Collectief voordeel

Kwaliteit leads

Groei in klanten

Ontvang snel offertes

TransIP review

Wil jij een website of webshop bouwen? Ontdek of TransIP hét ideale hostingbedrijf is voor jou. 

TransIP review: alles wat je moet weten over dit hostingbedrijf

TransIP is in 2003 opgericht en is sindsdien enorm gegroeid. Voornamelijk op het gebied van VPS en domeinregistratie is TransIP een absolute aanrader. Met een half miljoen klanten is TransIP een van de grootste hosting bedrijven van Nederland. Voor een nieuwe of kleine site kun je terecht bij hun shared hosting. Voor middelgrote en grote sites bieden zij ook diverse VPS-pakketten aan.  

 

Wanneer je op zoek bent naar webshoting kom je ongetwijfeld TransIP tegen. Als Nederlander kun je nauwelijks om deze hostingpartij heen. TransIP is ontzettend populair. Maar past dit hostingbedrijf ook bij jou? In deze TransIP review vertellen we je alles over de voordelen, nadelen en kosten van deze hostingpartij. Daarnaast bespreken we de ervaringen van gebruikers. Aan de hand van deze TransIP review kun jij achterhalen of de hostingpartij bij jou past of niet.  

Spring snel naar:

TransIP: een van de grootste hosting providers van de Benelux

TransIP werd in 2003 opgericht en richtte zich toen voornamelijk op domeinregistratie. Sindsdien is de hostingpartij uitgegroeid tot één van de grootste providers van de Benelux. Zij bieden naast domeinregistratie ook diensten als VPS, webhosting, (cloud)opslag en diverse software aan.  

 

Het bijzondere van TransIP is dat zij vrijwel niet afhankelijk zijn van derde partijen. De hostingpartij wil namelijk zelf invloed hebben op de betrouwbaarheid van de producten. Daarom hebben zij zelf alle systemen ingericht. Om het hun klanten zo makkelijk mogelijk te maken worden processen zoveel mogelijk geautomatiseerd.  

Wat biedt TransIP aan hosting?

Hieronder geven we jou een overzicht van de producten die TransIP aanbiedt: 

 

  • Domeinregistratie. Dit vind je eigenlijk bij iedere hostingpartij. Het unieke aan TransIP is dat je ongeveer 450 verschillende domeinextensies kunt registreren.  

 

  • WordPress Hosting. Het is mogelijk om met één klik WordPress kan installeren. De servers zijn dan ingericht op de werking van WordPress.  

 

  • Standaard Webhosting. Dit is vrijwel altijd Shared Hosting. Dit wil zeggen dat jouw project met andere websites op één server staat. Dit is vrij goedkoop maar heeft ook wat beperkingen. Zo kan een DDOS aanval op een andere site zorgen voor een downtime op jouw project.  

 

  • Cloudopslag. TransIP biedt een persoonlijke harde schijf waar jouw bestanden versleuteld kunnen worden opgeslagen.  

 

  • VPS. Met VPS (Virtual Private Server) host je een afgeschermde omgeving op een fysieke server. De flexibiliteit neemt hierdoor toe.  

 

Op het overzichtelijke controlepaneel van TransIP kun je terecht voor back-ups, e-mailinstellingen en subdomeinen. TransIP komt wellicht wat technisch over. Echter kun je ook zonder al te veel technische kennis met het controlepaneel aan de slag.  

 

Je kunt een hoop dingen instellen. Mocht je hier toch niet helemaal uitkomen dan kunnen de kennisbank en de klantenservice jou hierbij helpen. Bovendien staat het meeste al goed ingesteld. Wanneer je hier niet aankomt kan er dus eigenlijk ook niks fout gaan.  

Waarom kiezen voor TransIP?

Er zijn veel hostingpartijen die gelijkwaardige producten aanbieden. Dit maakt het extra lastig om tot de juiste keuze te komen. Daarom is het goed om te weten of er factoren zijn die hostingpartij onderscheidt van de anderen. Waarom zou je kiezen voor TransIP? Dat lichten we in deze TransIP review graag toe.  

 

Om te beginnen is de beheeromgeving van TransIP erg gebruiksvriendelijk. Je hebt niet meer functies dan je nodig hebt en het is ook mogelijk om met weinig technische kennis te werken in de beheeromgeving. Daarnaast kun je eenvoudig een gratis SSL-certificaat koppelen op je website. Het is via het controlepaneel mogelijk om eenvoudig meer MB’s toe te wijzen aan een database.  

 

Wil jij dingen uitproberen op je website? Dan is het mogelijk dat er wel eens iets misgaat. Dat is geen probleem wanneer je een back-up hebt gemaakt. Echter moet je dan niet vergeten om regelmatig een back-up te maken. Met TransIP kun je dagelijks automatische back-ups maken, waardoor je jezelf hier nooit meer druk over hoeft te maken.  

Onbeperkt dataverkeer: vrijheid om te groeien

Bij veel Nederlandse providers wordt het dataverkeer beperkt. Dit is enorm vervelend want je wil natuurlijk voorkomen dat bezoekers jouw website niet kunnen laden. Kies je voor een hostingpakket bij TransIP? Dan kun je kiezen voor onbeperkt dataverkeer. Dit wil zeggen dat jij alle vrijheid hebt om te groeien. We raden je dan ook aan om voor deze optie te kiezen.  

Automatische toegang tot de nieuwste PHP-versie

Het volgende voordeel dat we willen benoemen in deze TransIP review gaat over PHP. Wat is PHP eigenlijk? Dit is een scripttaal waarmee dynamische webpagina’s op webservers gecreëerd kunnen worden. Deze scripttaal wordt gebruikt door diverse CMS zoals WordPress.  

 

Zo nu en dan worden er wijzigingen aangebracht. Dit resulteert in een nieuwe PHP-versie. Deze nieuwste versie biedt verbeterpunten op het gebied van performance en veiligheid. Dit is natuurlijk erg belangrijk. Daarom zorgt TransIP ervoor dat jij altijd automatische toegang hebt tot de meest recente PHP-versie. Op deze manier zijn beveiliging en prestaties van jouw website altijd up-to-date.  

Automatische back-ups mogelijk

We hebben het eerder in deze TransIP review al eens benoemd: TransIP maakt automatische back-ups van je gegevens. Dit doen zij meerdere keren per dag en de gegevens worden dan 10 dagen bewaard. Wanneer je dingen uitprobeert op je website kan er wel eens iets misgaan. Mocht dit het geval zijn? Dan ben je niet alles kwijt en kun je belangrijke gegevens eenvoudig terugzetten.  

Met één klik WordPress installeren

Wil jij WordPress installeren? Dat kan zeer eenvoudig via het controlepaneel van TransIP. Kies de taal van je installatie, vul een aantal gegevens in en klik vervolgens op ‘installeren’. Het installatieproces duurt maar enkele minuten. Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Kies dan voor WordPress hosting. TransIP zorgt er in dat geval voor dat WordPress alvast voor je geïnstalleerd is en dat je er direct mee aan de slag kan gaan. Ideaal! 

Gratis SSL-certificaat

Welk hostingpakket je bij TransIP ook kiest, je krijgt altijd een gratis SSL-certificaat. Deze moet je alleen wel handmatig activeren. Dit kan zeer eenvoudig via het controlepaneel van TransIP. De installatie duurt ongeveer een half uur. Dit is iets langer dan bij de meeste andere hostingbedrijven. Daar ben je gemiddeld een paar minuten kwijt voor de installatie van een SSL-certificaat.  

Zijn er ook nadelen verbonden aan TransIP?

In deze TransIP review hebben we tot nu toe voornamelijk de voordelen besproken. Echter is het ook essentieel om op de hoogte te zijn van de nadelen. Je wil namelijk de perfecte keuze maken. Over het algemeen biedt TransIP meer voordelen dan nadelen. Echter zijn er wel een aantal punten waar je op moet letten. 

 

Om te beginnen kun je op alle hostingpakketten maar één website installeren. Daarnaast heb je geen testomgeving. Gebruikers vinden de kosten voor TransIP vrij hoog ten opzichte van de andere hostingpartijen. We komen in deze TransIP review later terug op de kosten voor dit hostingbedrijf.  

De klantenservice

TransIp is een zeer groot bedrijf. Je zou dan ook een uitstekende klantenservice verwachten. Echter zijn wij niet heel erg te spreken over de klantenservice van TransIP. Ze hebben namelijk geen live chat en ze zijn ook telefonisch niet te bereiken.  

 

Hoe kun je dan wel in contact komen met de klantenservice van TransIP? Je kunt ze enkel bereiken via support tickets in je dashboard. Je moet ongeveer een uur wachten op een reactie. De reacties op jouw vragen zijn vrij uitgebreid en de medewerkers van TransIP zijn over het algemeen bekwaam. Ze proberen je écht zo goed mogelijk te helpen.  

 

Een reactietijd van een uur vinden wij wel te overzien. Op een reactie op een e-mail moet je vaak langer wachten. We vinden het wel een groot nadeel dat je de klantenservice niet kan bellen. Houd hier dus rekening mee wanneer je een hostingpakket gaat afnemen bij TransIP. 

De kosten en betaalmethodes voor TransIP

Heb jij na het lezen van onze TransIP review interesse gekregen in deze hostingpartij? Dan rest er waarschijnlijk nog één belangrijke vraag: ‘met welke kosten moet je rekening houden?’. Daar gaan wij jou in deze TransIP review antwoord op geven. De kosten die wij hieronder benoemen worden gehanteerd op het moment dat wij deze TransIP review schrijven. Het kan dus zijn dat deze prijzen niet meer up-to-date zijn. Klik voor de actuele prijzen op deze link!  

 

Shared Hosting 

Voor het grootste gedeelte van de gebruikers is shared hosting de beste optie. Het is een goedkope vorm van hosting en het is zeer makkelijk om te gebruiken. TransIP biedt drie verschillende Shared Hosting pakketten: Max, Pro en Core.  

 

Helaas kun je op de website niet duidelijk aflezen wat de specificaties zijn van ieder pakket. Het goedkoopste pakket (Core) is geschikt voor 10.000 maandelijkse bezoekers. Het duurste pakket (Max) is geschikt voor zo’n 50.000 maandelijkse bezoekers. 

 

Ieder pakket biedt meer dan genoeg opslagruimte. Echter valt ons wel op dat je bij ieder pakket maar één website kunt installeren. Dit is logisch bij een goedkoper pakket, maar bij een wat duurder pakket verwacht je toch wel wat meer. Een groot voordeel is wel dat je maandelijks kunt betalen bij TransIP. Je zit dus niet, net als bij veel andere hostingpartijen, jarenlang vast aan een contract.  

 

Voor ieder pakket betaal je een instaptarief van 1,99 euro per maand. Voor het Core pakket geldt dit instaptarief voor de eerste 12 maanden en voor het Pro en Max pakket geldt dit voor de eerste 6 maanden. Na deze periode worden de volgende prijzen gehanteerd: 

 

  • Core: 5,99 euro per maand (eerste 12 maanden voor 1,99 euro per maand) 
  • Pro: 9,99 euro per maand (eerste 6 maanden voor 1,99 euro per maand) 
  • Max: 19,99 euro per maand (eerste 6 maanden voor 1,99 euro per maand) 

 

VPS 

Voor de meer ervaren webmasters worden er diverse VPS-hosting pakketten aangeboden. VPS-hosting bij TransIP is unmanaged. Dit wil zeggen dat jij zelf het serveronderhoud en de instellingen kunt kiezen. Er zijn twee soorten VPS waar je uit kunt kiezen:  
 

  • TransIP BladeVPS: tussen de 30 euro en 120 euro per maand. 
  • TransIP PerformanceVPS: tussen de 240 euro en 480 euro per maand. 

 

Welk pakket het beste bij jou past en wat je daar precies voor kwijt bent kun je terugvinden op de website van TransIP 

 

Betaalmethodes 

Je kunt bij TransIP op twee manieren betalen: via iDeal of automatische incasso. Het is dus niet mogelijk om direct met MasterCard, Visa of PayPal te betalen.  

Interesse in TransIP? Vraag het Guus!

Hopelijk heb jij aan de hand van deze TransIP review een duidelijk beeld gekregen van deze hostingpartij. Heb jij nou interesse gekregen in TransIP? Twijfel dan niet en neem direct een kijkje op de website van TransIP. 

Ben je op zoek naar alternatieven? Check dan onze top 10 beste webhosting van Nederland en ontdek wel hostingbedrijf het beste bij jou past. 

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten