Webhosting vergelijken

Ontdek welke specialist het beste bij jouw wensen past en start vandaag nog met besparen!

Guus over webhosting vergelijken: vind de specialist die bij jou past

Het aantal providers dat webhosting aanbiedt is enorm. Hierdoor vinden veel bedrijven het lastig om een keuze te maken. Is dat bij jou ook het geval? Dan kan ik je helpen. Ik help je webhosting te vergelijken waardoor jij de aanbieder vindt die het beste bij jouw wensen past. Hieronder leg ik je alles uit wat je moet weten over webhosting. 

Spring snel naar:

Wat is webhosting?

Wanneer je in het bezit bent van een professionele website, staat deze ergens op een server met toegang tot internet. Webhosting is eigenlijk gewoon het huren van een stukje opslag op zo’n server. Op deze server kun je meerdere bestanden plaatsen die samen een website vormen. Voorbeelden van deze bestanden zijn webpagina’s, foto’s en video’s. Wanneer je de domeinnaam van de website in de browser invoert, krijg je de website te zien.

 

Het woord ‘hosting’ komt af van het Engelse woord ‘host’. Dit betekent letterlijk ‘gastheer’. De letterlijke betekenis van webhosting is het huisvesten van een website. Een webhoster is dus in principe de gastheer voor jouw website. Veel consumenten vinden het lastig om een partij te vinden die betrouwbaar en tegelijkertijd betaalbaar is en die ook met jou mee kan groeien. De oplossing voor dit probleem is webhosting vergelijken! Zo vind je de aanbieder die het beste bij jou past.

Nu beginnen met geld besparen

1. Waar moet je op letten bij het vergelijken van webhosting

 

Je wilt natuurlijk nooit te veel betalen, maar bij webhosting is het wel belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken. Factoren waar je op moet letten tijdens webhosting vergelijken zijn het aanbod, features, klantenservice en prijs-kwaliteitsverhouding. Dit zal ik even toelichten.

Aanbod

Er bestaan verschillende hosting pakketten. Voor zowel kleine als grote gebruikers is er altijd een geschikt pakket te vinden. Wel geldt hoe hoger de score, des te groter is het aanbod van verschillende diensten. Tijdens het webhosting vergelijken is het verstandig om te kijken wat er precies is inbegrepen in de verschillende pakketten. Vervolgens kun je de prijzen van de gelijkwaardige webhosting pakketten vergelijken.

Features

Het is belangrijk om tijdens het webhosting vergelijken rekening te houden met de laatste technologieën. Zorgt de provider ervoor dat jij toegang hebt tot de laatste toepassingen en technologieën? Hierbij kun je denken aan WordPress updates, automatische website back-ups en de laadtijd optimalisatie applicaties.

Klantenservice

De klantenservice is zeker geen onbelangrijk onderdeel tijdens het vergelijken van webhosting. Hoe goed is de klantenservice? En hoe bereikbaar zijn ze? Wanneer je een goede webhost inschakelt zou deze 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor je klaar moeten staan. Hiervoor geldt hoe hoger de score, des te hoger is de bereidheid om klanten te helpen.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Natuurlijk is de prijs ook een factor die van groot belang is tijdens het webhosting vergelijken. Vergeet hierbij alleen niet om ook rekening te houden met de kwaliteit.

2. Kosten voor webhosting vergelijken

Afhankelijk van verschillende factoren

De prijzen voor webhosting kunnen enorm uit een lopen. Ik kan webhosting wel onderverdelen in 4 categorieën: budget hosting, redelijke hosting, kwalitatieve hosting en hoge kwaliteit hosting. Ik zal je de gemiddelde prijzen geven voor deze 4 categorieën. Het is wel zo dat er ook aanbieders van webhosting zijn die net tussen twee categorieën in zit. Dat heeft dus ook weer invloed op de prijs. Hoe meer kwaliteit de aanbieder levert, hoe hoger de kosten worden.

 

Voor een budget hosting betaal je uiteraard het minst. De prijzen liggen tussen de €1 en €4,50 per maand. Voor een redelijke hosting betaal je tussen de €4,50 en €9 per maand. Wanneer je kiest voor een kwalitatieve hosting kun je denken aan prijzen tussen de €10 en €25. Bij een hoge kwaliteit hosting moet je rekening houden met prijzen boven de €25. De prijzen kunnen in dat geval enorm oplopen. Daarom is het verstandig om webhosting pakketten uit de hoge kwaliteit categorie goed met elkaar te vergelijken om te voorkomen dat je te veel betaalt.

3. Webhosting vergelijken? Vraag het Guus!

Vergelijk en vind de specialist die bij jou past

Ben jij op zoek naar een provider dat webhosting aanbiedt? Vraag het Guus! Ik kan je helpen met het vergelijken van webhosting. Vertel mij wat jouw wensen zijn. Vervolgens ontvang je van mij gratis offertes van verschillende aanbieders. Uiteraard kun je zelf vergelijken welke aanbieder van webhosting het beste bij jou past. Door op deze manier te vergelijken kun je tot wel 40% aan kosten besparen en ben je er zeker van dat je in zee gaat met een aanbieder die goede kwaliteit levert. Twijfel niet en start vandaag nog met webhosting vergelijken op mijn website vraaghetguus.nl!

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!