Top 10 beste webhosting van Nederland

Ben jij op zoek naar de beste webhosting van Nederland? Check dan snel onze lijst met de 10 beste webhosting bedrijven van Nederland.

De beste webhosting van Nederland

Hieronder vind je onze top 10 beste webhosting van Nederland. 

1

logo versio

Versio

Uitstekend
4.8/5

9,9

Uitstekend
4.7/5

2

Mijndomein

Uitstekend
4.7/5

9,8

Uitstekend
4.7/5

3

ixl Hosting

Uitstekend
4.4/5

9,6

Uitstekend
4.7/5

4

JouwWeb

Uitstekend
4.3/5

9,3

Uitstekend
4.7/5

5

Mijn.host

Uitstekend
4.2/5

9,3

Uitstekend
4.7/5

6

Yourhosting

Uitstekend
4.1/5

9,0

Uitstekend
4.7/5

7

SoHosted

Uitstekend
4/5

8,9

Uitstekend
4.7/5

8

Combell

Uitstekend
3.8/5

8,7

Uitstekend
3.8/5

9

Vimexx

Uitstekend
3.7/5

8,4

Uitstekend
4.7/5

10

TransIP

Uitstekend
4.4/5

9,6

Uitstekend
4.7/5

Vergelijken is een stuk makkelijker dan je denkt, start direct

– Guus

Ben jij op zoek naar de beste webhosting van Nederland? Dan is de kans groot dat je met zo’n grote hoeveelheid aanbieders door de bomen het bos niet meer ziet. Uiteraard is het ook nog eens zo dat de ‘beste webhosting’ voor iedereen een andere definitie heeft. Dat komt omdat je tegenwoordig talloze opties hebt en iedereen andere dingen belangrijk vindt.  

 

Wij willen jou op weg helpen met de zoektocht naar de beste webhosting van Nederland. Daarom hebben we de top 10 beste webhosting van Nederland voor je op een rijtje gezet. Zo heb jij een duidelijk overzicht van alle voor- en nadelen van de beste webhostingpartijen. Verder leggen we je uit waar je rekening mee moet houden tijdens het vergelijken van de beste webhosting. Hierdoor wordt jouw keuze ongetwijfeld een stuk makkelijker. 

1: Versio

Versio is wat ons betreft de beste webhosting van Nederland. Versio is in de laatste 10 jaar uitgegroeid tot een speler met meer dan 40.000 klanten. Het biedt een fantastisch aanbod aan hoogwaardige diensten en je kunt beschikken over een overzichtelijk gebruikerspaneel. Op het gebied van klanttevredenheid scoort Versio ook bijzonder goed.  

 

Betrouwbaar en kwalitatief erg sterk 

Versio staat bekend als een betrouwbaar webhosting bedrijf. Het is mogelijk om zeer goedkoop in te stappen. Wanneer je wil upgraden naar een groter pakket, biedt dit je enorm veel opties. Er zijn mensen die het maandbedrag te hoog vinden, waardoor Versio niet voor iedereen de beste webhosting van Nederland is. Het is belangrijk om goed te kijken naar jouw doelen. Want binnen deze prijsklasse is Versio écht een absolute topper.  

 

Meer weten over Versio? Check dan onze review!

2: Mijndomein

Mijndomein is een van de grootste webhosting bedrijven van Nederland. Deze partij heeft ruim 250.000 klanten en 800.000 domeinnamen in beheer. Door de naamsbekendheid en scherpe introductieprijzen is het een webhosting bedrijf waar veel starters terechtkomen. Het is ideaal voor partijen die goedkoop willen starten met webhosting.  

 

Goede klantenservice 

Vroeger werd de klantenservice van Mijndomein niet erg goed beoordeeld, maar tegenwoordig is het te merken dat zij hier flinke stappen in gezet hebben. Mensen worden enorm snel en goed geholpen. Mijndomein is een zeer veilige keuze wanneer je als starter op zoek bent naar een goedkope webhosting partij. Daarom heeft Mijndomein een positie weten te bemachtigen binnen de top 10 van beste webhosting van Nederland. 

 

Meer weten over Mijndomein? Check dan onze review!

Mijndomein

3: iXL Hosting

De hosting provider iXL Hosting is opgericht in 2007 en biedt persoonlijke en zakelijke webhosting, reseller hosting, CMS-hosting, cloud servers, dedicated servers en alle bijbehorende diensten die je hierbij kan verwachten.  

 

Dynamische en innovatieve bedrijfsvoering 

Deze partij is trots op zijn dynamische en innovatieve bedrijfsvoering die door wereldwijde klanten erg gewaardeerd wordt. De infrastructuur van iXL bestaat uit twee datacenters en twee netwerken. De website is volledig Nederlands wat voor de Nederlandse gebruikers erg handig is. In samenwerking met de ontwikkelaar wordt de technische inrichting van de hosting oplossing afgestemd en de applicatie specifiek geoptimaliseerd. 

 

Meer weten over iXL Hosting? Check dan onze review!  

ixl Hosting

4: JouwWeb

JouwWeb richt zich voornamelijk op het bieden van eenvoudige website-ontwerptools. De services die zij bieden zijn geweldig voor starters. De functionaliteit is enigszins beperkt waardoor het eenvoudig is om beslissingen te nemen. Op die manier kan er ook niet veel misgaan. Ben jij een wat meer ervaren gebruiker? Dan zal je wellicht merken dat je iets meer vrijheid wil. 

 

Onbeperkte opslag en gratis SSL-certificaten 

Alle betaalde pakketten van JouwWeb bieden een aantal handige functies. Zo beschik je over een onbeperkte opslag, onbeperkte bandbreedte, gratis domein, meertalige websites en gratis SSL-certificaten. Dit zorgt voor een aantal flinke kostenbesparingen.

 

Meer weten over JouwWeb? Check dan onze review!

5: Mijn.host

Mijn.host heeft niet voor niets een positie binnen onze lijst van beste webhosting weten te bemachtigen. Dit komt namelijk door de fantastische combinatie van krachtige prestaties, uitgebreide functies en een vriendelijk en behulpzaam support-team.  

 

Uitstekende klantenservice en een flexibele looptijd 

Mijn.host is dé ideale partij wanneer je op zoek bent naar een flexibele looptijd, onbeperkt dataverkeer en de mogelijkheid om meerdere websites te hosten. Verder zijn de prestaties en de klantenservice van het webhosting bedrijf van uitstekende kwaliteit. Je WordPress wordt automatisch geoptimaliseerd en je bent verzekerd van de beste resultaten.  

 

Meer weten over mijn.host? Check dan onze review!

6: Yourhosting

YourHosting is één van de grootste webhosting aanbieders op de Nederlandse markt. Het webhosting bedrijf heeft ruim 160 duizend klanten en 1,1 miljoen domeinregistraties. Het bedrijf is ruim 15 jaar actief en telt meer dan 100 medewerkers.  

 

Erg breed productaanbod 

De reden dat Yourhosting een plek heeft bemachtigd in onze lijst van 10 beste webhosting bedrijven is omdat zij een zeer breed productaanbod hebben. Het aanbod is geschikt voor veel verschillende type sites. Dit is ideaal wanneer jij meerdere producten wil onderbrengen. 

 

Uitstekende klantenservice 

Daar komt nog eens bij dat Yourhosting een uitstekende klantenservice heeft. Klanten beoordelen deze dan ook erg positief. Yourhosting is goed telefonisch bereikbaar. Hierdoor word je enorm snel geholpen. 

 

Meer weten over Yourhosting? Check dan onze review!

Yourhosting

7: SoHosted

SoHosted is een webhostingbedrijf in Nederland dat een hupmiddel voor websitebouwers aanbiedt. Dit hulpmiddel is zowel in het Nederlands als Engels beschikbaar. De hostingpakketten van SoHosted kunnen voor zowel kleine WordPress-websites als grootschalige bedrijfswebsites een ideale oplossing bieden.  

 

Gebruiksvriendelijk 

Wat ons betreft werkt SoHosted enorm gebruiksvriendelijk. Je hebt geen kennis nodig op het gebied van coderen of programmeren om de tool te kunnen gebruiken. Als je een beetje weet hoe je met een computer om moet gaan, dan zou het geen probleem moeten zijn om met SoHosted te werken. Je ontvangt ook een introductievideo waarin je een goed beeld krijgt van de resultaten die je kunt behalen.  

 

Onbeperkt dataverkeer en SSL-ondersteuning 

Bij dit webhosting bedrijf krijg je onbeperkt dataverkeer en SSL-ondersteuning, zelfs bij een standaardpakket. Dus wanneer je voor een basispakket gaat zijn alle functies al inbegrepen. Wil je het volledige potentieel van jouw website benutten? Dan kun je beter voor een premiumpakket gaan. Hierbij ontvang je namelijk 2 GB geheugen, 2 CPU-kernen en een onbeperkt aantal databases. 

 

Meer weten over SoHosted? Check dan onze review!

8: Combell

Combell is ongetwijfeld een van de oudste webhosting bedrijven binnen dit lijstje van beste webhosting van Nederland. Momenteel heeft deze partij al meer dan 168.000 klanten verder geholpen. Dat vinden wij niet zo gek, aangezien de service en de kwaliteit van de producten van Combell uitstekend zijn.  

 

Echt waar voor je geld 

Combell biedt verschillende pakketten voor zowel de particuliere als de zakelijke gebruiker. Je krijgt zelfs een gratis domein en SSL-certificaat bij ieder pakket. Je bent direct goed beveiligd tegen aanvallen door malware of hackers. Bij Combell krijg je zeker waar voor je geld. Het enige nadeel is dat je wel beperkt bent in het aantal domeinnamen. Over het algemeen is dit voor de gemiddelde websitebeheerder geen ramp, maar als je een grootverbruiker bent kan dit wel vervelend zijn.  

 

Meer weten over Combell? Check dan onze review!

9: Vimexx

Vimexx staat bij ons ook in de lijst van beste webhosting van Nederland. Dit komt omdat de prijs-kwaliteitsverhouding voor deze webhosting enorm goed is. Toch is dit niet de enige reden dat Vimexx in ons lijstje van beste webhosting staat. Het beschikt namelijk over een ISO-certificering, heeft een top klantenservice en het maakt gebruik van voorzieningen die draaien op groene stroom.  

 

Eindeloze mogelijkheden en zeer betrouwbare diensten 

In onze ogen levert Vimexx de beste webhosting van deze tijd. Zo kun je kiezen voor hostingpakketten die ervoor zorgen dat jouw website zo snel mogelijk geladen wordt. Je bent er bij Vimexx 100% zeker van dat er enkel gebruik wordt gemaakt van de beste apparatuur, netwerken en datacentrums. Vimexx beschikt over een uitstekend bedienbaar controlepaneel die voor iedereen makkelijk te begrijpen is. Ook worden er automatische back-ups gemaakt van je data. Dit is uiteraard enorm handig. 

 

De beste prijs-kwaliteitsverhouding 

Vimexx hanteert flexibele prijsstellingen. Je kunt kiezen voor een simpel, maar goedwerkend hostingpakket. Het is ook mogelijk om tal van pakketten te kiezen die aansluiten op jouw specifieke wensen. Wat Vimexx een van de beste webhosting bedrijven van Nederland maakt is dat de producten in verhouding met de markt erg voordelig zijn voor wat je krijgt. Vimexx krijgt dus een mooie positie van ons in het lijstje van beste webhosting van Nederland.

10: TransIP

TransIP is tot op de dag van vandaag een van de populairste hostingproviders van Nederland. Deze partij heeft een flinke naam opgebouwd als domein registrar. Het is een veel gekozen aanbieder voor zowel particuliere als zakelijke gebruikers. Door de jaren heen is TransIP uitgegroeid tot een van de meest bekende partijen binnen de markt. Door de kwaliteit en ervaring van deze partij heeft TransIP een mooie positie binnen de top 10 van beste webhosting weten te bemachtigen.  

 

De juiste ervaring en uitstekende kwaliteit 

Wanneer je voor TransIP kiest ben je verzekerd van de allerbeste kwaliteit. Je kan namelijk beschikken over de snelste servers van dit moment. Het is mogelijk om binnen slechts 3 minuten aan de slag te gaan met jouw nieuwe domein. Dit komt door het geautomatiseerde proces dat TransIP gebruikt bij het beginnen van een nieuwe website. Klanten zijn enorm tevreden over de diensten die zij geleverd krijgen. De klantenservice is erg goed en het bestelproces krijgt goede beoordelingen van huidige klanten. 

 

Meer weten over TransIP? Check dan onze review!

Waar moet je op letten bij het kiezen van de beste webhosting provider?

Nu je op de hoogte bent van de 10 beste webhosting bedrijven van Nederland, rest er waarschijnlijk nog één vraag: welke webhosting moet ik nou kiezen? Wij willen jou zo goed mogelijk helpen bij de zoektocht naar jouw ideale webhosting. Daarom hebben wij een aantal punten voor je op een rijtje gezet waarop je moet letten wanneer je webhosting gaat vergelijken.

De hoeveelheid schijfruimte

Het eerste punt waar je rekening mee moet houden tijdens het vergelijken van de beste webhosting is de hoeveelheid schijfruimte. De schijfruimte geeft in MB of GB aan hoeveel ruimte jij precies tot je beschikking hebt binnen jouw webhostingpakket. Let er goed op dat deze schijfruimte niet alleen voor jouw website is, maat dat ook de e-mails hiertoe behoren. Heb je te weinig schijfruimte? Dan kan je geen nieuwe content meer toevoegen op je website en geen e-mails meer ontvangen. Let hier dus goed op tijdens jouw zoektocht naar de beste webhosting.

De snelheid

Het tweede punt dat erg belangrijk is om naar te kijken is de snelheid en uptime van de webhosting provider. Google neemt de snelheid namelijk mee als ranking factor. Hoe sneller je website, hoe hoger deze zal scoren in de zoekmachines van Google. Hierdoor word jij online beter vindbaar. Ben jij op zoek naar de beste webhosting? Let dan dus goed op de snelheid en uptime van de webhosting.

Hoeveelheid dataverkeer

Het derde punt waar je op moet letten wanneer je de beste webhosting gaat vergelijken is de hoeveelheid dataverkeer. Dit is namelijk bepalend voor de hoeveelheid bezoekers die jij per maand op jouw website kan verwelkomen. Met het dataverkeer bedoelen we namelijk de hoeveelheid gegevens die uitgewisseld wordt tussen de server en de computer van de bezoeker. Ga je over de hoeveelheid dataverkeer? Dan moet je meer betalen. Om dit te voorkomen moet je dus goed rekening houden met de hoeveelheid dataverkeer tijdens het vergelijken van de beste webhosting.

Kwaliteit van de klantenservice

Zeker geen belangrijk onderdeel tijdens het vergelijken van de beste webhosting is de kwaliteit van de klantenservice. Webhosting kan soms vrij technisch zijn waardoor er zo nu en dan wel eens iets fout gaat. Mocht er iets fout gaan dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden. Ben jij op zoek naar het beste webhosting bedrijf? Kies dan voor een webhosting bedrijf met een goede en snelle klantenservice.

De beveiliging van de website en server

Je wil uiteraard voorkomen dat je website gehackt wordt of dat er een DDoS aanval op jouw website plaats vindt. Let tijdens jouw zoektocht naar de beste webhosting goed op wat de hostingpartij kan bieden om jouw website of webshop te beveiligen. Denk bijvoorbeeld aan een SSL-certificaat. Ook automatische back-ups en server monitoring zijn erg goede toevoegingen.

De kosten van de webhosting

Je bent natuurlijk op zoek naar de beste webhosting van Nederland, maar anderzijds speelt de prijs ook nog een belangrijke rol. Niemand wil honderd euro per maand betalen om je website live te hebben staan. Let dus tijdens je zoektocht naar de beste webhosting goed op de prijs-kwaliteitsverhouding.

Maandelijks de beste tips om geld te besparen in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Op die manier houd je geld én tijd over voor de leuke dingen in het leven.