Collectief voordeel

Kwaliteit leads

Groei in klanten

Ontvang snel offertes

Versio review

Wil jij een website of webshop bouwen? Ontdek of Versio hét ideale hostingbedrijf is voor jou. 

Versio review: alles wat je moet weten over dit hostingbedrijf

Momenteel één van de populairste Nederlandse hostingpartijen: Versio. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Versio is enorm snel, je ontvangt een gratis SSL-certificaat en je hebt keuze uit diverse pakketten. Wanneer je er zelf niet helemaal uitkomt kun je terecht bij een uitstekende klantenservice.  

 

In deze Versio review bespreken we de belangrijkste voor- en nadelen van deze hostingpartij. Daarnaast vertellen we je alles over de kosten en de klantenservice. Aan de hand van deze Versio review kun jij bepalen of deze hostingpartij bij jou past of niet.  

Spring snel naar:

Versio voor een snellere website

Versio is een hostingbedrijf dat al meer dan 10 jaar actief is in het leveren van hosting en alle bijkomende zaken. Denk aan SSL-certificaten, webmail, domeinregistratie en een aantal verschillende soorten webhosting. Door de jarenlange ervaring weet Versio precies hoe jij het maximale uit je website of webshop haalt.  

 

Het Nederlandse hostingbedrijf is gevestigd in Lelystad. Versio heeft diverse servers binnen Nederland waar jouw website op gehost kan worden. Dat de servers zich in Nederland bevinden is eigenlijk ideaal. Omdat de servers zo dichtbij zijn kan informatie veel sneller geleverd worden. Oftewel, je hebt een veel snellere website! 

 

Omdat jouw website sneller is wordt deze beter gevonden in Google. Jouw online vindbaarheid vergroot. Dit zorgt voor meer klanten en dus voor meer inkomsten. Het kiezen van de juiste hostingpartij is dus van groot belang voor het succes van jouw website of webshop.  

 

In deze Versio review vertellen we je graag meer over de webhosting zelf. Waarom zou je voor Versio kiezen en niet voor een andere hostingpartij?

Je hebt geen technische kennis nodig voor Versio

Je wil natuurlijk voorkomen dat jouw website regelmatig offline gaat of dat er een hoop technische zaken bij komen kijken waar jij niks vanaf weet. Versio begrijpt dat. Daarom hebben zij hun systeem zo opgezet dat het enorm makkelijk werkt. Zelfs als je geen technische kennis hebt is het mogelijk om een eigen domeinnaam en webhosting pakket aan te schaffen bij Versio. Ook als beginner kun je een SSL-certificaat koppelen en met één druk op de knop WordPress installeren.  

 

Ook is het mogelijk om eenvoudig een bedrijfsmail aan te maken die aansluit bij jouw website. Versio biedt daarnaast een SpamAssassin. Hierdoor worden spammailtjes automatisch uit je mailbox gehaald. Dus mailtjes die afkomstig zijn van het contactformulier van jouw website komen niet langer terecht in jouw spam mailbox.  

 

Om jouw website en mail te beschermen tegen virusaanvallen van buitenaf is het ook mogelijk om een antivirusprogramma te installeren. Ook dit is super eenvoudig. Bij de meeste andere hostingpartijen kost dit veel meer moeite. 

Het geschikte hostingpakket kiezen

Bij veel hostingpartijen is het lastig om het ideale hostingpakket te kiezen. Bij het kiezen van het juiste hostingpakket is het namelijk belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid bandbreedte waar jij recht op hebt. Maak je de verkeerde keuze? Dan is het wisselen van hostingpakket vaak geen makkelijke klus. Daar heeft Versio een oplossing voor.  

 

De hoeveelheid bandbreedte is namelijk onbeperkt. Je kan dus zoveel websitebezoekers ontvangen als nodig is zonder dat hiervoor extra kosten in rekening gebracht worden. Daarnaast is het verstandig om naar het aantal domeinen te kijken dat jij in jouw webhostingpakket wil plaatsen. Niet ieder pakket is geschikt voor meerdere domeinen.  

 

Versio heeft voor iedereen een gepast hostingpakket samengesteld. Uiteraard moet je wel zelf even kijken welk pakket het beste aansluit bij jouw wensen. De goedkopere pakketten zijn vanzelfsprekend wel minder veilig en laden niet zo snel als de duurdere pakketten. Later in deze Versio review komen we terug op de kosten voor Versio.  

Een gratis SSL-certificaat

Ken je dat? Je bezoekt een onveilige webshop waardoor Google een melding geeft dat de website niet veilig is. Kies je er vervolgens toch voor om door te klikken naar de website? Dan zie je een rood slotje met een kruisje. Dit betekent dat de data op deze website eventueel door anderen gestolen kan worden.  

 

Meestal klik je deze websites zo snel mogelijk weg. Dit doen jouw potentiële klanten natuurlijk ook. Een veilige website is dus ontzettend belangrijk om websitebezoekers te kunnen ontvangen. Daarom krijg je bij ieder pakket van Versio een gratis SSL-certificaat. Hiermee kun je jouw website beveiligen. Een SSL-certificaat is tegenwoordig bijna een verplichting. Het is namelijk een van de factoren waarmee Google bepaalt hoe goed jij gevonden wordt in de zoekresultaten. Het instellen van dit SSL-certificaat kan bij Versio met één druk op de knop.  

Optimale beveiliging van jouw website of webshop

Versio doet er alles aan om hackers op jouw website te voorkomen. Je wil natuurlijk voorkomen dat zij bij de data van jouw bezoekers kunnen komen. Versio maakt gebruik van diverse functionaliteiten om jouw website of webshop optimaal te beveiligen.  

 

Naast het SSL-certificaat dat we zojuist benoemd hebben, beschikken zij ook over een ingebouwde virusscanner. Deze beschermd jouw website en mail tegen virussen. Versio heeft ook beveiligingsfunctionaliteiten aan hun servers toegevoegd. Hierdoor zal jouw website altijd online zijn en kan er niet ingebroken worden op de servers.  

Snelle servers voor een snelle website

Een snelle website of webshop is een absolute must. Mensen zijn tegenwoordig gewend informatie supersnel te vinden. Doet jouw website er langer dan drie seconden over om te laden? Dan zullen bezoekers, en dus potentiële klanten, sneller wegklikken. Ze gaan dan naar de concurrent. Zonde! 

 

Ook Google houdt niet van websites die traag laden. Daarom zijn trage websites een stuk lastiger te vinden in de zoekmachine. Je loopt dus eigenlijk al direct klanten mis. Investeren in hosting is een erg verstandige keuze. 

 

Het grootste gedeelte van jouw bezoekers komt waarschijnlijk uit België of Nederland. Daarom heeft Versio meerdere servers in Nederland. Jouw website kan hierdoor sneller getoond worden aan jouw bezoekers. Wanneer de server in bijvoorbeeld Amerika zou staan zou jouw website veel trager laden. Versio zorgt dus voor een enorm snelle website! 

 

Dit is niet het enige dat Versio doet om jouw website of webshop snel te maken. Zij maken namelijk ook gebruik van SSD harde schijven. Deze zorgen voor een duurzamer opslagsysteem en nog snellere laadtijden.  

Gratis back-ups

Wanneer je een website bouwt wil je wel eens dingen uitproberen. Dit is belangrijk, want als je geen nieuwe dingen probeert ga je ook niet vooruitkomen. Als je nieuwe dingen probeert maak je wel eens fouten. Dat is niet erg, maar het kan wel veel tijd en geld kosten om dit weer op te lossen. Daarom is het van groot belang om regelmatig een back-up te maken van jouw website. 

 

Gaat er iets mis? Dan kun je dit eenvoudig terugzetten naar jouw meest recente back-up. Versio maakt dit zelfs extra makkelijk. Je hebt namelijk de mogelijkheid om automatisch back-ups te laten maken. Dit is enorm handig omdat veel mensen vergeten om regelmatig een back-up te maken.  

Je krijgt toegang tot de Versio webmail

Ga jij een website of webshop bouwen? Dan hoort hier vanzelfsprekend ook een professioneel e-mailadres bij. Hiervoor gebruik je natuurlijk geen gmail of outlook e-mailadres. Je gebruikt een e-mailadres dat past bij jouw domeinnaam. Bij Versio is het mogelijk dit eenvoudig aan te maken.  

 

We zullen je uitleggen hoe je dit doet: 

  • Log in op jouw Versio account. 
  • Klik vervolgens op ‘e-mailaccounts’. 
  • Maak hier een e-mailadres aan dat jouw domeinnaam bevat. 
  • Heb jij meerdere medewerkers? Maak dan voor iedere medewerker een eigen e-mailadres aan.  

Zijn er ook nadelen verbonden aan Versio?

In deze Versio review hebben we je voornamelijk vertelt over de voordelen van dit hostingbedrijf. De hosting is snel, makkelijk in gebruik en het zorgt ervoor dat jouw website goed beveiligd is. Uiteraard is het ook belangrijk om in deze Versio review de nadelen te bespreken. Je wil immers een goede keuze maken voor een hostingbedrijf. 

 

Wat voor een aantal gebruikers een nadeel kan zijn is dat het goedkoopste hostingpakket niet erg bijzonder is. Zoals we je al uitgelegd hebben kan je kiezen uit diverse hostingpakketten. Deze verschillen niet alleen in prijs, maar ook in snelheid, beveiliging, functionaliteiten en gebruiksgemak.  

 

De goedkopere pakketten van Versio stellen wat ons betreft niet zo heel veel voor. Je betaalt misschien weinig, maar je krijgt er ook erg weinig voor terug. Het is mogelijk om hiermee een website te bouwen. Deze website zal echter niet erg snel en veilig zijn. Wanneer je een beginner bent zal het ook lastig zijn om zelfstandig aan de slag te gaan met dit pakket. 

 

Dus wil je gebruik maken van Versio? Kies dan voor een wat duurder pakket. Deze zijn de prijs wat ons betreft 100% waard. Maak een weloverwogen keuze en kijk niet alleen naar de kosten voor de hostingpakketten. Doordat jouw website sneller en veiliger is zal dit ook meer klanten opleveren: je verdient de kosten dus snel terug.  

De kosten voor Versio

Op deze pagina vind je een duidelijk overzicht van de verschillende hostingpakketten en de kosten hiervoor. Je hebt eigenlijk de keuze uit vier verschillende pakketten: Light, Standard, Advanced en Extreme. De hostingpakketten verschillen behoorlijk van elkaar.  

 

Verdiep je dus goed in de verschillende pakketten om te voorkomen dat je de verkeerde keuze maakt. Denk daarom goed na over zaken als: wat wil ik met mijn website bereiken? Hoe goed moet mijn website zijn? En hoeveel domeinen wil ik in mijn hostingpakket plaatsen? In deze Versio review nemen we graag de verschillende hostingpakketten met je door.  

 

Light  

Het Light webhosting pakket is het goedkoopste. Je betaalt hiervoor maar 1 euro per maand. Dat klinkt ontzettend goedkoop, maar je krijgt er niet veel voor terug. Je krijgt als het ware de basis die je nodig hebt voor het bouwen van een website. Echter zijn de kwaliteit, snelheid en veiligheid van jouw website dan niet zo goed. Dit pakket is ideaal geschikt voor bijvoorbeeld een testwebsite. Wil jij wat serieuzer aan de slag gaan met het bouwen van een website of webshop? Dan raden we je aan om voor een ander hostingpakket van Versio te kiezen.  

 

Standard 

De tweede optie waar je voor kunt kiezen is het Standard hostingpakket. Hiervoor betaal je 6,99 euro per maand. Dit pakket is al een stuk beter dan de Light variant. Je website is direct een stuk sneller.  

 

Advanced 

Vervolgens kun je kiezen voor het Advanced pakket. Dit pakket kunnen we zeker wel aanraden. Je hebt een snellere website, je website is beter beveiligd en het is over het algemeen zeer gebruiksvriendelijk. Je krijgt voor een klein extra bedrag dan het Standard pakket toch een hoop meer. Voor het Advances pakket van Versio betaal je 7,99 euro per maand.  

 

Extreme 

Het laatste pakket waarvoor je kunt kiezen is het Extreme webhosting pakket. Met dit pakket kun je écht het maximale uit je website of webshop halen. Bij dit pakket krijg je het meeste waar voor je geld. We raden dit pakket in de meeste gevallen dan ook aan. De kosten voor het Extreme pakket van Versio zijn 9,99 euro per maand.

De klantenservice van Versio

In deze Versio review willen we ook wat dieper ingaan op de klantenservice van dit webhostingbedrijf. Wanneer je tegen problemen aanloopt wil je uiteraard goed en snel geholpen worden. Wij zijn erg te spreken over de klantenservice van Versio. Wat wij persoonlijk heel fijn vonden is dat zij gewoon Nederlands spreken. Dit is bij veel andere hostingbedrijven namelijk niet het geval.  

 

Er zijn verschillende manieren om contact op te nemen met de klantenservice van Versio. Zo kun je een live chat starten met een van de medewerkers. Op deze manier krijg je het snelste het antwoord op jouw vraag. Heb jij een minder dringende vraag? Dan is het ook mogelijk om een mail te versturen. Bovendien kun je een kijkje nemen in de kennisbank van Versio. Hier vind je de antwoorden op veelgestelde vragen.  

 

De klantenservice is iedere werkdag beschikbaar van 09:00 tot 17:00 en op zaterdag van 10:30 tot 17:00. Dit is voor een Nederlandse hostingpartij meer dan voldoende.   

Interesse in Versio?

Heb je na het lezen van deze Versio review interesse gekregen in dit hostingbedrijf? Neem dan direct een kijkje op de website van Versio 

Ben je op zoek naar alternatieven? Check dan onze top 10 beste webhosting van Nederland en ontdek wel hostingbedrijf het beste bij jou past. 

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten