Reiniging specialisten vergelijken

Ben jij op zoek naar de beste vakspecialist voor jouw reinigingsaanvraag? 

De 3 methodes van graffiti reiniging

Graffitiwerken kunnen in sommige gevallen als ware kunst worden gezien. Hoe mooi het ook kan zijn, je wil het natuurlijk niet op jouw eigen gevel hebben. Helaas komt het regelmatig voor dat gevels zonder toestemming worden versierd met graffitiwerken. Gelukkig kan je er iets aan doen: graffiti reiniging. Hierdoor krijgt jouw woning of bedrijfspand weer een mooie uitstraling. Sterker nog, jouw gevel gaat nog meer stralen dan het ooit heeft gedaan! 

Specialisten op het gebied van graffiti reiniging gebruiken over het algemeen drie verschillende methodes om de graffiti van je gevel te verwijderen. In dit artikel licht ik de 3 methodes van graffiti reiniging aan je toe. 

Spring snel naar:

Waarom zijn er verschillende methodes van graffiti reiniging?

Er zijn drie verschillende methodes ontwikkelt om een graffiti reiniging uit te voeren. Dit is nodig omdat het in sommige gevallen lastiger te reinigen is dan in andere gevallen. Welke methode van graffiti reiniging er gekozen wordt is namelijk afhankelijk van twee verschillende factoren: 

  1. De soort graffiti die gebruikt is 
  2. De ondergrond waarop de graffiti gespoten is 

Er worden drie methodes van graffiti reiniging gebruikt: stoom cleanen, reinigen met een reinigingsmiddel en graffiti stralen. Welke methode wanneer gebruikt wordt leg ik je hieronder uit. 

Methode 1: stoom cleanen

We beginnen met de meest eenvoudige methode van graffiti reiniging. Bij stoom cleaning wordt water verhit tot zo’n 150 graden. Vervolgens wordt de stoom met een hogedrukspuit tegen de gevel gespoten. Hierdoor lost de graffiti op.  

De methode kan helaas niet bij alle situaties gebruikt worden. Het is namelijk de minst effectieve manier van graffiti reiniging. Het is dan ook de goedkoopste methode, die in een aantal situaties wel gehanteerd kan worden. Wanneer de graffiti te sterk is of al te lang op de gevel zit, zal er een andere methode van graffiti reiniging gebruikt moeten worden.  

Methode 2: reinigen met reinigingsmiddel

Wanneer de graffiti te sterk is om te stoom cleanen, dan kan deze methode van graffiti reiniging worden toegepast: reinigen met reinigingsmiddel. Het is een goede methode wanneer de verf hardnekkig is of er meerdere lagen graffiti over elkaar heen zijn gespoten.  

De methode werkt eigenlijk hetzelfde als stoom cleanen, alleen wordt er een reinigingsmiddel toegevoegd. Bij graffiti reiniging met reinigingsmiddel moet je wel rekening houden met de ondergrond waarop de graffiti gespoten is. Wanneer je de verkeerde reinigingsmiddelen gebruikt, kan dit de gevel beschadigen. 

Om dit te voorkomen kan je beter een specialist inschakelen. Op mijn website vergelijkreiniging.nl kan je eenvoudig verschillende specialisten vergelijken. Door te vergelijken vind je niet alleen de specialist die het beste bij jou past, je bespaart ook nog eens tot zo’n 40% op kosten.  

Methode 3: graffiti stralen

Is de graffiti écht moeilijk te verwijderen? En lukt dit niet met de bovenstaande twee methodes? Dan is het tijd om de derde methode van graffiti reiniging te gebruiken: graffiti stralen. Bij deze methode wordt er een straalmiddel toegevoegd aan water. Hierbij kun je denken aan zand of hele fijne steentjes. Dit wordt in een hogedrukspuit gedaan en vervolgens op de gevel van jouw woning of bedrijfspand gespoten.  

Zeker bij deze methode van graffiti reiniging is het verstandig om een specialist in te schakelen. Het is namelijk belangrijk dat je de juiste hoeveelheid straalmiddel toevoegt aan het water en met een gepaste druk op de gevel spuit. Wanneer je dit niet op de juiste manier doet, kan het je gevel enorm aantasten. Dat is natuurlijk zonde! 

Na de graffiti reiniging een anti-graffiti coating aanbrengen

Nadat je een graffiti reiniging hebt laten uitvoeren hoop je natuurlijk dat jouw gevel niet nog eens als schilderdoek wordt gebruikt. Maar helaas ben je hier nooit zeker van. Daarom is het verstandig om na de graffiti reiniging een anti-graffiti coating aan te laten brengen.  

Mocht het zo zijn dat jouw gevel nog eens bespoten wordt met graffiti, dan gaat het er de volgende keer gemakkelijker af. Ook is de gevel dan beter beschermd tegen het indringen van verf. Je hoeft dan de volgende keer alleen de stoom clean methode toe te passen. Dit is goed voor de portemonnee en de kwaliteit van de gevel.  

Ten slotte kan ik je aanraden om de graffiti zo snel mogelijk te verwijderen. Dit is uiteraard beter voor de gevel en het maakt de graffiti reiniging makkelijker. Daarnaast stoppen mensen veel tijd in het maken van zo’n graffitiwerk. Wanneer zij zien dat het er de volgende dag al af is gehaald, zullen zij jouw gevel niet nog eens gebruiken.  

Op zoek naar een specialist voor jouw graffiti reiniging

Is er graffiti gespoten op de gevel van jouw woning of bedrijfspand? En ben je op zoek naar een specialist voor de graffiti reiniging? Vraag het Guus! Op mijn website vergelijkreiniging.nl kan je verschillende specialisten vergelijken. Hierdoor vind je de specialist die het beste bij jou past en bespaar je al snel tot zo’n 40% op jouw graffiti reiniging. Start vandaag nog met vergelijken.  

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!