Reiniging specialisten vergelijken

Ben jij op zoek naar de beste vakspecialist voor jouw terrasreiniging? 

Terrasreiniging: hoe kan ik de groene aanslag verwijderen?

Is jouw terras bedekt door groene aanslag? Zeker na de wintermaanden ervaren heel veel mensen dit probleemOntzettend vervelend natuurlijk. Er is gelukkig wel een oplossing: terrasreinigingIn deze blog leg ik je uit waar de groene aanslag op je terras precies vandaan komt, maar nog belangrijker: hoe je ervan af komt!  

Spring snel naar:

Waar komt de groene aanslag op mijn terras eigenlijk vandaan?

Tijdens de wintermaanden is het een stuk vochtiger buiten. Hierdoor ontstaat groene aanslag. Helaas zijn het hardnekkige mos en de algen niet eenvoudig te verwijderen. Dit is zeker lastig wanneer de laatste terrasreiniging langer dan een jaar geleden gedaan is. Ook wanneer je een grote tuin hebt is de kans op groene aanslag een stuk groter. De mossen en algen doen het voornamelijk erg goed op donkere plekken waar het extra vochtig is. 

Verschillende manieren van terrasreiniging

Er zijn verschillende manieren om jouw terras te reinigen en de groene aanslag te verwijderen. Ik zal de verschillende opties van terrasreiniging met je doornemen: 

Terrasreiniging met hogedrukreiniger

Een hogedrukreiniger werkt snel en effectief. Heet water wordt met geavanceerde reiniging apparatuur en op gepaste druk op het terras gespoten. Op deze manier wordt jouw terras efficiënt en duurzaam gereinigd zonder dat er schadelijke chemische middelen worden gebruikt. Deze manier van terrasreiniging noemen we ook wel stoomreiniging. Het water wordt verhit tot maximaal 150 graden. Het hete water zorgt ervoor dat de bacteriën, algen, micro-organismen, mossen en huismijten gedood worden.  

 

Let er wel op dat een terrasreiniging specialist hier de juiste kennis en ervaring voor heeft. Ga je zelf aan de slag met deze methode van terrasreiniging? Dan is het belangrijk om voorzichtig te doen met de hogedrukreiniger. Het kan namelijk de beschermlaag of toplaag van de tuintegels aantasten. De terrastegels worden dan poreus. Hierdoor gaat de groene aanslag zich juist sneller hechten aan de tegels. Dat wil je uiteraard voorkomen! 

Terrasreiniging met soda

Algen houden totaal niet van water. Wanneer je milieuvriendelijk aan de slag wil gaan met de terrasreiniging kun je het best een emmer heet water over de tegels heen gooien en gaan schrobben. Wanneer je wat extra hulp wil gebruiken kan je ervoor kiezen om (baking)soda toe te voegen aan het water. Wanneer je enkele eetlepels soda aan het water toevoegt is dit al meer dan voldoende. 

Terrasreiniging met groene zeep

Een andere manier om je terras milieuvriendelijk te reinigen is met groene zeep. De meeste mensen hebben dit al in huis, enorm handig! Je gaat eigenlijk op dezelfde manier te werk als met de soda. Vul een emmer met warm water en gooi hier een scheut groene zeep bij. Laat dit ongeveer een half uur intrekken nadat je het water over het terras hebt gegooid. Daarna kan je aan de slag met een harde bezem.  

Groene aanslag op je terras voorkomen

Groene aanslag ontstaat doordat er water op je terras blijft staan. Heb jij last van groene aanslag op het terras? Dan is een van de meest voorkomende redenen hiervoor dat de afwatering van je terras niet goed werktHet is verstandig om hier eens goed naar te kijken. Je kan dan ook om advies vragen bij onze terrasreiniging specialisten. 

Op zoek naar een specialist op het gebied van terrasreiniging? Vraag het Guus!

Wil jij er zeker van zijn dat de terrasreiniging goed gebeurt? Of heb je gewoonweg geen tijd om zelf aan de slag te gaan met de terrasreiniging? Dan kan je er uiteraard voor kiezen om de terrasreiniging uit te besteden aan een specialist. Je wil hiervoor natuurlijk nooit te veel betalen. Daarom is het verstandig om verschillende specialisten te vergelijken. Zo vind je de specialist die het beste bij jou past én je bespaar tot wel 40%! Check mijn website vergelijkreiniging.nl en ontdek welke terrasreiniging specialist het beste past bij jouw terrasreiniging 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!