Incassobureaus vergelijken

Vind de specialist die het beste bij jou past en bespaar tot wel 40% op kosten!

Guus over incassobureaus vergelijken voor bedrijven

Ben jij op zoek naar een incassobureau voor jouw bedrijf? Wanneer jij zelf al meerdere pogingen hebt gedaan om de klant een betaling te laten doen en de klant heeft het bedrag nog steeds niet overgemaakt, is het tijd om een incassobureau in te schakelen. Veel bedrijven vinden het lastig om uit te zoeken welk incassobureau het beste bij hen past. Hiervoor is het belangrijk om incassobureaus te vergelijken. Ik kan je hierbij helpen!

Spring snel naar:

Wat kan een incassobureau voor jou betekenen?

Wanneer een klant of een bedrijf een bepaalde schuld niet wil of kan betalen en je hebt deze persoon al meerdere malen gewaarschuwd, dan kun je een incassobureau inschakelen. Er zijn eigenlijk twee redenen om een incassobureau in te schakelen. Dit zal ik even toelichten.

 

De belangrijkste reden om een incassobureau in te schakelen is natuurlijk omdat je jouw geld wil ontvangen. De kans dat je jouw geld terug krijgt is door het inschakelen van een incassobureau vele malen groter. Dat komt omdat een incassobureau mensen vaak afschrikt waardoor ze toch overgaan tot een betaling.

 

Een tweede reden om een incassobureau in te schakelen is bewijsvorming. Stel dat het inschakelen van een incassobureau niet heeft geleid tot de inning van het verschuldigde bedrag, dan is je laatste optie een rechtszaak. Over het algemeen wil je een rechtszaak voorkomen maar wanneer het gaat om hele hoge bedragen kan het toch wel de moeite waard zijn. Wanneer je van te voren een incassobureau hebt ingeschakeld, geldt dit als een belangrijk onderdeel van de bewijslast.

 

Meer weten over hoe en wanneer je een incassobureau kan inschakelen? Lees dan onze blog: ‘Hoe en wanneer kan ik een incassobureau inschakelen?

Nu beginnen met geld besparen

1. Voordelen van een incassobureau

De belangrijkste voordelen op een rij

Er zijn ontzettend veel bedrijven die gebruik maken van een incassobureau. Dit is natuurlijk niet voor niets zo. Ik heb een aantal voordelen van een incassobureau inschakelen voor je op een rijtje gezet:

 

  • Het bespaart je een hoop tijd en uiteindelijk geld.

 

  • De persoon die jou geld verschuldigd is wordt flink onder druk gezet om te betalen.

 

  • Een incassobureau heeft de ervaring, die je zelf waarschijnlijk niet hebt, om er voor te zorgen dat de terugbetaling zo snel mogelijk gedaan wordt.

 

  • In veel gevallen maken incassobureaus gebruik van een no-cure-no-pay. Dit wil zeggen dat wanneer het incassobureau het niet lukt om de debiteur jouw geld terug te laten betalen, jij ook niets hoeft te betalen. Wanneer je een no-cure-no-pay incassobureau wil inschakelen is het ook verstandig om de verschillende incassobureaus te vergelijken. Het incassoresultaat, de procedure en de kosten kunnen namelijk enorm verschillen per incassobureau.

 

 

2. Kosten voor een incassobureau vergelijken

Afhankelijk van verschillende factoren

De kosten voor een incassobureau zijn moeilijk te noemen. De meeste incassobureaus hanteren een percentage van het verschuldigde bedrag dat teruggehaald moet worden. Stel dat een klant jou €2500 verschuldigd is en het incassobureau weet dit bedrag terug te halen dan lever je een bepaald percentage in aan het incassobureau. Wanneer je niet te veel wil inleveren is het belangrijk om verschillende incassobureaus met elkaar te vergelijken. Je kunt bij de incassobureaus vergelijken bij wie je het grootste percentage in moet leveren.

3. Incassobureaus vergelijken voor bedrijven? Vraag het Guus!

Vergelijk en vind de specialist die bij jou past

Ben jij op zoek naar een incassobureau? Laat mij je helpen. Stuur je wensen naar me op en ik stuur je gratis offertes terug van verschillende incassobureaus. Op deze manier kun je de incassobureaus met elkaar vergelijken en zo de specialist vinden die het beste bij jouw wensen past. Dit kan je tot wel 40% aan kosten besparen. Twijfel niet en start vandaag nog met incassobureaus vergelijken!

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!