Collectief voordeel

Kwaliteit leads

Groei in klanten

Ontvang snel offertes

Parship review

Op zoek naar een serieuze relatie? Maak kosteloos een profiel aan en profiteer van de voordelen. 

Parship review: alles wat je moet weten over Parship

Parship is een van de grootste datingsites van Nederland (en heel Europa!). Ben jij een hoogopgeleide single die op zoek is naar een serieuze relatie? Het ledenbestand is in tegenstelling tot veel andere datingsites goed in evenwicht. Het bestaat namelijk voor 52% uit vrouwen en voor 48% uit mannen. 76% van de leden is ouder dan 30 jaar en 75% is hoger opgeleid.  

 

Dit wil zeggen dat ook mensen die minder hoog opgeleid zijn zich kunnen inschrijven op Parship. In deze Parship review geven we jou een duidelijk beeld van alle voor- en nadelen die Parship te bieden heeft. Aan de hand van deze Parship review kun jij achterhalen of deze datingsite wel of niet bij jou past.  

Spring snel naar:

Een van de langst bestaande datingsites van Nederland

Parship is opgericht in 2000. Dit maakt Parship één van de langst bestaande datingsites van Nederland. Echter is Parship niet in Nederland gestart. De oorsprong van parship ligt in Duitsland. Aan de universiteit van Hamburg.  

 

Vroeger richtte Parship zich voornamelijk op de hoger opgeleiden. Dit doen zij tegenwoordig grotendeels nog steeds, echter tref je hier ook steeds meer singles die een bredere afspiegeling van de maatschappij vormen. Dit maakt Parship toegankelijk voor iedereen die op zoek is naar de ware liefde.  

Kosteloos een profiel aanmaken

Het is mogelijk om je gratis in te schrijven bij Parship. Wanneer je kosteloos een account aanmaakt word je een ‘basis-lid’. Je kunt met dit account de basisfuncties van de datingsite uitproberen. Aan de hand hiervan kun jij een inschatting maken of je een betaald lidmaatschap wil afsluiten of niet. Met een gratis account kun je de volgende functies gebruiken: 

 

 • Je kunt berichten ontvangen en eenmalig beantwoorden 
 • Je kunt de profielen van andere leden bekijken 
 • Het is mogelijk je profiel aan te kleden met foto’s en informatie over jezelf 
 • Je kunt ijsbrekers en glimlachen versturen 

Wat zijn de voordelen van een betaald lidmaatschap?

Wij zullen je niet zo snel adviseren om direct een betaald lidmaatschap af te sluiten. Je kunt beter eerst een gratis lidmaatschap aangaan om te kijken of de datingsite je wel echt bevalt. Wanneer je tevreden bent en plezier aan de site beleeft kun je een betaald lidmaatschap afsluiten.  

 

Met een betaald lidmaatschap kun je écht alles uit je online dating inspanningen halen. Naast de basisfuncties profiteer je ook van de volgende functies: 

 

 • Je kan onbeperkt berichten ontvangen en beantwoorden 
 • Je krijgt toegang tot alle foto’s mits het andere lid deze aan je vrijgeeft 
 • Je krijgt toegang tot een lokale zoekfunctie 
 • Je kan zien wie jouw profiel bekeken heeft 
 • Je profiteert van de contactgarantie 
 • Een gratis profielcheck 
 • Een uitgebreide versie van je persoonlijkheidsprofiel 

 

Wellicht zijn niet alle functies essentieel voor jou. Toch is onbeperkt berichten uitwisselen wel fijn als je op zoek bent naar een serieuze relatie. Op deze manier kun je namelijk meer diepgang in de gesprekken krijgen. 

 

Ben jij benieuwd hoe Parship precies werkt? Check dan deze video! Parship legt jou precies uit hoe zij ervoor zorgen dat jij verliefd wordt.

Hoe betrouwbaar is Parship?

Parship heeft in Nederland gemiddeld 200.000 websitebezoekers per maand. Het bedrijf heeft dan ook een Nederlandse klantenservice waar je terecht kan met vragen of problemen. De ervaringen met de klantenservice van Parship zijn erg goed. Je wordt serieus genomen en ze proberen het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Het is een enorm betrouwbare datingsite. Het is helemaal veilig om je te registreren en te betalen.  

 

Parship is lid van Keurmerk Veilig Daten en Thuiswinkel Waarborg. Daarnaast scoren ze erg goed in de Consumentenbond Privacymeter. Deze resultaten kwamen uit januari 2020. Bovendien worden alle nieuwe profielen op Parship gecontroleerd op echtheid. De kans dat je een nepprofiel tegenkomt wordt hierdoor minimaal.  

Waarom is Parship een goede keuze?

Aan de hand van deze Parship review kun jij een goede keuze maken of Parship wel of niet de ideale datingsite is voor jou. Laten we beginnen met het benoemen van de positieve punten: waarom is Parship een goede keuze?  

 

Parship heeft een zeer sterk verkooppunt: een wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidstest. Dit is een gratis test waarbij je meer inzicht krijgt in je persoonlijkheid. Aan de hand van deze test word je gematcht aan een passende partner. Je hoeft dus niet eindeloos profielen door te spitten. Dit bespaart je een hoop tijd.  

 

Contactgarantie voor betalende leden 

Parship geeft aan dat 38% van hun betaalde leden via hun bemiddeling een partner heeft gevonden. Zij bieden dan ook een contactgarantie voor premium-leden. Premium leden die na afloop van 6 maanden niet met meer dan 5 anderen in contact zijn gekomen krijgen op verzoek 6 nieuw maanden gratis lidmaatschap. Voor leden die kiezen voor een premium-lidmaatschap van een jaar, worden zelfs 15 contacten gegarandeerd.  

 

Uitstekende privacy instellingen 

Je hebt een goede controle over de informatie die je deelt met andere gebruikers van Parship. Jouw foto’s zijn niet standaard zichtbaar voor anderen en je kan delen van je profiel afschermen. Deze delen toon je dan enkel op de door jou gekozen profielen.  

Een addertje onder het gras

We willen je met deze Parship review een duidelijk beeld geven van deze datingsite. Daarom nemen we ook de nadelen met je door. Als je een abonnement hebt afgesloten bij Parship kan het natuurlijk zo zijn dat je hier achteraf spijt van krijgt. Misschien heb je geen interesse meer of valt iets in de datingapp je toch tegen. Geen probleem! Je kunt binnen 14 dagen gebruik maken van het herroepingsrecht. Je krijgt dan je gemaakte abonnementskosten terug. 

 

Helaas zit hier wel een addertje onder het gras. Omdat het een persoonlijkheidsprofiel op maat gemaakt is en in jouw bezit blijft, worden de kosten hiervoor wel gewoon in rekening gebracht. Naast dit nadeel zien wij eigenlijk geen andere verbeterpunten van de datingapp. De ervaringen van Parship zijn positief en gebruikers vinden het hun geld meer dan waard. 

Kosten voor Parship

Tot slot willen we in deze Parship review de kosten met je doornemen. Je wil immers weten wat je te wachten staat. Een maandlidschap kost gemiddeld minder dan een avond de kroeg ingaan. Het is dus een goedkopere en makkelijke manier om nieuwe mensen te ontmoeten.  

 

Op het moment van het schrijven van deze Parship review worden de volgende prijzen gehanteerd: 

 

 • 6 maanden: 44,90 euro per maand 
 • 12 maanden: 32,90 per maand 
 • 24 maanden: 22,90 per maand 

 

Deze prijzen zijn wat aan de hoge kant als je ze vergelijkt met die van andere datingsites. Echter zijn de ervaringen van Parship erg positief. Omdat zij contactgarantie bieden aan betalende leden weet je ook zeker dat je contact gaat hebben met andere leden. Bovendien hoef je niet direct voor een betaald lidmaatschap te kiezen. Schrijf jezelf eerst gratis in! 

Schrijf je gratis in!

Ben jij na het lezen van deze Parship review benieuwd geworden naar deze datingsite? Neem direct een kijkje en schrijf je gratis in! 

Ben je op zoek naar alternatieven? Check dan onze top 10 beste datingsites van Nederland en ontdek welke datingsite beter bij jou past.