Inbraakbeveiliging vergelijken

Jouw woning beveiligen tegen inbrekers terwijl je op vakantie bent? Bespaar tot 40% op jouw beveiliging!

8 anti-inbraak tips voor als je op vakantie bent

Staat jouw welverdiende vakantie weer voor de deur? Eindelijk een paar weekjes naar de zon of een sportief stedentripje naar jouw favoriete stad? Waarschijnlijk ben je voornamelijk bezig met het inpakken van je koffers. Maar heb je er al aan gedacht om jouw woning in Nederland te beveiligen tegen inbrekers wanneer jij op vakantie bent? Om te voorkomen dat jij eerder naar huis moet omdat er is ingebroken, is het handig om rekening te houden met een aantal anti-inbraak tips. Guus geeft jou 8 ideale anti-inbraak tips voor als jij op vakantie bent.

Spring snel naar:

Anti-inbraak tip 1: Maak slimme afspraken met de buren

Zo laat je een bewoonde indruk achter

Jouw buren zijn de mensen die jouw huis het beste in de gaten kunnen houden wanneer jij op vakantie bent. Zij wonen immers het dichtste bij. De eerste anti-inbraak tip die ik je kan meegeven is dan ook om handige afspraken te maken met je buren. Vraag aan je buren of zij ’s avonds jouw gordijnen dicht willen doen en ’s ochtends weer willen openen, de post regelmatig kunnen ophalen en af en toe een lamp aan kunnen zetten in jouw woning.

 

Met deze anti-inbraak tip zorg je ervoor dat je een bewoonde indruk achterlaat in jouw woning. Hierdoor zullen inbrekers denken dat jij thuis bent en daardoor wellicht jouw woning overslaan.

Anti-inbraak tip 2: Maak het de inbreker niet te makkelijk

Berg jouw gereedschap op

Inbrekers moeten snel denken. Ze hebben maar kort de tijd om in te breken. Dit zorgt ervoor dat de inbreker ontzettend creatief moet zijn. Hij zal gebruik maken van de omstandigheden en alles wat voor het grijpen ligt. Berg jouw gereedschap altijd op wanneer je op vakantie gaat. Containers, ladders en zelfs bezems worden gebruikt om jouw huis binnen te komen.

 

Een handige anti-inbraak tip waar mensen vaak niet aan denken wanneer ze op vakantie gaan is om de buitenstroom af te sluiten. Op deze manier kunnen inbrekers hun apparatuur die zij gebruiken om binnen te komen niet op jouw stroomvoorzieningen aansluiten. Bij dit soort apparatuur kun je aan een boormachine denken.

Anti-inbraak tip 3: Leg waardevolle eigendommen uit het zicht

Laat je laptop niet op de keukentafel liggen

Een handige derde anti-inbraak tip is om jouw waardevolle eigendommen uit het zicht te plaatsen. Heb jij een dure laptop? Berg deze dan netjes op in een kast en laat hem niet op de keukentafel staan. Dit geldt ook voor de verpakkingen van nieuwe apparaten. Koop jij een nieuwe televisie? Leg de doos dan niet meteen bij het oud papier op de stoep. Knip de doos in stukken en zorg ervoor dat het niet meteen duidelijk is dat jij een dure televisie hebt aangeschaft.

Anti-inbraak tip 4: Laat niet weten dat je er niet bent

Zet niet op social media dat je op vakantie bent

Zet nooit op social media dat je op vakantie bent! Dit is toch wel een van de belangrijkste anti-inbraak tips in dit rijtje. Ik zie nog zo vaak terug dat mensen tijdens hun vakantie leuke foto’s en filmpjes delen terwijl er niemand thuis is. Bewaar die leuke vakantiekiekjes lekker voor als je weer terug bent in Nederland!

 

Natuurlijk begrijp ik dat je het liefst aan iedereen laat weten van welk prachtige uitzicht jij aan het genieten bent, maar inbrekers zien deze berichten ook. Zelfs wanneer je account op ‘privé’ staat kunnen jouw berichten nog bij een inbreker terecht komen.

Anti-inbraak tip 5: De beste anti-inbraak tip is om goede inbraakbeveiliging aan te schaffen

Welke inbraakbeveiliging past bij jouw woning?

Er zijn verschillende soorten inbraakbeveiliging die het inbrekers bijna onmogelijk maakt om binnen te komen. Hierbij is goed hang- en sluitwerk dat voldoet aan het SKG-keurmerk onmisbaar! Inbrekers hebben gemiddeld 7 minuten nodig om via het raam of de deur binnen te komen. Wanneer je hier goed hang en sluitwerk voor aanschaft zal je het de inbreker erg lastig maken.

Het aanschaffen van goede buitenverlichting is ook een slimme anti-inbraak tip. Inbrekers willen natuurlijk niet in de schijnwerpers gezet worden tijdens hun inbraak. Je kunt ook buitenverlichting met een bewegingssensor aanschaffen, waardoor het licht aanspringt wanneer de inbreker het terrein oploopt. Dit zal de inbreker afschrikken.

Om jouw eigendommen extra goed in de gaten te houden wanneer je op vakantie bent, kun je camerabewaking aanschaffen. Hierbij kun je kiezen voor een Dome bewakingscamera of een Bullet bewakingscamera. Check snel welke camerabewaking het beste past bij jouw wensen en de woning.

Een andere handige anti-inbraak tip die je kunt gebruiken wanneer je op vakantie gaat is om een alarmsysteem aan te schaffen. Er zijn eigenlijk drie verschillende soorten alarmsystemen verkrijgbaar: een draadloos alarmsysteem, een bekabeld alarmsysteem en een hybride alarmsysteem. Een alarmsysteem waarschuwt jou niet alleen als een inbreker al binnen is, maar bijvoorbeeld ook wanneer jij jouw ramen nog open hebt laten staan. Op die manier kan je inbraak voorkomen. Je kunt signalen door laten sturen naar bijvoorbeeld jouw telefoon, maar ook naar de meldkamer. Hierdoor kan er snel actie ondernomen worden.  

Wil jij weten welke vormen van inbraakbeveiliging nog meer geschikt zijn voor jouw woning? Neem dan eens een kijkje op mijn website vergelijkbeveiliging.nl!

Anti-inbraak tip 6: Plaats een auto op de oprit

Vraag dit aan je buren

Dit is weer één van die anti-inbraak tips waarvoor je jouw buren kunt inschakelen. Om een bewoonde indruk achter te laten kun je ervoor kiezen om een auto op je oprit te plaatsen wanneer je op vakantie bent. Wellicht ga jij zelf al met de auto op vakantie. In dat geval kun je ervoor kiezen om een eventuele tweede auto neer te zetten, een auto te regelen van familie of je kunt je buren even lief aankijken. Wellicht kunnen jouw buren om de dag hun auto op jouw oprit parkeren in plaats op die van zichzelf.

Anti-inbraak tip 7: Laat een bewoonde indruk achter

Schrik inbrekers af

De volgende anti-inbraak tip is om een bewoonde indruk achter te laten terwijl je op vakantie bent. Maar hoe doe je dat? Je bent helemaal niet thuis. Natuurlijk kun je jouw buren inschakelen om af en toe de gordijnen open en dicht te doen maar het kan ook zo zijn dat zij daar helemaal geen tijd voor hebben. In dat geval zal je zelf creatief moeten zijn. Je kunt ervoor kiezen om een lampje aan te laten staan of een lampje aan te schaffen die je op tijd kunt instellen. Zo kun je de lamp bijvoorbeeld alleen ’s avonds aan laten staan. Je kunt ook een leeg kopje op tafel zetten of wat speelgoed op de grond leggen.

Anti-inbraak tip 8: Richt een Whatsapp Buurtpreventie groep op

Houd elkaar op de hoogte van verdachte situaties

Mijn laatste anti-inbraak tip is om een Whatsapp Buurtpreventie groep op te richten. Hiermee kun je elkaar op de hoogte houden van verdachte situaties. Op deze manier weet je ook altijd wat er bij jouw woning gebeurt als jij op vakantie bent. Je kunt ook borden in de wijk laten plaatsen waarop staat dat jullie een Whatsapp Buurtpreventie groep hebben. Dit zal inbrekers afschrikken omdat zij weten dat jullie alert zijn op inbrekers!

Maar wat als de inbreker toch binnenkomt?

Zorg voor een goede kluis

Alle bovenstaande anti-inbraak tips zijn voornamelijk gebaseerd op inbraak voorkomen, maar hoe kun je je voorbereiden op de mogelijkheid dat de inbreker wel binnenkomt wanneer jij op vakantie bent? Inbreker hebben maar kort de tijd om het huis te doorzoeken en weten precies waar zij moeten kijken. Nachtkastjes, in pannen, onder kleding en in jaszakken zijn plekken waarvan zij al lang op de hoogte zijn. Leg jouw waardevolle spullen dus niet op voor de hand liggende plekken.

 

Schaf liever een zware of ingebouwde kluis aan, waarin jij jouw kostbaarheden bewaart.  Deze anti-inbraak tip is ook handig voor het opbergen van bijvoorbeeld contant geld, toegangscodes, wachtwoorden en belangrijke documenten.

Op zoek naar een inbraakspecialist? Vraag het Guus!

Ontdek welke specialist het beste bij jou past

Hopelijk hebben de bovenstaande anti-inbraak tips voor als je op vakantie gaat jou geholpen. Ben jij  op zoek naar de ideale inbraakbeveiligingsspecialist om jou te adviseren over de beveiliging van jouw woning? Of wil jij inbraakbeveiliging aanschaffen, maar zou je graag willen vergelijken bij welke specialist je het goedkoopste uit bent? Neem dan eens een kijkje op mijn website vergelijkbeveiliging.nl.

Je kunt hier gratis en vrijblijvende offertes ontvangen van verschillende vakspecialisten. Door de verschillende vakspecialisten te vergelijken vind je de inbraakbeveiligingsspecialist die het beste bij jou past en bespaar je al snel tot zo’n 40%! Dus mijn aller laatste anti-inbraak tip is: vergelijk en bespaar!

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Vraag het Guus? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!