Top 10 beste datingsites van Nederland

Op zoek naar ware liefde? Of wil je graag een spannende affaire beginnen? Alles is mogelijk met onze top 10 beste datingsites van Nederland!

De beste datingsites van Nederland

Op zoek naar een leuke date, de ware liefde of een spannende affaire? Check snel onze top 10 beste datingsites van Nederland!

1

Parship

Uitstekend
4.8/5

9,9

Uitstekend
4.7/5

2

Metjou

Uitstekend
4.7/5

9,7

Uitstekend
4.7/5

3

VijftigPlusDating

Uitstekend
4.4/5

9,6

Uitstekend
4.7/5

4

Second Love

Uitstekend
4.4/5

9,6

Uitstekend
4.7/5

5

GayParship

Uitstekend
4.3/5

9,4

Uitstekend
4.7/5

6

WeetWieJeDate

Uitstekend
4.2/5

9,3

Uitstekend
4.7/5

7

e-Matching

Uitstekend
4.1/5

9,0

Uitstekend
4.7/5

8

StedenDating

Uitstekend
4/5

8,9

Uitstekend
4.7/5

9

Victoria Milan

Uitstekend
3.8/5

8,6

Uitstekend
3.8/5

10

NextLove

Uitstekend
3.7/5

8,4

Uitstekend
4.7/5

Vergelijken is een stuk makkelijker dan je denkt, start direct

– Guus

Ben jij op zoek naar de liefde? Of wil je een spannende affaire beginnen? Wat jouw doel ook is, een goede datingsite biedt hiervoor de mogelijkheden. Wij hebben een lijst gemaakt met de 10 beste datingsites van Nederland.  

1: Parship

Wat ons betreft staat Parship op nummer één van beste datingsites. Het is dan ook een van de populairste datingsites in Nederland. Parship bestaat sinds 2001 en is ideaal geschikt voor hoogopgeleide singles. Overigens is hoogopgeleid zijn niet verplicht om je op deze datingsite aan te melden. Ongeveer 80% van alle leden zijn WO’ers en HBO’ers.  

 

De meeste singles op deze datingsite zijn op zoek naar een serieuze relatie. Dit is dan ook de reden dat zij bereid zijn om wat meer te betalen voor een datingsite zoals Parship. Op deze datingsite zitten voornamelijk kandidaten tussen de 30 en 55 jaar oud. Meer dan de helft hiervan is vrouw.  

 

Wil je meer weten over Parship? Check dan onze review!

 

 • Serieuze relaties 
 • 80% van de gebruikers is hoger opgeleid 
 • Zeer betrouwbaar: Keurmerk Veilig Daten 

2: Metjou

Metjou.nl is een van de meest bezochte en gewaardeerde community’s voor de leukste singles van Nederland. Het is een zeer betrouwbare en veilige datingsite waar je op zoek kunt gaan naar leuke singles. Het is dan ook niet voor niets dat MetJou een mooie plek heeft weten te bemachtigen in onze lijst van beste datingsites van Nederland.  

 

Deze datingsite oogt enorm overzichtelijk en biedt direct te mogelijkheid om je in te schrijven en in te loggen. Metjou richt zich op vlotte flirtende twintigers, dertigers en begin veertigers. Echter zijn andere doelgroepen ook van harte welkom. Metjou is fel tegen nepprofielen. Hun motto is dan ook: Fair Play. Je zal op deze datingsite dan ook geen fictieve profielen tegenkomen, wat op veel andere datingsites wel het geval is.  

 

Meer weten over Metjou? Check dan onze review!

 

 • Betrouwbare datingsite voor serieuze relaties 
 • Extra mogelijkheden als VIP-member 
 • Geen fictieve profielen 

3: Vijftigplusdating

De naam zegt het al, vijftigplusdating richt zich op de vrijgezelle 50+’ers. Echter is de ondergrens om je aan te melden op deze datingsite veertig jaar. Gebruikers van deze datingsite zijn niet alleen op zoek naar een nieuwe relatie, ook het leggen van nieuwe sociale contacten is een doel om deze datingsite te bezoeken.  

 

Vijftigplusdating staat in onze lijst van beste datingsites van Nederland door de vele functies. Daarnaast vind je op deze datingsite veel uitleg. Dat is fijn, omdat veel vijftigplussers niet altijd even handig zijn in de omgang met hun computer.  

 

Meer weten over VijftigPlusDating? Check dan onze review!

 

 • Serieuze relaties en het leggen van nieuwe sociale contacten 
 • Gericht op 50+’ers 
 • Redelijk veel uitleg 

Vijftigplusdating

4: Second Love

Ben jij op zoek naar een spannende affaire? Dan is Second Love de ideale datingsite voor jou. Alle profielen op deze datingsite worden individueel beoordeeld en alleen de serieuze mannen en vrouwen worden opgenomen in het platform. Het is mogelijk om online vreemd te gaan (daten) door berichten te sturen naar andere gebruikers. 

 

Second Love is ideaal geschikt voor eigenlijk iedereen: singles en mensen in een relatie. Je kunt onder een fictieve naam een account aanmaken en op zoek gaan naar nieuwe avonturen. Op deze manier komt niemand achter jouw echte identiteit. Het is overigens wel de bedoeling dat je op jouw profiel zo eerlijk mogelijk bent, je verandert dus alleen je naam en laat eventueel je profielfoto weg. Wanneer je een profiel hebt aangemaakt kun je uit verschillende opties kiezen. Ben jij bijvoorbeeld op zoek naar een getrouwde man of vrouw? Ben je écht op zoek naar nieuwe liefde? Of wil je gewoonweg de bloemetjes eens flink buiten zetten met iemand anders dan je partner? Door de juiste optie te kiezen weet je direct waar je aan toe bent wanneer je een nieuw gesprek start. 

 

Meer weten over Second Love? Check dan onze review!

 

 • Flirten is niet alleen voor singles 
 • Spannende affaires 
 • Mogelijkheid om anoniem te blijven 

Second Love

5: GayParship

De meeste datingsites voor homoseksuele zijn voornamelijk voor sociaal en oppervlakkig contact. Echter kan je bij GayParship terecht wanneer je écht op zoek bent naar een serieuze relatie. Dit is een onderdeel van Parship waardoor je uit kan gaan van een goede betrouwbaarheid. Naar onze mening is GayParship de beste datingsite voor homoseksuele mensen.  

 

76% van de gebruikers van GayParship heeft een opleiding op HBO- of WO-niveau. De datingsite zet het unieke matchingprincipe in om leden aan elkaar voor te stellen. Qua leeftijd zijn de leden evenwichtig verdeeld. Het merendeel van de leden is tussen de 30 en 55 jaar oud.  

 

Meer weten over GayParship? Check dan onze review!

 

 • Betrouwbare datingsite voor homoseksuele 
 • 1 op de 3 leden vindt bij GayParship een partner 
 • 76% van gebruikers heeft een opleiding op HBO- of WO-niveau 

GayParship

6: WeetWieJeDate

WeetWieJeDate heeft een mooie positie gekregen binnen onze lijst van beste datingsites in Nederland. Wanneer je wat advertenties voor lief neemt kan je behoorlijk uitgebreid gebruik maken van een gratis lidmaatschap. Wil je anoniem kunnen browsen door profielen en alle foto’s kunnen bekijken? Dan past een betaald lidmaatschap wellicht beter bij jou.  

 

Ieder nieuw lid wordt uitgebreid gecontroleerd. Hierdoor weet je letterlijk wie je date en dat je alleen maar betrouwbare singles kan tegenkomen. Het voordeel tegenover de andere sites in deze lijst met beste datingsites is dat WeetWieJeDate ongeveer evenveel mannelijke als vrouwelijke gebruikers heeft.  

 

Meer weten over WeetWieJeDate? Check dan onze review!

 

 • Veilig en betrouwbaar daten 
 • Altijd en overal daten op smartphone, tablet en computer 
 • Veel gratis mogelijkheden 

WeetWieJeDate

7: e-Matching

Ben jij op zoek naar de beste datingsite voor hoger opgeleide singles, maar wil je liever zelf de meest geschikte kandidaten uitzoeken? Dan is e-Matching de ideale datingsite voor jou. e-Matching staat in onze lijst van beste datingsites van Nederland omdat deze ideaal geschikt is voor hoger opgeleiden singles die op zoek zijn naar een duurzame vaste relatie. Je kan zelf aangeven of je op zoek bent naar een man of een vrouw (of allebei). De aanmelding is volledig gratis en na jouw goedkeuring wordt je profiel online gezet.  

 

De kwaliteit van de datingsite en jouw privacy worden gegarandeerd door het Thuiswinkel Waarborg keurmerk. Verder worden profielen regelmatig gecontroleerd. Hierdoor kom je geen nepprofielen en internet criminelen tegen. De matches die je tegenkomt op deze datingsite hebben veel overlap op het gebied van hobby’s en interesses. Hierdoor ben je altijd zeker van goede matches.  

 

Meer weten over e-Matching? Check dan onze review!

 

 • Dating voor hoger opgeleiden 
 • Betrouwbaar: geen nepprofielen en internet criminelen 
 • Voor een duurzame vaste relatie 

e-Matching

8: Stedendating

Stedendating is de beste datingsite wanneer je op zoek bent naar een serieuze date of relatie in jouw stad of dorp. Stedendating wordt voornamelijk gebruikt door singles tussen de 20 en 45 jaar oud die een duurzame relatie willen starten. Het grote voordeel van deze datingsite is dat je eenvoudig leuke leden kunt vinden uit jouw eigen stad. Ideaal als je geen lange afstandsrelatie wil beginnen.  

 

Stedendating is fel tegen nepprofielen. Profielen worden regelmatig gecontroleerd waardoor jij geen nepprofielen tegenkomt op deze datingsite. Het motto van Stedendating is dan ook: Fair play.  

 

Meer weten over Stedendating? Check dan onze review!

 

 • Gratis contacten leggen in eigen dorp of stad 
 • Fair play: geen nepprofielen 
 • Snel, leuk en betrouwbaar 

Stedendating

9: Victoria Milan

Victoria Milan is een datingsite dat voornamelijk bekend staat voor overspel, maar ook singles en koppels kunnen hier op zoek gaan naar casual dating partners. Dus ben je op zoek naar een stressvrije seksuele relatie zonder verplichtingen? Dan is Victoria Milan de beste datingsite voor jou. Je hoeft niet te doen alsof je op zoek bent naar een serieuze relatie, iedereen op deze datingsite zit hier namelijk maar met een reden: om seks te hebben.  

 

Op deze datingsite is jouw privacy prioriteit nummer één. Zo kun je jouw profielfoto(‘s) namelijk wazig maken en zelf bepalen welke gebruikers deze kunnen zien. Hierdoor wordt het haast onmogelijk om onthuld te worden door iemand die je herkent op de datingsite. 

 

Meer weten over Victoria Milan? Check dan onze review!

 

 • Voor een stressvrije seksuele relatie 
 • Mogelijkheid om anoniem te blijven 
 • Betrouwbare datingsite 

Victoria Milan

10: NextLove

NextLove valt ook binnen onze lijst van beste datingsites van Nederland. Deze datingsite heeft al meer dan 5 miljoen wereldwijde gebruikers. Een zeer goede keuze wanneer jij op zoek bent naar een duurzame relatie of een gezellige date. Wil jij veilig daten met echte singles via geverifieerde profielen? Dan is NextLove de beste datingsite voor jou.  

 

NextLove vindt jouw veiligheid enorm belangrijk. De klantenservice is dan ook 24 uur per dag 7 dagen in de week beschikbaar. Ze zijn namelijk vastberaden om ieder profiel te checken en te beoordelen op echtheid. Op deze manier kan jij eigenlijk nooit een fake match krijgen. 

 

Meer weten over NextLove? Check dan onze review!

 

 • Veilig daten 
 • Liefde waar je op kan bouwen 
 • Betaalde en gratis lidmaatschappen 

Maandelijks de beste tips om geld te besparen in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Op die manier houd je geld én tijd over voor de leuke dingen in het leven.