Inbraakbeveiliging vergelijken

Jouw huis beveiligen tegen inbrekers? Door specialisten te vergelijken bespaar je al snel tot zo’n 40%!

10 tips om je huis te beveiligen tegen inbrekers

Wat doe jij om jouw huis te beveiligen tegen inbrekers? Draai jij de deuren van je woning op slot? Laat je een bewoonde indruk achter wanneer je jouw huis verlaat? Heb jij al inbraakbeveiliging aangeschaft voor jouw woning? Je huis beveiligen tegen inbrekers is ontzettend belangrijk voor jouw eigen veiligheid en die van je familie. Daarnaast bescherm je jullie waardevolle eigendommen. Guus geeft jou 10 tips om je huis te beveiligen tegen inbrekers!

Spring snel naar:

Houd geld over om leuke dingen te doen

Wil jij jouw huis beveiligen tegen inbrekers? Dan is het noodzakelijk om inbraakspecialisten te vergelijken. Hierdoor vind je niet alleen de specialist die het beste bij jou past, je bespaart ook nog eens een hoop geld. Hierdoor houd je geld over voor leukere dingen! 

Nu beginnen met geld besparen

Tip 1: Kies voor goed hang- en sluitwerk, dus met veel sterren en de beste reviews

Ramen en deuren

Goed hang- en sluitwerk is essentieel om jouw huis te beveiligen. Denk maar aan het hang- en sluitwerk voor je deuren en je ramen. Maar hoe weet je zeker dat het hang- en sluitwerk écht goed is? Dit kun je zien aan het SKG keurmerk. Dit is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk test op duurzaamheid en sterkte. Is het hang- en sluitwerk voldoende inbraakwerend? Dan mag het sterren gaan dragen. Hoe meer sterren, hoe beter de inbraakwerendheid. Daarnaast kun je altijd de reviews van het hang- en sluitwerk checken!

Tip 2: Jouw huis beveiligen met een goed alarmsysteem

Drie verschillende soorten

Er bestaan drie verschillende soorten alarmsystemen: draadloos, bekabeld en hybride. Hierbij is een bekabeld alarmsysteem relatief het goedkoopst. Wanneer je deze laat installeren door een beveiligingsspecialist kom je uiteindelijk toch weer op hetzelfde bedrag uit als voor een draadloos alarmsysteem. Een draadloos alarmsysteem heeft als voordeel dat het door de tijd heen is uit te breiden. Bij een hybride alarmsysteem heb je de mogelijkheid tot zowel draadloos als bekabeld.

Schaf direct jouw alarmsysteem aan

Guus heeft een lijst samengesteld met de 7 beste alarmsystemen van dit moment. Hierdoor kun jij snel en gemakkelijk verschillende alarmsystemen met elkaar vergelijken. Er staat ook meteen vermeld waar je het alarmsysteem kunt aanschaffen. Hoe handig is dat? Bekijk nu de top 10 beste alarmsystemen voor thuis.

Tip 3: 24 uur per dag zicht op je woning met beveiligingscamera's

Jouw eigendommen extra goed beveiligen

Met de aanschaf van beveiligingscamera’s kun je jouw huis extra goed beveiligen. Je hebt 24 uur per dag zicht op alles wat er in en rondom je huis gebeurt. Zo kun je jouw eigendommen extra goed in de gaten houden. De twee populairste beveiligingscamera’s zijn de Dome beveiligingscamera en de  Bullet beveiligingscamera. Wil jij weten welke beveiligingscamera het beste bij jouw woning past? Neem dan eens een kijkje op mijn website vergelijkbeveiliging.nl!

Tip 4: Jouw huis beveiligen begint met het checken van de voordeur en de achterdeur

SKG-keurmerk

Het grootste gedeelte van de inbrekers komt binnen via de deur. Jouw voor- en achterdeur checken is dus het startpunt om jouw huis te beveiligen. Dit begint natuurlijk met het op slot draaien van de deuren. Je kunt de deuren goed beveiligen door onder andere goed hang- en sluitwerk aan te schaffen dat is voorzien van het SKG-keurmerk. Daarnaast is het verstandig om jouw voordeur niet van gewoon glas te maken dat gemakkelijk in te trappen is. Voor de achterdeur raad ik je aan om dievenklauwen te plaatsen. Dit is ideaal bij deuren waarbij pennen gemakkelijk uit de scharnieren kunnen worden getikt.

Tip 5: verlaat je jouw huis? Laat dan een bewoonde indruk achter om jouw huis te beveiligen

Zet de televisie of radio aan

Wat doe jij als je jouw huis verlaat? Wellicht draai je de deuren op slot en sluit je alle ramen. Maar houdt dat inbrekers écht buiten denk je? Natuurlijk helpt dat, maar je kunt inbrekers pas echt afschrikken door een bewoonde indruk achter te laten. Hoe je dit doet? Laat een lampje aanstaan in de woonkamer en zet de televisie of radio zachtjes aan.

6. Bekijk jouw woning vanuit de ogen van de inbreker

Waar zitten de zwakke punten van jouw huis?

Waar zitten de valkuilen van jouw woning? Dit is belangrijk om jouw huis te beveiligen. Staan er kliko’s tegen je huis aan of ligt er gereedschap in de tuin die de inbreker wel eens zou kunnen gebruiken om binnen te komen? Voorkom deze veelgemaakte fouten, je maakt het inbrekers op deze manier veel te eenvoudig!

Tip 7: Zet inbrekers in de spotlight met buitenverlichting

Buitenverlichting met bewegingssensor

Om jouw huis te beveiligen kun je buitenverlichting plaatsen. Als inbrekers iets niet willen, is het in de spotlight gezet worden tijdens de inbraak. Er bestaat bijvoorbeeld buitenverlichting met een bewegingssensor. Wanneer er beweging plaatsvindt springt het licht aan. Dit schrikt inbrekers natuurlijk af! Hierdoor is de kans een stuk groter dat ze jouw huis over zullen slaan.

Tip 8: Start een Whatsapp Buurtpreventie groep om jouw huis te beveiligen

Help elkaar

Waarschuw elkaar wanneer er een verdachte gebeurtenis plaatsvindt. Op deze manier kun je samen inbraak voorkomen. Misschien zien jouw buren iets wat je zelf nog niet had gezien of andersom. Je kunt er dan ook voor kiezen om een bord te laten plaatsen in jouw buurt waarop staat ‘Attentie Whatsapp Buurtpreventie’. Dit zal inbrekers afschrikken omdat ze weten dat ze overal om zich heen in de gaten worden gehouden. Start een Whatsapp Buurtpreventie groep in jouw wijk en houd inbrekers buiten.

Tip 9: Test de veiligheid van jouw woning met Politiekeurmerk Veilig Wonen

Hoe veilig is jouw woning?

Politiekeurmerk Veilig Wonen heeft een scan waarmee jij zelf kunt controleren hoe veilig jouw woning is. Daarnaast krijg je nog meer tips om jouw huis te beveiligen tegen inbrekers! Weet jij al hoe beveiligd jouw woning is? Doe de scan van Politiekeurmerk Veilig Wonen!

Tip 10: Er zijn een aantal dingen die je vooral niet moet doen wanneer je jouw huis wil beveiligen

Wat moet je vooral niet doen?

De vorige 9 tips gingen voornamelijk over dingen die je moet doen om jouw huis te beveiligen. Natuurlijk zijn er ook dingen die je absoluut niet moet doen wanneer je inbrekers buiten wil houden! Denk maar eens aan al die mensen die een sleutel verstoppen onder de deurmat of achter een bloempot. Doe dit niet! Ook al denk jij nog zo creatief te zijn met jouw verstopplek, inbrekers kennen deze plekjes! En hoe makkelijk wil je het de inbreker maken door de sleutel gewoon te geven?

 

Verder raden wij het af om lege dozen van waardevolle artikelen voor de deur te zetten. Heb jij een dure televisie aangeschaft en wil je de doos buitenzetten zodat het wordt opgehaald met het oud papier? Zet het dan écht op het laatste moment buiten of knip de doos in stukken zodat het niet meer zichtbaar is wat er precies in de doos zat. Wanneer een inbreker zo’n verpakking ziet, weet hij natuurlijk meteen dat er wat te halen valt in jouw woning.

Jouw huis beveiligen? Vraag het Guus!

Vergelijk en bespaar

Wil jij jouw huis beveiligen tegen inbrekers? Dan kun je ervoor kiezen om goede inbraakpreventie aan te schaffen. Denk maar aan alarmsystemen en camerabeveiliging. Nu begrijp ik dat dat best een grote investering kan zijn. Gelukkig heb ik wat bedacht waardoor jij toch geld kunt besparen op jouw inbraakbeveiliging, hierdoor houdt jij geld over om leuke dingen te doen! Op mijn website vergelijkbeveiliging.nl kun jij gratis en vrijblijvende offertes aanvragen van verschillende vakspecialisten. Door deze offertes met elkaar te vergelijken ontdek jij bij welke inbraakspecialist je het voordeligst uit bent. Door op deze manier te vergelijken bespaar je al snel 40% op het beveiligen van jouw huis! En dat in slechts enkele minuten. Start vandaag nog met inbraakspecialisten vergelijken op vergelijkbeveiliging.nl!

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!