Top 10 beste mobiele providers van Nederland

Op zoek naar een nieuwe mobiele provider? Wij hebben een lijst gemaakt met de 10 beste mobiele providers van Nederland. Ontdek wat de beste keuze is voor jou!

Top 10 beste mobiele providers van Nederland

Hieronder vind je onze top 10 beste mobiele providers.

1

KPN

Uitstekend
4.8/5

9,9

Uitstekend
4.7/5

2

Hollandsnieuwe

Uitstekend
4.7/5

9,8

Uitstekend
4.7/5

3

Youfone

Uitstekend
4.4/5

9,8

Uitstekend
4.7/5

4

Simyo

Uitstekend
4.4/5

9,6

Uitstekend
4.7/5

5

Simpel

Uitstekend
4.3/5

9,5

Uitstekend
4.7/5

6

Tele2

Uitstekend
4.2/5

9,3

Uitstekend
4.7/5

7

T-Mobile

Uitstekend
4.1/5

9,0

Uitstekend
4.7/5

8

Vodafone

Uitstekend
4/5

8,9

Uitstekend
4.7/5

9

Ben

Uitstekend
3.8/5

8,7

Uitstekend
3.8/5

10

Lebara

Uitstekend
3.7/5

8,5

Uitstekend
4.7/5

Vergelijken is een stuk makkelijker dan je denkt, start direct

– Guus

Ben jij van plan om over te stappen naar de beste mobiele provider van Nederland? Of wil je jezelf gaan oriënteren of overstappen interessant is voor jou? Dan kunnen wij jou helpen met deze lijst van de 10 beste mobiele providers van Nederland. Een goede mobiele provider levert snel en sterk internet dat overal bereikbaar is, een goede klantenservice en voornamelijk: een vriendelijke prijs! 

 

In dit artikel vergelijken we verschillende mobiele providers in Nederland. We hebben alle voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. Welke mobiele provider het beste is, is natuurlijk voor iedereen anders. Hieronder delen wij onze lijst van de 10 beste mobiele providers van Nederland.  

1: KPN

KPN staat op de eerste positie van onze lijst met beste mobiele providers van Nederland. Uit onderzoek blijkt dat deze mobiele provider het beste scoort op snelheden ten opzichte van alle andere mobiele providers.  

  

Bijzonder hoge snelheden en de beste dekking  

KPN heeft een gemiddelde downloadsnelheid van 92,5 Mbps en een uploadsnelheid van 19,8 Mbps. Dit maakt KPN de snelste mobiele provider van Nederland. Dit is niet het enige waar KPN in uitblinkt. Je kan ook bij deze mobiele provider terecht voor de beste dekking. Hierbij won KPN namelijk met 833 punten tegenover 640 punten voor T-Mobile en 590 punten voor Vodafone.   

  

Niet het goedkoopst maar wel financiële voordelen  

Is de prijs voor een mobiele provider voor jou erg belangrijk? Dan kun je wellicht beter voor een andere mobiele provider kiezen. KPN hanteert namelijk niet de laagste prijzen van Nederland. Ben je bereid om wat extra te betalen voor de extreme snelheid en goede dekking? Dan is KPN de beste mobiele provider voor jou.   

  

Daarnaast kan je bij KPN nooit zomaar voor extra onverwachte kosten komen te staan. Is je internetbundel op? Dan wordt je internetsnelheid verlaagd naar 64 Kb/s. Dit is nogal een extreem verschil met de snelheid die je gewend bent. Echter kun je altijd internet bijkopen. De keuze is aan jou!  

  

Ondanks dat KPN niet de goedkoopste mobiele provider is, biedt het wel enkele financiële voordelen wanneer je ook voor andere abonnementen van deze provider gaat. Denk aan televisie, thuisinternet en vast bellen. Je kan zelf jouw pakket flexibel inrichten. Je profiteert altijd van combivoordeel.  

 

Meer weten over KPN? Check dan onze review!

2: Hollandsnieuwe

Hollandsnieuwe is een ware budgetprovider. Deze mobiele provider maakt gebruik van het netwerk van Vodafone. Hollandsnieuwe heeft wegens de vriendelijke prijzen tegenover de goede kwaliteit een mooie positie in onze lijst van beste mobiele providers gekregen.   

  

Combivoordeel met Ziggo  

Ziggo staat uiteraard bekend om zijn samenwerkingen met Ziggo, maar ook Hollandsnieuwe doet hieraan mee. Ben je klant bij Ziggo? En wil je een abonnement afsluiten bij mobiele provider Hollandsnieuwe? Dan kun je profiteren van combivoordeel. Je ontvangt een extra Ziggo tv-pakket en 1000 MB/MIN/SMS gratis.   

  

Flexibele abonnementen  

Bij Hollandsnieuwe kun je uit verschillende abonnementen kiezen met een looptijd van één jaar, twee jaar of maandelijks opzegbaar. Dat laatste is handig wanneer je niet vast wil zitten aan langlopende contracten. Dit maakt Hollandsnieuwe een enorm flexibele mobiele provider. 

 

Meer weten over Hollandsnieuwe? Check dan onze review!

Hollandsnieuwe

3: Youfone

Ook Youfone is een ideale mobiele provider wanneer je niet te veel wil betalen aan telefoonkosten. Klanten van deze mobiele provider zijn enorm tevreden en geven deze dan ook gemiddeld een 9 als cijfer.   

  

Altijd de controle met MyYoufone  

Veel mobiele providers in deze lijst maken gebruik van een app. Zo ook Youfone. In de MyYoufone app houd je eenvoudig je verbruik en je facturen in de gaten. De app is zowel te downloaden in de App Store als de Play Store.   

  

Gratis nummerbehoud mogelijk  

Het is bij mobiele provider Youfone mogelijk om je huidige nummer gratis te behouden. Ga jij overstappen van je huidige mobiele provider naar Youfone? Geef dan in het bestelproces aan dat je jouw huidige nummer wil behouden. Hiervoor worden dan geen kosten in rekening gebracht.   

 

Meer weten over Youfone? Check dan onze review!

4: Simyo

Simyo doet er écht alles aan om hun klanten blij te maken. En dat al meer dan 10 jaar lang. Gebruikers zijn dan ook erg te spreken over deze mobiele provider. Het KPN-netwerk is goed en betrouwbaar. Simyo doet wat het belooft en werkt erg flexibel.  

 

Uitstekende klantenservice 

Gebruikers vinden de prijs die je voor Simyo betaalt het dubbel en dwars waard. De kwaliteit is uitstekend en ook over de klantenservice zijn gebruikers zeer te spreken. De klantenservice is namelijk goed bereikbaar per telefoon, Whatsapp, Facebook, E-mail en middels het contactformulier op de website. Ideaal!  

 

Meer weten over Simyo? Check dan onze review!

5: Simpel

De mobiele provider Simpel is opgericht in 2007 en is ideaal geschikt voor de gebruikers met een kleiner budget. Wil jij niet te veel geld uitgeven aan telefoonkosten? Dan is de mobiele provider Simpel erg geschikt voor jou. Het is een virtuele mobiele provider en maakt gebruik van het netwerk van T-Mobile. Dit werkt uitstekend!   

  

Voordelige Sim Only abonnementen  

Ben jij op zoek naar de beste mobiele provider voor jouw Sim Only abonnement? Dan ben je bij Simpel aan het juiste adres. Bij deze mobiele provider kun je enkel terecht voor Sim Only. Dit kan voor sommige mensen ook een nadeel zijn. Als je een abonnement met een telefoon of een prepaidkaart wil, dan moet je toch voor een andere mobiele provider kiezen.   

  

Bellen buiten je bundel  

Simpel is een ware budgetvriendelijke mobiele provider. Het is alleen wel verstandig om goed na te denken over hoe hoog jouw abonnement moet zijn. Bellen buiten je bundel is mogelijk, maar dan betaal je wel 31 cent meer per minuut meer dan bij de andere mobiele providers. Merk je dat jouw bundel snel leegraakt? Dan doe je er goed aan om je abonnement te verhogen.

6: Tele2

Tele2 is de mobiele provider met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Deze mobiele provider staat bekend om de uitstekende kwaliteit dat wordt geleverd tegen vriendelijke tarieven. Tele2 werd opgericht in 1993 en levert mobiele en vaste telefonie, televisie en internetdiensten. Je kan er dan ook voor kiezen om een alles-in-één-pakket aan te schaffen. Echter laten veel gebruikers weten dat het thuisinternet niet van de beste kwaliteit is. Toch staat Tele2 bovenaan onze lijst van beste mobiele providers. We leggen je graag uit waarom.   

  

Enorme flexibiliteit  

Bij Tele2 kun je niet alleen terecht voor jaarlijkse en tweejaarlijkse abonnementen, ook voor maandelijks opzegbare varianten ben je bij deze mobiele provider aan het juiste adres. Dit is uiteraard ontzettend handig wanneer je niet aan langdurige abonnementen vast wil zitten. Erg flexibel dus!  

  

Mogelijkheden tot onbeperkt internet  

Maak jij veel gebruik van internet? Bijvoorbeeld met het kijken naar video’s en het gebruik van social media? Dan is het verstandig om een pakket aan te schaffen bij mobiele provider Tele2. Dit is namelijk de goedkoopste optie van onbeperkt internet in Nederland.   

  

Wanneer je een abonnement afsluit met onbeperkt internet bij Tele2 krijg je standaard 8 GB per dag. Heb jij hier niet genoeg aan? Dan kun je oneindig gratis databundels bijbestellen van 2 GB. Dit kan eenvoudig via de website of de app. Je moet er dus enigszins wat moeite voor doen, maar dan profiteer je ook echt van onbeperkt internet.   

  

Dat je iedere keer internet bij moet bestellen is bij de onbeperkt internetpakketten van andere mobiele providers niet anders. Dit doen zij namelijk om het mobiele netwerk niet te overbelasten. Het doel hiervan is om te voorkomen dat gebruikers hun mobiele internet in gaan zetten ter vervanging van hun thuisnetwerk.

 

Meer weten over Tele2? Check dan onze review!

7: T-Mobile

T-Mobile heeft een mooie positie weten te bemachtigen in onze lijst van beste mobiele providers in Nederland. T-Mobile heeft in tegenstelling tot vele andere providers zijn eigen netwerk. T-Mobile heeft veruit de beste 5G-dekking van alle mobiele providers in Nederland.   

  

Klaar voor de toekomst  

T-Mobile staat bekend om de uitstekende 5G-dekking. Uiteraard is 4G momenteel nog de norm en biedt 5G voor alsnog nauwelijks verschil in snelheid ten opzichte van 4G. Maar 5G is wel de toekomst. In 2022 zal je écht profiteren van de voordelen die 5G je te bieden heeft.   

  

Enorme snelheid en beste optie voor bellen  

We hebben je net verteld dat KPN de snelste mobiele provider van Nederland is. Toch staat T-Mobile dit jaar op een mooie tweede plaats. Bovendien heeft deze mobiele provider de titel de voorgaande drie jaar mogen dragen. Daarnaast is T-Mobile de beste mobiele provider voor wanneer jij veel belt. Dus met T-Mobile maak je altijd een verstandige keuze. 

 

Meer weten over T-Mobile? Check dan onze review!

8: Vodafone

Vodafone heeft een mooie positie in onze lijst van beste mobiele providers van Nederland. Deze mobiele provider hanteert vaste lage prijzen voor Sim Only en heeft een bijzonder goede klantenservice die 24/7 bereikbaar is.   

  

Enorme kortingen met Ziggo abonnementen  

De meeste mensen die op zichzelf wonen betalen maandelijks al voor hun internet en televisie. Misschien ook wel voor hun vaste telefoon voor thuis. In dat geval wil je niet nog eens zo’n soortgelijk bedrag per maand betalen voor je mobiele internet, sms’en en bellen. Daarom bieden Vodafone en Ziggo een combideal voor die verschillende diensten.  

  

Wil jij een mobiel abonnement aanschaffen van de mobiele provider Vodafone? Dan ontvang je flinke kortingen wanneer je thuis al een abonnement van Ziggo hebt. Ideaal!  

9: Ben

Ben is een mobiele provider dat gebruik maakt van het betrouwbare netwerk van T-Mobile. Gebruikers van Ben zijn enorm tevreden met deze mobiele provider. Ze beoordelen deze namelijk met een gemiddelde van een 9,1 als cijfer.  

  

Uitstekende klantenservice  

Ben heeft niet voor niets een plaats gekregen in onze lijst met beste mobiele providers van Nederland. Gebruikers zijn voornamelijk erg te spreken over de klantenservice van deze mobiele provider. Op hun website staan een hoop veelgestelde vragen die direct antwoord geven op jouw vraag. Staat jouw vraag hier niet tussen? Dan kun je bellen of chatten met Ben. Je wordt hierbij snel geholpen.   

  

Budgetvriendelijk  

Mobiele provider Ben staat bekend om zijn scherpe prijzen. Is jouw budget laag? Of wil je gewoonweg niet te veel betalen aan je telefoonkosten? Dan biedt de budgetvriendelijke mobiele provider Ben de oplossing voor jou!

 

Meer weten over Ben? Check dan onze review!

10: Lebara

Lebara is een zeer goedkope mobiele provider dat gebruik maakt van het KPN-netwerk. Lebara heeft een plek binnen onze top 10 beste mobiele providers van Nederland weten te bemachtigen. Dit komt omdat deze mobiele provider ideaal geschikt is wanneer jij veel wilt bellen naar het buitenland. Het is zelfs mogelijk om gratis te bellen naar landen buiten de EU.  

  

Onbeperkt bellen binnen en buiten Europa  

Je kunt standaard bellen naar alle landen binnen de EU. Dit is de enige mobiele provider die zich richt op het onbeperkt bellen naar landen buiten de EU. Schaal jij jouw nationale belbundel op naar een internationale bundel? Dan kun je gratis naar 17 landen buiten Europa bellen.   

  

Zeer vriendelijke tarieven  

Lebara is een erg goedkope mobiele provider voor onbeperkt bellen. Het maakt gebruik van het netwerk van KPN. Lebara is geen eigendom van KPN. Het is een zelfstandig bedrijf dat unieke voordelen biedt aan de gebruiker. Gebruikers zijn zeer te spreken over de goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Bonus: 50Plus Mobiel

50+ Mobiel heeft onze laatste plek binnen de top 10 beste mobiele providers van Nederland weten te bemachtigen. Met deze mobiele provider profiteer je van maandelijks voordeel en je komt nooit voor verassingen te staan.   

  

Perfect passend voor 50-plussers  

De naam zegt het eigenlijk al. De mobiele provider 50Plus Mobiel is ideaal geschikt voor de 50-plussers in Nederland. De website staat vol met handige hulp-filmpjes, je ontvangt onbeperkt PC-Hulp en je komt niet voor onverwachte kosten te staan buiten je bundel.   

  

Uitstekende klantenservice  

Veel 50+’ers hebben moeite met het gebruik van hun mobiele telefoon, omdat het soms best ingewikkeld kan zijn. Daarom richt mobiele provider 50Plus Mobiel zich op deze doelgroep. De klantenservice staat altijd klaar om je te helpen wanneer je met vragen zit. Ontzettend handig dus! 

Maandelijks de beste tips om geld te besparen in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Op die manier houd je geld én tijd over voor de leuke dingen in het leven.