Inbraakbeveiliging nodig?

Vind de juiste inbraakbeveiliging specialist om inbrekers écht buiten te houden.

Wat kost camerabewaking?

Wil jij jouw eigendommen extra goed in de gaten houden? Dan is het verstandig om camerabewaking aan te schaffen. Op die manier heb jij 24/7 zicht op jouw waardevolle spullen. Zo ga je voortaan met een veilig gevoel de deur uit. Maar wat kost camerabewaking eigenlijk? In deze blog nemen we je mee in de prijsopbouw voor camerabewaking. 

Spring snel naar:

Waarom camerabewaking aanschaffen?

Installeer jij camerabewaking? Dan heb je altijd zicht op bepaalde plekken in en rondom je woning zonder dat je hier naartoe hoeft te lopen. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld jouw auto of de voordeur in de gaten wil houden. Bovendien werkt camerabewaking goed als inbraakpreventie. Wanneer inbrekers camerabewaking zien hangen gaan ze meestal niet over tot inbraak. De kans om betrapt te worden is dan te groot. En stel er is wel ingebroken? Dan kun je altijd alles terugkijken waardoor de politie de dader makkelijker kan vinden.  

Dit zijn de gemiddelde kosten voor camerabewaking

Het aanschaffen van camerabewaking is een effectieve manier om inbrekers buiten te houden. Maar voordat je dit gaat aanschaffen wil je natuurlijk weten met welke kosten je rekening moet houden. Daarom vertellen we je hieronder wat de gemiddelde kosten zijn per soort camera. De kosten die we benoemen zijn de gemiddelde kosten per bewakingscamera, exclusief de montage.  

 

  • Voor één dummy camera betaal je gemiddeld 25 euro. 
  • Een draadloze camera kost gemiddeld 150 euro per stuk. 
  • Een analoge camera is te koop voor gemiddeld 150 euro. 
  • Voor een dome camera zijn de kosten gemiddeld 150 euro. 
  • Per infraroodcamera betaal je zo’n 230 euro. 
  • Een IP-camera kost gemiddeld 250 euro. 
camerabewaking

Welke soorten camerabewaking zijn er?

Je bent nu op de hoogte van de gemiddelde kosten voor verschillende soorten camerabewaking. Iedere bewakingscamera heeft andere eigenschappen en voordelen. Welke camerabewaking het meest geschikt is, is afhankelijk van je budget, de stijl van je woning en wat je er uiteindelijk mee wil bereiken. We nemen de verschillende soorten camerabewaking met je door. 

 

Een dummy camera om af te schrikken 

Een dummy camera is geen echte camera. Echter is deze variant nauwelijks van ‘echt’ te onderscheiden. Dummy camera’s worden niet gebruikt om opnames te maken, maar puur om inbrekers af te schrikken. Wanneer je weinig budget hebt is dit een goede vorm van inbraakpreventie. Totdat de inbreker toch besluit om binnen te komen natuurlijk. Met een dummy camera kan je uiteraard niet aantonen dat de inbreker daadwerkelijk is geweest. 

 

Draadloze camera voor flexibiliteit 

Het grote voordeel van draadloze camerabewaking is dat je geen stopcontact nodig hebt. Bovendien werkt de camera ook nog wanneer de stroom uitvalt. Je moet er wel rekening mee houden dat je de batterij regelmatig vervangt.  

 

Een betrouwbare analoge camera 

Een analoge bewakingscamera neemt op via een tape en is dus niet verbonden met het internet. Deze camerabewaking wordt steeds minder gebruikt, maar het blijft wel erg betrouwbaar. Je kan met zo’n camera dus niet je laptop openen om te kijken wat er wordt gefilmd, dit is alleen achteraf mogelijk. Het voordeel van een analoge bewakingscamera is dat deze vaak wat goedkoper is. 

 

Een dome camera is niet zo opvallend 

Een dome bewakingscamera bevindt zich in een bol. Je kunt hierdoor niet zien welke kant de camera op filmt. Bovendien is deze camerabewaking vrij onopvallend in vergelijking met de bullet bewakingscamera. Wanneer je een goedkoper model aanschaft kun je de dome camera niet draaien, waardoor je altijd dezelfde kant op filmt. De dome bewakingscamera’s in de hogere prijsklassen kunnen dit overigens wel. 

 

Met een infraroodcamera heb je ook in het donker goede beelden 

Infrarood camerabewaking is voornamelijk ontworpen om in het donker te kunnen filmen. Ze gaan eigenlijk af op warmte waardoor je ook in het donker kwalitatieve beelden krijgt. Houd er wel rekening mee dat veel andere bewakingscamera’s deze functie ook al hebben. Informeer hier dus naar bij je vakspecialist. 

 

IP-camera voor zeer gedetailleerde beelden 

IP-camera’s zijn momenteel het meest populair. Dat is niet voor niets zo. Met deze camerabewaking is het namelijk mogelijk om zeer gedetailleerde beelden te filmen in full HD. Bovendien kunnen de beelden worden opgeslagen op het internet in de Cloud. IP-camera’s zijn zowel draadloos als bekabeld verkrijgbaar.  

De prijsopbouw voor camerabewaking

Nu rest er natuurlijk nog één belangrijke vraag: wat kost camerabewaking? De uiteindelijk kosten voor jouw camerabewaking zijn afhankelijk van verschillende factoren. Daarom nemen we je mee in de prijsopbouw voor camerabewaking. 

 

Voor welk type bewakingscamera ga je? 

Iedere bewakingscamera neemt andere voordelen, nadelen en kosten met zich mee. Hierbij is het ook belangrijk om een keuze te maken tussen het type bewakingscamera: ga je voor een dome of een bullet camera? 

 

Een bullet camera staat op een voet of beugel en is vaker waterproof dan een dome camera. Ideaal voor buitengebruik dus. Het is een opvallende camera en je kunt altijd direct zien welke kant deze op filmt. Dit schrikt de inbreker uiteraard goed af. Een dome camera is rond waardoor deze beter bestand is tegen vandalisme. Je kan hem zowel tegen de muur als tegen het plafond plaatsen. Ze zien er vaak netjes uit en je kunt de kabels goed wegstoppen. 

 

Ben jij benieuwd naar de belangrijkste verschillen tussen een dome camera en een bullet camera? Lees dan deze blog!

 

Losse camera aanschaffen of inclusief recorder? 

Zonder recorder heb je niet zo veel aan de camerabewaking omdat je de beelden niet op kan nemen. De camerabewaking dient er dan echt voor om inbrekers af te schrikken. Een recorder hoef je overigens maar één keer aan te schaffen. De kosten voor een recorder zijn afhankelijk van de soort bewakingscamera die je aanschaft. 

 

Zelf plaatsen of laten installeren door een specialist? 

De volgende keuze die je moet gaan maken gaat over de installatie van de camerabewaking. Wanneer je zeker wil weten dat de camerabewaking op de juiste manier wordt aangesloten is het verstandig om dit door een vakspecialist te laten doen. De kosten voor het laten plaatsen van jouw camerabewaking variëren tussen de 150 en 200 euro.  

 

Uit deze optionele extra’s kun je kiezen 

Er zijn nog een aantal optionele extra’s om jouw camerabewaking uit te breiden. Deze optionele extra’s zijn niet noodzakelijk maar ze kunnen zeker van toegevoegde waarde zijn. Zeker het overwegen waard dus. We nemen hieronder een aantal interessante optionele extra’s met je door.  

 

  • Door een sticker op je raam of deur te plakken waarop staat dat jij camerabewaking hebt, schrik je de inbreker af. Zo’n sticker kost tussen de 4 en 6,50 euro per stuk. 

 

  • Wil jij een camera met nachtzicht aanschaffen? Dan betaal je hiervoor tussen de 50 en 200 euro extra. 

 

  • Wanneer je jouw camerabewaking op afstand wil besturen kost dit je tussen de 100 en 300 euro extra. 

 

  • Het is ook mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Hierdoor wordt jouw camerabewaking regelmatig gecontroleerd zodat jij er zeker van bent dat deze altijd uitstekend werkt. Hiervoor betaal je gemiddeld 10 euro per maand. 

Zo bespaar jij op jouw camerabewaking

Camerabewaking biedt veel voordelen, echter is het voor veel mensen ook een behoorlijke investering. De prijzen kunnen natuurlijk flink oplopen. Daarom is het fijn als je er wat geld op kunt besparen. En dat kan! Wij geven jou een aantal tips om te besparen op jouw camerabewaking. 

 

Ontvang korting op je inboedelverzekering bij goede huisbeveiliging 

Bij diverse inboedelverzekeraars ontvang je korting op de premie of een betere dekking als je jouw huis beveiligt tegen inbraak. Check dus goed bij jouw verzekeraar of jij korting krijgt wanneer je professionele camerabewaking laat installeren.  

 

Kies voor een standaardpakket 

Bij sommige vakspecialisten is het mogelijk om een standaardpakket aan te schaffen. Standaardpakketten zijn meestal goedkoper dan wanneer je alle onderdelen van het camerasysteem los aanschaft.  

 

Vergelijk verschillende specialisten en bespaar 

Door verschillende vakspecialisten met elkaar te vergelijken kun je een hoop geld besparen. Vraag het Guus kan jou daarbij helpen. Vraag een offerte aan en wij vergelijken welke vakspecialist de beste deal heeft voor jou. Op die manier houd jij geld én tijd over voor de leuke dingen in het leven.  

 

Ga voor een inbraakbeveiliging specialist bij jou in de omgeving 

Bedrijven brengen meestal kosten in rekening voor het reizen naar jouw locatie. Deze kosten worden ook wel de voorrijkosten genoemd. Wil jij camerabewaking aanschaffen? Kies dan altijd voor een vakspecialist in de omgeving. Vraag je een offerte aan via Vraag het Guus? Dan kun je jouw eigen regio selecteren. Op die manier hoef jij jezelf nooit zorgen te maken over hoge voorrijkosten.

Wat kost camerabewaking in jouw situatie? Vraag het Guus!

Ben jij op zoek naar dé ideale vakspecialist voor jouw camerabewaking? Dan ben je bij Vraag het Guus aan het juiste adres. Vraag offertes aan van verschillende vakspecialisten en ontdek welke specialist het beste bij jou past! 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!