Reiniging specialisten vergelijken

Ben jij op zoek naar de beste vakspecialist voor jouw gevelreiniging? 

6 effectieve manieren van gevelreiniging

Gevelreiniging is essentieel om schade zoals scheuren in de toekomst te voorkomen. Bovendien geeft het jouw woning of bedrijfspand weer een prachtige uitstraling. In deze blog vertelt Guus je alles over de 6 effectieve manieren van gevelreiniging. 

Spring snel naar:

Wat is gevelreiniging?

Door de jaren heen worden gevels van woningen en gebouwen steeds viezer. Dit komt onder andere door het weer of vandalisme. Bij vandalisme kun je denken aan graffiti. Wanneer je hiervan af wil biedt gevelreiniging een goede oplossing. Bovendien voorkomt het schade in de toekomst.  

 

Met een gevelreiniging verwijder je aanslag en vervuiling van je gevel. Je kan ervoor kiezen om de gevelreiniging zelf te doen. Wil je er liever zeker van zijn dat het goed gebeurt? Dan is het verstandig om een vakspecialist in te schakelen. Vraag het Guus maakt het mogelijk om offertes van diverse vakspecialisten te ontvangen zodat jij de ideale specialist vindt voor jouw gevelreiniging.  

 

Je kunt een gevelreiniging op verschillende manieren uitvoeren. Welke methode het meest effectief is, is afhankelijk van de gevel en het soort vuil dat erop zit. Hieronder vind je de 6 effectieve manieren van gevelreiniging.  

1: Gevelreiniging met stralen

Gevelreiniging met stralen is eigenlijk de meest agressieve vorm van gevelreiniging. Water wordt met straalmiddel gemengd en onder grote druk tegen de gevel aan gespoten. Gevelreiniging met stralen wordt ingezet wanneer er sprake is van zware vervuiling. Hierbij kun je denken aan graffiti of heftige roetaanslag. Met gevelreiniging door middel van stralen worden in de meeste gevallen de originele voegen behouden. Het straalmiddel wordt opgevangen en vervolgens naar een afvalverwerkingsbedrijf gebracht.  

 

Wanneer je jouw gevel wil laten stralen heb je in de meeste gemeentes in Nederland een vergunning of ontheffing nodig. Informeer hier dus naar bij jouw gemeente. Er zijn veel vakspecialisten die een permanente ontheffing hebben voor het uitvoeren van een gevelreiniging. Op deze manier kan het bedrijf snel aan de slag gaan.  

2: Chemisch reinigen

Ga je aan de slag met het chemisch reinigen van je gevel? Dan wordt er een chemisch reinigingsmiddel op de gevel aangebracht. Dit middel zorgt ervoor dat het vuil wordt opgelost. Het middel en het vuil wordt vervolgens afgespoeld met water. Het water wordt uiteraard opgevangen en gerecycled.  

 

Wanneer kun je jouw gevel chemisch reinigen? Deze methode van gevelreiniging wordt ingezet in het geval van matige vervuiling. Hierbij kun je denken aan vervuiling als verfresten of lichte roetaanslag. 

3: Gevelreiniging met stoom

De volgende optie is gevelreiniging met stoom. Bij deze methode wordt water verhit tot 150 graden. Dit water wordt vervolgens onder grote druk tegen de gevel aan gespoten. Het grote voordeel van een gevelreiniging met stoom is dat er geen milieuvervuilende producten gebruikt worden. Deze methode van gevelreiniging is erg geschikt wanneer er sprake is van lichte vervuiling op de gevel. Denk aan mos of klimop.  

4: Vochtstralen

Wanneer er sprake is van lichte vervuiling op je gevel kun je ook aan de slag gaan met vochtstralen. Hierbij wordt zand met water of kalk met glasparels gemengd en op de gevel gespoten. Ben je bang dat je jouw gevel beschadigd? Dan kun je het beste voor de combinatie zand en water kiezen. Water is namelijk zachter dan zand waardoor de kans kleiner is dat je de gevel beschadigt.  

5: Nevelstralen

Beschik jij over een woning met een historische waarde? Dan kun je niet zomaar aan de slag gaan met een gevelreiniging. De gevelreiniging moet namelijk op een zeer voorzichtige manier worden uitgevoerd. In dit geval is nevelstralen de meest geschikte methode van gevelreiniging. Bij deze methode wordt er gebruik gemaakt van indirecte stralen die worden afgestemd op de gevel. Hierdoor beschadig je de gevel van jouw woning niet.  

6: Laserreiniging

De laatste methode van gevelreiniging is laserreiniging. Met zeer intensief licht is het mogelijk om vuil van de gevel te verwijderen. Deze methode werkt ideaal wanneer jouw gevel licht van kleur is. Je kunt deze methode van gevelreiniging ook op donkere stenen gebruiken wanneer er geen metaalpigmenten in de stenen zijn toegevoegd.  

 

Je dient de laser niet te lang op het oppervlak te houden. Dan kunnen er juist verkleuringen ontstaan. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Het is verstandig om deze methode van gevelreiniging uitsluitend door een vakspecialist uit te laten voeren. Het is namelijk belangrijk om de juiste kracht van de laser in te stellen voor het juiste oppervlak. Wanneer je zelf zonder ervaring aan de slag gaat met laserreiniging is de kans op verkleuring van je gevel erg groot.  

Op zoek naar een gevelreiniging specialist? Vraag het Guus

Wil jij er zeker van zijn dat jouw gevelreiniging op de juiste manier gebeurd? Dan is het verstandig om een gevelreiniging specialist in te schakelen. Hiervoor ben je bij Vraag het Guus aan het juiste adres. Op mijn website vergelijkreiniging.nl ontvang je offertes van diverse vakspecialisten. Door deze met elkaar te vergelijken vind je de ideale specialist voor jouw gevelreiniging. Twijfel niet en start direct met het vinden van jouw ideale vakspecialist! 

 

Wil jij weten met welke kosten je rekening moet houden? Lees dan onze blog: ‘Wat kost een gevelreiniging?

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!