Traprenovatie specialisten vergelijken

Ben jij op zoek naar een professioneel traprenovatiebedrijf voor jouw traprenovatie?

De 5 belangrijkste voordelen van een traprenovatie

Een trap kan door de jaren heen behoorlijk oud en lelijk worden. Overschilderen heeft in dat geval geen zin meer. Er is een traprenovatie nodig. Is de trap van jouw woning versleten? Of past de trap niet goed meer bij het interieur? Dan is het tijd voor een traprenovatie. Dit levert jou een hoop voordelen op. In dit artikel vertelt Guus jou over de 5 belangrijkste voordelen van een traprenovatie.

Spring snel naar:

Hoe werkt een traprenovatie?

Voordat we je meer vertellen over de voordelen van een traprenovatie is het verstandig om te kijken naar hoe een traprenovatie precies in zijn werk gaat. Laat je een traprenovatie uitvoeren? Dan blijft de huidige structuur van je trap behouden. Afhankelijk van de staat van jouw trap worden er nieuwe treden op of over de bestaande treden aangebracht. Bij een traprenovatie kan vrijwel ieder materiaal gebruikt worden. Denk aan hout, staal, leer en tapijt. Een traprenovatie neemt verschillende voordelen met zich mee. Daarover vertellen we je graag meer. 

1: Geef jouw woning een make over en creëer een compleet nieuwe stijl

Past jouw trap niet meer bij de rest van het interieur? Of heb je de trap te lang links laten liggen? Betrek de trap dan bij de rest van het interieur met een traprenovatie. Dit is jouw kans om de trap te voorzien van een nieuwe kleur laminaat, hout of tapijt dat helemaal van deze tijd is. Oogt jouw huidige trap verouderd? Dan kun je deze met een traprenovatie opknappen.  

 

Jouw woning krijgt hierdoor een compleet nieuwe look. Ga jij voor industrieel, klassiek, landelijk, modern of heb je een ander idee? Kies materiaal dat past bij de stijl van jouw woning en maak van jouw trap een absolute eyecatcher. 

2: Traprenovatie voor een veilige trap

Eén van de grootste voordelen van een traprenovatie is de veiligheid. Het is belangrijk om een versleten trap zo snel mogelijk te vervangen. Een trap wordt namelijk intensief gebruikt waardoor de kans op een ongeluk steeds groter wordt. In de meeste gevallen hoef je bij een versleten trap niet de gehele trap te vervangen. Een traprenovatie is hierbij al voldoende.  

 

Je kunt hierbij denken aan het laten plaatsen van nieuwe overzettreden. Dit kan in iedere stijl en met vrijwel ieder materiaal. Je realiseert op die manier niet alleen een prachtige uitstraling in je woning, het is ook direct een stuk veiliger. En de veiligheid van jouw huishouden staat natuurlijk voorop. 

3: De traprenovatie is snel klaar

Wist je dat een traprenovatie meestal binnen één dag al klaar is? In sommige situaties denk je dat het laten plaatsen van een nieuwe trap sneller is, echter is dit in de praktijk niet het geval. De oude trap hoeft namelijk niet verwijderd te worden. Dit scheelt een hoop tijd. Daarnaast komen er bij het plaatsen van een nieuwe trap veel meer tijdrovende werkzaamheden kijken. Denk aan stucwerk en het afval van de oude trap opruimen. 

traprenovatie met LED verlichting

4: Een waardevermeerdering van je huis

Eén van de voordelen die zeker niet mag ontbreken in dit rijtje gaat over de waardevermeerdering van jouw woning. Een oude versleten trap doet niets goeds aan de uitstraling van jouw woning. Laat je een traprenovatie uitvoeren? Dan realiseer je een betere basis. Je huis neemt direct in waarde toe wanneer er een goede trap in zit.  

5: Voordeliger dan de aanschaf van een nieuwe trap

Je weet nu dat een traprenovatie verschillende voordelen biedt qua tijd ten opzichte van het laten plaatsen van een nieuwe trap. Een traprenovatie is vaak in één tot enkele dagen te realiseren terwijl het laten plaatsen van een nieuwe trap veel meer tijd in beslag neemt.  

 

Het verwijderen van de oude trap zorgt bovendien voor meer bouwpuin dan bij een traprenovatie. Daarnaast moet dit ook nog eens afgevoerd worden naar de gemeentewerf. Bij een traprenovatie heb je dus veel minder afval. Je zal alleen een aantal afgezaagde stukken overzettreden overhouden. Dit staat totaal niet tot elkaar in verhouding. 

 

Een traprenovatie is niet alleen voordeliger op het gebied van tijd en afval. Het is ook een stuk goedkoper dan het laten plaatsen van een nieuwe trap. Een traprenovatie biedt overigens dezelfde verlening van de levensduur van de trap, als wanneer je een nieuwe trap laat plaatsen. Het biedt dus ook voordelen voor je portemonnee. 

traprenovatie

Zijn er ook nadelen verbonden aan een traprenovatie?

In dit artikel hebben we het voornamelijk gehad over de voordelen van een traprenovatie. Echter neemt een traprenovatie natuurlijk ook enkele nadelen met zich mee. 

 

Wanneer je zelf aan de slag gaat kan dit behoorlijk lang duren 

Er zijn veel mensen die zelf aan de slag gaan met hun traprenovatie. Dit doen zij om geld te besparen. Naast dat je nooit dezelfde kwaliteit kunt leveren als een vakspecialist, kost het je ook ontzettend veel tijd. Laat daarom jouw traprenovatie uitvoeren door een professioneel traprenovatiebedrijf. Afhankelijk van jouw wensen en de staat van je huidige trap is een specialist één tot enkele dagen bezig met de traprenovatie. Bovendien voeren zij alle rommel af waardoor jij in een schoon huis achterblijft. 

 

Er kan flink wat stof vrijkomen bij de traprenovatie 

Zeker wanneer je zelf aan de slag gaat met de traprenovatie kan er behoorlijk wat stof vrijkomen. Dit wordt nog erger wanneer je kiest voor hout of laminaat. Wanneer je dit wil voorkomen zal je de traptreden buiten op maat moeten maken. Houd hierbij alle deuren en ramen dicht zodat het stof je huis niet in kan waaien.  

 

Niet iedere vakspecialist levert uitstekende kwaliteit 

Op het internet vind je ontzettend veel traprenovatiebedrijven. Echter zitten er heel wat bedrijven tussen waarbij de trap er na de traprenovatie nog slechter uitziet dan voor de traprenovatie. Daarom is het belangrijk dat je verschillende vakspecialisten goed met elkaar vergelijkt.  

 

Daarmee kan Vraag het Guus jou helpen. Vraag offertes aan van verschillende vakspecialisten. Hierdoor vind je de vakspecialist die het beste bij jou past. Bovendien houd je hierdoor geld én tijd over voor de leuke dingen in het leven. Alle vakspecialisten die zijn aangesloten bij Vraag het Guus leveren uitstekende kwaliteit en beschikken over de juiste keurmerken.  

Op zoek naar een professioneel traprenovatiebedrijf? Vraag het Guus!

Is jouw trap toe aan een traprenovatie en ben je hiervoor op zoek naar dé ideale vakspecialist. Dan kan Vraag het Guus jou helpen. Vraag direct offertes aan, vergelijk verschillende vakspecialisten en kies het traprenovatiebedrijf dat het beste bij jou past. 

 

Ben jij benieuwd naar de kosten voor een traprenovatie? Lees dan onze blog ‘wat kost een traprenovatie?’. 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!