Inbraakbeveiliging nodig?

Ben jij op zoek naar de ideale inbraakbeveiliging specialist voor jouw SKG sloten?

Wat zijn SKG sloten?

SKG sloten houden inbrekers buiten. Om met een veilig gevoel de deur uit te gaan is het belangrijk om te investeren in goede sloten. Wat zijn SKG sloten precies? Welke SKG sloten zijn het beste inbraak werend? En waar vind je de ideale specialist voor jouw inbraakbeveiliging? Guus vertelt je er graag alles over.  

Spring snel naar:

SKG: Stichting Kwaliteit Gevelbouw

SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Het is een onafhankelijke stichting dat zich bezighoudt met het testen en keuren van sloten, hang- en sluitwerk en scharnieren. Wanneer een bepaald slot goedgekeurd wordt, dan mag het sterren gaan dragen.  

 

Sterren van het SKG-keurmerk geven aan hoe inbraak werend het slot is. Hoe meer sterren SKG sloten hebben, hoe beter deze bestand zijn tegen inbraak. SKG sloten die veel sterren dragen maken het de inbreker dus erg lastig. Hoe zit dat nou precies met die SKG-sterren? 

Waar staan de SKG-sterren voor?

Inbrekers vinden steeds meer manieren om snel en makkelijk binnen te komen. Met SKG sloten maak je het de inbrekers een stuk lastiger. Hoe meer sterren, hoe sterker en veiliger het slot is. Wat zegt het aantal sterren eigenlijk over de SKG sloten? Wij hebben de verschillende mogelijkheden voor je op een rij gezet. 

 

SKG sloten met 1 ster zijn inbraakgevoelig 

Wanneer je SKG sloten koopt met 1 ster, betekent dit dat ze niet inbraakwerend zijn. Deze SKG sloten worden vaak geplaatst in combinatie met een andere gelijkwaardige of sterkere SKG-sleuf. Komt een inbreker een SKG slot met 1 ster tegen? Dan heeft hij ongeveer 3 minuten nodig om binnen te komen. Dat is vrij weinig waardoor het niet veel zin heeft om SKG sloten met 1 ster aan te schaffen. Kies liever voor SKG sloten met 2 of 3 sterren. 

 

SKG sloten met 2 sterren zijn sterk inbraak werend 

SKG sloten met 2 sterren zijn een stuk beter dan de SKG sloten met 1 ster. Ze zijn bestand tegen een inbraak van meer dan 3 minuten. Bij de meeste woningen worden SKG sloten met 2 sterren gebruikt. Het SKG slot met 2 sterren is sterk inbraak werend waardoor de inbreker veel moeite moet doen om binnen te komen. 

 

SKG sloten met 3 sterren zijn extra zwaar beveiligd tegen inbrekers 

SKG sloten met 3 sterren houden inbrekers gemiddeld 5 minuten buiten. Het verschil tussen 3 en 5 minuten lijkt wellicht weinig. Echter scheelt dit voor de inbreker een hele hoop! Een inbreker wil ontzettend snel binnenkomen.  

 

Gemiddeld proberen zij maar 30 seconden te doen over een inbraak en anders gaan ze er weer vandoor. Hoe langer zij bezig zijn, hoe groter de kans is dat ze betrapt worden. Dat willen ze uiteraard voorkomen. Ziet een inbreker een SKG slot met 3 sterren? Dan is de kans groot dat hij jouw woning overslaat.  

Kortingen op verzekeringspremie met SKG sloten?

Wij zullen je altijd aanbevelen om SKG sloten op je deuren te laten plaatsen. Dit vergroot de kans dat inbrekers je huis voorbijlopen. Er zijn verschillende verzekeringsmaatschappijen die korting geven op de premie van de opstalverzekering wanneer je woning voldoet aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen.  

 

Daarnaast moet je goede verlichting bij de voor- en achterdeur installeren en voldoende rookmelders plaatsen. Wanneer jouw woning aan alle eisen voldoet ontvang je het Politie Keurmerk certificaat. Hiermee kun je korting op de premie van je opstalverzekering aanvragen.  

SKG sloten nodig? Vraag het Guus

Wil jij jouw huis extra goed beveiligen en ben je hiervoor op zoek naar SKG sloten? Dan ben je bij Vraagt het Guus aan het juiste adres. Op mijn website vergelijkbeveiliging.nl vergelijk je verschillende inbraakbeveiliging specialisten. Op deze manier vind je de specialist die het beste bij jou past. Daarnaast bespaar je door te vergelijken al snel tot zo’n 40% op jouw inbraakbeveiliging. Je bent dan dus ook goedkoper uit met jouw SKG sloten.  

 

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Guus! Wil jij specialisten vergelijken voor jouw SKG sloten? Start dan nu met vergelijken en houd geld over voor de leukere dingen in het leven. 

 

Kan jij wel wat meer tips gebruiken om je huis te beveiligen tegen inbrekers? Lees dan onze blog: “10 tips om je huis te beveiligen tegen inbrekers“.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!