Reiniging vergelijken

Is jouw gevel toe aan een gevelreiniging? Door reinigingsspecialisten te vergelijken bespaar je tot 40%!

Wat kost een gevelreiniging?

Is jouw gevel toe aan een gevelreiniging? Door jouw gevel te reiniging verwijder je niet alleen aanslag en vervuiling, ook de waarde van jouw huis zal gaan stijgen. Dit komt omdat een schone gevel bijdraagt aan de uitstraling van jouw woning! Maar wat kost een gevelreiniging eigenlijk? En hoe kun je kosten besparen op je gevelreiniging? Guus vertelt je er meer over!

Spring snel naar:

Wat moet er gebeuren?

Om erachter te komen wat een gevelreiniging kost, is het belangrijk om te achterhalen wat er allemaal moet gebeuren. Heeft jouw gevel alleen een reinigingsbeurt nodig? Dan moeten we achterhalen welke methode er gebruikt moet worden. Vervolgens wordt er gekeken of de gevel ook gevoegd moet worden. Daarnaast is er een mogelijkheid om de gevel te impregneren. Alle keuzes die je maakt hebben direct invloed op de kosten van jouw gevelreiniging. Ik zal de stappen even met je doorlopen.

1. Wat kost een gevelreiniging precies?

3 verschillende methodes

We kennen drie methodes van gevelreiniging: zandstralen, stoom cleanen en chemisch reinigen. Weet jij niet goed welke methode geschikt is voor jouw gevel? Dan is het belangrijk om een vakspecialist om advies te vragen.

 

Is er sprake van lichte vervuiling zoals klimop of mos op jouw gevel? Dan is stoom cleanen een erg goede optie. Het water wordt opgewarmd tot boven de 100 graden. Dit hete water wordt met een hoge drukspuit op de gevel gespoten, waardoor het vuil verdwijnt. De kosten voor een gevelreiniging met stoom liggen tussen de €5 en €15 per vierkante meter.

 

De tweede optie is de chemische gevelreiniging. Bij deze optie wordt gebruik gemaakt van een chemisch middel, waardoor het vuil verwijderd wordt. Het chemische middel wordt met een borstel aangebracht op de gevel, om het na het inwerken te reinigen met een hogedrukreiniger. Maar wanneer gebruik je deze methode? Dit kan wanneer je vuil als verfresten of roet op je gevel hebt. Een leuk feitje is dat het chemische water gerecycled wordt! De kosten voor een chemische gevelreiniging liggen tussen de €5 en €15 per vierkante meter.

 

Ten slotte hebben we de gevelreiniging met zandstralen. Deze wordt toegepast wanneer jouw gevel echt flink bevuild is. Zand wordt vermengd met water om vervolgens op de gevel gespoten te worden met een hogedrukspuit. Het straalmiddel kan zacht zijn, omdat het op die manier geen schade aan de gevel kan brengen. Maar wat kost gevelreiniging met zandstralen? De gemiddelde kosten liggen tussen de €10 en €20. Dit maakt zandstralen de duurste optie van gevelreiniging.

2. Het voegwerk van de gevel vervangen

Voor een betere uitstraling van je woning

Wil jij een betere uitstraling geven aan jouw woning? Dan is het ook aan te raden om de voegen van jouw gevel te vervangen. Wanneer het voegwerk slecht is kan dit naast de uitstraling nog twee andere nadelen hebben. Het laat sneller water door en het kan schade aanbrengen aan jouw gevel. Ik raad je dus aan om dit voegwerk goed bij te houden. De kosten voor het vervangen van het voegwerk is afhankelijk van verschillende factoren. Je kunt in ieder geval rekening houden met de gemiddelde kosten van €10 tot €15 per vierkante meter.

3. De kosten voor het impregneren van de gevel

Een beschermlaagje aanbrengen aan de gevel

Heb jij een gevelreiniging laten doen en wil jij het resultaat zo lang mogelijk behouden? Dan kun je jouw gevel beschermen door het te impregneren. Je brengt eigenlijk een beschermlaagje aan over je gevel. Hierdoor kan vocht geen schade meer aanbrengen aan je gevel, waardoor je langer kunt genieten van de prachtige uitstraling. Maar wat kost de gevelreiniging wanneer je de gevel ook laat impregneren? Je kunt dan rekening houden met €6,60 tot €15 per vierkante meter extra kosten bovenop de kosten voor de gevelreiniging zelf. Je kunt er ook voor kiezen om verschillende offertes aan te vragen met en zonder impregneren. Dan kun je achteraf bepalen wat voor jou de beste optie is!

Een gevelreiniging is voor de meeste mensen een vrij grote investering. Daarom is het fijn als je er wat kosten op kunt besparen. Op die manier houd je geld over om leukere dingen te doen. En dat is mogelijk! Ik heb hieronder 4 tips op een rij gezet waarmee jijkunt besparen op kosten voor jouw gevelreiniging!

4. Bespaartips voor jouw gevelreiniging

Tip 1: Kies voor een vakspecialist uit de omgeving

Laat jij een specialist vanuit de andere kant van Nederland komen? Dan is de kans groot dat je een hoop voorrijkosten moet betalen die het bedrijf maakt om op en neer te reizen naar jouw woning. Kies jij voor een specialist uit de omgeving? Dan hoef je jezelf hier geen zorgen over te maken!

Tip 2: Vergelijk offertes van verschillende vakspecialisten

Door offertes te vergelijken kun je tot wel 40% op de kosten van jouw gevelreiniging besparen. Op mijn website vergelijkreiniging.nl kun je gratis en geheel vrijblijvend offertes aanvragen van verschillende vakspecialisten. Uiteraard bepaal jij zelf welke vakspecialist het beste bij jouw wensen en eisen past. Gratis vergelijken en in enkele minuten tot wel 40% besparen op jouw gevelreiniging? Vraag dan snel een offerte aan op vergelijkreiniging.nl.

Tip 3: Laat jouw gevel tegelijkertijd reinigen met die van de buren

Wil jij jouw gevel laten reinigen? Licht jouw buren hier dan over in. Misschien willen zij ook wel een gevelreiniging laten doen. Wanneer een bedrijf meerdere gevelreinigingen kan uitvoeren op één locatie is dat natuurlijk enorm praktisch. Hierdoor geven de meeste vakspecialisten de mogelijkheid om te praten over een bepaalde korting. Dan ben je uiteindelijk dus goedkoper uit!

Tip 4: Ga zelf aan de slag

Ben jij een handige doe-het-zelver? Dan kan het interessant zijn om zelf aan de slag te gaan met jouw gevelreiniging. Je hoeft niet meteen de gehele gevelreiniging zelf te doen maar je kunt ook met de vakspecialist overleggen wat je vast aan voorwerk kunt doen. Wil jij toch de gehele gevelreiniging zelf dopen? Dit kan! Ik zou het in de meeste gevallen echter wel afraden. De kans is groot dat jij niet over de kennis en ervaring beschikt om dezelfde kwaliteit en uitstraling aan de gevel te geven, als dat een erkend bedrijf dit kan doen. Daarnaast kun je jezelf teleurstelling besparen door het uit te besteden aan een ervaren bedrijf.

5. Wat kost een gevelreiniging? Vraag het Guus!

Vergelijk gratis offertes op vergelijkreiniging.nl

Ben jij op zoek naar een vakspecialist voor jouw gevelreiniging? En wil je weten wat een gevelreiniging precies kost? Wil jij een bedrijf dat goede kwaliteit levert tegen een lage prijs? Dan is het verstandig om verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Op mijn website vergelijkreiniging.nl kun je gratis en geheel vrijblijvend offertes aanvragen van verschillende vakspecialisten. Op deze manier bespaar je tot wel 40% op jouw gevelreiniging. En dat in slechts enkele minuten. Start vandaag nog met vergelijken op vergelijkreiniging.nl!

Nu beginnen met geld besparen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!