke soorten reiniging er zijn, wat de voordelen zijn van het inhuren van reinigingsspecialisten en waar je op moet letten tijdens het vergelijken van de aanbieders van reiniging.

Spring snel naar:

Houd geld over om leuke dingen te doen

Van gevelreiniging tot glasbewassing en van dakreiniging tot het verwijderen van graffiti. Reiniging kost geld, maar gelukkig kun je er wel op besparen. Door reiniging specialisten te vergelijken bespaar je al snel tot zo’n 40% op jouw project. Zo houd je geld over om leuke dingen te doen!

Nu beginnen met geld besparen

1. De verschillende soorten reiniging

Schoon en hygiënisch

Er zijn verschillende soorten van reiniging. Ik zal je vast een aantal voorbeelden geven van reinigingsdiensten. Natuurlijk vraagt ieder type reiniging om een andere aanpak.

Gevelreiniging

Het weghalen van aanslag of vervuiling van de gevel van je woning noemen we gevelreiniging. Je hebt hier drie verschillende methodes voor, afhankelijk van de schade van je gevel.

De drie methodes zijn gevel reiniging met stoom, gevel stralen en gevel renovatie. Stoom reiniging wordt meestal gebruikt bij lichte vervuiling zoals mos of klimop aan de gevel. Bij deze methode wordt water verwarmd tot boven de honderd graden en vervolgens met een hoge druk spuit tegen de muur aan gespoten. Het stralen wordt dan weer gebruikt bij gevels met zware vervuiling. Bij deze methode wordt water met een mild straalmiddel gemengd en vervolgens op de wand aangebracht. Wanneer je gevel echt te erg beschadigd is kun je kiezen voor gevel renovatie. Denk hierbij aan scheuren in de muur en voegen die het compleet begeven.

Graffitireiniging

Ook om graffiti te verwijderen zijn er drie verschillende methodes. Dit is afhankelijk van de ondergrond waarop de graffiti is geplaatst en de soort graffiti zelf. De drie methodes die we onderscheiden zijn stoom cleanen, reinigingsmiddel en stralen.

Bij graffiti verwijderen door middel van stoomcleanen wordt het water verhit tot zo’n 150 graden. Met hoge druk wordt de stoom tegen de gevel gespoten, waardoor de verf oplost. Alles wat niet te verwijderen valt met stoomcleanen, daar moet reinigingsmiddel bij gebruikt worden. De meest hardnekkige vorm van graffiti verwijderen is stralen., hierbij wordt een straalmiddel zoals zand of fijne steentjes aan het water toegevoegd. Dit wordt in een spuit gedaan en hiermee wordt de graffiti van de muur gespoten. Door dit door een specialist te laten doen, weet je zeker dat er geen schade aan jouw gevel ontstaat.

Kozijnen schoonmaken

Er zijn veel verschillende materialen om kozijnen schoon te maken. Ieder materiaal vraagt om een andere aanpak. Ik raad het aan om je kozijnen een of twee keer per jaar schoon te maken. Je bent er dus gelukkig niet veel tijd aan kwijt.

Glazenwasser

Glas vormt het visitekaartje van je woning en moet dus ‘stralen’. Dit vraagt dan ook om vakkennis, zeker bij nieuwe, moderne gebouwen. Van rijtjeshuizen tot hoekwoningen en appartementen. Je kunt voor alles een glazenwasser inhuren.

2. Voordelen van het inhuren van een reiniging specialist

De verschillende voordelen op een rij

Het inhuren van reinigingsspecialisten heeft veel voordelen. Ik heb deze voordelen even voor je op een rijtje gezet:

 

  • Door de kennis en ervaring die deze vakspecialisten hebben weet je zeker dat jouw locaties nauwkeurig en vakkundig worden schoongemaakt.

 

  • Het contract dat je afsluit met de vakspecialist dekt vaak een aantal risico’s. Zo ben je bijvoorbeeld verzekerd tegen diefstal.

 

  • Wanneer er iemand ziek is, ben je er zeker van dat er een vervangende hulp komt voor de werkzaamheden.

 

  • Door een reinigingsspecialist in te huren houd je natuurlijk tijd over. Met deze tijd kun je weer andere dingen doen.

3. Waar moet je op letten tijdens reiniging vergelijken?

Een aantal zaken zijn van belang

Het is van belang dat je op een aantal zaken let wanneer je reiniging gaat vergelijken. Hieronder heb ik een overzicht voor je gemaakt van deze zaken.

 

  • Als eerst is het belangrijk dat je jouw eigen wensen duidelijk hebt. Welke werkzaamheden wil jij dat er precies gedaan worden? En wat wil je hiervoor betalen?

 

  • Kijk goed welke werkzaamheden de reinigingsspecialist uitvoert. Vallen jouw wensen onder deze werkzaamheden?

 

  • Vergelijk de prijzen van verschillende vakspecialisten met elkaar. Houd hierbij ook rekening met de prijs-kwaliteitsverhouding.

 

  • Vraag altijd je reinigingsspecialist naar de eventuele garanties die je kunt krijgen.

4. Reiniging vergelijken? Vraag het Guus!

Bespaar tot wel 40% op jouw reiniging

Het uitzoeken van de geschikte reinigingsspecialist is zeker geen makkelijke klus. Ik zou je hier graag bij willen helpen. Vertel mij precies wat je zoekt en wat jouw wensen zijn. Ik stuur jouw aanvraag direct door naar de juiste vakspecialisten. Vervolgens kies jij zelf welke specialist het beste bij jouw reiniging past. Je bespaart op deze manier tot wel 40% op jouw reiniging.  

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!