Reiniging vergelijken

Ben jij op zoek naar een specialist voor het reinigen van jouw zonnepanelen? Vergelijk en bespaar tot wel 40%!

Wanneer moet ik mijn zonnepanelen reinigen?

Merk jij dat de opbrengsten van jouw zonnepanelen steeds lager worden? Of wil jij graag voorkomen dat dit gaat gebeuren? Dan is het raadzaam om jouw zonnepanelen te reinigen. Maar hoe kun je dit het beste aanpakken, hoe vaak moet je dit doen en wanneer kan je jouw zonnepanelen het beste reinigen? Guus vertelt je alles over zonnepanelen reinigen!

Spring snel naar:

Wanneer is het beste moment om mijn zonnepanelen te reinigen?

Dit is een vraag die ik regelmatig ontvang. Wanneer is nou het beste moment om jouw zonnepanelen te reinigen? Ik raad je aan om in dit in april te doen. Op dat moment staan de zonnige maanden weer voor de deur. De dagen worden weer langer en er is dus meer zon. 75% van jouw jaarlijkse opbrengst haal je uit deze zonnige zes maanden. Zorg er dan ook voor dat jouw zonnepanelen in die periode optimaal kunnen presteren!

 

Je kunt jouw zonnepanelen het best een jaarlijkse reinigingsbeurt geven. Wanneer je dit ieder jaar rond april doet zit je dus goed! Het is wel verstandig om ongeveer drie keer per jaar te controleren of jouw zonnepanelen toe zijn aan een reiniging. Hierbij is het noodzakelijk om vooral te kijken naar vogelpoep. Een flinke klodder op één van de zonnepanelen kan al zorgen voor een rendementsverlies tussen de 2% tot 5%!

 

Ben jij op zoek naar de perfecte dag om jouw zonnepanelen te reinigen? Let dan goed op de weersomstandigheden van die dag. Kies een dag om jouw zonnepanelen te reinigen wanneer er weinig zonlicht is. Dit kan bijvoorbeeld op een bewolkte dag zijn maar ook vroeg in de ochtend of laat in de avond. Hiermee voorkom je dat het schoonmaakwater snel opdroogt en vlekken achterlaat.

1. Hoe kan ik het reinigen van mijn zonnepanelen het beste aanpakken?

Oké, je weet nu wanneer het beste moment is om jouw zonnepanelen te reinigen. Dan rest er nog één vraag: hoe kun je het reinigen van je zonnepanelen het beste aanpakken. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf aan de slag te gaan met het reinigen van je zonnepanelen maar je kunt het ook uitbesteden. Waar kies jij voor?

Zelf doen

Wil jij zelf aan de slag gaan met het reinigen van je zonnepanelen? Dat kan! Het is dan wel belangrijk om alleen een zachte doek, spons of borstel te gebruiken. Wanneer je niet goed bij sommige plekken kan, kun je een tuinslang inzetten. Gebruik alleen water en vermijd chemische reinigingsmiddelen! Krijg jij het vuil echt niet verwijderd met alleen water? Dan kun je ook regenwater of een speciaal reinigingsmiddel voor zonnepanelen gebruiken. Maak nooit gebruik van een hogedrukreiniger, schuurspons of harde borstel. Dit kan het glas flink beschadigen.

 

Zonnepanelen zijn vaak vrij lastig te bereiken. Ik raad je dan ook af om op een ladder te gaan staan. Op een ladder staan is al gevaarlijk, laat staan wanneer je ook nog aan het poetsen bent. Wanneer het risico te groot wordt, kun je er beter voor kiezen om een specialist in te schakelen. Zo ben je zeker van een goede reiniging en op die manier hoef je zelf het risico niet te nemen om op een onstabiele ladder te gaan staan.

Of toch liever uitbesteden?

De tweede optie is om het reinigen van de zonnepanelen uit te besteden. Wanneer je een specialist inschakelt ben je zeker van een goede reiniging. Er zijn ontzettend veel specialisten waardoor veel consumenten het lastig vinden om de beste specialist voor hun project te vinden. Ben jij op zoek naar de ideale specialist om jouw zonnepanelen te reinigen? Laat mij weten waarnaar je precies op zoek bent en je ontvangt gratis en vrijblijvende offertes van verschillende vakspecialisten. Zo vind jij de specialist die het beste bij jou past!

2. Besparen op het reinigen van jouw zonnepanelen?

Vergelijk en bespaar tot wel 40%

Wanneer je jouw zonnepanelen wil laten reinigen door een specialist kunnen de kosten natuurlijk steeds hoger oplopen. Gelukkig kun je wel geld besparen op het reinigen van zonnepanelen. Om te beginnen is het verstandig om verschillende specialisten te vergelijken. Op die manier vind je de specialist die het beste bij jou past en bespaar je al snel tot zo’n 40%!

Hoe je dit het beste kunt aanpakken? Laat mij weten waar jij precies naar opzoek bent. Vervolgens ontvang jij gratis en vrijblijvende offertes van verschillende vakspecialisten. Zo ontdek je welke specialist het beste bij jou past. En dat in slechts enkele minuten!

Verder is het verstandig om voor een specialist in de omgeving te kiezen. Wanneer jij voor een specialist aan de andere kant van Nederland kiest, kun je een hoop voorrijkosten verwachten. Om dit te voorkomen kun je tijdens het vergelijken van specialisten voor het reinigen van jouw zonnepanelen al meteen filteren op plaats. Op deze manier hoef jij jezelf geen zorgen te maken over de eventuele voorrijkosten.  

3. Specialisten vergelijken om jouw zonnepanelen te reinigen? Vraag het Guus!

Ontdek welke specialist het beste bij jou past

Het regelmatig reinigen van je zonnepanelen is noodzakelijk om het maximale rendement uit je zonnepanelen te halen. Wil jij een specialist inschakelen om jouw zonnepanelen te reinigen? Dan is het verstandig om specialisten te vergelijken. Dit kan op mijn website vergelijkreiniging.nl. Door specialisten met elkaar te vergelijken vind je de specialist die het beste bij jou past en bespaar je al snel tot zo’n 40% op kosten. Zo houd je geld over om leuke dingen te doen. Start vandaag nog met het vergelijken van specialisten om jou zonnepanelen te reinigen!

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!