Inbraakbeveiliging vergelijken

Met de aanschaf van een alarmsysteem ga je weer met een veilig gevoel de deur uit. Bespaar tot wel 40%!

6 dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een alarmsysteem

Alarmsystemen in en rondom je huis zijn ideaal om inbrekers af te schrikken. Waar je ook heen gaat, je kunt altijd in de gaten houden of er geen ongenodigde gasten in jouw huis te vinden zijn. Er zijn ontzettend veel aanbieders die alarmsystemen leveren. Wanneer je op Google zoekt vind je zo tientallen aanbieders in jouw regio, maar je weet niet of ze wel goede kwaliteit leveren. Daarom is het belangrijk dat je goed vergelijkt welke beveiligingsspecialist het beste bij jouw wensen past. Maar welke punten moet je eigenlijk vergelijken?

Spring snel naar:

verschillende soorten alarmsystemen

Er bestaan verschillende soorten alarmsystemen. Zo bestaan er draadloze, bekabelde en hybride alarmsystemen. Alle drie de soorten hebben hun eigen voor- en nadelen, die we je zo zullen uitleggen. 

Nu beginnen met geld besparen

1. Een draadloos alarmsysteem

Gebruiksvriendelijk en flexibel

Dit is het meest gebruikte alarmsysteem. Een volledig draadloos alarmsysteem is zo populair door de gebruiksvriendelijkheid en de flexibiliteit. Het draadloze alarmsysteem is qua uiterlijk mooier dan de andere alarmsystemen omdat er geen kabels zichtbaar zijn. Door de draadloze verbinding met andere dingen, zoals raammagneten, is dit systeem ook heel gemakkelijk om uit te beiden. Het nadeel van een draadloos alarmsysteem is wel dat het relatief duurder is om aan te schaffen dan een bekabeld alarmsysteem. Ook moet je rekening houden met de batterij die leeg kan gaan. Bij een bekabeld alarmsysteem hoeft dit natuurlijk niet.

2. Een bekabeld alarmsysteem

Goedkoper maar minder flexibel

Een bekabeld alarmsysteem is een stuk minder flexibel qua uitbreidingen vergeleken met een draadloos alarmsysteem. Het voordeel van een bekabeld alarmsysteem is wel dat dit goedkoper is dan een draadloos alarmsysteem. Het is daarentegen wel aan te raden om je bekabelde alarmsysteem te laten installeren door een professional zodat alles uiteindelijk goed werkt. Op deze manier zijn de prijzen toch bijna hetzelfde als bij een draadloos alarmsysteem. Voordeel is wel dat je je niet druk hoeft te maken over de batterij die leeg kan gaan.

3. Een hybride alarmsysteem

Goedkoper en flexibel

Een hybride alarmsysteem biedt de voordelen van zowel draadloze als bekabelde alarmsystemen. Dit type alarmsysteem is deels bekabeld en deels draadloos. Op deze manier profiteer je van de voordelige prijs. Daarnaast is dit systeem uit te breiden met draadloze componenten. Dit biedt natuurlijk weer meer flexibiliteit.

Kort samengevat. Een bekabeld alarmsysteem is in principe het goedkoopst. Toch kom je wanneer je deze laat installeren door een professional op ongeveer hetzelfde bedrag uit als voor een draadloos alarmsysteem. Het voordeel van een draadloos alarmsysteem is dat dit door de tijd heen is uit te breiden. Hybride alarmsystemen zijn alarmsystemen waarbij de combinatie mogelijk is van zowel draadloos als bekabeld.

4. Tips om rekening mee te houden tijdens de aanschaf van een alarmsysteem

6 handige tips

1 Kijk eerst goed naar je eigen wensen. Wat vind je belangrijk aan een alarmsysteem? Moet het er ook mooi uitzien? Wat wil je er voor betalen?

 

2 Let op welk type alarmsysteem het beste bij jouw woning past. Wanneer er bijvoorbeeld al goedwerkende kabels in je vloer liggen, kun je best kiezen voor een bekabeld alarmsysteem. Dit bespaart je dan een hoop kosten.

 

3 Heeft het alarmsysteem een NCP-certificaat? Het NCP-certificaat is een onafhankelijke verklaring dat de beveiliging aantoonbaar voldoet aan de normen en voorschriften.

 

4 Een alarmsysteem moet ook onderhouden worden. Onderhoud op het alarmsysteem is zeer belangrijk om de garantie op beveiliging van jouw woning te kunnen garanderen. Het is aan te raden om dit ongeveer één keer per jaar te laten doen. Op deze manier creëer je minder kans op storingen en de levensduur van het alarmsysteem wordt vergroot. Door je systeem eens per jaar te laten controleren kun je natuurlijk ook organisatorische veranderingen met de monteur bespreken.

 

5 Vergelijk goed bij welke beveiligingsspecialist je wat betaalt voor een bepaald alarmsysteem. Je wilt natuurlijk nooit te veel betalen!

 

6 Vanwege de vele verschillen in sloten, keurmerken en andere beveiligingen voor je huis begrijpen wij dat het lastig kan zijn om een keuze te maken. Laat daarom altijd een inbraak beveiliging specialist meedenken bij het uitzoeken van sloten, deurbeslag, raambeveiliging, deurbeveiliging, beveiligingscamera’s en alarmsystemen. Op basis van jouw precieze wensen en de woning doet een inbraakbeveiliging specialist aanbevelingen voor de beste beveiligingsmogelijkheden.

5. Vergelijk makkelijk inbraakbeveiliging specialisten op vergelijkbeveiliging.nl

Vergelijk en bespaar

Je weet nu dus waar je rekening mee moet houden wanneer je een alarmsysteem gaat aanschaffen. Wil jij nou geholpen worden bij het vinden van de ideale beveiliging voor jouw huis? Neem dan eens een kijkje op de website vergelijkbeveiliging.nl. Zij helpen je graag bij het vinden van de beveiligingsspecialist die het beste bij jouw wensen en woning past. Laat je wensen achter en ontvang gratis offertes van de juiste inbraakbeveiliging specialisten!

6. Liever direct zelf een alarmsysteem aanschaffen?

Top 7 beste alarmsystemen voor in huis

Wil jij liever direct zelf een alarmsysteem aanschaffen? Maar weet je niet goed welke het beste is? Guus heeft een lijst samengesteld met de 7 beste alarmsystemen voor in huis. Guus vergelijkt de verschillende soorten en jij bestelt eenvoudig online. Bekijk de top 7 beste alarmsystemen voor je woning.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!