Incassobureau vergelijken

Ben jij op zoek naar het incassobureau dat het beste bij jou past? Vergelijk en houd geld over!

Hoe en wanneer kan ik een incassobureau inschakelen?

Heb jij een klant die niet betaalt? Dat is de grootste frustratie van iedere ondernemer. Gelukkig is er een oplossing: een incassobureau inschakelen. Dit kan alleen niet zomaar. Er zijn namelijk een aantal wettelijke eisen waar je rekening mee moet houden. In deze blog vertel ik je meer over wanneer en hoe jij een incassobureau kan inschakelen.  

Spring snel naar:

Nu beginnen met geld besparen

Wanneer kan ik een incassobureaubureau inschakelen bij een zakelijke klant?

In principe mag je direct een incassobureau inschakelen

Wanneer je een zakelijke klant hebt die de factuur niet betaalt, mag je in principe direct een incassobureau inschakelen. Je hoeft in dat geval geen rekening te houden met wettelijke eisen. Toch raad ik je ten aller tijden aan om niet direct na het verlopen van de afgesproken betalingstermijn een incassobureau in te schakelen. Dit kan namelijk de relatie met je klant verpesten. 

 

Het is raadzaam om eerst zelf contact op te nemen met je klant voordat je een incassobureau gaat inschakelen. Stuur de zakelijke klant een vriendelijke betalingsherinnering. Wanneer de klant nog steeds weigert te betalen kan je telefonisch contact met hem of haar opnemen. Vraag waarom de klant de openstaande factuur nog niet betaald heeft. Levert dit nog niets op? Stuur dan een laatste aanmaningsbrief. Hierin vermeld je dat je een incassobureau gaat inschakelen wanneer de betaling uit blijft.  

 

Blijft de betaling nog steeds uit? Dan is het tijd om een incassobureau in te schakelen! Veel bedrijven zijn bang dat zij door het inschakelen van een incassobureau de relatie met hun klant verpesten. Echter zijn veel incassobureaus erin gespecialiseerd om de helpende hand te bieden aan de debiteur, in plaats van een strenge aanpak te hanteren. Dit zorgt ervoor dat jij op een professionele manier het geld int waar je recht op hebt.  

En in het geval van een particuliere klant?

Verbonden aan wettelijke regels

Heb jij een consument die de openstaande factuur niet betaald? Dan is het belangrijk dat je rekening houdt met wettelijke regels. Je moet namelijk een aantal stappen uitvoeren voordat je een incassobureau kan inschakelen. Je moet de particuliere klant namelijk eerst een aanmaning sturen. Hiermee krijgt de consument nog minimaal twee weken om de openstaande factuur te betalen. Deze aanmaning wordt ook wel de 14 dagen brief genoemd. De 14 dagen brief moet wel aan specifieke eisen voldoen, anders is deze niet geldig.  

Hoe vind ik het incassobureau dat het best bij mij past?

Vergelijk verschillende incassobureaus

Wanneer je meerdere pogingen hebt gedaan om je debiteur de openstaande factuur te laten betalen, maar dit niet voor resultaten heeft gezorgd, is het tijd om een incassobureau in te schakelen. Maar hoe vind je het incassobureau dat het beste bij jou past?  

 

Daarmee kan ik je helpen! Bij Vraag het Guus kan je verschillende incassobureaus vergelijken. Ga naar mijn website incassoadviesnederland.nl en ontdek welk incassobureau het beste bij jou past. Door te vergelijken bespaar je al snel 40% op het inschakelen van een incassobureau.  

Waar moet ik op letten als ik incassobureaus ga vergelijken?

Zo kies jij een betrouwbaar incasobureau

Het is verstandig om verschillende specialisten te vergelijken voordat je een incassobureau gaat inschakelen. Maar waar moet je precies op letten voordat je een incassobureau inschakelt?  

 

Op mijn website incassoadviesnederland.nl ben je altijd zeker van een betrouwbaar incassobureau. En dat is erg belangrijk, want het is niet verstandig om zomaar met ieder incassobureau in zee te gaan. Incassobureaus hoeven namelijk niet te voldoen aan vestigingseisen en kwaliteits- en bijscholingseisen.  

 

Het is daarom ontzettend belangrijk om alert en kritisch te zijn voordat je een incassobureau gaat inschakelen. Wanneer je een onbetrouwbaar incassobureau inschakelt doe je de reputatie van jouw bedrijf natuurlijk niet goed. Kies een incassobureau dat transparant is over de verschillende mogelijkheden en de kosten. Een incassobureau moet de helpende hand bieden aan de debiteur, in plaats van een strenge aanpak te hanteren.  

Hoe kan ik een incassobureau inschakelen?

Houd tijd en geld over om te investeren in jouw onderneming

Op incassoadviesnederland.nl kan je offertes aanvragen van verschillende incassobureaus. Wanneer jij een keuze hebt gemaakt kan je eenvoudig contact opnemen met het incassobureau. Heis over het algemeen vrij eenvoudig om een incassobureau in te schakelen. Zodra je contact hebt opgenomen met het incassobureau kun je al je gegevens invullen. Daarna kan je kiezen of je het incassotraject meteen van start laat gaan of dat je eerst met een specialist wil praten. Dus twijfel niet en ga direct aan de slag met het vergelijken van incassobureaus. Door te vergelijken bespaar je ook nog eens tot zo’n 40% op incassokosten! 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!