Reiniging vergelijken

Is jouw dak toe aan een dakreiniging? Bespaar tot wel 40% door specialisten te vergelijken!

5 dingen die je moet weten over dakreiniging

Een dakreiniging draagt bij aan de uitstraling van je woning. Daarnaast is het goed voor de staat van de constructie van jouw huis. Is jouw dak toe aan een dakreiniging? Dan is het raadzaam om met een aantal zaken rekening te houden. In deze blog deelt Guus 5 dingen die je moet weten over dakreiniging!

Spring snel naar:

Houd geld over om leuke dingen te doen

Is jouw dak toe aan een dakreiniging? Dan is het belangrijk om verschillende specialisten te vergelijken. Zo vind je de specialist die het beste bij jou past en je kunt een hoop geld besparen! Je kunt tot wel 40% besparen op jouw dakreiniging. Hierdoor houd je geld over om leuke dingen te doen! Start vandaag nog met besparen.

Nu beginnen met geld besparen

1. Een dakreiniging is geen dure service, maar een waardevolle investering in de conditie van je huis

Stel jouw dakreiniging niet uit

Regelmatig krijg ik te maken met mensen die hun dakreiniging maar blijven uitstellen omdat ze denken dat het te duur is. Hier hoef je niet bang voor te zijn. De meeste dakreiniging specialisten rekenen eerlijke prijzen. De gemiddelde kosten voor een dakreiniging liggen rond de €500. Blijf jij jouw dakreiniging maar uitstellen? Dan kan het zijn dat je jouw dakbedekking veel sneller moet laten vervangen. De kosten daarvoor kunnen oplopen tot boven de €10000. Door een dakreiniging wordt de staat van de constructie van je huis verbetert en het draagt bij aan de uitstraling van je woning. Zeker het geld waard dus!

2. Mos en algen hebben een negatieve invloed op de uitstraling van je huis en het brengt ernstige schade aan het dak

Het ziet er niet alleen onaantrekkelijk uit

Natuurlijk. Mos en algen op je dak zien er onaantrekkelijk uit. Helaas doet het meer dan dat. Heb jij een mos of algenprobleem op je dak? Dan is dit niet iets wat je oneindig uit kunt blijven stellen. Dakalgen leven en het voedt zich met gordelroos. Verzorg je dit niet? Dan kost het je jaren van de levensduur van jouw dakbedekking. Het zal dan veel sneller vervangen moeten worden. Dit is natuurlijk vele malen duurder dan een dakreiniging.

3. Een dakreiniging is geen doe-het-zelf klus, het vergt kennis en vaardigheid

Redenen om een specialist in te schakelen

Met de juiste gereedschappen, schoonmaakproducten en een handige huiseigenaar is het zeker mogelijk om een dakreiniging zelf uit te voeren. Toch raad ik het ten aller tijden af om zelf aan de slag te gaan met je dakreiniging. Hiervoor zijn een aantal belangrijke redenen:

 

  • Balanceren op een dak is al levensgevaarlijk. Laat staan dat je ook nog een onhandige en krachtige hogedrukreiniger vast hebt. Zeker voor mensen die hier weinig ervaring mee hebben kan dit slecht aflopen.

 

  • Je zult nu denken ‘dan ga ik toch gewoon op een ladder staan tijdens de dakreiniging, daarop sta je een stuk stabieler.’ Dat klopt, maar dan ga je jouw dakpannen vanaf de onderkant schoon spuiten. Dit kan ervoor zorgen dat spijkers en nietjes losraken. Hierdoor kunnen er delen loskomen wanneer het hard waait of het zwaar stormt.

 

  • Een professionele dakreiniging specialist kent het juiste reinigingsmiddel en weet precies met welke werkwijze hij de dakreiniging kan uitvoeren. Je hebt er dus de nodige kennis voor nodig. Zeker wanneer je vuil wil verwijderen dat niet zo gemakkelijk te bereiken is. Denk maar aan vuil en puin dat zich tussen de spleten en scheuren van de dakspanen bevindt.

4. Bespaar 40% op jouw dakreiniging door offertes te vergelijken

Vergelijk en bespaar

De gemiddelde kosten voor een dakreiniging liggen rond de €500. Dit is niet duur als je bedenkt dat je voor het vervangen van je dakbedekking al snel meer dan €10000 betaalt. Met een dakreiniging voorkom je dat je jouw dakbedekking uiteindelijk moet vervangen. Toch wil je voor jouw dakreiniging nooit te veel betalen. Op mijn website vergelijkreiniging.nl kun je gratis en vrijblijvende offertes aanvragen van verschillende dakreiniging specialisten. Door deze offertes met elkaar te vergelijken bespaar je al snel tot zo’n 40% op jouw dakreiniging. En dat in slecht enkele minuten! Start vandaag nog met dakreiniging specialisten vergelijk en ontdek waar jij het goedkoopste uit bent.  

5. Vuil hoeft niet altijd zichtbaar te zijn vanaf de grond om schadelijk te zijn voor je dak

Wacht niet te lang

Je moet nooit wachten totdat je algen of mos ziet op je dak. Je kunt zelf opmerken wanneer jouw dak toe is aan een dakreiniging. Algen, mos en schimmel groeien vaak op vochtige en donkere plekken die uit de buurt zijn van de lucht en het zonlicht. Daarom groeit dit op daken vaak onder en rond de dakpannen en dakspanen. Dit zijn natuurlijk gebieden die vanaf de grond niet goed te zien zijn, maar het is al wel schadelijk voor je dak.  

 

Door jouw dak consequent te wassen zullen natte bladeren, zaden en ander vuil verwijderd worden waardoor algen en schimmels geen kans meer krijgen om te groeien. Je kunt het probleem dus beter voorkomen dan het te moeten oplossen.

6. Op zoek naar een specialist voor jouw dakreiniging? Vraag het Guus!

Een professionele specialist inschakelen

Wil jij je dak laten reinigen en ben je hiervoor op zoek naar een professionele dakreiniging specialist? Iedere dakreiniging specialist vraagt andere prijzen. Wil jij besparen op jouw dakreiniging zodat je geld overhoudt om leuke dingen te doen? Dan raad ik je aan om gratis en vrijblijvende offertes aan te vragen op mijn website vergelijkreiniging.nl Door verschillende offertes te vergelijken ontdek jij bij welke dakreiniging specialist je de beste deal krijgt! Je bespaart al snel tot zo’n 40% op jouw dakreiniging en dat in slechts enkele minuten. Start vandaag nog met vergelijken op vergelijkreingiging.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!